Dik.nl bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie als u een aankoop doet via deze links.

4 tips om je kleding te verkopen

4 tips om je kleding te verkopen

Laatst bijgewerkt: 5 oktober 2022

Winkelen, bijna iedereen is er wel dol op. Het grote probleem is alleen dat je al die leuke nieuw gekochte kleding ook weer een plekje in je kledingkast moet geven. Heb je niet zo veel kastruimte en wil je toch je nieuwe aanwinsten een thuis geven? Of ben je bezig om je inboedel te minimaliseren, of merk je misschien dat je bepaalde kledingstukken nooit draagt? Dan is het een goed idee om je oude kleding te verkopen. Zo maak je er iemand anders blij mee, en verdien je er ook nog een zakcentje mee! Maar waar kun je nou het beste je kleding verkopen? En waar moet je op letten bij de verkoop? Wij geven je vier handige tips om je kleding te verkopen.


Tip 1: Verkoop je kleding online

Een snelle en gemakkelijke manier is om je kleding online te verkopen. Via je laptop, tablet of telefoon communiceer je met potentiële kopers en sluit je binnen no time een deal. Maar wat zijn nou de beste platforms om je tweedehands kleding te verkopen?

TheNextCloset.com

Een goede tip om je kleding te verkopen is de website thenextcloset.com. Dit platform is in het leven geroepen om op een veilige manier tweedehands kleding te kopen én verkopen. Je kunt foto’s van je oude kleding maken en uploaden in je eigen winkeltje: bezoekers kunnen zoeken op maat, kleur en conditie van het kledingstuk. Ook fijn: de verzendkosten zitten direct bij de vraagprijs in, zodat je niet de discussie hoeft aan te gaan of een bod inclusief of exclusief deze kosten in. Als verkoper draag je 10% van de verkoopprijs af aan thenextcloset.com. Dit komt omdat de betaling via het platform gaat, zodat je altijd zeker weet dat je het bedrag voor je tweedehands kleding zult ontvangen. Dus zoek jij een makkelijke, snelle en veilige manier om je kleding te verkopen? Dan is deze site echt iets voor jou!

thenextcloset.com werkt zowel op je computer als op je mobiele telefoon: je kunt dus zelf kiezen via welke weg jij je oude kleding wilt verkopen. Misschien heb jij al je foto’s wel op je laptop of computer verzameld en kun je alle afbeeldingen in één keer uploaden in jouw account, of wil je nog foto’s maken met je telefoon, die je meteen gemakkelijk kunt toevoegen. Daarbij staat er naast je advertentie een openbare chat, zodat iedereen eventuele vragen en antwoorden kan lezen. Zo hoef je niet meermaals dezelfde vragen te beantwoorden. Handig!

Ga naar TheNextCloset.com »

Marktplaats

Ook op Marktplaats kun je prima je kleding verkopen. Marktplaats is de grootste Nederlandse website voor de verkoop van tweedehands spullen: ook voor kleding is de markt enorm op deze site. De kans dat jij een potentiële koper voor je kledingstuk vindt is dus groot! Marktplaats heeft tegenwoordig ook een mobiele app: zo kun je nog gemakkelijker je kledingstukken verkopen. Je maakt zelf de keuze of de koper het kledingstuk kan ophalen of dat je een pakket verstuurd. Ook kun je de minimale verkoopprijs instellen of kunnen kopers bieden op jouw kleding. Met een beetje geluk bieden verschillende liefhebbers tegen elkaar op, en gaat jouw kledingstuk voor veel meer dan je hoopte de deur uit.

Facebook

Facebook is niet alleen maar een manier om met vrienden in contact te blijven, maar het platform heeft tegenwoordig ook een eigen market place, zoals ze het noemen. In verschillende Facebook groepen is het toegestaan om jouw koopwaar ten toon te stellen. Bijna elke stad of dorp heeft een eigen verkoop market place, en er zijn verschillende groepen waar je jouw kleding kunt verkopen. In deze groepen zitten dan alleen potentiële kopers uit jouw omgeving, zodat de overdracht van de kleding ook direct een stuk makkelijker wordt. Misschien heb je veel kleding in een bepaalde stijl of van een bepaald merk. Heb je bijvoorbeeld veel vintage kleding die je kwijt wilt? Meld je dan aan bij de Vintage Kleding market place. Of ga op zoek naar de groep waar je jouw favoriete merk kunt verkopen. In de zoekbalk van Facebook kom je in een oogwenk in een groep naar keuze. Daar kun je de foto’s van je kleding uploaden en kunnen potentiële kopers, net als bij een ‘normaal’ Facebook bericht, onder de foto’s reageren en bieden.

Instagram

Ben je erg actief op Instagram? Dan kan het echt lonen om je kleding via deze app te verkopen. Misschien heb je al veel volgers die jouw leuke kledingstijl heel goed kunnen waarderen. Maak een nieuw account aan, die je alleen gebruikt voor het verkopen van je kleding. Als je al veel volgers hebt op je eigen Insta, kan het handig zijn deze Instagram naam te gebruiken met bijvoorbeeld shop of winkel of sale er achter. In de beschrijving vertel je alles over het kledingstuk en in de reacties kunnen mede-Instagrammers bieden. Gebruik vooral ook hashtags als #tekoop #instakoopjeshoek #forsale en #instasale, zodat ook mensen die jou niet volgen bij je verkoopaccount terecht komen.

