7 x De leukste rommelmarkten van Rotterdam

7 x De leukste rommelmarkten van Rotterdam

Laatst bijgewerkt: 18 december 2019

Hoewel Rotterdam geen grote rommelmarkt cultuur kent, zijn er zeker een paar leuke markten waar je als liefhebber van mooie, tweedehands spullen terecht kan. In dit artikel zochten wij voor je uit wat de leukste rommelmarkten in Rotterdam zijn, wie deze markten organiseren en wanneer ze plaatsvinden. We kunnen al verklappen dat de Witte Markt in Heinenoord erg leuk is. Daar vind je een enorm aanbod aan tweedehands spullen. Veel plezier!


Handige tip

Kopen op rommelmarkten is naast goedkoop, ook erg gezellig. Daarom hebben we in dit artikel de leukste rommelmarkten in Rotterdam voor je verzameld.
Naast de leuke rommelmarkten in deze blog, zijn er in Rotterdam nog regelmatig andere leuke rommelmarkten. Deze zijn dan gekoppeld aan gezellige evenementen in de stad. Als je toch in de buurt bent, ga dan vooral even langs.

Wil je het kopen op een rommelmarkt écht handig aanpakken, dan kan deze blog je een handje helpen. Hierin vind je allerlei tips voor kopen op rommelmarkten, onderhandelen en een slimme aankoop doen. Van handig parkeren tot een praatje met de verkoper, alles komt voorbij!

Hou er bij deze blog rekening mee dat niet alle leuke rommelmarkten voortdurend terugkeren. De ene markt (zoals de Witte Markt in Heinenoord) is een wekelijks terugkerend fenomeen, terwijl andere markten jaarlijks of om de paar maanden worden georganiseerd. We vermelden bij elke markt wie ‘m organiseert, zodat je zelf makkelijk kan terugvinden wanneer desbetreffende markt weer gehouden wordt.


1. Rommelmarkt Speeltuin de Vaan, Rotterdam-Zuid (Pinksterweide)

Als je graag rommelmarkten afstruint en in de omgeving van Rotterdam woont, snuffel dan ook zeker een keer rond bij Rommelmarkt Speeltuin de Vaan in Rotterdam-Zuid. Deze knusse rommelmarkt telt 51 tot 100 kraampjes en ook kinderen zullen er een leuke dag hebben. Terwijl jij aan het winkelen bent (of misschien zelf achter een kraampje staat), kunnen kinderen zich uitleven in de speeltuin.
De kraampjes kunnen zowel binnen als buiten staan en de entree is gratis. Vreewijk is makkelijk te bereiken met de auto en het OV.

Deze rommelmarkt wordt jaarlijks in september georganiseerd door Buurtrommelmarkt. Verwacht niet de meest grootse items, maar allerlei snuisterijen en vooral heel veel gezelligheid.


2. Binnenrotte Centrummarkt

De markt en rommelmarkt bij Rotterdam Blaak is misschien wel de bekendste markt in Rotterdam. Deze rommelmarkt bevindt zich vlak achter het treinstation, tramstation én metrostation van Rotterdam Blaak. Je kan er elke dinsdag en zaterdag volop rondsnuffelen. De Centrummarkt telt 250 kramen, met ongeveer 20 kraampjes rommelmarkt, een groot gedeelte vers eten én allerlei nieuwe accessoires en snuisterijen. Je kunt er dus slagen voor betaalbaar, vers eten zoals vis en fruit én voor tweedehands spullen.
Voor alle Rotterdam – en rommelmarkt liefhebbers is de Centrummarkt van Rotterdam zeker een prima plek om rond te kijken. Hou er wel rekening mee dat het aantal rommelmarkt kramen per dag kan variëren.

Het leuke van de Centrummarkt in Rotterdam is dat je meteen wat andere (tweedehands) hotspots kan meepakken. Bij de Binnenrotte vind je namelijk ook de Markthal, waar je heerlijke delicatessen kan kopen. Ook het winkelgebied van Rotterdam is vlakbij, net als allerlei gelegenheden om te eten en te drinken.


