Dik.nl bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie als u een aankoop doet via deze links.

Review PLUS online boodschappen

De supermarkt PLUS is in 2018 voor de vierde keer uitgeroepen tot MVO supermarkt van het jaar. Dat betekent dat de consument PLUS het meest duurzaam vindt. Daarnaast staat PLUS bekend als een lokale supermarkt met streekproducten. Ook een PLUS fan? Bestel je boodschappen online en laat ze thuisbezorgen.

Online boodschappen doen bij PLUS kan al vanaf een laag bedrag van €25. Daarnaast is het mogelijk om de boodschappen dezelfde dag nog te laten leveren, een service die best wel uniek is in Nederland. In deze review gaan we nog verder in op de mogelijkheden van PLUS’ online boodschappen.

 

Bezoek PLUS

Pluspunten

 • Bezorging binnen 2 uur met Plus Express
 • Gratis levering vanaf €25
 • Praktisch bestellen via online app

Wat kun je lezen in deze review?


Registratie

Als je boodschappen wilt bestellen bij PLUS, moet je een account aanmaken. Dat is heel gebruikelijk. Dat doe je door rechtsboven op ‘inloggen’ te klikken. Daar staat een inlogvenster en een venster om een nieuw account aan te maken.

Benodigde gegevens
Voor een PLUS-account zijn de volgende gegevens nodig:

 • E-mailadres (inclusief bevestiging)
 • Wachtwoord (inclusief bevestiging)
 • Particulier/zakelijk
 • Meneer/mevrouw
 • Voornaam, achternaam
 • Geboortedatum
 • Postcode
 • Huisnummer
 • Straatnaam
 • Plaats
 • Telefoonnummer
 • Jouw PLUS (via de postcodezoeker kun je de dichtstbijzijnde plus selecteren)

Verder kun je kiezen of je op de hoogte gehouden wilt worden van PLUS-aanbiedingen en andere communicatie.

Voordelen PLUS-account

Met een PLUS-account kun je boodschappenlijstjes opslaan, hergebruiken en delen. Daarnaast kun je eenvoudig online boodschappen bestellen. Hierbij krijg je inzicht in je eerder gekochte producten, waardoor je gemakkelijk een herhaalaankoop kunt plaatsen. Bovendien kun je per mail op de hoogte gehouden worden van acties van jouw PLUS, maar dat is optioneel.


Bezorging

Bij PLUS zijn er twee verschillende manieren hoe jij je boodschappen in ontvangst kunt nemen:

 1. Bij jou tot in de keuken bezorgd
 2. Door jou opgehaald in een PLUS winkel

De boodschappen worden bezorgd in een door jou geselecteerd tijdvak. Het is tot een bepaald tijdstip mogelijk om je bestelling aan te passen. Let op: dit betreft alleen de producten zelf, niet de bezorgtijd of het bezorgmoment.


Regiodekking

PLUS werkt met lokale ondernemers, die voor zichzelf kunnen bepalen of zij zich willen aansluiten bij het bezorgnetwerk. Inmiddels kun je bij meer dan 200 supermarkten je bestelling laten bezorgen of ophalen (dat is meer dan 75% van alle PLUS supermarkten in Nederland). Met behulp van de postcodecheck kom je erachter of jouw supermarkt deze service aanbiedt. Zoals onderstaande foto laat zien is er helaas nog geen filter met ‘bezorgt boodschappen’. Daar is wat ons betreft nog ruimte voor verbetering.

blank

Noord-Nederland minder PLUS supermarkten

Over het algemeen is het zo dat er in Noord-Nederland minder PLUS supermarkten zijn dan in de rest van Nederland. Dat heeft ook consequenties voor de mogelijkheden van het online bezorgen. Je moet namelijk bestellen bij een supermarkt bij jou in de buurt. We adviseren om éérst de postcodecheck te doen en daarna pas de boodschappen te selecteren!


Kosten

PLUS is heel transparant over de kosten rondom bestelling. Een bestelling laten thuisbezorgen kost €6, een bestelling in de winkel ophalen kost €2.50. De prijzen zijn altijd hetzelfde en fluctueren niet per bestelmoment. Zo weet je altijd waar je aan toe bent.

Lage minimale bestelwaarde

In vergelijking met andere supermarkten, heeft PLUS een hele lage minimale bestelwaarde. Waar Jumbo en Albert Heijn respectievelijk €50 en €70 hanteren als minimale bestelwaarde, is dat bij de PLUS €25. Dat maakt het voor studenten, alleenstaande ouderen en andere een gezinshuishoudens toegankelijker om boodschappen te bestellen.

