Dik.nl bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie als u een aankoop doet via deze links.

Wat is de beste boodschappen box?

Wat is de beste boodschappen box?

Laatst bijgewerkt: 5 oktober 2022

De boodschappen box begon als een trend, maar inmiddels wordt hij bij steeds meer mensen thuisbezorgd. Het voordeel van een maaltijdbox is dat je er meteen mee aan de slag kan, en dat de producten met zorg zijn geselecteerd. Er is voor iedereen wel wat wils: hollandse pot, wereldkeuken, biologisch, vegetarisch, kindvriendelijk en allerlei andere variaties. Wat de beste boodschappen box is hangt af van de wensen en behoeftes die je hebt op het gebied van je maaltijden. Wij zochten uit wat nu de beste boodschappen box is voor wie, en wat je kan verwachten van het concept ‘maaltijdbox’.


Wat kan je verwachten van een boodschappen box?

Een boodschappen box wordt ook wel foodbox, maaltijdbox of kookbox genoemd en is een boodschappenpakket met verse ingrediënten waarmee je je maaltijd kan bereiden. In zo’n box zitten de recepten inbegrepen, zodat je meteen weet hoe je aan de slag kan. Een voordeel daarvan is dat je je op een drukke werkdag niet hoeft bezig te houden met de vraag wat je vanavond gaat eten. Bij de meeste boodschappen box services ontvang je wekelijks een box met nieuwe recepten, zodat je afwisselend kan eten. Daarbij leer je allerlei nieuwe recepten kennen!

Flexibel

De boodschappen box wordt niet alleen populairder, maar wordt ook steeds flexibeler bezorgd. Bedrijven hebben steeds minder moeite met de logistiek qua thuisbezorgen, waardoor het voor consumenten steeds makkelijker wordt om boodschappen te ontvangen zonder dat ze de deur uit hoeven. De maaltijdbox past goed in het hectische leven dat veel mensen hebben: werk, kinderen, sporten, cursussen en hobby’s zorgen dat het soms krap wordt om boodschappen te doen en na te denken over wat je wilt eten. Daarbij zijn ook steeds meer mensen bezig met gezond eten, maar tijd hebben ze daarentegen niet altijd over. Een boodschappen box kan daarin een oplossing bieden.
Bij vrijwel alle aanbieders kan je wekelijks kiezen wat voor box je wilt ontvangen, zowel qua maaltijden als qua hoeveelheid. Je zit dus niet wekelijks aan dezelfde portie vast, en je kan de maaltijden kiezen die jou aanspreken.

Waar moet je rekening mee houden?

Het is het handigst als je je maaltijdbox zelf ontvangt. Gelukkig kan je het bezorgmoment bij de boodschappen boxen zelf kiezen, maar het is wel iets om rekening mee te houden. In plaats van naar de supermarkt gaan, moet je dus thuis zijn op het moment dat je box bezorgd wordt.
Een ander aandachtspunt is dat niet elke box geschikt is voor kinderen, hoewel het bij kinderen natuurlijk verschilt wat en hoeveel ze lusten. Misschien eet jouw kind gezellig mee met je Ekomenu box, maar het kan ook zijn dat je de voorkeur hebt voor een gezinsbox.

Elke goede boodschappen box heeft zijn eigen specialiteiten.

In dit artikel bespreken we de beste maaltijd boxen, wat ze te bieden hebben en voor wie ze geschikt zijn. Zo kan je je makkelijk oriënteren op dit handige concept en bekijken wat er past bij jou. Elke boodschappen box aanbieder heeft namelijk zo z’n sterke punten. Eet smakelijk!


