Dik.nl bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie als u een aankoop doet via deze links.

7 tips voor een leuke vriendinnendag

7 tips voor een leuke vriendinnendag

Laatst bijgewerkt: 5 oktober 2022

De datumprikker is ingevuld en er rolt een datum uit. Yes, eindelijk een dag gevonden voor die langverwachte vriendinnendag! Eindelijk tijd om weer lekker bij te praten, elkaar op de hoogte te brengen van de laatste nieuwtjes. Maar het zou ook wel heel leuk zijn om iets te gaan dóen. Daarom geven we in dit artikel 7 tips voor een leuke vriendinnendag. Dus trommel je vriendinnen op voor één van onderstaande activiteiten!


Tip 1 – Een dagje naar de sauna

blank

Stel, ontspanning en gezelligheid gaan hand in hand… Dat wordt nog eens een fijne vriendinnendag. Jullie hebben alle rust en ruimte om heerlijk bij te komen. Probeer de Finse sauna, het Turkse stoombad, het zoute bad, het bubbelbad, de infrarood sauna, regendouches en nog veel meer. Ga met z’n allen naar een ‘opgieting’ en kijk wie dit het langste volhoudt. Warm, maar heerlijk! In de saunahokken wordt het niet echt op prijs gesteld dat jullie kletsen, maar in de bubbelbaden en op de zonnebedjes kunnen jullie dit gemis compenseren. Voorwaarde voor dit dagje uit is wel dat jullie je genoeg bij elkaar op gemak voelen om uit de kleren te gaan. Is dat niet het geval, maar willen jullie wel graag naar de sauna? De meeste saunacomplexen hebben een ‘geklede’ dag, waarop jullie gewoon in zwemkleding kunnen verschijnen. Is de sauna te duur? Lees dan ons artikel met tips voor een goedkoop saunabezoek.


 Tip 2 – Shop ’till you drop

blank

Het is een beetje cliché, maar vrouwen houden over het algemeen wel heel erg van winkelen. Aangezien onze vriendjes over het algemeen niet echt met ons mee willen, kunnen we het shoppen het beste aan onze vriendinnen overlaten. Samen struinen jullie de leukste winkels af, maken jullie gekke foto’s in het fotohokje en keuren jullie kritisch elkaars outfits. Om aan het einde van de dag een (of meerdere) tas(sen) te hebben met nieuwe kleding. Eindelijk die nieuwe bikini, waar je al zo lang naar op zoek was. Of een toffe zonnebril voor een festival. Een nieuwe spijkerbroek, leuke sieraden, een jurkje voor de bruiloft van een collega… Of gewoon een paar nieuwe shirts. Gewoon, omdat je ze mooi vond. Eigenlijk hoef je niet eens een goede reden te hebben om te gaan winkelen. En koop je zelf niets, dan kun je altijd nog meegenieten met de zoektocht van jouw vriendinnen. Soms is het net zo leuk om te ‘window shoppen’ als om zelf iets te kopen. Bovendien kunnen jullie tussen de middag gezellig ergens gaan lunchen en de dag afsluiten met een heerlijk drankje op het terras (als het weer het toelaat). Verwachten jullie een regenachtige dag? Geen probleem, overdekte winkelcentra zijn minstens zo gezellig.


Tip 3 – Ontsnap samen uit de escape room

blank

Eigenijk is elke groepsactiviteit geschikt voor een uitje met jouw vriendinnen. Zo ook de escape room. Een paar jaar geleden waren er slechts een paar escape rooms, en werd het fenomeen langzaam bekend bij het grote publiek. Vandaag de dag is het concept echter populairder dan ooit. Er zijn dan steeds meer verschillende escape rooms te vinden. In bijna iedere provincie is er wel één! Het concept is bijna overal hetzelfde. Je wordt samen met je vriendinnen meegenomen naar een afgesloten ruimte, ‘de room’. Vervolgens heb je één à twee uur de tijd om puzzels op te lossen, raadsels op te lossen en andere taken te volbrengen om zo langzamerhand uit de kamer te ontsnappen (escape). Dit wordt een spannende strijd tegen de klok, waarin jullie de hersenen flink mogen kraken. Tevens is het een goed moment om te testen of jullie goed kunnen samenwerken. Zijn jullie op tijd uit de escape room? Goed gedaan, dat moet gevierd worden! Lukt het jullie niet om alle puzzels op tijd op te lossen, dan zullen jullie helaas voor altijd in de escape room blijven… Grapje, volgende keer beter ;-).


