Wat kost een Staatsloterij Boulevard?

Wat kost een Staatsloterij Boulevard?

Laatst bijgewerkt: 12 juni 2019

Veel mensen dromen ervan om de Jackpot te winnen en miljonair te worden. Dit is natuurlijk niet erg realistisch, maar door een lot te kopen uit de Staatsloterij Boulevard vergroot je de kans op prijzen aanzienlijk. In dit artikel leggen we je uit hoe dat werkt en wat het kost.


Hoe werkt de Staatsloterij Boulevard?

Het werkt als volgt: een Boulevard van de Staatsloterij bestaat uit 100 staatsloten. Deze 100 staatsloten spelen samen mee voor de Jackpot. Dus als één van de loten in de Boulevard een prijs wint, dan profiteert iedereen die een lot in de Staatsloterij Boulevard heeft gekocht. Aan de andere kant, mocht de prijs net op jouw lot vallen, dan moet je het prijzengeld delen met 99 anderen. Die kans is echter zeer klein.

Staatsloterij Boulevard kopen ->

Wat kun je winnen?

Per boulevard wordt er standaard €590 uitgekeerd, dus per lot ontvang je in ieder geval €5.90. Het wordt pas echt interessant als de Boulevard een prijs wint: dat bedrag wordt namelijk evenredig verdeeld over de 100 Staatsloten van de boulevard. Stel, er valt een prijs van €10.000 op de Boulevard, dan wint ieder lot €100.


Wat kost een Staatsloterij Boulevard?

Als je meespeelt met de Staatsloterij Boulevard koop je één of meerdere aandelen (loten). Een lot kost €15. Met het oog op de €5.90 die je automatisch wint, betaal je effectief €9.10.

Geen zin om hele staatsloten van €15 per stuk te kopen? Je kunt ook meespelen met een Boulevardje: dan speel je met 1/5e lot mee. Dit kost minimaal €3 per aandeel.

Net als normale Staatsloten, kun je bij de Staatsloterij Boulevard ook meespelen voor XL-prijzen. Hiermee maak je kans op extra prijzen, van €100 tot en met €1 miljoen. Per staatslot kost dit €2.50 extra, per 1/5e Staatslot kost dit €0.50 extra.

Staatsloterij Boulevard kopen ->

Hoeveel aandelen in een boulevard kun je kopen?

Een Staatsloterij Boulevard bestaat uit 100 Staatsloten, je kunt er zoveel kopen als je wil. Het is dus mogelijk om een hele Boulevard te kopen. Dat kost €1500, je wint automatisch €590 dus dan kost het je uiteindelijk €910.


Hoe kun je meespelen met de Staatsloterij Boulevard?

Iedere 10e van de maand is er een trekking van de Staatsloterij. Daarnaast zijn er ook een paar speciale trekkingen, denk hierbij aan de Oudejaarstrekking, de Oranjetrekking en de Gelukstrekking. Bij al deze trekkingen kun je meedoen met een boulevard.

Het Boulevardspel wordt op dit moment alleen in fysieke winkels aangeboden. Elke winkel kan zelf bepalen of het Boulevardspel wel of niet wordt aangeboden. Hier is helaas geen overzicht van. Als je meespeelt krijg je van de winkelier een ‘boulevardnummer’, deze moet je vervolgens invullen op de website van de Staatsloterij om je loten te checken.foto auteur Dik de Graaf
Dit artikel is geschreven door Dik de Graaf

Fanatiek blogger voor Dik.nl en altijd op zoek naar diepgang. Bijt zich helemaal vast in een onderwerp om alles tot in de puntjes uit te zoeken. Gek op reizen, sporten en lezen.

Website
Dit artikel is geplaatst in de volgende categorie(ën): Financieel

Suggestie insturen

Opmerkingen, verbeteringen of suggesties op dit artikel? We horen graag van je zodat we de inhoud van dit artikel nog beter kunnen maken. Vul het onderstaande formulier in:


Tip van onze redactie

Staatsloterij
Copyright Dik.nl 2020 | DIK.NL geeft antwoord op je vraag