Dik.nl bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie als u een aankoop doet via deze links.

Hoe kun je geld verdienen met Facebook?

Hoe kun je geld verdienen met Facebook?

Laatst bijgewerkt: 5 oktober 2022

Mark Zuckerberg is natuurlijk dé multimiljardair achter Facebook, maar veel mensen weten niet dat Facebook jouw eigen portemonnee ook goed kan vullen. Likes, vrienden, clicks en views zijn namelijk veel meer waard dan je misschien in eerste instantie zou denken. Niet alleen bedrijven profiteren dus van het promoten van producten en diensten via Facebook, jij kunt namelijk zelf ook een leuk zakcentje hieraan overhouden. Maar hoe werkt dat nou eigenlijk om geld te verdienen met Facebook? Hieronder lees je hoe je zelf het beste geld kunt verdienen met Facebook en geven we je een aantal handige tips.


Facebook spaarprogramma’s

Bedrijven doen er natuurlijk alles aan om zoveel mogelijk likes en shares te krijgen op Facebook. Het is daarom niet zo gek om te bedenken dat bedrijven tegenwoordig ook likes en shares kunnen kopen. Bedrijven willen jou dus betalen in ruil voor een like of share. Je kunt hier helaas niet slapend rijk mee worden, maar je kunt hier wel een leuke extra aan over houden. Dit kun je allemaal doen door je aan te melden bij zogenoemde spaarprogramma’s. Er zijn veel verschillende spaarprogramma’s waar je je bij kunt aanmelden. Zo heb je bijvoorbeeld Euroclix, Nucash en Zinngeld.

Sommige spaarprogramma’s bieden bijvoorbeeld als lokkertje een klein welkomstbedrag aan en geven korting op bepaalde bekende webshops. Je moet je wel bedenken dat je slechts een paar cent per klik, view of per watch krijgt. Het duurt dus wel even voordat je geld gespaard hebt via deze programma’s en voordat je het kunt laten uitbetalen. Daarnaast kun je niet onbeperkt pagina’s of berichten liken, want het aanbod is niet oneindig. Wil je toch zoveel mogelijk uit het liken halen, dan kan het een idee zijn om je voor veel verschillende spaarprogramma’s tegelijkertijd aan te melden. Toch is deze makkelijke manier niet de beste manier om geld te verdienen met Facebook. Hieronder vertellen we je daarom een andere manier om geld te verdienen.

GFK


Affiliate marketing op Facebook

Affiliate marketing is een populaire vorm van marketing waarmee je geld kunt verdienen aan het promoten van producten of diensten van een bedrijf. Wanneer iemand via jouw Facebook-kanaal dus iets koopt dan ontvang jij een bepaald bedrag van deze aankoop als vergoeding. Het percentage dat je verdient varieert van 3% tot soms wel 95%. Over het algemeen verdienen affiliate programma’s in de financiën, gezondheid en relaties het allerbeste. Voor veel bedrijven is Facebook een ideaal medium om reclame te maken. Het is namelijk makkelijk omdat het allemaal online gebeurt, je hebt veel mogelijkheden en je kunt er een groot publiek mee bereiken. Als bedrijf kun je natuurlijk zelf je product of dienst gaan promoten via advertenties, maar het werkt vaak veel beter als andere mensen dit voor het bedrijf doen. Dit wil zeggen dat je jouw volgers dus een bericht stuurt met een link naar de website van het bedrijf erin. Als ze vervolgens hierop klikken en een aankoop doen of hun emailadres achterlaten dan krijg jij hiervoor een bepaald bedrag of een commissie van de sale.

