Dik.nl bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie als u een aankoop doet via deze links.

3 x De leukste trampolineparken in Rotterdam

3 x De leukste trampolineparken in Rotterdam

Laatst bijgewerkt: 5 oktober 2022

Trampolinespringen is voor jong en oud één van de leukste manieren om te bewegen. Vooral kinderen kunnen er heel goed hun energie in kwijt. Spectaculair is het ook, want soms sta je er zelf van te kijken hoe hoog je kan springen. Er zijn verschillende trampolineparken in en net buiten Rotterdam waar je je helemaal kan uitleven met deze sport. Heel erg leuk én gezond voor je lichaam, motoriek en conditie. Je gebruikt namelijk ál je spieren! Als je kind wel speels is, maar niet zo van de gymles houdt, weet je waar je moet zijn. Daarom in dit artikel de leukste trampolineparken in (de omgeving van) Rotterdam en wat ze te bieden hebben.


1. Jump – XL, Akkeroord (Rotterdam-Zuid)

Jump – XL is één van de leukste trampolineparken in Rotterdam. Jong en oud kunnen hier eindeloos vrijspringen óf een leuke les volgen. Uniek aan Jump – XL zijn de verschillende hallen, die elk een eigen avontuur bieden. Jong en oud kunnen hier tijdens een les of tijdens het vrijspringen allerlei stunts oefenen. Wat dat betreft is Jump XL absoluut de moeite waard om een keer te komen springen.
Dit trampolinepark biedt de volgende mogelijkheden:

 • Natuurlijk een groot aantal trampolines.
 • Obstakelparcours ‘Ninja Course’
 • Extra hoog springen op de Air Bag trampoline.
 • Wie wil kan trampolinebalspel ‘dodgeball’ spelen.
 • Spectaculaire trucs leren en veilig terecht komen in de ultrazachte ‘foam pit’
 • Springen van een 4 meter hoge toren en landen op de Big Air Bag.
 • Elke zaal van Jump XL heeft één lange trampoline, de Tumbling Lane. Hier kan je veilig allerlei salto’s, schroeven en andere tricks oefenen.
 • Een climbing wall met een zachte landing in de foam pit.

Wat betreft mogelijkheden om te freestylen, is Jump XL in Rotterdam-Zuid het leukste trampolinepark. Het vrij jumpen is toegestaan voor kinderen vanaf 8 jaar. Voor jongere kinderen is er de activiteit MiniJump. Het rooster voor deze activiteit en andere activiteiten kan je op de website van Jump XL vinden.

Ook voor lessen waarin je Workouts of Tricks leert zit je goed bij Jump XL. Je kan er deelnemen aan de volgende activiteiten:

 • MiniJump: springen onder begeleiding voor kinderen van 1,5 t/m 7 jaar.
 • Extreme Hours: vrij jumpen en stunten met muziek vanaf 13 jaar.
 • Jumpfitness, voor echte trampoline workouts
 • Jumpscool: onder leiding van een professional leer je de coolste stunts en jumps. Deze lessen zijn voor kinderen vanaf 8 jaar en ouder. Jumpscool is leuk voor iedereen, en er geldt geen maximum leeftijd. Er worden lessen voor beginners en gevorderden aangeboden.
 • De mogelijkheid om een kinderfeestje te vieren.
 • Teamuitjes of bedrijfsfeestjes.
 • Vrij jumpen.

Uitgebreide mogelijkheden dus, bij Jump XL.

Tarieven en promoties

Bij Jump XL kost een uur springen 10,50 euro, met een toeslag van 2,00 euro in het weekend en tijdens de vakantieperiode. Er zijn regelmatig promoties, zoals een dagpas van 25 euro, inclusief jumpsokken met extra grip.


2. Freestyle Motion Rotterdam (Rotterdam Alexander)

Nergens zit je zo goed voor trampolinespringen als in Freestyle Motion in Rotterdam. Momenteel is dit namelijk het grootste trampolinepark van Europa! Daar is Rotterdam met recht trots op. Door middel van leuke activiteiten en lessen maakt trampolinepark Freestyle motion een echte sport van het trampolinespringen. Je kan op allerlei verschillende tijden komen freestylen, dus vrij springen. Daarnaast zijn er discoavonden en is de de mogelijkheid om lessen te volgen. Er zijn verschillende lessen voor alle leeftijden. Je kan er een uur komen trampolinespringen vanaf 7 euro.

Trampolinespringen is voor iedereen, vinden ze bij Freestyle motion. Elke leeftijd is welkom. Kinderen onder de 6 jaar kunnen komen springen onder leiding van een volwassene.

Tarieven

Je kan bij Freestyle Motion Rotterdam kiezen uit de volgende rittenkaarten en abonnementen:

 • Je kan komen vrijspringen voor 8 euro per uur, 12 euro per 1,5 uur of 16 euro voor 2 uur.
 • Bevalt het springen je, dan is een 10 rittenkaart van 65 euro misschien wat voor jou.
 • Wie dat wil kan een gratis stempelkaart afhalen bij de balie. Na 10 keer springen is deze vol en dan heb je een keer gratis toegang.
 • Er zijn cadeaubonnen verkrijgbaar van 8 euro (één keer een uur springen).
 • Je kunt een onbeperkt abonnement afsluiten.
 • Tegen een kleine contributie kan je elke maand een bepaald aantal uren komen springen: 20 euro per maand voor 1 uur springen per week en 35 euro per maand voor 2 uur per week. Een losse les kost bij het betalen van contributie 7,50 euro.

