Dik.nl bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie als u een aankoop doet via deze links.

Zwemmen in Rotterdam; wat zijn de leukste zwembaden?

Zwemmen in Rotterdam; wat zijn de leukste zwembaden?

Laatst bijgewerkt: 5 oktober 2022

Zwemmen is heerlijk om te bewegen, te ontspannen of als uitje voor het hele gezin. In Rotterdam zijn een aantal zwembaden waar je terecht kunt, maar welk zwembaden zijn nu echt leuk? In dit artikel verzamelden we de leukste zwembaden van Rotterdam en lees je alles over wat er te doen is. In Rotterdam zijn er weinig tropische zwembaden, maar er is wél een groot aanbod met mooie banenzwembaden waar je kan vrijzwemmen of mee kunt doen aan leuke activiteiten. Een ander criterium dat we meenemen is of de zwembaden worden beoordeeld als ‘netjes’ en ‘schoon’, want ook dat draagt bij aan de leuke ervaring in een zwembad.


Het van Maanenbad (Sportfondsenbad) in Blijdorp

Het van Maanenbad is één van de leukste zwembaden in Rotterdam. Toeters en bellen zoals glijbanen zijn er niet, maar het is één van de meest klantvriendelijke zwembaden van Nederland. Niet voor niets is het van Maanenbad genomineerd voor een Gouden Zeepaardje! Deze prijs wordt uitgereikt aan het meest klantvriendelijke zwembad van Nederland, waarbij aandacht wordt besteedt aan het zwembad zelf, het personeel, eten en drinken, de hygiëne en nog een aantal andere punten. In het van Maanenbad zal je je in elk geval welkom voelen!

Binnenbad

Het bekendste binnenbad van het van Maanenbad is het wedstrijdbad met 5 banen. Daarnaast zijn er instructiebaden (deze zijn wat warmer) waar er zwemlessen worden gegeven. Tijdens de uren met ‘banenzwemmen’ op het programma kan je je hier volop uitleven met banenzwemmen in het wedstrijdbad. Je kan dan lekker op je eigen tempo aan je conditie werken, of je nu veel of weinig banen zwemt in een uur.
Er zijn ook verschillende uren in de week waarin je kan vrij zwemmen in de binnenbaden. Tijdens vrij zwemmen kan iedereen in het instructiebad spelen (dit is wat warmer) of lekker zwemmen en ravotten in het wedstrijdbad. Natuurlijk kan je ook banen zwemmen tijdens het vrij zwemmen, alleen zal dit dan wat chaotischer zijn.

Als je zwemt in het binnenbad, kan je met je toegangskaartje ook gebruik maken van het stoombad en de snelbruiner. Een voordeel van het binnenbad in het Van Maanenzwembad, is dat er zowel overdag als ‘s avonds vrij gezwommen kan worden, of het banenzwemmen. Je kan er dus ook op prettige tijden terecht als je een drukke studie of baan hebt. Op de website van het van Maanenbad kan je alle tijden vinden om te zwemmen.

https://nl.pinterest.com/pin/693765517576336749/

Buitenbad

Het Van Maanen buitenzwembad is gewoonlijk open vanaf 31 mei tot en met 1 september. Het is een ruim en drukbezocht bad met een prettige sfeer.
Een kaartje voor het buitenbad kost 5,50 euro. Je kunt ook online een kaartje kopen om te komen zwemmen. Dit online kaartje hoef je niet te printen maar kan gewoon gescand worden. Lekker makkelijk!
Roken is niet toegestaan bij het buitenzwembad, maar er is wel een speciale rokerszone.

Wat kan je nog meer verwachten van het buitenzwembad:

 • Schone, overdekte omkleedaccommodatie
 • Toiletten en douches
 • Kunstgras speelveld met speeltoestel, tafeltennis, doelen en baskets.

Je zal je niet vervelen in dit ruim opgezette buitenbad. Glijbanen en bijzonderheden zijn er verder niet, maar het is erg goed verzorgd en klantvriendelijk.

Entree

Naast de prijs, is het handig om te weten dat je bij het Van Maanenbad helaas niet met je Rotterdampas kan betalen. Kinderen kunnen komen zwemmen zonder begeleiding, mits ze in het bezit zijn van minstens het A-diploma en 10 jaar oud zijn.

https://nl.pinterest.com/pin/212795151120203426/


Sportcentrum de Wilgenring, Rotterdam-Noord (Melanchtonweg)

Sportcentrum de Wilgenring is één van de mooiere zwembaden in Rotterdam. Je vindt er een wedstrijdbad, een glijbaangedeelte en een kindergedeelte. Naast het zwembad, vind je hier ook een squashbaan en een sporthal.
De activiteiten in Sportcentrum de Wilgenring zijn onder meer vrijzwemmen, banenzwemmen en er wordt zwemles aan kinderen gegeven. Een pluspunt is natuurlijk de glijbaan in het recreatiegedeelte.

Wat kan je verder verwachten van dit mooie zwembad:

 • Een gezellige eetgelegenheid binnen en buiten het zwemgedeelte met een gezond aanbod in de kantine.
 • Toegankelijk voor rolstoelgebruikers
 • Doucheruimtes in het zwembad
 • Apart peuter – en kleuterbad
 • Bubbelbad
 • Instructiebaden voor zwemlessen.
 • Vriendelijk personeel

Al met al is Sportcentrum de Wilgenring één van de leukere en goedverzorgde zwembaden in Rotterdam.

Bekijk voor de tijden van bijvoorbeeld vrijzwemmen en banenzwemmen, altijd even de website.


