Dik.nl bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie als u een aankoop doet via deze links.

Online boodschappen bestellen en bezorgen; alle opties op een rijtje

Online boodschappen bestellen en bezorgen; alle opties op een rijtje

Laatst bijgewerkt: 5 oktober 2022

Het wordt steeds populairder om online boodschappen te bestellen en te bezorgen. Al helemaal nu deze diensten steeds goedkoper worden. In dit artikel bespreken we alle voordelen en nadelen van het online boodschappen bestellen en bezorgen. En uiteraard bespreken we alle opties om dit te laten doen! Dus, waar haal jij je boodschappen voortaan vandaan?


Supermarkt opties om online boodschappen te bestellen en te bezorgen

Bij de meeste supermarktketens is het mogelijk om boodschappen online te bestellen en thuis te laten bezorgen. Supermarkten zijn bezig om op steeds meer plekken te bezorgen. Helaas kan het echter wel voorkomen dat jouw favoriete supermarkt nog niet levert in jouw regio. Hieronder bespreken we de grootste online boodschappen bezorgers.


Albert Heijn

Albert Heijn

De Albert Heijn heeft één van de meest geavanceerde bezorgservices van alle supermarkten in Nederland. Het is namelijk zo dat je boodschappen die je vandaag bestelt, morgen in huis hebt. Daarnaast krijg je een sms met de bezorgtijd, op de 15 minuten nauwkeurig. Daarnaast kun je naast Albert Heijn boodschappen ook andere Ahold producten bestellen, bijvoorbeeld van de Etos of de Gall & Gall. Daarnaast kun je ervoor zorgen dat de boodschappen op een pick-up point bij jou in de buurt worden bezorgd. Op die manier hoef je niet thuis te blijven om je boodschappen in ontvangst te nemen.

Bezoek Albert Heijn
Jumbo

Jumbo

Uiteraard kun je ook bij Jumbo je boodschappen online bestellen. Je profiteert van een oneindig online assortiment, dat je op 6 dagen per week thuis kunt laten bezorgen. Hoe werkt het? Eerst zoek je jouw favoriete producten op en plaats je de op de boodschappenlijst. Iets vergeten? Geen probleem. Je kunt nog producten toevoegen tot het moment dat je bestelling wordt ingepakt. Daarna selecteer je een winkelvinder die jouw pakket gaat bezorgen. Als derde stap kies je voor een moment dat de bezorging jou het beste uitkomt. Tot één dag voor bezorging kan je nog spullen toevoegen! Daarna worden de boodschappen gebracht. Hier is tegelijkertijd gelegenheid om legen flessen die je nog hebt, weer mee te geven met de koerier. Dat scheelt je weer een ritje naar de supermarkt. Pas als jouw bestelling is gecontroleerd, betaal je de koerier. Gewoon met een pinpas. Uiteraard is het ook bij de Jumbo mogelijk om de bestelling in de winkel op te halen.

Bezoek Jumbo
PLUS

PLUS

Plus breidt het aantal supermarkten dat thuisbezorgt snel bezorgt. Op moment van schrijven zijn er al meer dan 200 supermarkten die jouw boodschappen thuisbezorgen. Je kiest voor een Plus supermarkt bij jou in de beurt en selecteert je favoriete producten. Het fijne aan Plus is dat het ‘minimum bestelbedrag’ redelijk laag is in vergelijking met andere supermarkten. Bij veel supermarkten moet je minimale bestelling ongeveer €50 á €70 bedragen, terwijl dit bij de Plus slechts €25 bedraagt.

Bezoek PLUS

 

Andere supermarkten die thuisbezorgen

Albert Heijn, Jumbo en Plus zijn niet de enige supermarkten die boodschappen thuis bezorgen. Ook supermarkten zoals Hoogvliet, Spar en DekaMarkt bezorgen je boodschappen thuis. De reden dat we ze niet uitgebreid bespreken is omdat ze niet allemaal een even goede dekking hebben. Dat wil zeggen, ze bezorgen niet in alle gebieden. Daarnaast hebben ze niet echt een noemenswaardige bezorgservice. Wat betreft service kun je het beste online boodschappen doen bij Albert Heijn of Jumbo.


Alternatieve optie: online boodschappen bezorgservices

Supermarkten hebben natuurlijk een heel ruim assortiment en een goede service, maar vaak is het nog best wel duur om je boodschappen te laten bezorgen. Daarom kun je ook je boodschappen laten bezorgen door bedrijven die hierin gespecialiseerd zijn.

Picnic, dé online supermarkt

Natuurlijk denken we dan als eerste aan Picnic, de eerste online supermarkt die gratis aan huis bezorgt. Dit is één van de grootste voordelen van Picnic, want bij bijna alle supermarkten betaal je €3 tot €10 voor bezorging van de boodschappen. Bij Picnic is het altijd gratis, al vanaf kleine bedragen (€25). Daarnaast zijn de boodschappen van Picnic relatief goedkoop. Dus ook wat dat betreft is het een hele portemonnee-vriendelijke manier van online boodschappen bestellen en laten bezorgen. Een ander voordeel van Picnic is de online app. Hiermee zie je precies wanneer jouw boodschappen bezorgd worden. Sterker nog, je volgt op de voet hoe de boodschappen naar je huis worden gereden. Het laatste voordeel van Picnic dat we willen belichten is de snelle bezorgtijd. Voor 22:00 besteld? De volgende dag in huis.