Er zijn dus een aantal mogelijkheden om tegen een fijne prijs te komen springen.

View this post on Instagram

Is it a #bird?

A post shared by Ewoud (@ewoudverbakel) on

Wat houden de freestyle lessen in?

De lessen bij Freestyle Motion zijn een combinatie van een trampoline les en freerunning. Freerunning is het op een sierlijke manier overbruggen van allerlei obstakels. Ook komt er een stukje tricking in deze lessen aan bod. Tricking is een mix van acrobatiek en verschillende martial arts. Met de freerunning lessen wordt je uitgedaagd om (spelenderwijs) je grenzen fysiek en mentaal te verleggen. De lessen worden gegeven in een speciaal daarvoor ingerichte hal. Het lesrooster van de freestyle lessen kan je op de website vinden.

Handig om te weten

Voor de veiligheid en voor het comfort wordt er bij Freestyle Motion gebruik gemaakt van gripsokken. Deze zijn verplicht, en de eenmalige aanschaf kost 2 euro. Verder kan je de kleding aantrekken die je prettig vindt, maar grote sieraden en dergelijke worden natuurlijk afgeraden.
Andere zaken die handig zijn om te weten over het mooiste trampolinepark van Rotterdam:

 • Voor zowel vrij springen als lessen, wordt reserveren aangeraden. Dit kan eenvoudig via de website. Ook als je een abonnement of bijvoorbeeld 10-rittenkaart hebt, wordt reserveren aangeraden. Voor de veiligheid hanteert Freestyle Motion de vol is vol regel.
 • Abonnementen worden automatisch verlengt, dus let erop dat je tijdig opzegt als je dat wilt.
 • In de vakanties worden er geen lessen georganiseerd, dus dan is er alleen de mogelijkheid voor vrijspringen.
 • Voor onder meer scholen, is er de mogelijkheid om zalen af te huren.

Kortom, Freestyle Motion is het beste adres in Rotterdam om te trampolinespringen, en de lessen die er worden gegeven zijn uniek en zeker de moeite waard.


3. Indoorpretpark Maassluis

Maassluis heeft een schitterend indoor pretpark, met een mooie trampolinehal! Waar Jump XL en Freestyle Motion voor alle leeftijden toegankelijk zijn, zijn alle kinderen koning in Indoorpretpark Maassluis. De trampolines zijn toegankelijk voor kinderen tot en met 11 jaar. Volwassenen zijn toegestaan tijdens de Ukkiejump, waarbij de kleintjes van 2 tot en met 5 jaar samen met hun ouders kunnen springen. Wél zijn er soms activiteiten onder begeleiding voor jongeren, zoals trampolinefitness.
Het vieren van kinderfeestjes is ook mogelijk in Indoorpretpark Maassluis.

Bij de trampoline activiteiten van Indoorpretpark Maassluis zitten bij de toegang altijd een flesje water en jumpsokken inbegrepen.

Naast trampolines vind je bij Indoorpretpark Maassluis:

 • Een grote indoorspeeltuin
 • Glow in the dark golf
 • Airhockey
 • Tafelvoetbal
 • Badminton

Tarieven

Voor kinderen tot en met 11 jaar is de toegang 9,00 euro. De toegang voor volwassenen is gratis. Het is ook mogelijk om een kinderfeestje te vieren bij Indoorpretpark Maassluis. Dit kost 4,50 euro per kind.
Ook scholen en verenigingen kunnen terecht bij Indoorpretpark Maassluis. Voor hen is de toegang 10,00 euro per kind, inclusief springsokken en een flesje water.


Er zijn drie hele leuke trampolineparken in Rotterdam en omgeving.

Als je trampoline wilt springen in Rotterdam of de omgeving, dan zit je helemaal goed bij Jump XL en Freestyle motion. Naast dat jong en oud er volop kunnen ‘vrij jumpen’, organiseren deze trampolineparken hele leuke lessen.
Bij Jump XL zijn de verschillende zalen met stuntmogelijkheden uniek: een hoge toren waar je veilig vanaf kunt springen, een klimgebied en een hindernisbaan maken dit trampolinepark bijzonder. Er is zelfs een ‘Air bag trampoline’ , waarop je extra hoog kan springen.
De meest bijzondere freestyle lessen, en allerlei handige abonnementen en rittenkaarten vind je bij Freestyle Motion in Rotterdam Alexander. Dit is momenteel het grootste trampolinepark van Europa. Springen is er iets goedkoper dan bij Jump XL in Rotterdam – Zuid.

Trampolinespringen voor kinderen kan tot slot ook in Indoorpretpark Maasluis, waar er naast de trampolines een grote overdekte speeltuin is. Daarnaast vind je er onder meer tafelvoetbal, glowgolf, airhockey en badminton. De perfecte mogelijkheid voor een betaalbaar kinderfeestje!foto auteur Merel Kruit
Dit artikel is geschreven door Merel Kruit

Schrijft veel over natuur, gezondheid en huidverzorging en verdiept zich helemaal in een onderwerp. Woont in Rotterdam en werkt als freelance copywriter. Liefhebber van natuur en tegelijkertijd de stad. Schrijft in haar vrije tijd fictie en gaat graag naar concerten.

Website
Dit artikel is geplaatst in de volgende categorie(ën): Dagje uit

Suggestie insturen

Opmerkingen, verbeteringen of suggesties op dit artikel? We horen graag van je zodat we de inhoud van dit artikel nog beter kunnen maken. Vul het onderstaande formulier in:


Tip van onze redactie

Tripper
Copyright Dik.nl 2024 | DIK.NL geeft antwoord op je vraag