Zwembad en Recreatiecentrum Oostervant, Oostervantstraat

Recreatiecentrum Oostervant is vanwege de goede sfeer één van de leukere zwembaden in Rotterdam. Groot is het er niet, maar de faciliteiten en ook het eten zijn er prima. Recreatiecentrum de Oostervant bevindt zich midden in de stad, waardoor het er altijd levendig is.

Welke mogelijkheden biedt Recreatiecentrum Oostervant:

 • Instructiebad
 • Recreatiebad
 • Speelmaterialen beschikbaar tijdens het vrijzwemmen
 • Zonnebank (hiervan mag je gebruikmaken met een zwembadticket)
 • Stoomcabine (hiervan kan je gebruikmaken met een zwembadticket)
 • Zwemles
 • Eten en drinken in de kantine, waar vanwege de vele nationaliteiten in de wijk lekker en afwisselend eten wordt geserveerd.
 • De mogelijkheid om een zwembad af te huren (hiervoor moet wel tijdig gereserveerd worden).
 • Andere activiteiten zoals bowlen, dansles (stijldansen, cha cha cha, salsa) en badminton.

Op de website van Recreatiecentrum Oostervant kan je zien wanneer er welke zwemactiviteiten mogelijk zijn.


Zwemcentrum Rotterdam, Rotterdam-Zuid

Zwemcentrum Rotterdam is gloednieuw en goedverzorgd. Het zwembad biedt een 50-meter wedstrijdbad en verschillende doelgroepenbaden. Omdat de voorzieningen in Zwemcentrum Rotterdam zo goed zijn, kunnen zwemverenigingen en waterpoloteams er uitstekend trainen. Het zwembad beschikt zelfs over een tribune waar plaats is voor ongeveer 1000 man.

In Zwemcentrum Rotterdam zijn er de volgende mogelijkheden en activiteiten:

 • Banenzwemmen
 • Gezinszwemmen
 • Vrijzwemmen
 • Aquabootcamp
 • Fifty fit (zwemmen voor 50-plussers)
 • Aquajump

In de kantine van Zwemcentrum Rotterdam wordt er aandacht besteedt aan gezond eten. Door middel van een kantinescan blijft het aanbod altijd verantwoord. De kantine ziet er nog eens modern, fris en gloednieuw uit ook!

In het zwembad is ook gedacht aan voorzieningen van mindervaliden. Denk bijvoorbeeld aan een tillift en luie trappen.

Zwemcentrum Rotterdam is niet alleen erg leuk om te komen zwemmen, het ziet er ook nog eens erg mooi en goedverzorgd uit. Daarmee is het absoluut één van de betere zwembaden in Rotterdam.

https://nl.pinterest.com/pin/416160821812597072/

https://nl.pinterest.com/pin/117867715234268814/

https://nl.pinterest.com/pin/643522234227992569/


Sportcentrum West, Spaanseweg

In Sportcentrum West heb je verschillende mogelijkheden om lekker baantjes te zwemmen of om recreatief te zwemmen. Groot is het zwembad niet, maar er is een recreatiebad, een wedstrijdbad en een peuter – en kleuterbad. Ook is er de mogelijkheid om heerlijk te relaxen in de whirlpool. Het recreatiebad beschikt over een leuke glijbaan.

Wat kan je verder verwachten van dit zwembad:

 • Kantine met gezond eten
 • Beachvolleybalveld
 • sporthal
 • gratis wifi
 • goed toegankelijk voor mindervaliden
 • gezinszwemmen
 • banenzwemmen
 • vrijzwemmen
 • moeder – en kindzwemmen
 • zwemles voor kinderen
 • seniorenzwemmen

De tijden van alle activiteiten kan je terugvinden op de website rotterdamzwemt.


Dit zijn de leukste zwembaden in Rotterdam

Het allerleukste zwembad in Rotterdam, de nummer één, blijft het van Maanenbad in de wijk Blijdorp. Dit is geen zwembad met glijbanen, maar wél een zwembad dat al jarenlang hoog scoort op klantvriendelijkheid, sfeer en hygiëne. Het van Maanenbad beschikt over binnenzwembaden en een buitenbad. Het buitenbad is erg druk bezocht op hete zomerdagen. Koop er online een kaartje en kom gezellig ‘s ochtends al zwemmen.
Ook Zwemcentrum Rotterdam biedt ruime, schone en mooie zwembaden en een frisse eetgelegenheid. Geen zwembad met glijbanen, maar wel alle faciliteiten om lekker banen te komen zwemmen of serieus te sporten. Vrijzwemmen en gezinszwemmen kan er natuurlijk ook.

Glijbanen kan je wel vinden in Sportcentrum West, en Recreatiecentrum Oostervant.foto auteur Merel Kruit
Dit artikel is geschreven door Merel Kruit

Schrijft veel over natuur, gezondheid en huidverzorging en verdiept zich helemaal in een onderwerp. Woont in Rotterdam en werkt als freelance copywriter. Liefhebber van natuur en tegelijkertijd de stad. Schrijft in haar vrije tijd fictie en gaat graag naar concerten.

Website
Dit artikel is geplaatst in de volgende categorie(ën): Dagje uit

Suggestie insturen

Opmerkingen, verbeteringen of suggesties op dit artikel? We horen graag van je zodat we de inhoud van dit artikel nog beter kunnen maken. Vul het onderstaande formulier in:


Tip van onze redactie

Tripper
Copyright Dik.nl 2024 | DIK.NL geeft antwoord op je vraag