Dik.nl bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie als u een aankoop doet via deze links.

Review Coop online boodschappen

Al in 1891 opende Coop de deuren van haar eerste supermarkt. Deze supermarktketen verdween echter in sommige jaren een beetje naar de achtergrond, vanwege de grote ketens Albert Heijn en Jumbo. De laatste jaren werkt Coop echter aan een heuse opmars, en met succes! De supermarkt wint steeds meer consumentenharten. Onder andere door de ‘versgarantie’ en het grote assortiment met gekoelde dranken. Tegenwoordig kun je zelfs online boodschappen doen bij Coop.

In deze review bespreken we uitgebreid hoe dit proces in z’n werk gaat. Bovendien staan we stil bij plus- en minpunten van online boodschappen doen bij Plus.

Online bestellen bij Coop

Pluspunten

 • MijnCoop is een praktische online omgeving
 • Geoptimaliseerd voor zakelijke klanten
 • Gratis bezorging vanaf €70
 • Duidelijk bestelproces

Minpunten

 • Assortiment afhankelijk van de lokale supermarkt
 • Geen landelijke dekking

Wat kun je lezen in deze review?


Bezorgproces

Als je bij Coop wil bezorgen,dan moet je de volgende stappen volgen:

 1. Supermarkt selecteren (je bestelt namelijk bij jouw lokale supermarkt)
 2. Bezorgen of ophalen? Kies een geschikt moment
 3. Boodschappen selecteren
 4. Bezorggegevens invullen (inloggen MijnCoop of nieuw MijnCoop account aanmaken)
 5. Boodschappen in ontvangst nemen en betalen
 6. Veel plezier van je boodschappen! Plaats eenvoudig een herhaalbestelling

Registreren

Als je online boodschappen wilt bestellen bij Coop, moet je in het bezit zijn van een CoopAccount. Dit account kun je eventueel ook tijdens je eerste bestelling aanmaken. Coop is hierop geen uitzondering: bij elke supermarkt moet je gegevens afgeven om gebruik te kunnen maken van de service.

Voordelen van een MijnCoop account

MijnCoop is dus een digitale omgeving voor de consument. Naast dat je boodschappen kunt bestellen, zijn er nog veel meer voordelen verbonden aan het hebben van een MijnCoop-account. Hieronder sommen we de belangrijkste voordelen voor je op:

 • Eenvoudig online bestellen en herhaalaankopen plaatsen
 • Digitaal kassabonnen inzien
 • (Nieuwe) klantenpas aanvragen
 • Recepten opslaan
 • Digitale boodschappenlijstjes maken
 • Je inschrijven voor Coop Luisterpanel

De meeste functionaliteiten zijn vergelijkbaar met accounts van andere supermarkten. Er zijn echter wel een paar aspecten van ‘MijnCoop’ die redelijk uniek zijn. Zo vinden wij het een enorm pluspunt dat je kassabonnen digitaal worden opgeslagen. Als je een administratie bijhoudt, wordt je namelijk gek van stapels met half vervaagde supermarktbonnetjes. Daarnaast is het handig dat je via deze omgeving een Coop klantenpas aan kunt vragen.

Gegevens die MijnCoop nodig heeft

Uiteraard kun je geen account aanmaken als je niet bereid bent om bepaalde gegevens te delen. Coop gaat zorgvuldig met je gegevens om en gebruikt deze uitsluitend om jouw winkelervaring te verbeteren. De volgende gegevens moet je (in grote lijnen) afgeven als je een Coop account aanmaakt:

 • Naam
 • Geboortedatum
 • Adresgegevens
 • E-mailadres
 • Telefoonnummer (optioneel)
 • Wel of geen nieuwsbrief ontvangen
 • Wel of geen klantenkaart aanvragen
 • Wel of niet lid worden van het Luisterpanel

Bezorging

De boodschappen worden meestal de volgende dag bezorgd. Het is helaas niet mogelijk om de boodschappen nog op dezelfde dag te ontvangen. Elke individuele supermarkt hanteert z’n eigen bezorgtijden, dus wij kunnen helaas geen uitspraak doen over de exacte bezorgtijd. Wel weten wij dat jij zelf kunt kiezen welk tijdstip (of tijdvak) jou het beste uitkomt. Lekker flexibel!

Regiodekking

Bijna alle Coop supermarkten hebben een online omgeving, waarbij het mogelijk is om de producten in de supermarkt af te halen. Het gros van deze filialen biedt bovendien thuisbezorging aan (in totaal zo’n 150 supermarkten). Of Coop ook bij jou in de buurt bezorgt, moet blijken uit een postcodecheck. Coop heeft uiteindelijk de ambitie om bij elk adres in Nederland te kunnen bezorgen. Dus als het nu nog niet mogelijk is, dan wellicht in de hele nabije toekomst!

Kan ik de boodschappen ook ophalen?

Het is uiteraard ook mogelijk om de boodschappen af te halen in de supermarkt. Dan kun je thuis op je gemakje alle producten selecteren en ze vervolgens keurig verpakt ophalen. Op een moment dat het jou uitkomt.


Kosten

Coop is heel transparant over de kosten van online boodschappen doen. Bij sommige supermarkten hangt de prijs samen met het moment van bezorging, maar bij Coop is er een prijs die ten alle tijden geldt.

 • Bezorgen kost €4.99
 • Afhalen kost €2.99

Overigens is het mogelijk om boodschappen te bestellen en te bezorgen zonder hiervoor verzendkosten te betalen. Hoe dat precies werkt leggen we hieronder uit.