Tip 4 – Bezoek samen een (muziek)festival

blank

Festivals zijn de ultieme locatie om jullie vriendinnendag door te brengen. Vooral in de zomer zijn er talloze festivals op heel veel verschillende plekken in Nederland, maar ook in de wintermaanden zijn er best wat gezellige festivals. Soms overdekt, soms ‘open’. Bijvoorbeeld een kerstmarkt. Dan warm je vanzelf op met glühwein of warme chocolademelk. Waarom is een festival zo’n leuke bestemming voor jou en je vriendinnen? Simpel. Bijna elk festival staat in het teken van muziek, heerlijk eten en soms ook nog andere activiteiten zoals theater of kunst. Dus jullie kunnen de hele dag dansen, luieren, cultuur snuiven en met elkaar bijpraten. Bovendien is een festival echt een dagvullende activiteit. Je bent dus de hele dag onder de pannen en kunt het zo laat maken als je zelf wil. Het enige nadeel van festivals is dat ze soms vrij prijzig zijn. Maar goed, de goede sfeer en de aanwezigheid van jouw vriendinnen maakt een hoop goed!


Tip 5 – Houd thuis een filmmaraton

Is het slecht weer en hebben jullie helemaal geen zin om naar buiten te gaan? Dan is het ideaal weer om een heleboel foute meidenfilms op te zetten. Jullie kunnen ook naar de bioscoop gaan, maar daar kleven toch wel behoorlijk wat nadelen aan. Allereerst is de bioscoop best wel prijzig, dus een filmmarathon loopt al gauw behoorlijk uit de klauwen qua kosten. Daarnaast ben je ook nog volledig afhankelijk van het filmprogramma en is het verboden om je eten en drinken mee te nemen. Last but not least: je mag niet door de film heen praten! En wat heb je aan een vriendinnendag als je niets mag zeggen? Juist, wij pleiten duidelijk voor een filmmarathon in huis. Comfortabel in jullie pyjama’s of onesie’s, met sloffen en een heleboel zachte kussens en dekens. Met een paar Disneyfilms, romantische comedy’s of meidenfilms waar jullie vroeger geen genoeg van konden krijgen. Ondertussen kunnen jullie genieten van allerlei snacks, zoals roze koeken, donuts, popcorn, chocola, ijs, thee, frisdrank, wijntje… Maar net wat jullie lekker vinden. Uiteraard kunnen jullie ook kiezen voor een healthy menukaart.


Tip 6 – Organiseer een klassieke sleepover

Weet je nog hoe gezellig dat vroeger was als jullie bij elkaar bleven logeren? Je deed het om de haverklap. Niet eens omdat het moest vanwege een evenement, maar gewoon voor de gezelligheid. Het is eigenlijk doodzonde dat we dat nu nooit meer doen. Tijd om daar verandering in te brengen. Vind je ook niet? Dus hoog tijd om jouw vriendinnendag in het teken te zetten van een sleepover. Jullie verzamelen bijvoorbeeld ‘s middags, en gaan dan uitgebreid met elkaar koken. Of jullie laten lekker eten bezorgen, dat is ook een fijne optie als jullie met zovelen zijn. Vervolgens gaan jullie ‘s avonds films kijken, spelletjes spelen, drinken (en op stap?!) of iets anders doen. Je kunt ook kiezen voor de sleepover activiteiten die je altijd in Amerikaanse films ziet. Elkaars haar vlechten, gezichtsmaskertjes opdoen, nagellak gebruiken. Vervolgens wordt het eindeloos kletsen totdat jullie eindelijk moe, maar voldaan in slaap vallen. Het is overigens het gezelligste als jullie allemaal bij elkaar slapen. Ook als dat betekent dat je op een luchtbedje moet slapen… Is de gezelligheid dubbel en dwars waard!


Tip 7 – Verken samen een nieuwe stad

blank

Willen jullie graag een dagje met elkaar op pad, maar wonen jullie allemaal ver uit elkaar? Zoek dan een locatie die voor jullie allemaal goed bereikbaar is. Het liefst een plek die jullie niet (goed) kennen, zodat jullie deze gedurende de dag samen kunnen verkennen (bijvoorbeeld een citytrip in Europa of een shop citytrip). Uiteraard kun je daar ook voor kiezen als jij en je vriendinnen wèl in dezelfde stad wonen. Eigenlijk kun je dit uitje voor een vriendinnendag het beste vergelijken met een mini stedentrip. Alles wat je normaal gesproken samen zou ondernemen tijdens een stedentrip, doe je nu op kleine schaal. Bijvoorbeeld stadswandelingen maken, picknicken in het park, samen terrasjes pakken, winkelen, mooie gebouwen bewonderen en nog veel meer. Door samen nieuwe dingen te bekijken maken jullie nieuwe, gedeelde herinneringen aan die jullie vriendinnenband alleen nog maar kunnen versterken!foto auteur Anne von Gleich
Dit artikel is geschreven door Anne von Gleich

Anne is freelance tekstschrijver en content marketeer bij Sans Plus. Met oog voor detail en hart voor de doelgroep brengt ze elk verhaal tot leven.

Website LinkedIn
Dit artikel is geplaatst in de volgende categorie(ën): Dagje uit

Suggestie insturen

Opmerkingen, verbeteringen of suggesties op dit artikel? We horen graag van je zodat we de inhoud van dit artikel nog beter kunnen maken. Vul het onderstaande formulier in:


Tip van onze redactie

Tripper
Copyright Dik.nl 2024 | DIK.NL geeft antwoord op je vraag