Vers, flexibel en lekker eten met een boodschappen box van Hello Fresh

Hello Fresh is één van de meest bekende aanbieders als het gaat om boodschappen boxen. Zoals de naam al zegt, zijn de producten vers en smakelijk. Een belangrijk voordeel van Hello Fresh is dat het abonnement flexibel is. Je kan altijd een week overslaan, of je abonnement stopzetten wanneer jij dat wil. Het is dus niet zo dat je automatisch of inflexibel ergens aan vast zit en een (lange) opzegtermijn hebt.
Wat kan je nog meer verwachten van de maaltijdboxen van Hello Fresh:

 • Afhankelijk van jouw wensen en behoeften, kan je wekelijks kiezen uit maaltijdboxen met verschillende recepten. Vegetarisch kan ook. Wil je vooral snel klaar zijn met het bereiden van jouw verse maaltijd, dan kan je kiezen voor een box met makkelijke, maar gezonde recepten. En, erg belangrijk: Hello Fresh biedt ook familieboxen.
 • Tot 4 dagen voor de bezorging van jouw maaltijd(en), kan je de inhoud van de box wijzigen.
 • Je kan een bezorgmoment kiezen dat jou goed uitkomt.
 • In een box zitten alle ingrediënten die je nodig hebt, op een paar basisingrediënten na zoals bijvoorbeeld honing, suiker of sommige kruiden.
 • Op de website van Hello Fresh vind je een leuke blog met allerlei maaltijd ideeën en tips.
 • Om verspilling tegen te gaan, zit in elke box een goed afgestemde hoeveelheid.
 • Hello Fresh is duurzaam. Niet alleen qua producten, maar ook betreft het inpakproces. Zo wordt er bijvoorbeeld zoveel mogelijk gewerkt met zonnepanelen.
 • Omdat je natuurlijk niet alleen avondmaaltijden eet, zijn er ook aanvullende boxen bij Hello Fresh verkrijgbaar. Denk bijvoorbeeld aan een speciale fruit of ontbijt box. Ook een wijnbox is mogelijk.
 • Hello Fresh biedt de mogelijkheid tot een proefpakket.
 • Er wordt bezorgd in heel Nederland.

Hello Fresh is één van de meest bekende en ervaren aanbieders als het gaat om boodschappen boxen. Ze lopen op dit gebied echt voorop, ook qua flexibiliteit en verschillende mogelijkheden.
Gezinnen met kinderen kunnen goed slagen bij Hello Fresh, omdat zij ook gezinsboxen bieden!

https://nl.pinterest.com/pin/498070040036413498/

https://nl.pinterest.com/pin/314548355210577699/

https://nl.pinterest.com/pin/468937379942786586/


De Familiebox: de beste boodschappen box voor gezinnen

Als je kinderen hebt, is het natuurlijk belangrijk dat zij ook lekker kunnen eten. Het liefst ook gezond. De Familiebox is hiervoor ontwikkeld: elke week kan je er een lekkere maaltijdbox bestellen voor volwassenen en kinderen. Er is elke week de keuze uit 12 lekkere recepten, en je kan maximaal 4 dagen in de week een box bestellen.
Wat heeft De familiebox nog meer te bieden?

 • Vegetarische – en vleesmenu’s
 • Luxe recepten tegen een kleine bijbetaling.
 • Eén vaste bezorgdag, namelijk maandag tussen 17.00 en 22.00 uur. Je krijgt van tevoren een bericht over het exacte uur waarin jou maaltijdbox bezorgd wordt.
 • Je kan tot 6 dagen vooraf je levering wijzigen.
 • De ‘opzegtermijn’ is 6 dagen
 • Zeer smakelijke recepten, van hoge kwaliteit.
 • Bezorging in heel Nederland

De Familiebox biedt zeer smakelijke maaltijden van hoge kwaliteit. Je kan 4 dagen in de week zorgeloos, lekker en vers koken voor jezelf, (je partner) en je kinderen. Via je account kan je makkelijk je bestellingen wijzigen of een weekje overslaan. Een nadeel is dat de Familiebox met de maandag als vaste bezorgdag, niet één van de meest flexibele boodschappen boxen is qua levering. Biologisch is de Famliebox ook niet, maar de kwaliteit en de smaak zijn uitstekend en geschikt voor het hele gezin.


Smakelijk en gevarieerd: de Allerhandebox van Albert Heijn

De Allerhandebox van Albert Heijn staat bekend als één van de lekkerste boodschappenboxen. Het leuke is dat je het aanbod voor twee weken vooruit kan zien, zodat je weet wat de keuze zoal is. De Allerhandeboxen zijn gevuld met zowel vlees – als vegetarische gerechten, dus er is voor ieder wat wils. Het leuke van de Allerhandeboxen is dat er ook altijd aandacht wordt besteedt aan de wereldkeuken, en dat je per week uit allerlei gerechten kan kiezen.
Hoewel de Allerhandebox niet zozeer een gezinsbox wordt genoemd, kan je door de ruime keuze wekelijks wel iets vinden wat kinderen ook zullen waarderen.

