8 gave zwembaden met glijbaan in Nederland

8 gave zwembaden met glijbaan in Nederland

Laatst bijgewerkt: 29 april 2019

Je staat er klaar voor, het licht gaat op groen, je zet je af en… daar glij je in het lekker warme water van een glijbaan! Waterglijbanen zijn leuk voor jong en oud en een zwembad met een spannende glijbaan of meerdere glijbanen zijn heerlijk voor een dagje weg met vrienden of het hele gezin. We kozen acht gave zwembaden uit met een glijbaan of meerdere glijbanen in Nederland, zodat jij gemakkelijk je keuze kan maken. Aan welk zwembad ga jij binnenkort een bezoek brengen?


1. Het Hof van Saksen in Nooitgedacht, Drenthe: de grootste indoor waterglijbaan ter wereld

We beginnen dit lijstje met één van de gaafste zwembaden van ons land: het Hof van Saksen. In de provincie Drenthe vind je dit prachtige resort, waar je ook alleen voor een dag waterpret terecht kunt. En waterpret zul je hier zeker hebben, want bij het Hof van Saksen vind je een paar van de meest spannende glijbanen van Nederland!

Durf jij bijvoorbeeld een ritje aan in de Presto, waar je met ongeveer zestig kilometer per uur naar beneden zoeft? Super snel van de glijbaan, dus. Ook heeft het Hof van Saksen de grootste indoor glijbaan ter wereld, namelijk de Bombo. Je kunt met vier personen van deze glijbaan, want je kunt samen in een band. Je ervaart tijdens een ritje van deze glijbaan zelfs een vrije val van zo’n tien meter! Als je met z’n tweeën bent, kun je ook van de Intenso, een hoge bandenglijbaan waar je zelf de lichteffecten tijdens je rit kunt kiezen. In juli 2019 kun je ook terecht bij het Hof van Saksen voor de langste trechterglijbaan van de wereld: daar word je door een bijna tweehonderd meter lange baan weggeschoten door trechters. Hoe gaaf is dat?

https://nl.pinterest.com/pin/448108231670033704/


2: Het Tikibad van Duinrell in Wassenaar, Zuid Holland: beroemd om de gave glijbanen

Een ander bekend zwembad met de spannendste glijbanen in het Tikibad van Duinrell. Het Tikibad is een onderdeel van het attractiepark Duinrell, waar je je kunt vermaken in coole achtbanen, maar dus ook kunt komen zwemmen. Je kunt ook een kaartje voor alleen het Tikibad kopen, je vermaakt je namelijk urenlang in dit bad. Het Tikibad is het zwembad met het grootste overdekte glijbanenparadijs van Nederland, waar je met meer dan twaalf glijbanen er vast eentje ziet die jij fantastisch vindt. Wat dacht je bijvoorbeeld van de Cannonball, waar je de lucht in wordt geschoten en een zachte landing maakt in het warme water, of de Family Slide, waar je met meerdere mensen vanaf kunt gaan? In dit tropische zwembad kun jij je ook naast de glijbanen goed vermaken, want het Tikibad is van alle gemakken voorzien. Ook de allerkleinsten kunnen lekker badderen in de speciale kinderbaden. Zo kan iedereen zich hier goed vermaken!

https://nl.pinterest.com/pin/517421444663444789/


3. Aquadome Scheldorado in Terneuzen, Zeeland: zwemmen met een piraten thema

Bij het Aquadome Scheldorado in Zeeland kun je een heel gaaf kinderfeestje houden, want hier kun je de hele dag met een thema zwemmen. Het hele subtropische zwembad is namelijk aangekleed in de stijl van piraten. Ook het Aquadome Scheldorado heeft een fantastische glijbaan, want hier kun je namelijk wel zestig meter lang glijden van de superglijbaan. Ook het stoere piratenschip heeft een glijbaan, en het zwembad heeft nog veel meer andere attracties: een klimhoek boven het water, water paddenstoelen, heerlijke Turkse stoombaden en zelfs een indoor bioscoop voor na het zwemmen. Hier geniet je van een compleet dagje uit voor jong en oud. Vooral jong is helemaal in zijn nopjes bij Aquadome Scheldorado, want je kind kan zich helemaal uitleven binnen het piraten thema. Elke stoere piraat kan hier namelijk urenlang spelen!

https://nl.pinterest.com/pin/435371488972538182/


4. Aquafun van Sportiom in Den Bosch, Noord Brabant: hier staat zwemplezier centraal

In Noord Brabant vind je een gaaf zwembad waar plezier centraal staat, zoals de naam al zegt: Aquafun! In dit prachtige tropisch zwemparadijs vind je twee spannende glijbanen. Bij de één vlieg je keihard door kronkelende bochten, bij de ander ga je ontzettend hard van een lange baan. Door slim gebruik van licht lijkt het in deze glijbaan dat je nog sneller gaat dan je eigenlijk gaat. Ook degenen die niet zo van glijbanen houden kunnen prima een dag mee naar Aquafun: je kunt hier namelijk ook lekker tot rust komen in een kruidenbad of stomen in het Turkse stoombad, lekker van de zon genieten op de ligweide aan het buitenbad of spelen met de kleintjes in de Turtle Bay, het kinderbad. In het complex van Sportiom kun je ook nog fitnessen en schaatsen! Genoeg te beleven, als je het ons vraagt.