Geen bezorgkosten bij actieproducten

PLUS heeft regelmatig acties waardoor de nezorgkosten komen te vervallen. Deze acties zijn meestal gekoppeld aan actieproducten. Door geselecteerde actieproducten te kopen, kan je bezorgvoordeel oplopen tot €6! Let op: PLUS Express zal dus nooit helemaal gratis zijn.

Wat kost bestellen met Plus Express?

Voor de PLUS Express betaal je €2.50 toeslag. Zowel voor bezorgen als voor ophalen. PLUS Express is een service waarbij je de boodschappen twee uur later ontvangt. Hier lees je meer over onder het kopje ‘Levertijd’.

Statiegeld voor het PLUS krat

PLUS levert de boodschappen in een handig krat. Voor dit krat betaal je €5 statiegeld. Zodra je de kratten weer inlevert, bij een bezorger of bij een PLUS winkel bij jou in de buurt, ontvang je de €5 terug. Andere supermarkten hanteren dezelfde werkwijze.


Levertijd

PLUS heeft een snelle levertijd. De eerstvolgende bezorgmogelijkheid hangt uiteraard af van de beschikbaarheid van de supermarkt, maar in principe kun je de boodschappen de volgende dag laten bezorgen. Met PLUS Express service is het zelfs mogelijk om de boodschappen twee uur later te ontvangen! In onderstaande alinea vertellen we graag wat meer over dit unieke concept.

PLUS Express: boodschappen over twee uur in huis

Heb je de boodschappen snel nodig? Als je bijvoorbeeld een feest organiseert en een aantal spullen bent vergeten? Blijft iedereen ineens tóch eten? Of heb je enorme haast met de boodschappen en geen tijd meer hebt om langs de supermarkt te gaan? Dan biedt de PLUS Express uitkomst. Bij deze service is het mogelijk om je boodschappen over twee uur te ontvangen, op de door jouw uitgekozen locatie! Voor zover wij weten, is Plus een van de weinige supermarkten die deze service aanbiedt.

Hoe kun je bestellen bij PLUS Express?

Hoe werkt het om te bestellen bij PLUS Express? Er zijn een aantal stappen die je moet volgen. Ten eerste moet je een account hebben, anders kan je überhaupt niet bestellen. Daarnaast moet je:

 1. Controleren of jouw winkel PLUS Express aanbiedt
 2. Kiezen voor bezorgen of ophalen
 3. Bestel vóór 16:00 voor een tijdvak op dezelfde dag (anders kun je pas de ochtend erna boodschappen laten bezorgen)
 4. Rond de bestelling net zo af als andere bestellingen

Online assortiment en aanbiedingen

Boodschappen selecteren op PLUS.nl kan via twee methodes:

 1. Aanklikken van de categorie
 2. Zoekfunctie naar een specifiek product met automatische aanvulling

Ook zijn er twee extra tabbladen. Eén met aanbiedingen en één met een seizoensgebonden assortiment (bijvoorbeeld ‘BBQ’ in de zomer). Als je eenmaal binnen een categorie zoekt, is het mogelijk om de producten te filteren. Dat is wat ons betreft heel handig. Je kunt namelijk kiezen voor populariteit (“Wat vonden andere klanten het lekkerste?”), prijs oplopend, prijs aflopend, product A-Z of product Z-A. Met behulp van deze functionaliteit vindt je sneller wat je zoekt.

Grootte assortiment

PLUS heeft een redelijk groot assortiment met producten. Als je boodschappen wilt ophalen bij een lokale PLUS, of als je gebruik maakt van de PLUS Express, dan en je natuurlijk afhankelijk van het assortiment van de PLUS bij jou in de buurt.


Mobiele app

Recent heeft PLUS de app vernieuwd. Hierdoor wordt het nog eenvoudiger om via je mobiele telefoon of tablet producten te bestellen. Op de app kun je producten in de categorie vinden, of je zoekt ze in de zoekbalk. Daarnaast kun je reeds aangeklikte boodschappen eenvoudig afvinken van je digitale boodschappenlijstje. Vervolgens kies je een tijdstip dat jou goed uitkomt en plaats je de bestelling! Plus heeft een paar afbeeldingen op hun site staan die precies laten zien hoe dit in z’n werk gaat.

blank

Andere functionaliteiten van de app

De PLUS app maakt het mogelijk om door recepten te scrollen, aanbiedingen te bekijken, producten te zoeken en boodschappenlijstjes aan te maken. Zo hoef je nooit meer een boodschap te vergeten!


Bezoek PLUS
Copyright Dik.nl 2023 | DIK.NL geeft antwoord op je vraag