De leukste bezienswaardigheden in Nederland

De leukste bezienswaardigheden in Nederland

Laatst bijgewerkt: 12 juni 2019

Nederland is een land met een rijke geschiedenis en cultuur. Daarom zijn er ook talloze bezienswaardigheden. Sommigen zijn wel open voor publiek en anderen niet. Er zijn ook bezienswaardigheden die ingericht zijn om mensen te ontvangen en die fungeren als museum of themapark.

Met de overvloed aan themaparken en bezienswaardigheden kan het lastig zijn om een keuze te maken. Welke bezienswaardigheden zijn het nou echt waard om te bezoeken? Hieronder een aantal Nederlandse bezienswaardigheden die elke Nederlander minstens een keer zou moeten bezoeken.


Madurodam

Madurodam is een van de bekendste parken in Nederland. Het park heeft allerlei maquettes van Nederlandse gebouwen uit alle hoeken van het land. Gebouwen als het Vredespaleis staan er tussen, maar ook grachtengordels en de Deltawerken staan er om de Nederlandse erfgoed te eren. Een bezoek aan Madurodam is eigenlijk een bezoek aan heel Nederland, maar het park geeft je dan de gelegenheid om alle bezienswaardigheden uit het hele land in niet meer dan twee uur bezocht te hebben. Het park is razend populair bij toeristen, maar Nederlanders zullen hier ook gegarandeerd een leuke middag beleven en misschien nog gebouwen uit hun eigen regio tegenkomen!


blank

NEMO Amsterdam

Het wetenschapsmuseum NEMO in Amsterdam is een van de meest unieke musea van Nederland. Het museum is voornamelijk ingericht voor kinderen met talloze spelletjes en proefjes die je kunt uitvoeren. Het museum is echter zó uniek ingericht dat het voor volwassenen ook een interessante ervaring is. De bedoeling van het museum is dat men spelenderwijs een beeld krijgt van de wetenschap. Omdat het museum voornamelijk ingericht is voor kinderen is het wel aan te raden om dit te doen met je kinderen, maar jij zult er ook gegarandeerd een leuke dag beleven.


blank

Rijksmuseum

Nederland staat in het buitenland bekend om slechts een paar dingen. Een van deze is de Hollandse kunst van de grote meesters als Rembrandt, Vermeer en van Gogh. Een groot deel van deze Hollandse meesterwerken zijn tentoongesteld in het Rijksmuseum in Amsterdam. Iedereen heeft in zijn leven wel eens de Nachtwacht op een plaatje gezien, maar het is nog altijd indrukwekkend om het enorme schilderij in het echt te bezichtigen.

Naast de Hollandse meesters heeft het Rijksmuseum ook een wisselende tentoonstelling met allerlei kunstwerken uit verschillende stromingen uit de kunstgeschiedenis. Dit doen ze om het museum ook voor vaste klanten interessant te houden.

Als je gaat vliegen vanaf Schiphol kun je ook langs het Rijksmuseum: Schiphol. Hier hangen originele Hollandse kunstwerken waar je tijdens het wachten op je vlucht nog naar kunt kijken.


blank

Heineken Experience

Een van de grootste namen in de bierwereld is het Nederlandse Heineken. Het bedrijf is ooit begonnen in Amsterdam en deze brouwerij is vandaag de dag omgebouwd tot attractie en heet nu de Heineken Experience. Hier heb je keuze uit verschillende soorten tours door de brouwerij.

  1. Je kunt op eigen houtje de brouwerij bezoeken en bekijken, als je deze tour kiest krijg je ook nog twee biertjes en een plattegrond van Amsterdam toe
  2. VIP tour: Je krijgt een rondleiding van 2,5 uur achter de schermen van Heineken met een Heineken-expert als gids. Na de rondleiding kun je premium biertjes drinken in de verborgen bar van Heineken waar je ook je persoonlijke Heineken-fles krijgt.
  3. De laatste optie is een soort combi-voordeel. Het heet “Rock the city” en het bestaat uit de Heineken Experience, gevolgd door een rondvaart door Amsterdam met een gids en een bezoek aan de “A’dam Lookout”. Dit laatste is een observatorium waar je een panoramisch beeld krijgt van Amsterdam.

