Dik.nl bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie als u een aankoop doet via deze links.

De 10 leukste plekken voor een high tea in Friesland

De 10 leukste plekken voor een high tea in Friesland

Laatst bijgewerkt: 5 oktober 2022

Een high tea is een fijne manier om te genieten van overheerlijke hapjes, thee en gezelligheid. Voor veel mensen is een high tea dan ook echt een traktatie, een momentje voor zichzelf en voor degene met wie ze de high tea doen. Ben jij op zoek naar een leuke plek waar je kunt genieten van een high tea met vrienden/vriendinnen, familie of collega’s? In dit artikel hebben we de 10 leukste plekken voor een high tea in Friesland voor je op een rijtje gezet.


1. High Tea Restaurant Theetuin Nijeholtpade | Nijeholtpade

High Tea Restaurant Theetuin Nijeholtpade is een fijne plek voor een gezellige high tea. ’s Zomers kun je hier plaatsnemen in de prachtige theetuin om tussen de bloemen, fluitende vogels en met een prachtig uitzicht te genieten van de lekkerste hapjes en kopjes thee. Alles wat je tijdens de high tea geserveerd krijgt, is door het restaurant zelf gemaakt en gebakken. En dat proef je. Is het weer minder mooi? Dan kun je van de high tea genieten in het gezellige en Engels aangeklede huiskamerrestaurant. Ook daar kun je genieten van het mooie uitzicht over de tuin en de omgeving.

Voor meer informatie over een high tea bij High Tea Restaurant Theetuin Nijeholtpade kun je terecht op hun website.

View this post on Instagram

#hightea #hightearestaurant #friesland

A post shared by HighTeaRestaurant Nijeholtpade (@theetuinnijholtpade) on


2. Stania State | Oenkerk

Stania State is een landgoed dat midden in een park ligt. De combinatie van het statige landgoed en de mooie omliggende natuur zorgen dan ook voor een fijne high tea ervaring, vooral als je bij mooi weer op het terras plaatsneemt. De high tea wordt op vrijdag, zaterdag en zondag geserveerd. Eventueel is het voor grotere gezelschappen ook mogelijk om een high tea op een doordeweekse dag te reserveren. Een high tea bij Stania State is ideaal te combineren met een wandeling in het park en door de fijne ligging ben je echt even weg voor een ontspannen middagje uit.

Wil je graag genieten van een high tea bij Stania State? Houd er dan rekening mee dat je wel van tevoren dient te reserveren. Voor meer informatie kun je terecht op de website van het landgoed.


3. Theeschenkerij De Buytenplaets | Noordwolde

Ook in Noordwolde kun je genieten van een heerlijke high tea in een prachtige theetuin. Theeschenkerij De Buytenplaats ligt in de zuidelijke Friese Wouden en in de prachtige (en supergrote) theetuin kun je genieten van de allerlekkerste hapjes. De indrukwekkende theetuin en het mooie uitzicht maken dit zo’n fijne plek voor een high tea. Is het weer minder mooi? Dan is het uiteraard ook mogelijk om binnen in de gezellige theeschenkerij plaats te nemen. De theeschenkerij biedt een ruime keuze aan high teas aan, waardoor je zelf kunt bepalen welke high tea het beste bij jou, het gezelschap en het moment past.

Meer informatie over de verschillende high teas en de mogelijkheden kun je vinden op de website van Theeschenkerij De Buytenplaets.


4. Post-Plaza Hotel & Grand Café | Leeuwarden

In het oude postkantoor van Leeuwarden vind je Post-Plaza Hotel & Grand Café. De locatie is prachtig. Het hoge plafond met houten balken, de bijzondere bogen en de inrichting van het Grand Café maken dan ook dat het genieten van een high tea hier extra fijn is. De hapjes die geserveerd worden tijdens de high tea worden allemaal vers bereid. Je kunt genieten van vier rondes vol kleine hapjes, waaronder paté met vijgenbrood, soep, quiche, chocoladetaart en boterkoek. Het genieten van een high tea kan tussen 14.00 en 16.00 uur. Houd er rekening mee dat je hiervoor een plekje dient te reserveren.

Wil je graag genieten van een heerlijke high tea op deze bijzondere locatie in het centrum van Leeuwarden? Bekijk dan de mogelijkheden op de website van Post-Plaza.


5. Vintage Coffee | Drachten

In Drachten vind je het gezellige Vintage Coffee, een fijne plek in het centrum van de stad. Deze plek is extra bijzonder omdat het een concept store is. Alle spullen die je hier tegenkomt, zijn te koop. Hierdoor verandert het interieur en de aankleding van de locatie regelmatig. Dat, in combinatie met de persoonlijke aandacht en fijne sfeer, maakt dit een hele leuke plek voor een high tea. Daarnaast zijn de hapjes die je tijdens de high tea geserveerd krijgt ook nog eens huisgemaakt.

Meer weten? Check dan de website van Vintage Coffee.