3. De Witte Markt, Heinenoord (Boonsweg)

Ten Zuiden van Rotterdam ligt het plaatsje Heinenoord. Deze gemeente maakt deel uit van de Hoeksche waard. Dit is een verzameling van kleine gemeenten in een wat landelijker gebied, onder de rook van de stad. In Heinenoord wordt elke zaterdag de Witte Markt georganiseerd, die open is van 7.00 tot 14.00 uur. Je hebt dus tijd genoeg om rond te snuffelen. Ook ‘s morgens vroeg, wanneer je wellicht extra kans hebt om jouw droom item te vinden.
De Witte Markt is niet alleen trots op de leuke kraampjes die er elke zaterdag staan, maar ook op de gezelligheid en het goede horeca gedeelte. In het jaar 2015 is deze markt helemaal vernieuwd, waardoor er meer overzicht is dan voorheen. De Witte Markt zit in een grote loods, en biedt een ruime parkeergelegenheid aan bezoekers.

De entree voor de Witte Markt is standaard 2,00 euro, Voor iedereen van 65 jaar die zijn leeftijd kan aantonen, is de toegang 1m50 euro.

Omdat de Witte Markt grotendeels een rommelmarkt is, varieert het per zaterdag wat je er kunt kopen. Er is echter ook altijd een vast aanbod met:

 • klokken
 • kleding
 • gereedschap
 • drogisterij artikelen
 • verf
 • allerlei overige artikelen

In totaal zijn er honderden kraampjes. Daarmee is de Witte Markt één van de grootste rommelmarkten in de omgeving van Rotterdam. En niet onbelangrijk: één van de gezelligste!

Eten en drinken

De Witte Markt staat bekend om haar goede eten. Je kunt er lekker bijpraten onder het genot van een hapje en een drankje. Daarnaast staat de markt bekend om haar heerlijke gebakken vis.

Zelf een kraampje neerzetten

Mocht je er belangstelling voor hebben om zelf op de Witte Markt te staan met een kraampje, dan is het handig om te weten dat het huren van één standplaats 30 euro per zaterdag kost. Bij het huren van meerdere stands wordt de huurprijs per kraampje goedkoper. Ook het huren van een standplaats voor langere tijd is mogelijk.


4. De Verzamelbeurs, Charlois

View this post on Instagram

#collectors #barbie #deverzamelbeurs #ilovebarbie

A post shared by Brenda Knoll (@brend.a.knoll) on

Voor de liefhebbers van bijzondere, oude (merk) spullen, is de Verzamelbeurs van Charlois één van de leukste rommelmarkten in  Rotterdam. Je kan hier allerlei originele spullen vinden zoals:

 • Antiek
 • Vintage
 • beelden
 • LP’s
 • Singles
 • Goud en zilver
 • Kristal
 • Porselein
 • Spullen van bekende merken zoals Coca Cola, Mc. Donalds, Mattel
 • Muziek items van Elvis Presley, Rolling Stones en anderen.
 • Stripboeken
 • Postzegels en Eerste dag enveloppen
 • Munten en bankbiljetten

De Verzamelmarkt in Charlois wordt georganiseerd door Buurtrommelmarkt. Op deze site kan je meer informatie vinden over deze leuke markt voor de echte liefhebbers.


5. Fabuloso Markt, Arminius, Museumpark

Ook dit is één van de bijzondere rommelmarkten in Rotterdam. Bij Fabuloso kunnen modeliefhebbers, liefhebbers van vintage, bric a brac, en nog meer mooie spullen. Het is een stijlvolle markt, met 51 à 100 kraampjes en lekker eten en drinken. Het is een overdekte locatie, in de kerkzaal en de oude raadzaal. Erg sfeervol, zeker met de muziek en de aanwezige bar met hapjes en drankjes. De ingangen bevinden zich aan de Westersingel en het Museumpark. Vanaf 10 uur kan je er terecht om de mooiste vintage spulletjes te vinden en sfeer (en eten!) te proeven). De opbouw van de kraampjes vindt plaats tussen 8.00 uur en 9.00 uur.

