Dik.nl bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie als u een aankoop doet via deze links.

8x Michelin restaurants in Nederland

8x Michelin restaurants in Nederland

Laatst bijgewerkt: 5 oktober 2022

Als je op zoek bent naar een culinaire ervaring om nooit meer te vergeten, dan moet je zeker eens in een Michelin restaurant gaan eten. Als een restaurant een Michelinster heeft, dan betekent het dat het restaurant deze beloning kreeg voor een zeer goede keuken en een perfecte bediening. Of een restaurant nou één, twee of drie Michelinsterren heeft: je kunt ervan uit gaan dat je geweldig kunt eten in een Michelin restaurant. En daar hoef je vaak niet eens ver voor te reizen, want ook in ons land vind je verschillende Michelin restaurants. Wij zetten acht keer geweldige Michelin restaurants in Nederland voor je op een rijtje. Eet smakelijk!

In Nederland zijn er meer dan honderd restaurants met één, twee of drie Michelinsterren – de eerste ster werd in de jaren vijftig al uitgedeeld. Wij zetten een aantal fantastische Michelin restaurant voor je op een rij. Bij welk Michelin restaurant ga jij de gastronomische avond van je leven beleven?


1. De Librije in Zwolle (drie Michelinsterren): bijzondere culinaire gerechten uit de regio

We beginnen deze lijst met een heel bijzonder restaurant die drie Michelinsterren heeft verdiend: De Librije in het pittoreske Zwolle. De Librije is één van de drie driesterrenrestaurants van ons land. We kunnen de chef en eigenaar van dit restaurant, Jonnie Boer, inmiddels wel een bekende Nederlander noemen: je ziet hem regelmatig op het nieuws en kunt bijvoorbeeld ook een kruidenlijn van zijn hand bij de Albert Heijn kopen. Als je bij de Librije dineert, eet je in een oude gevangenis, wat zorgt voor een hele bijzondere sfeer. Bij dit ontzettend goede restaurant wordt er vooral gekookt met producten uit de regio. Als je culinair verrast wilt worden, ben je bij de Librije aan het goede adres.

https://www.instagram.com/p/BwhLvAZj4W-/


2. De Bokkedoorns in Haarlem (twee Michelinsterren): dineren vol aandacht en liefde

In het gezellige Haarlem vind je het bijzondere tweesterrenrestaurant de Bokkedoorns van eigenaar Pascal Beeren. Aandacht en liefde voor het eten staat hier hoog in het vaandel. Kies van het geweldige à la carte menu van de chef-kok Menno Post, waar bijvoorbeeld kaviaar, ganzelever en langoustine op staat. Restaurant de Bokkedoorns heeft al ruim 25 jaar twee Michelinsterren. Wil je er helemaal een bijzondere avond van maken? Je kunt bij dit tweesterrenrestaurant ook terecht voor private dining. Perfect voor het vieren van een speciale gelegenheid.

https://www.instagram.com/p/B28pPTCo1i0/


3. De Leest in Vaassen (drie Michelinsterren): geweldig eten op de Veluwe

Naast de Librije in Zwolle en Inter Scaldes in Kruiningen is De Leest in Vaassen het enige driesterrenrestaurant in Nederland. Eigenaren Kim Veldman en Jacob Jan Boerma doen er alles aan om je een fantastische ervaring te bieden als je hun restaurant bezoekt. De Leest ligt midden op de Veluwe, en dit natuurgebied is daarom een grote inspiratie voor de chef-koks. Steekwoorden die belangrijk zijn in de keuken van De Leest zijn bijvoorbeeld biologisch, frisse zuren en lokaal. Nederlands eten met een unieke draai: dat kun je verwachten bij De Leest in Vaassen.

https://www.instagram.com/p/BaeaAwDAPhD/


4. Bij Jef in Texel (één Michelinster): bijzonder genieten op een bijzondere locatie

Dit sterrenrestaurant heeft wel een hele bijzondere locatie, want restaurant Bij Jef is gevestigd op Texel. Bij Jef zit in het centrum van Den Hoorn, in een oude pastorie. Dat zorgt voor een bijzondere sfeer, helemaal met de wetenschap dat je omringd bent door het prachtige Waddenzeegebied. Chef-kok Jef Schuur begon, na het werken bij Nederlandse én buitenlandse sterrenrestaurants, zijn eigen restaurant op zijn eigen eiland. De Texelse producten zijn dan ook representatief op de menukaart: fantastische kazen van het eiland, vlees en natuurlijk schelpdieren. Om je culinaire avond uit helemaal compleet te maken, kun je ook logeren Bij Jef. Boven het sterrenrestaurant is er een prachtig hotel met twaalf riante design kamers, waar je nog kunt nagenieten van de heerlijke maaltijd. Een aanrader!

https://www.instagram.com/p/BJFh_fwDl5_/


5. The Millèn in Rotterdam (één Michelinster): een goede prijs-kwaliteitverhouding

In de bruisende stad Rotterdam zijn er meerdere restaurants met een Michelinster, maar The Millèn is zeer de moeite waard – ook als je niet al te lang wilt sparen om in een sterrenrestaurant te kunnen eten. Voor ongeveer zestig euro kun je hier namelijk al dineren. Je kunt bijna niet om dit restaurant heen, want je vindt The Millèn in de bijzondere Millenniumtoren – daar kun je in Rotterdam niet omheen! The Millèn is gevestigd op de eerste verdieping van het Rotterdam Marriot Hotel, dus je kunt ook hier na je sterrenmaaltijd blijven slapen. Chef-kok en eigenaar Wim Severein haalt inspiratie uit keukens uit de hele wereld en werkt graag met verschillende specerijen. Een feest voor je zintuigen, dus.