Voor bedrijven is deze affiliate marketing ook heel interessant, omdat ze zo meer klanten aan hun kunnen binden en meer kunnen verkopen. Jij kan dus ook geld verdienen aan deze vorm van affiliate marketing. Je kunt je hiervoor aanmelden bij verschillende affiliate netwerken, zoals Daisycon en Zanox. Dit zijn netwerken die bemiddelen tussen jou en het bedrijf en regelen dus ook alle links en de uitbetaling. Je kunt je met je eigen Facebook-account aanmelden bij een affiliate netwerk, maar dit betekent dat je je eigen vrienden ook moet stalken met het promoten van producten. Niet echt iets waar je vrienden op zitten te wachten toch? De beste manier om te kunnen profiteren van affiliate marketing is daarom door het starten van een Facebook-pagina. Hoe meer likes je hebt op deze pagina des te groter je bereik. Dit betekent dat het dus ook voor bedrijven interessanter wordt om met jou een affiliate deal te maken. Hieronder vertellen we je alles over het opzetten van je eigen Facebook-pagina.


Tips om geld te verdienen met een Facebook pagina

Om geld te verdienen met een Facebook-pagina kun je het beste een zogeheten ‘fan-pagina’ starten. Dan komt natuurlijk de eerste vraag al bij je naar boven, want wat voor pagina moet je dan starten? Het is het makkelijkste om een Facebook-pagina te starten over iets waar je zelf veel affiniteit mee hebt. Misschien houd je wel van lekker koken, weet je alles over boeken en auteurs of kun je veel mensen wegwijs maken in financiële zaken. Allemaal voorbeelden van onderwerpen waarover je een Facebook-pagina kunt beginnen. Het gaat er vooral om dat je het zelf leuk en gemakkelijk vindt om over te posten.

Mensen liken Facebook-pagina’s omdat deze pagina’s waardevolle informatie bevatten, deze pagina’s entertainen of deze pagina’s hen inspireren. Als je een pagina hebt aangemaakt is het belangrijk om de pagina aantrekkelijk te maken. Dit doe je door het kiezen van duidelijke en mooie foto’s, goede teksten en verschillende posts. Vervolgens heb je natuurlijk maar één doel voor ogen en dat is het werven van meer vrienden. Je wilt immers dat je pagina meer likes krijgt en dat je pagina populair wordt. Het belangrijkste hiervoor is, dat je berichten pakkend en interessant zijn voor je volgers.

blank

Over het algemeen doen foto’s, video’s, kleuren, opvallende tekst en humor het goed op Facebook. Zorg dus dat je je Facebook-posts zo aantrekkelijk en interessant mogelijk maakt voor jouw doelgroep. Let erop dat je alleen relevante en interessante content verspreidt op jouw pagina voor jouw volgers. Heb je een pagina over games dan zitten jouw volgers er dus echt niet op te wachten om posts te lezen over tuinartikelen die je promoot. Het product of de dienst van de affiliate partij moet dus wel passen bij jouw pagina, anders loop je het risico dat je al snel likes verliest.

Het krijgen van veel likes voor je pagina kan soms best tijdrovend zijn. Een tip is daarom om meer publiek naar je pagina te trekken door het plaatsen van Facebook-advertenties. Uiteraard is dit wel even een investering, maar zo komen er wel meer mensen op je affiliate-pagina terecht. Bovendien kun je heel gericht adverteren op Facebook, omdat je precies kunt bepalen welke leeftijd, welke afstand, welk geslacht of welke interesses de gebruikers moeten hebben waaraan je de advertentie wilt tonen. Zo kom je dus heel gemakkelijk aan meer bezoekers op je Facebook-pagina en klikken meer mensen door op jouw affiliate-links. De laatste tip is om goed bij te houden op je paginastatistieken wanneer mensen actief zijn, zodat je weet op welk tijdstip je de meeste mensen bereikt.

Thuisverdienerfoto auteur Dik de Graaf
Dit artikel is geschreven door Dik de Graaf

Fanatiek blogger voor Dik.nl en altijd op zoek naar diepgang. Bijt zich helemaal vast in een onderwerp om alles tot in de puntjes uit te zoeken. Gek op reizen, sporten en lezen.

Website
Dit artikel is geplaatst in de volgende categorie(ën): Financieel Werk

Suggestie insturen

Opmerkingen, verbeteringen of suggesties op dit artikel? We horen graag van je zodat we de inhoud van dit artikel nog beter kunnen maken. Vul het onderstaande formulier in:


Tip van onze redactie

Thuisverdiener
Copyright Dik.nl 2024 | DIK.NL geeft antwoord op je vraag