6. Paviljoen De Leyen | Rottevalle

Paviljoen De Leyen ligt aan het water en is vooral op mooie dagen een uitstekende locatie voor een heerlijke high tea. Neem plaats op het terras met uitzicht over de grote zonneweide, het strand en het water, of neem plaats in het supergezellige paviljoen bij minder mooi weer. Bij Paviljoen De Leyen geniet je van heerlijke (huisgemaakte) producten. Hierbij heb je de keuze uit twee verschillende soorten high teas. waaronder een Fairtrade high tea. Zoals de naam al doet vermoeden geniet je tijdens deze high tea van eerlijke (fairtrade) producten.

Voor meer informatie over de high teas en het paviljoen zelf kun je terecht op de website van Paviljoen de Leyen.


7. ’T Havenmantsje | Harlingen

’T Havenmantsje is een restaurant in de haven van Harlingen. Deze prachtige locatie aan de Waddenzee is een hele fijne plek om te genieten van een lunch, diner of heerlijke high tea. De Wadden(High)tea wordt dagelijks tussen 12.00 en 14.30 uur geserveerd. Tijdens de high tea geniet je van heerlijke huisgemaakte gebakjes en andere lekkernijen. Dit alles in een prachtige setting en met een heel fijn uitzicht op de haven en de schepen die daar liggen aangemeerd.

Wil je meer weten over de high tea en/of de locatie? Dan kun je terecht op de website van ’T Havenmantsje.


8. ’t Gerecht | Heerenveen

Boutiquehotel en Grand Café ’t Gerecht is gevestigd in het oude gemeentehuis van Heerenveen. Op deze fijne locatie kun je (op het terras) genieten van een heerlijke en goed verzorgde high tea. De high tea kan in het weekend van 14.00 tot 17.00 uur gereserveerd worden. Tijdens de high tea geniet je onder andere van sandwiches en zoetigheid onder het genot van eindeloos veel thee.

Voor meer informatie over de high tea of het Boutiquehotel en Grand Café verwijzen we je graag naar de website van ‘t Gerecht.


9. Brasserie Spiegelaar | Leeuwarden

Brasserie Spiegelaar in Leeuwarden is een hele fijne plek voor een gezellige high tea. De brasserie ligt midden in het centrum van de stad, wat het een ideale plek maakt voor mensen die graag even bij willen komen van een dagje shoppen of cultuur snuiven in deze prachtige stad. Bij mooi weer kun je op het terras plaatsnemen en bij minder mooi weer zit je heerlijk in de gezellige brasserie. Tijdens de high tea krijg je onbeperkt thee van het merk Pure Leaf geserveerd. Ook is er verse muntthee en verse gemberthee beschikbaar. Wie hier wil genieten van een heerlijke high tea kan het beste van tevoren even een plekje reserveren.

Meer weten over de high tea of de brasserie zelf? Check dan de website van Brasserie Spiegelaar.


10. It Taarthûske | Dokkum

Bij It Taarthûske kun je genieten van een heerlijke high tea in het centrum van Dokkum. Deze locatie is een banketbakkerij en gezellige lunchroom in een, wat de high tea extra leuk maakt. Tijdens de high tea krijg je hapjes geserveerd die zoveel mogelijk gemaakt zijn met streekproducten. Je hebt de keuze uit diverse high teas, waaronder een classic en royal high tea. De high teas duren ongeveer 2,5 uur. In die tijd geniet je van heerlijke Kusmi thee uit Parijs (of Hesselink koffie) en een hoop heerlijke gerechtjes. Een high tea is mogelijk vanaf 11 uur en dient vooraf gereserveerd te worden. Het is slim om dit minstens 24 uur van tevoren te doen, zodat je zeker bent van een plekje.

Meer informatie over de high teas of de bakkerij kun je vinden op de website van It Taarthûske.

View this post on Instagram

#cheesecake #ittaarthûske #huisgemaakt

A post shared by It Taarthûske (@ittaarthuske) on


High tea in Friesland

Wie op zoek was naar een leuke locatie in Friesland om te genieten van een gezellige high tea, heeft in dit artikel maar liefst 10 leuke plekken kunnen vinden waar dat mogelijk is. Van plekken midden in het centrum van een fijne stad, tot plekken midden in de natuur of aan het water. Zo is er voor iedereen wel een leuke plek in dit rijtje te vinden om samen met een fijn gezelschap te highteaën. Wil je meer weten over de beschreven locaties of de high teas die je daar kunt reserveren? Dan kun je terecht op de websites van de aanbieders. Daar vind je ook alle informatie over de prijzen, de mogelijkheden en de voorwaarden voor het reserveren van een gezellige middag gevuld met heerlijke hapjes en koppen thee.foto auteur Nadine Swagerman
Dit artikel is geschreven door Nadine Swagerman

Schrijft met plezier over de meest uiteenlopende onderwerpen. Heeft een eigen tekstbureau en is daarnaast auteur. Houdt van eten, muziek, series en lezen. En trekt in haar vrije tijd het liefst de natuur in met haar hond.

Website
Dit artikel is geplaatst in de volgende categorie(ën): Dagje uit Eten & drinken

Suggestie insturen

Opmerkingen, verbeteringen of suggesties op dit artikel? We horen graag van je zodat we de inhoud van dit artikel nog beter kunnen maken. Vul het onderstaande formulier in:


Tip van onze redactie

Tripper
Copyright Dik.nl 2024 | DIK.NL geeft antwoord op je vraag