Dik.nl bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie als u een aankoop doet via deze links.

Review Jumbo online boodschappen

“Hallo, Jumbo!”. Wie kent deze supermarktketen niet. Met een groot assortiment, fijne prijs en vrolijke, gele kleur is Jumbo een drukbezochte supermarktketen. Tegenwoordig kun je bij Jumbo ook online boodschappen doen. Scheelt weer een hoop tijd! In deze review bespreken we hoe dat in z’n werk gaat en wat de voor- en nadelen hiervan zijn.


Hoe moet je online boodschappen doen bij Jumbo?

Het bezorgproces gaat in drie verschillende stappen die we hieronder zullen omschrijven.

 • Bestel je boodschappen: dat kan via www.jumbo.com of via de app van Jumbo.
 • Keuze uit thuis bezorgen of ophalen. Kies een Pick Up Point in de winkelvinder.
 • Kies een moment dat jou uitkomt.
 • Neem je boodschappen in ontvangst en betaal ter plekke met PIN.
 • Plaats eenvoudig een herhaalbestelling!
Bezoek Jumbo

Pluspunten

 • Veel verschillende mogelijkheden voor bezorgen en afhalen
 • Mogelijkheid om je bestelling later aan te passen
 • Groot assortiment
 • Goede prijs-kwaliteitverhouding

Wat kun je lezen in deze review?


Registratieproces bezorgservice Jumbo

Bij de Jumbo kun je boodschappen zowel via de website jumbo.com als ook via de Jumbo app bestellen. In deze review behandelen we het stappenplan dat je moet volgen via de website. Het stappenplan in de app is overigens vergelijkbaar. 

Account aanmaken op Jumbo

Om boodschappen te bestellen bij Jumbo, moet je een account aanmaken. Als je voor het eerst boodschappen bestelt bij Jumbo, dan wordt dit nog niet meteen duidelijk, maar uiteindelijk moet je het toch doen. Je kunt het account op twee momenten aanmaken:

 1. Voordat je gaat bestellen
 2. Als je de bestelling gaat afronden

Als je al een account hebt, kun je eerst inloggen of eerst boodschappen selecteren en daarna pas inloggen. 

Benodigde gegevens

Jumbo maakt een onderscheid in zakelijke en particuliere klanten. Let dus goed op dat je het goede formulier invult! De gegevens die Jumbo van je vraagt, zijn:

 • E-mailadres
 • Wachtwoord (tweemaal)
 • Geslacht
 • Naam
 • Achternaam
 • Telefoonnummer (bij voorkeur mobiele nummer)
 • Postcode
 • Bezorginstructies (bijvoorbeeld bij geen gehoor op het raam kloppen)
 • Nieuwsbrief ontvangen ja/nee
 • Accepteren van de algemene voorwaarde
 • Accepteren hoe het Jumbo account wordt gebruikt

Als je een Jumbo account aanmaakt, moet je ermee akkoord gaan dat je gegevens worden gebruikt om een persoonlijk winkelprofiel aan te maken. Dat betekent dat Jumbo op basis van jouw gegevens gerichte aanbiedingen kan doen. Op zich best handig!

Voordelen Jumbo account

Met een Jumbo account kun je je favoriete recepten en producten eenvoudig bewaren en opslaan. Daarnaast krijg je hiermee de mogelijkheid om je boodschappen online te bestellen. Bovendien zijn deze boodschappen de volgende dag in huis (als ze op een werkdag besteld zijn).


Waar bezorgt Jumbo allemaal?

Op heel veel plekken in Nederland bezorgt Jumbo al boodschappen. Het is niet mogelijk om elke stad en elk dorp in één keer te voorzien van boodschappen, maar Jumbo breidt de bezorgservice iedere week uit. Telkens komen er nieuwe pickup points die bezorgen. Voordat je bestelt raden we je aan om te kijken waar Jumbo allemaal bezorgt. Dat kan via de postcodechecker op de website van Jumbo.


Bezorging

Bij Jumbo zijn er twee verschillende plekken waar jij je boodschappen in ontvangst kunt nemen:

 1. Thuisbezorgd
 2. Afhalen bij een Pick Up point

Meer informatie over thuisbezorgen

In geval van thuisbezorging, worden de boodschappen zes dagen per week bezorgd. Vanaf het magazijn worden de boodschappen gebracht tot aan je keuken! Daarnaast kun je lege flessen inleveren tegen statiegeld. Dus dat scheelt weer een hoop gesjouw. Als je op werkdagen bestelt, is de bestelling de volgende dag al in huis. Bovendien krijg je een barcode waarmee je de status van je bestelling nauwlettend in de gaten kunt houden. Het moment van thuis bezorgen kun je zelf kiezen. Jumbo adviseert om dit moment vóór de selectie van de boodschappen te doen, maar dit kan ook achteraf.