The Next Closet

Heb je een aantal designer stukken in je collectie, die je niet zo vaak meer aan doet en maar achter in je kast stof liggen te vangen? Natuurlijk kun je jouw merkkleding ook verkopen bij bovenstaande platforms maar dan kun je wel te maken krijgen met biedingen die niet helemaal bij de prijs passen die jij in gedachten had. Niet iedereen heeft natuurlijk verstand van merkkleding: iemand kan best denken, hé, wat een leuk jurkje, niet wetende dat hij van Prada is en van uitmuntende kwaliteit is – en dus ook wat duurder is. Je kunt er daarom ook voor kiezen om het designer item op een speciale kledingverkoop site voor merkkleding te zetten, zoals op The Next Closet. Zo bereik je meteen de juiste doelgroep en kun je jouw designer kleding verkopen voor een goede prijs. Ook bij The Next Closet gaat er een percentage naar het platform zelf, omdat ook zij een veilige betaling regelen.


Tip 2: Ga een dag op een rommelmarkt staan

Wil je graag snel van je oude kleding af? Ga dan een dag op een rommelmarkt staan! Zoek een markt bij jou in de buurt, neem je kleding mee en verkopen maar! Met een dag op de rommelmarkt kun je al gauw een paar honderd euro verdienen, en ben je in een klap van je kleding af. Wel zo fijn als je weinig tijd hebt.

Zorg voor genoeg contant geld

De nummer één regel als je op een rommelmarkt gaat staan: neem genoeg contact geld mee! Een beetje jammer als de koop niet door gaat omdat je niet kunt wisselen. Spaar de weken van tevoren alvast al je kleingeld op of stap nog even een winkel in om je geld te wisselen. Bedenk je wel dat de gangbare prijzen op de rommelmarkt een paar euro zijn voor een kledingstuk: als je meer dan vijftig euro voor een jasje vraagt, zul je deze hoogstwaarschijnlijk niet verkopen. Genoeg muntgeld is dus een must!

Bring a partner in crime

Het is natuurlijk vele malen gezelliger als je samen op de rommelmarkt kan staan. Zo kun je de kosten van jullie kraam delen, samen de marktkoopman- of vrouw uithangen en ook heel handig: de ander kan even voor je invallen als je naar het toilet moet of een hapje wilt eten. Kan niemand met je mee naar de rommelmarkt? Maak dan vooral vrienden met je buren van het kraampje naast je. Ze willen vast wel even opletten als jij gaat plassen.

Kleed je kraampje leuk aan: dat zorgt voor meer bezoekers!

Je bent natuurlijk niet de enige met een kraam op de rommelmarkt, dus zorg ervoor dat jouw spullen er echt uitspringen. Neem leuke slingers mee, hang je kleding op kledinghangers om ze meer zichtbaar te maken en leg je mooiste stukken vooraan om mensen naar jouw kraampje te lokken.

Denk ook aan je innerlijke mens

Heel belangrijk: neem ook eten en drinken mee als je op de rommelmarkt gaat staan! Vaak is er op de markt zelf ook wat te koop, maar je wilt je zuurverdiende geld natuurlijk niet meteen aan voedsel uitgeven. Een grote thermoskan met hete koffie, wat lekkere bammetjes en kleine snacks zullen wonderen doen!


Tip 3: Breng je kleding naar een inbrengwinkel bij jou in de buurt

Als je geen zin of tijd hebt om al je kleding op de foto te zetten of naar een rommelmarkt te gaan, kun je er ook voor kiezen om je oude kleren naar een inbrengwinkel te brengen. Winkels die tweedehands kleding verkopen willen je vaak nog een kleinigheidje geven voor jouw oude kleding. Denk aan Appel & Ei, bijvoorbeeld, met filialen in onder andere Zwolle, Deventer, Nijmegen, Groningen, Doesburg en Gouda. Zij verkopen jouw kleding en jij ontvangt na de verkoop een percentage van het bedrag. Je deelt je winst dus met de inbrengwinkel. Als je jouw kleding zelf verkoopt, zul je een stuk meer verdienen – maar het gemak van zo’n inbrengwinkel is ook wat waard, toch?


Tip 4: Hier moet je op letten als je jouw oude kleding wilt verkopen

Als je jouw kleding gaat verkopen, is het belangrijk om op een aantal zaken te letten. Je wilt natuurlijk zo snel mogelijk jouw kledingstukken verkopen en andere mensen blij maken met jouw jurkjes, rokjes of broeken.

  • Ga je online? Maak aantrekkelijke, duidelijke én meerdere foto’s: dat scheelt een hele hoop vragen
  • Bekijk wat anderen vragen voor een soortgelijk kledingstuk, zodat je niet te duur of te goedkoop ben
  • Wees eerlijk over eventuele beschadigingen en voorkom teleurstelling achteraf
  • Denk na over een bulk prijs en geef mensen korting als ze meer bij je kopen
  • Verkoop je kleding zoals je het ook zelf zou willen ontvangen: schoon en gestreken

Met deze tips zul jij snel je oude kleding verkopen. Of je nou online gaat, je kleding naar een inbrengwinkel brengt of een dagje op de rommelmarkt gaat staan: je zult weer wat centjes verdienen om te gaan shoppen!Dit artikel is geplaatst in de volgende categorie(ën): Huishouden Financieel Kleding

Suggestie insturen

Opmerkingen, verbeteringen of suggesties op dit artikel? We horen graag van je zodat we de inhoud van dit artikel nog beter kunnen maken. Vul het onderstaande formulier in:


Tip van onze redactie

Copyright Dik.nl 2023 | DIK.NL geeft antwoord op je vraag