https://nl.pinterest.com/pin/409405422372032881/


6. Ciel Bleu in Amsterdam (twee Michelinsterren): a dinner with a view

Alleen om het fantastische uitzicht over de stad zou je al bij Ciel Bleu in Amsterdam gaan dineren, laat staan om de complexe gerechten met de geweldige smaken. Het tweesterrenrestaurant Ciel Blue is gevestigd op één van de hoogste verdiepingen van Hotel Okura Amsterdam. En met die letterlijke hoogte, komen ook gerechten van de hoogste kwaliteit, want het eten bij Ciel Blue is echt heerlijk. De twee sterrenchefs Onno Kokmeijer en Arjan Speelman stelden twee seizoensafhankelijke menu’s samen, en lieten zich inspireren door de Gouden Eeuw. Maak je klaar voor de meest bijzondere specerijen, visgerechten en kazen. Smullen…

https://nl.pinterest.com/pin/263249540692470718/


7. Posthoorn in Monnickendam (één Michelinster): weelderige gerechten op een weelderige locatie

Wow – alleen van de buitenkant ziet Posthoorn in Monnickendam er al fantastisch uit. Dit sterrenrestaurant is namelijk gehuisvest op een wel heel weelderige locatie: een monumentaal pand midden in het historische centrum. Maar hoe mooi een restaurant is, het draait natuurlijk wel om het eten. Dat zit bij Posthoorn wel goed, want je kunt hier verrukkelijk eten. Chef-kok Jeroen Bavelaar maakt de meest verrassende en luxe gerechten – het restaurant heeft niet voor niets al sinds 2008 die begeerde Michelinster.De combinatie van smaken zullen je nog lang bij blijven, net als de bijzondere Franse kooktechnieken die je bij Posthoorn kunt proeven. Je kiest uit een vijf, zes, zeven of acht gangen menu – dat menu veranderd om de paar weken.

https://nl.pinterest.com/pin/487092515921348403/


8. De Moerbei in Warmond (één Michelinster): genieten van verschillende arrangementen

Het is al het tiende jaar dat de Michelinster is toegekend voor restaurant de Moerbei. Dat snappen we wel, want de bijzondere sfeer van dit restaurant – De Moerbei heeft meerdere kamers met elk een eigen karakter – de heerlijke wijnen en het prikkelende menu zorgt voor een avond om nooit te vergeten. Bij het sterrenrestaurant kun je genieten van verschillende arrangementen voor verschillende prijzen, zodat je met elk budget kunt genieten van wat voor lekkers De Moerbei te bieden heeft. Ook heeft De Moerbei regelmatig acties waardoor je voor een fijne prijs kunt dineren, waaronder de viering van het tiende jaar van toekenning van de Michelinster. Ook kun jij je tegoed doen aan het a la carte menu, waar meerdere verrassende gerechten op staan. Wat dacht je van een heerlijke gebakken ganzenlever met een mangochutney? Het water begint ons al in de mond te lopen…

https://www.instagram.com/p/BvWoTX3jfuf/


Het verschil tussen Michelin sterren

Je kent vast de beroemde sterren van bandengigant Michelin wel, die staan beschreven in de Michelingids. Maar weet je ook wat de sterren precies betekenen? Soms heeft een restaurant één Michelinster, soms heeft een restaurant er drie. Deze sterren duiden aan hoe een restaurant is beoordeeld op een culinaire kwaliteit. Eén ster staat voor een ‘uitstekende keuken in zijn categorie’, twee sterren voor een ‘verfijnde keuken die een omweg waard is’ en drie sterren betekenen ‘een uitzonderlijke keuken die een reis waard is’.

Nu is het zo dat een restaurant wordt beoordeeld ten opzichte van andere restaurants in zijn categorie: een restaurant met één Michelinster staat dus hoog boven keukens in dezelfde categorie.


In Nederland zijn er meer dan honderd Michelinsterren restaurants te vinden. Is het jouw droom om eens in een sterrenrestaurant te dineren, of ben je op zoek naar een locatie om een speciale gelegenheid in stijl te vieren? De bovenstaande restaurants zijn perfect. Ga jij genieten in Zwolle bij de beroemde Librije, of kies je voor een arrangement van De Moerbei in Warmond? Welk restaurant je ook kiest, wij weten zeker dat je een heerlijke avond tegemoet gaat, die je nog lang niet zult vergeten…


Dit artikel is geplaatst in de volgende categorie(ën): Dagje uit

Suggestie insturen

Opmerkingen, verbeteringen of suggesties op dit artikel? We horen graag van je zodat we de inhoud van dit artikel nog beter kunnen maken. Vul het onderstaande formulier in:


Tip van onze redactie

Tripper
Copyright Dik.nl 2024 | DIK.NL geeft antwoord op je vraag