https://nl.pinterest.com/pin/511158626430385193/


5. Center Parcs de Eemhof in Zeewolde, Flevoland: zoef supersnel van de Turbo Twister

Wist je dat de Eemhof het eerste park was met een zwemparadijs? Dat Center Parcs de Eemhof voorloopt, kun je wel merken: het zwembad is namelijk nog steeds ontzettend mooi en van alle gemakken voorzien.Je kunt hier, naast lekker zwemmen in het warme water, namelijk leren surfen op de Flow Rider of een keertje duiken bij Discover Scuba. Bij de Eemhof vind je ook wellness, een spannende wildwaterbaan en kun je ook aan Stand Up Paddling doen: lekker binnen! Ook zijn er meerdere glijbanen te vinden, maar de gaafste van alle glijbanen van de Eemhof is toch wel de Turbo Twister. In deze glijbaan ga je achterstevoren hartstikke snel van de glijbaan af. Je zit namelijk in een band, waardoor je nog vlugger van de baan van meer dan 150 meter afzoeft!

https://nl.pinterest.com/pin/667588344741198442/


6. Aqua Mundo van Center Parcs het Heijderbos in Heijen, Limburg: snorkelen tussen de echte vissen

Een ander gaaf zwembad van Centerparcs is de Aqua Mundo van het Heijderbos in Limburg. Hier kun je zelfs snorkelen tussen de echte vissen in het Koraalbad! Dat wil jij toch ook proberen? Ook kun je hier allerlei andere bijzondere activiteiten doen, zoals een route op een onderwaterscooter, spelen in een spannende waterjungle en natuurlijk van verschillende glijbanen gaan. De één gaat nog sneller dan de andere! Elke glijbaan is geschikt voor kinderen vanaf vijf jaar, dus bijna elk gezinslid kan mee van de glijbaan. De kleintjes zullen het niet erg vinden, want die zullen zich prima vermaken in het speciale kinderbad.

https://nl.pinterest.com/pin/216665432051565195/


7. Swimfun in Joure, Friesland: doe een spel tijdens het glijden

Ook in Friesland vind je een gaaf zwembad waar je lekker van de glijbaan kunt, namelijk Swimfun in Joure. In dit lekkere bad is er van alles te doen: er is een groot golfslagbad, een spannende wildwaterbaan langs grotten en watervallen en een bubbelbad waar je lekker kunt relaxen. De echte daredevils gaan van de glijbanen. Dat kan bijvoorbeeld de Magic Oval zijn, waar je met of zonder band een superlange baan afglijdt. Of de Tube Slide, waar je zelf je thema kunt kiezen voordat je gaat glijden en mee kunt doen met een spel tijdens je ritje van de glijbaan. Verbeter jij de highscore?!

https://nl.pinterest.com/pin/416723771755213773/


8. De Scheg in Deventer, Overijssel: een dag familiepret

Last but not least: de Scheg in Overijssel. In dit te gekke zwembad kun je naar hartenlust rondzwemmen, spelen en ontspannen. Bij De Scheg kun je ook schaatsen, en misschien heeft De Scheg daarom gekozen voor een ijzig thema: je kunt in dit zwembad namelijk alles leren over de Noordpool. Ook de glijbanen zijn in deze stijl gemaakt: de glijbaan Spitsberg, bijvoorbeeld, waar je de top van de Spitberg beklimt en daarna supersnel naar beneden glijdt. Bij de Lava Slide kun je met de hele familie van de glijbaan, want deze baan is extra breed. Hij leidt je langs rotsen en sneeuw naar beneden! Jong en oud kan zich hier prima vermaken.

https://nl.pinterest.com/pin/517562182150141252/


In Nederland zijn er genoeg gave zwembaden met glijbanen te vinden. Wat dacht je van het Tikibad, vol spannende glijbanen, of het Hof van Saksen, waar je van de grootste indoor waterglijbaan ter wereld kunt glijden? Ook Aquafun, de zwembaden van Center Parcs, Aquadome Scheldorado, Swimfun en natuurlijk De Scheg hebben spannende glijbanen. Voor welk zwembad kies jij?Dit artikel is geplaatst in de volgende categorie(ën): Dagje uit

Suggestie insturen

Opmerkingen, verbeteringen of suggesties op dit artikel? We horen graag van je zodat we de inhoud van dit artikel nog beter kunnen maken. Vul het onderstaande formulier in:


Inspiratie voor een uitje?

Dik
Copyright Dik.nl 2020 | DIK.NL geeft antwoord op je vraag