Je kan ervoor kiezen om incidenteel de Allerhandebox te ontvangen (je plaatst dan gewoon een bestelling zonder aan een abonnement vast te zitten), of je kan een account aanmaken dat je stop kan zeggen zonder lange opzegtermijn.

https://nl.pinterest.com/pin/474496510719390037/


De meest ervarene boodschappen box aanbieder: De Krat

Bestellen wanneer jij wilt, voor hoe vaak je wilt en vegetarisch of met vlees: bij de Krat is het allemaal mogelijk. Wie dat wil kan ook eenmalig bestellen. Altijd prettig als je een drukke week hebt, of als je eens wilt kijken of een boodschappen box iets is voor jou. De Krat biedt ook een speciale gezinsbox en een weekendbox. Ideaal! Daarbij kan je kiezen uit verschillende bezorgdagen en natuurlijk elke week checken welke maaltijden er in de verschillende kratten zitten.
De Krat is één van de oudste boodschappen box aanbieders en biedt naast heerlijke menu’s met vlees, ook uitstekende vegetarische maaltijden.
Welke kratten biedt de Krat nu precies:

 • De Gemakskrat
 • De Gemakskrat Vega
 • Snelle Gezinskrat
 • De Weekendkrat Extra voor iedereen die graag uitgebreid kookt in het weekend.

Het is ook mogelijk om iemand een Krat met vers eten cadeau te geven. Een pluspunt aan de Krat is de flexibiliteit van al of niet een abonnement aanvragen. Je kan je abonnement ook altijd stopzetten.
Een minpuntje van deze boodschappen box bezorger is dat ze wat minder zijn ingesteld op kinderen en dat de keuze in menu’s niet erg groot is.


Hoge kwaliteit en veel verschillende menu’s: Marley Spoon

De boodschappen boxen van Marley Spoon onderscheiden zich in de vele menu’s waaruit je kan kiezen. Heerlijk! Zo ziet er altijd wel iets bij wat jouw smaak is. Je kan voor een maand vooruit kijken welke recepten er zoal te bieden zijn, en voor een aantal weken jouw maaltijd box vooruit plannen. Daarbij kan je ook je bezorgmoment zelf kiezen.

Bij elk menu van Marley Spoon staat aangegeven of het bijvoorbeeld vegetarisch of kindvriendelijk is. Elke week is er voor zowel vegetariërs en vleesliefhebbers een mooie keuze. Ook voor wie kinderen heeft is de keuze groot.

Wat kan je verder verwachten van Marley Spoon:

 • Handige receptkaarten waarop stap voor stap staat hoe je je gerecht bereidt.
 • Altijd seizoensingrediënten
 • Je kan je account altijd pauzeren of opzeggen wanneer je wilt.
 • Een groot aanbod en flexibele bezorgtijden.

Aandachtspuntjes van Marley Spoon zijn het feit dat ze niet biologisch zijn (wel wordt er aandacht besteedt aan vegetarische maaltijden en seizoensgroenten) en het feit dat je geen proefpakket of incidenteel pakket kan bestellen.

https://nl.pinterest.com/pin/299630181455399488/

https://nl.pinterest.com/pin/516225176019949807/

https://nl.pinterest.com/pin/429671620690849828/


Lekkere en verantwoorde maaltijden met Ekomenu

Voor iedereen die niet alleen graag lekker eet, maar ook verantwoord is Ekomenu een erg goede boodschappen box. Net als vrijwel alle andere aanbieders is Ekomenu lekker flexibel: je kan je abonnement altijd opzeggen. Daarbij heb je bovendien de mogelijkheid tot het bestellen van een proefbox, zodat je kan kijken of Ekomenu iets is voor jou.
Erg prettig is dat Ekomenu een groot aantal verschillende boodschappen boxen biedt waaruit je wekelijks kan kiezen. Op dit gebied scoort Ekomenu erg hoog, en tegelijkertijd zijn ze milieuvriendelijk. Uniek!

Op welk gebied is Ekomenu dan precies Eko? En hoe weet je dat zeker?