Gratis boodschappen doen mogelijk

Goed nieuws! Bij Coop is het mogelijk om gratis boodschappen te laten bezorgen. Alle bestellingen van boven de €70 worden namelijk gratis bij jou thuis of op het werk gebracht.  Let op: er is een addertje onder het gras. Het is namelijk zo dat niet alle producten meetellen voor de €70. Bepaalde producten zijn wettelijk uitgesloten. Dat zijn tabaksproducten, geneesmiddelen en babyvoeding (voor baby’s van 0 tot 6 maanden).

Minimaal bestelbedrag

Bij Coop kun je bestellingen van minimaal €40 laten thuisbezorgen. Dit is een schappelijk bedrag. Bij de PLUS ligt dit bedrag lager (namelijk €25), bij de Albert Heijn en Jumbo ligt dit bedrag hoger (respectievelijk €70 en €50). Coop ligt er mooi tussenin.

Betalingsmogelijkheden

Leuk, online boodschappen doen. Maar hoe moet je daarvoor betalen? Het ligt eraan of je de boodschappen in de winkel ophaalt of dat je ze laat bezorgen. Als je ze ophaalt in een winkel, dan kun je zowel een contante als pinbetaling doen. Als je de boodschappen laat bezorgen, dan moet je met pinpas betalen (middels een mobiele pin). Voor zakelijke klanten is het overigens mogelijk om de boodschappen op rekening te betalen. Je hoeft dan niet alle boodschappen bij de afgifte af te rekenen, maar dient de verzamelfactuur te betalen. Dat brengt ons direct op het volgende punt: de service voor zakelijke klanten van Plus.

Mogelijkheden voor zakelijke klanten

Heel veel supermarkten storten zich volledig op de particuliere klant. Oftewel, Hans en Anja die beiden een drukke baan hebben en zodoende hun boodschappen online bestellen. Dat is natuurlijk prima, maar de zakelijke klant wil ook weleens boodschappen bestellen. Bijvoorbeeld om nieuw wc-papier te kopen, een zakelijke lunch te organiseren of om alvast een voorraad aan te leggen voor de vrijdagmiddagborrel. Bij Coop hebben ze hier alle begrip voor. Sterker nog, ze hebben hun dienstverlening voor zakelijke klanten versoepeld. Als zakelijke klant mag je op rekening betalen en krijg je een factuur. Hierdoor kun je de kosten voor alle boodschappen keurig in de boekhouding onderbrengen.


Assortiment

Coop verkoopt eigenlijk alles wat je nodig hebt. Van je favoriete frisdrank, tot een heerlijke fles wijn of een knapperig croissantje. Hierbij ligt er een grote nadruk op verse producten, vooral ten aanzien van groente en fruit. Zo is er een ‘versgarantie’. Daarmee garandeert Coop dat groente en fruit ook écht vers is. Merk je toch dat het fruit beurs is of de groente slap? Dan geeft Coop je een gratis zak Elstar appels cadeau. Wij vinden het erg positief dat een supermarkt daad bij woord voegt!

Overigens kunnen wij hier geen keiharde uitspraken doen over het assortiment van de Coop, aangezien dit verschilt per vestiging. Bestel je bij een kleine supermarkt, dan is het assortiment een stuk kleiner dan als je bij een grote supermarkt bestelt. Eigenlijk heel logisch. Maar hoe groot of klein jouw lokale Coop ook is: ze hebben er meer dan genoeg producten om jouw voorraad mee compleet te maken!

Browsen door het online assortiment

Als je online boodschappen gaat doen bij Coop, kun je de producten op twee manieren selecteren. Ten eerste door producten in te typen in de zoekbalk. Dit werkt prima. Ten tweede door te zoeken op categorie (een beetje vergelijkbaar met hoe je ook door een fysieke winkel zou lopen). Dan kom je terecht bij het filteroverzicht.

Uitgebreide filters

Wat opvalt aan het online assortiment van Coop, is dat het heel veel verschillende zoekfilters heeft. Zo kun je onder andere selecteren op merk (stel, je wil per se olijfolie van Bertolli), land van herkomst, type product en inhoud van de verpakking (dus hoeveel stuks of hoeveel gram een verpakking kost). Ook kun je producten sorteren op relevantie of op alfabetische volgorde. Het enige filter dat volgens ons echt mist, is een prijsfilter. Je moet zelf uitvinden welk product het duurste en het goedkoopste is. Wij gaan ervanuit dat Coop het prijsfilter binnenkort toevoegt aan de online winkelomgeving!


Mobiele applicatie

Wij vinden Coop een prettige supermarkt om online je boodschappen te bestellen. Het is allemaal niet zo geavanceerd als Albert Heijn of Jumbo, maar dat is helemaal niet erg. Eigenlijk werkt de eenvoud juist ontzettend goed. Je wordt door duidelijke stappen heen geleid, waardoor de kans op fouten nihil is. Bovendien is Coop heel erg transparant. Op de website vind je antwoord op heel veel verschillende vragen, en anders staat de klantenservice voor je klaar.

De Coop app

Wil je liever boodschappen bestellen vanaf je mobiele telefoon? Dat kan uiteraard ook. Hiervoor moet je de gratis Coop app downloaden. Deze app is ideaal om online boodschappen te doen, favoriete producten op te slaan en digitale boodschappenlijstjes te maken.


Bezoek Coop
Copyright Dik.nl 2023 | DIK.NL geeft antwoord op je vraag