Een toegangskaartje voor de Fabuloso Markt kost 2,59 euro. Op de Fabulosomarkt kan je alleen met PIN betalen. Een kaartje kan je kopen op arminius.nu. Je kan daar ook zien wanneer deze markt vaker georganiseerd wordt. In 2020 kan je er in elk geval komen winkelen en eten op zaterdag 21 september.


6. Vrijmarkt Rotterdam tijdens Koningsdag

De Vrijmarkt tijdens Koningsdag is lekker groot, en razend populair bij allerlei Rotterdammers. Kom er dus zeker langs als je van mooie vintage, tweedehands spullen houdt. De Rotterdamse vrijmarkten (het zijn er meerdere) zijn wel wat beperkter dan vorige jaren. Dit heeft onder meer te maken met de afsluiting van de Maastunnel en het herstructureren van de Coolsingel.

Je kan dit jaar terecht voor winkelen op de vrijmarkt op de Van Oldenbarneveldstraat, de Westersingel, het Grotekerkplein en de Coolsingel. De verwachting is dat dit komend jaar ook zo zal zijn. Daarnaast zijn er ook elders in Rotterdam allerlei kraampjes te vinden. In elk geval is Koningsdag qua markten in Rotterdam, een perfecte dag om mooie vintage of tweedehands items te scoren. Kom dus zeker even langs.


7. Mega Vlooienmarkt en Kofferbakverkoop Rotterdam-Zuid, Afrikaanderplein

Eén van de grootste rommelmarkten in Rotterdam is, de Mega Vlooienmarkt en Kofferbakverkoop in Rotterdam-Zuid aan het Afrikaanderplein. Je kan je hier uitleven op de mooiste rommel met 100 tot 250 kramen. Daar ben je wel even zoet!
Mocht je interesse hebben om er zelf te staan, dan kost de standplaats van één kraam 25 euro. Plek voor twee kramen kost 45 euro.


Verschillende leuke rommelmarkten in Rotterdam

In Rotterdam en omgeving zijn er verschillende leuke rommelmarkten te vinden, maar de cultuur van een vast terugkerende markt is er wat moeilijker te vinden. De allerleukste rommelmarkt in de omgeving van Rotterdam is de Witte Markt in Heinenoord. Deze grotendeels overdekte markt telt honderden kraampjes met tweedehands spullen en heeft een prima horecagelegenheid. Een andere leuke, terugkerende markt in Rotterdam is de Centrummarkt op de Binnenrotte. Het ‘rommelmarktaanbod’ is er echter wat kleiner. Wel kan je er uitstekend slagen voor vers eten.

Een kleine, knusse rommelmarkt met een speeltuin en veel gezelligheid vind je in Rotterdam Vreewijk bij Speeltuin de Vaan. Terwijl de kinderen lekker spelen, kan je zelf op zoek naar snuisterijen.
Tijdens Koningsdag is Rotterdam erg de moeite waard, hoewel er door herstructurering van de stad een minder groot kraampjes aanbod is dan vroeger. Verspreid door het centrum vind je er verschillende vrijmarkten. Veel Rotterdammers vinden er tijdens Koningsdag hun favoriete tweedehands items.

blank


foto auteur Merel Kruit
Dit artikel is geschreven door Merel Kruit

Schrijft veel over natuur, gezondheid en huidverzorging en verdiept zich helemaal in een onderwerp. Woont in Rotterdam en werkt als freelance copywriter. Liefhebber van natuur en tegelijkertijd de stad. Schrijft in haar vrije tijd fictie en gaat graag naar concerten.

Website
Dit artikel is geplaatst in de volgende categorie(ën): Dagje uit

Suggestie insturen

Opmerkingen, verbeteringen of suggesties op dit artikel? We horen graag van je zodat we de inhoud van dit artikel nog beter kunnen maken. Vul het onderstaande formulier in:


 • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.

Tip van onze redactie

Tripper
Copyright Dik.nl 2021 | DIK.NL geeft antwoord op je vraag