Boodschappen Online

Zoals de naam al doet vermoeden, is Boodschappen Online een andere service om online boodschappen te doen. Voor particulieren, maar ook voor zakelijke klanten. In tegenstelling tot de meeste bezorgdiensten, is Boodschappen Online ook geschikt voor zakelijke doeleinden zoals:

  • Boodschappenservice voor kinderopvang, zodat de medewerkers alle tijd en aandacht voor de kinderen kunnen gebruiken.
  • Boodschappenservice zorginstellingen, zodat zorgmedewerkers ontzorgd worden. Het is heel eenvoudig te realiseren en zelfs geschikt voor de kleinste zorginstellingen. Bovendien worden er geen bezorgkosten in rekening gebracht.
  • Boodschappenservice voor bedrijven. Er gaat in ieder bedrijfspand heel wat koffie, thee, lunch en fruit doorheen. Zonde als daar veel tijd en moeite in gaat zitten. Boodschappen Online bezorgt daarom de gewenste boodschappen tot aan de deur.

Wat kost het om online boodschappen te bestellen en te bezorgen?

Het klinkt wel ontzettend gemakkelijk, online boodschappen bestellen, nooit meer sjouwen met tassen en gewoon thuis afwachten tot het wordt afgeleverd. Logischerwijs komt dit ook met een prijskaartje. Het verschilt een beetje per aanbieder, maar je moet over het algemeen rekening houden met twee verschillende soorten kosten.

  • Minimaal bestelbedrag. In feite zijn dit geen echte kosten, maar wel iets waar je rekening mee moet houden. De meeste bezorgdiensten hanteren namelijk een minimaal bestelbedrag, want anders kan het qua kosten niet uit. Op het moment van schrijven is het minimale bestelbedrag €25 (Picnic en Plus). Daarna loopt het op naar €40, €50 en soms zelfs €70.
  • Bezorgkosten. Op het moment van schrijven hanteren alle supermarkten bezorgkosten, de meeste online boodschappen aanbieders (Picnic en Online Boodschappen) niet. Deze kosten verschillen een beetje per aanbieder, maar houd rekening met een bedrag van ongeveer €5. Het is overigens goedkoper om de boodschappen op te halen bij een pick-up point dan om ze tot aan je deur te laten bezorgen.

Uiteindelijk lijkt dit duur, maar in werkelijkheid valt dit wel mee. Want als je veel inkopen gaat doen, ga je waarschijnlijk met de auto. Daar komen ook weer kosten bij kijken. Benzine, parkeerkaartje. Al met al vast meer dan de €3.75 (of ander bedrag) aan bezorgkosten. Bovendien scheelt het tijd. Sterker nog, het kan je zelfs geld opleveren! Bijvoorbeeld als je een uurtje langer door kan werken omdat je de boodschappen niet meer hoeft te doen.


Voordelen van het online bestellen en bezorgen van boodschappen

Het eerste voordeel is nogal duidelijk: je bespaart veel tijd. Je hoeft niet meer uren door de gangen te struinen, op zoek naar alle producten op je boodschappenlijstje. In plaats daarvan selecteer je op de website wat je nodig hebt en is je bestelling binnen een paar minuten een feit. Daarnaast scheelt het een hoop gesjouw met tassen, want alles wordt tot aan de voordeur bezorgd. Soms zelfs tot aan de keuken, als je de bezorger lief aankijkt. Ben je bang dat de producten onderweg bederven? Daar is absoluut geen sprake van. Producten worden gekoeld en wel afgeleverd in een beschermende verpakking.


Nadelen van het online bestellen en bezorgen van boodschappen

Sommige mensen zien de bezorgkosten als een nadeel. Evenals het minimale bestelbedrag. Want als je alleen woont, moet je wel heel veel spullen bestellen om aan het minimum bestelbedrag te voldoen. Daarnaast moet je er rekening mee houden dat er iemand thuis moet zijn om de boodschappen in ontvangst te nemen. Uiteraard kun je er ook voor kiezen om de boodschappen op een nabijgelegen ophaalpunt op te halen, maar dan is het hele idee van thuisbezorgen weer een beetje weg. Ook vinden sommige mensen het hartstikke leuk om boodschappen te doen. Ze zien dit echt als een uitje. En ja, dat wordt wel een stuk minder spectaculair als je alles via de website bestelt.foto auteur Anne von Gleich
Dit artikel is geschreven door Anne von Gleich

Anne is freelance tekstschrijver en content marketeer bij Sans Plus. Met oog voor detail en hart voor de doelgroep brengt ze elk verhaal tot leven.

Website LinkedIn
Dit artikel is geplaatst in de volgende categorie(ën): Boodschappen Eten & drinken Huishouden

Suggestie insturen

Opmerkingen, verbeteringen of suggesties op dit artikel? We horen graag van je zodat we de inhoud van dit artikel nog beter kunnen maken. Vul het onderstaande formulier in:


Tip van onze redactie

Albert
Copyright Dik.nl 2024 | DIK.NL geeft antwoord op je vraag