Wat kost een lot voor de Koningsdagtrekking loterij?

Wat kost een lot voor de Koningsdagtrekking loterij?

Laatst bijgewerkt: 15 mei 2018

Koningsdag is de mannelijke equivalent van de voormalige Koninginnedag. Op deze dag, 27 april, vieren we de verjaardag van de koning. Dat is wel een feestje waard, zo oordeelt ook de Staatsloterij! Daarom is er iedere Koningsdag een speciale trekking met extra bijzondere prijzen, zoals ‘De Kroonprijs’. Wat kost het om mee te spelen in de Koningsdagtrekking?

Een heel lot voor de Koningsdagtrekking Loterij kost €15. De overige prijzen staan in onderstaande tabel.

Type staatslot Koningsdagtrekking Loterij Prijs
Koningsdaglot €15 Koop nu »
⅕ Koningsdaglot €3 Koop nu »
Straat Koningsdagloten (10x) €150 Koop nu »
Straatje Koningsdagloten (10x 1/5e lot) €30 Koop nu »

Verschillende loten Koningsdag

Bovenstaande tabel laat een mooi prijzenoverzicht zien van de kosten voor een lot van de Koningsdagtrekking. Zoals het overzicht laat zien, zijn er verschillende opties. De meest gekozen optie is het hele staatslot van €15. Heb je er niet zoveel geld voor over maar vind je het toch leuk om mee te spelen? Kies dan voor 1/5e deel van het Staatslot. Houd er wel rekening mee dat je met kleine loten ook kleine prijzen wint. Stel, er valt €1000 op jouw lot, dan krijg je met een heel lot €1000 en met 1/5e lot €200. Heb je het gevoel dat het geluk aan jouw zijde staat? Dan kun je natuurlijk ook grootser inzetten door een straat Koningsdagloten te kopen.


Kroonprijs en andere prijzen

Als je de kroonprijs wint kan je hele familie bij wijze van spreke direct met pensioen. Je krijgt dan namelijk €250.000, 20 jaar lang. Dat betekent dat je in totaal 5 miljoen aan prijzengeld wint. Dat is een behoorlijk hoog bedrag waar je heel lang van rond kan komen. Helaas ben jij niet de enige die aast op de Kroonprijs, dus grote kans dat iemand anders ermee vandoor gaat… Gelukkig zijn er ook nog andere grote prijzen, zoals 5x €100.000 en 10x €10.000. En natuurlijk nog de ‘lage prijzen’. Echt laag zijn de prijzen natuurlijk niet, want met een paar honderd of duizend euro kun je nog steeds veel leuke dingen doen.


Waar koop je een lot voor de Koningsdagtrekking?

Koningsdagloten koop je net als reguliere staatsloten bij verschillende verkooppunten van de staatsloterij. Hieronder geven we alvast een overzicht:

Let op:
Om verzekerd te zijn van een legaal staatslot, raden we je aan om enkel en alleen online een Koningsdaglot via de website van de Staatsloterij te kopen.
Tijdens Koningsdag is het mogelijk om mee te spelen met een Boulevard. Elke winkel bepaalt voor zichzelf of ze een Boulevard aanbieden ja of nee.

Op de website van de Staatsloterij kun je op basis van je postcode eenvoudig zoeken naar verkooppunten bij jou in de buurt.


Wanneer is de Koningsdagtrekking?

De Staatsloterij heeft iedere 10e van de maand een trekking. Daarnaast zijn er nog extra zogeheten ‘speciale trekkingen’. Het meest bekend en populair is de Oudejaarstrekking, die elk jaar rond de jaarwisseling plaatsvindt. De Koningsdagtrekking is na de oudejaarstrekking het populairste in Nederland. Verder is er nog de 1 juli trekking en de 1 oktober trekking.

Wanneer en tot hoe laat kun je Koningsdagloten kopen?

De Koningsdagtrekking vindt – niet heel verrassend – plaats op 27 april. Dan viert men in Nederland Koningsdag. Omdat deze trekking slechts een keer per jaar plaatsvindt, kun je de loten pas in april kopen. Doorgaans start de verkoop na de laatste trekking van april (10 april). De trekking van de Koningsdagloterij vindt om 22:00 uur ‘s nachts plaats. Dat houdt in dat je op 27 april nog tot 18:00 loten kunt kopen om deel te nemen aan de trekking.


Koningsdagtrekking trekkingsuitslag

De uitslag van de koningsdagtrekking wordt direct na de trekking gecommuniceerd via de website van de Staatsloterij. Ook kun je de trekkingsuitslag volgen via teletekstpagina 550.


Over de Staatsloterij

Koningsdagloten worden verkocht door de Staatsloterij. De Staatsloterij is al heel wat jaren actief, sinds 1726 om precies te zijn. Het maakte voor eens en altijd een einde aan alle oneerlijke trekkingen van die tijd. Nu is het een van de grootste loterijen van Nederland, die meer dan 10 loterijen per jaar organiseren waarvan een paar speciale. De Koningsdagtrekking is daar een van. Op 27 april, om 22:00, valt de prijs op één of meerdere lotnummers. Dat maakt gewone mensen soms in een klap miljonair.foto auteur Dik de Graaf
Dit artikel is geschreven door Dik de Graaf

Fanatiek blogger voor Dik.nl en altijd op zoek naar diepgang. Bijt zich helemaal vast in een onderwerp om alles tot in de puntjes uit te zoeken. Gek op reizen, sporten en lezen.

Website
Dit artikel is geplaatst in de volgende categorie(ën): Financieel

Suggestie insturen

Opmerkingen, verbeteringen of suggesties op dit artikel? We horen graag van je zodat we de inhoud van dit artikel nog beter kunnen maken. Vul het onderstaande formulier in:


Tip van onze redactie

Staatsloterij
Copyright Dik.nl 2020 | DIK.NL geeft antwoord op je vraag