Meer informatie over de Pick Up points

Jumbo heeft drie verschillende Pick Up points:

 • Solo Pick Up Point: deze punten bevinden zich vlakbij belangrijke wegen, waar je met de auto vaak langs komt. Handig als je na je werk langs het Pick Up point wil rijden. De medewerkers helpen om de boodschappen in de auto te plaatsen.
 • Drive Through Pick Up Point: dit type Pick Up Point is vergelijkbaar met de Mac Donalds. Behalve dan dat je jouw eigen boodschappen ophaalt, in plaats van een vette hap!
 • Walk In Pick Up Point: dit zijn Pick Up Points in de winkel zelf. Hierbij loop je zelf de winkel in om de boodschappen in één keer op te halen.

Je bestelling aanpassen

Jumbo is een hele flexibele supermarkt op het gebied van online boodschappen doen. Zo is het mogelijk om je bestelling aan te passen. Handig las je een boodschap vergeten bent toe te voegen, of als een product ineens op komt! Als je de boodschappen vóór 16:00 komt ophalen of laten bezorgen, dan kun je de bestelling nog wijzigen tot 23:59 de voorafgaande dag. Op Jumbo.com staat een hele duidelijke instructie van deze handeling. Zowel voor de app als voor de website.


Wat kost het om je boodschappen online te bestellen?

Op moment van schrijven kost bestellen bij Jumbo €6 per bestelling. Je kunt €1 korting krijgen door de bestelling te vervroegen. Dat houdt in dat je de bestelling niet meer aan gaat passen. Daarnaast zijn er diverse actieproducten. Als je deze koopt, dan wordt de bezorging gratis.

Voor de Pick Up Points is het niet duidelijk hoe duur het is. Wel weten wij dat je op dinsdagen en woensdagen gratis je boodschappen ophaalt bij een Pick Up Point (op moment van schrijven).

Let op: op moment van schrijven is het zo dat je de boodschappen van Jumbo krijgt aangeleverd in kratten. Voor deze kratten betaal je €4 statiegeld. Dit bedrag kun je uiteraard weer terugkrijgen als je het krat weer inlevert.

Minimale bestelwaarde

Jumbo hanteert twee verschillende minimale bestelwaardes. Als je boodschappen thuis laat bezorgen, moet je meer betalen dan als je de boodschappen ergens ophaalt.

 • Boodschappen ophalen: minimaal €25 aan boodschappen
 • Boodschappen laten bezorgen: minimaal €50 aan boodschappen

Online assortiment

Zelf zegt Jumbo dat ze het grootste supermarktassortiment uit Nederland hebben. Ook online. Of dat waar is, laten we even in het midden. Maar het is inderdaad erg uitgebreid! Het online assortiment van Jumbo is ontzettend groot. Dat is heel prettig, want zo kun je al je boodschappen op één plek kopen. Zo voorkom je dat je naar meerdere winkels moet om alle items op je boodschappenlijst uiteindelijk af te strepen. Verder vinden wij het heel prettig dat je bij een bestelling altijd ziet hoeveel items een verpakking bevat (bijvoorbeeld: 6 x 330 ml) en hoe duur het relatief is (bijvoorbeeld 1,66 per liter). Deze voorbeelden gelden in dit geval voor drinken, maar zijn ook van toepassing op andere productcategorieën.

Goede prijs-kwaliteitverhouding

Verder claimt Jumbo de goedkoopste supermarkt te zijn, met de laagsteprijsgarantie. Ook dit is iets wat wij moeilijk kunnen controleren. Wel vinden wij het assortiment over het algemeen heel goed betaalbaar!

‘Bladeren’ door het assortiment

Je kunt het assortiment op meerdere manieren bekijken. Ten eerste kan dat door in je boodschappenlijstje een product in te typen, ten tweede door in de webshop te winkelen. Op die tweede optie willen we graag iets dieper ingaan. Hoe werkt het?

 • Je kan selecteren op een schap, zoals aardappels, rijst, pasta, diepvries et cetera
 • Verder kun je filteren op ‘aanbiedingen’, ‘altijd laagste prijs’ en ‘nieuwe producten’

Mobiele app

Wij vinden dat de mobiele app van Jumbo ook heel prettig werkt, ook al hebben we deze niet heel specifiek besproken in deze review. Wil je graag meer informatie over hoe je boodschappen bestelt via de app van Jumbo? Of zijn er toch nog onduidelijkheden? Ga dan even naar jumbo.com. Hier wordt elke stap heel uitvoerig uitgelegd!


Bezoek Jumbo
Copyright Dik.nl 2023 | DIK.NL geeft antwoord op je vraag