Bij Ekomenu zijn er alleen biologisch geteelde producten en 3-sterren beter leven producten verkrijgbaar. Ekomenu heeft dan ook alle belangrijke keurmerken die er bij verantwoorde voedingswaren komen kijken:

 • 3-sterren Beter Leven
 • DeMeter
 • Fairtrade
 • EKO

Je weet dus zeker dat je duurzaam eet bij Ekomenu, ook als dat vlees betreft.

De mogelijkheden van Ekomenu in het kort:

 • Bezorging is mogelijk op verschillende dagen.
 • Je lidmaatschap kan je altijd opzeggen.
 • Wekelijks kan je kiezen uit veel verschillende menu’s, zodat je altijd een boodschappen box vindt die goed aansluit bij jouw leefstijl.
 • In je account kan je aangeven wat voor leefstijl je hebt, zodat je voor jou relevante menu’s aangeboden krijgt. Je kan dit elk moment aanpassen indien je behoefte hebt aan andere maaltijden.
 • Je kan kiezen uit 3 of 4 maaltijden per week, voor 2 of 4 personen.
 • Je kan wekelijks recepten toevoegen of wisselen voor jouw boodschappenbox.
 • Glutenvrij dieet? Bij Ekomenu kan je dit aangeven.

De nadruk ligt bij Ekomenu op biologisch, milieubewust en gezond. Als dat je niet zo aanspreekt, past een andere boodschappen box misschien beter bij jou.

https://nl.pinterest.com/pin/56224695332995780/

https://nl.pinterest.com/pin/547891110912026852/

https://nl.pinterest.com/pin/836965911977622075/


Is een boodschappen box iets voor jou?

Boodschappen boxen maken een mooie ontwikkeling door en worden steeds milieuvriendelijker en flexibeler. Je hoeft ook niet bang te zijn dat je vast zit aan een abonnement waar je niet makkelijk vanaf komt. Bij de aanbieders in dit artikel kan je in elk geval altijd opzeggen, of zelfs incidenteel bestellen voor in een drukke week of voor als je een boodschappen box wilt uitproberen.

Aan de andere kant is een boodschappen box voor sommige mensen een drempel: door het samenstellen van de boodschappen en de bezorgservice, is zo’n box wat prijziger dan boodschappen doen. Daarnaast moet je even uit je comfortzone komen: als je een box bestelt moet je het recept ook daadwerkelijk bereiden. Dit wordt echter duidelijk uitgelegd met handige instructies, dus je hoeft beslist geen topkok te zijn. De meeste aanbieders (zoals Hello Fresh en Allerhande) selecteren bovendien vaak heerlijke, maar eenvoudig klaar te maken maaltijden. Bij Ekomenu kan je daarbij aangeven wat jouw leefstijl is en of je dieetwensen hebt.

Hoewel de ene boodschappen box aanbieder flexibeler is dan de andere, hebben ze elk hun sterke punten. Bij Marley Spoon, Hello Fresh en Ekomenu is het aanbod van maaltijdboxen zeer groot. Bij Hello Fresh, Marley Spoon en Allerhande kan je bovendien makkelijk boxen selecteren die ook kinderen lekker vinden. Wil je zeker zijn van lekkere gerechten voor kinderen, dan komt De Familiebox het beste uit de verf.
Voor verantwoord, diervriendelijk en duurzaam eten kan je het beste aankloppen bij Ekomenu.

 


foto auteur Merel Kruit
Dit artikel is geschreven door Merel Kruit

Schrijft veel over natuur, gezondheid en huidverzorging en verdiept zich helemaal in een onderwerp. Woont in Rotterdam en werkt als freelance copywriter. Liefhebber van natuur en tegelijkertijd de stad. Schrijft in haar vrije tijd fictie en gaat graag naar concerten.

Website
Dit artikel is geplaatst in de volgende categorie(ën): Boodschappen Huishouden

Suggestie insturen

Opmerkingen, verbeteringen of suggesties op dit artikel? We horen graag van je zodat we de inhoud van dit artikel nog beter kunnen maken. Vul het onderstaande formulier in:


Tip van onze redactie

Albert
Copyright Dik.nl 2024 | DIK.NL geeft antwoord op je vraag