Zoals je ziet is er keuze genoeg en zou de Heineken Experience ook wel op de bucketlist moeten staan van elke bierliefhebber!


blank

Anne Frank huis

Een minder feestelijk, maar des te indrukwekkendere bezienswaardigheid is het Anne Frank huis in Amsterdam. Dit is het huis waar het wereldberoemde joodse meisje Anne Frank in de oorlogsjaren zich heeft schuilgehouden in een klein woonvertrek achter een boekenkast. Het huis is ingericht als museum en ziet er nu net zo uit als in de tijd dat de familie Frank hier onderdook. Houd er bij je bezoek rekening mee dat dit een van de meest bezochte plekken is in Amsterdam en het woonvertrek een erg kleine ruimte is. Het is dus waarschijnlijk dat je erg weinig ruimte met veel mensen moet delen, hier moet je dan geen problemen mee hebben.


blank

Het Vredespaleis

Den Haag speelt een grote rol in de internationale politiek. Voornamelijk doordat er in Den Haag het internationaal gerechtshof van de Verenigde Naties gezeteld is. Het gerechtshof zelf zit in het Vredespaleis in het Zeeheldenkwartier in Den Haag. Dit imposante gebouw kun je van binnen bekijken door een rondleiding te nemen. Het is erg belangrijk om het bezoek van tevoren te plannen, omdat het paleis slechts enkele keren per jaar geopend is voor het publiek. Dit maakt het lastiger om te bezoeken, maar ook specialer. Kinderen tot 10 jaar mogen gratis mee en er geldt de regel dat er niet meer dan twee kinderen per volwassene mogen meelopen met de rondleiding.


blank

Wadlopen

In het uiterste noorden van het land kun je gaan wadlopen. Door de getijden van de Waddenzee is de zee een aantal uren per dag begaanbaar. Je kunt dan lopen waar normaliter zee is. Deze bijzondere ervaring is uniek in Nederland. Er zijn meerdere wadloopcentra in Groningen en Friesland waarmee je het wad op kunt lopen. De gidsen die jou met je groep begeleiden zullen je van alles vertellen over de Waddenzee.

Het is aan te raden om een paar oude schoenen of laarzen aan te trekken voor het wadlopen, want de zeebodem waar je overheen loopt is te vergelijken met een grote modderpoel.


blank

Deltapark Neeltje Jans

Mensen over de hele wereld kennen Nederland als het land dat onder de zeespiegel ligt. Men vraagt zich nog wel eens af waarom wij er vrijwillig er voor kiezen om zo laag te leven. Wij hebben dan ook door de geschiedenis heen een constante strijd gevoerd tegen het water. In het themapark Neeltje Jans wordt er diep ingegaan op de Nederlandse strijd tegen het water.

Het combineert de technische kant van het waterbeheer met de natuur eromheen. Er is namelijk een collectie aan aquaria en een zeehondenshow. Neeltje Jans probeert waterbeheer op een leuke manier over te brengen aan kinderen, dus hebben ze een groot aantal speeltuinen die allemaal iets met water te maken hebben. Het is dan ook aan te raden om op een warme (zonnige) dag het park te bezoeken, anders loop je het risico kou te vatten met al dat water in de speeltuinen.


Bezienswaardigheden in Nederland

Nederland is een prachtig land met vele bezienswaardigheden die ons nationaal erfgoed viert. Van prachtige gebouwen en een zeebodem waar je op kunt lopen tot een bezichtiging van de brouwerij van een van de bekendste bieren ter wereld; je kunt het allemaal bezoeken. Op de Heineken Experience na kun je alles ook bezoeken met je kinderen en vele van deze dagjes uit hebben speciaal iets zodat kinderen een leuke dag hebben. Dus of je nu alleen, met familie of met een vriend op stap wilt: Nederland heeft genoeg te bezichtigen!

 foto auteur Dik de Graaf
Dit artikel is geschreven door Dik de Graaf

Fanatiek blogger voor Dik.nl en altijd op zoek naar diepgang. Bijt zich helemaal vast in een onderwerp om alles tot in de puntjes uit te zoeken. Gek op reizen, sporten en lezen.

Website
Dit artikel is geplaatst in de volgende categorie(ën): Dagje uit

Suggestie insturen

Opmerkingen, verbeteringen of suggesties op dit artikel? We horen graag van je zodat we de inhoud van dit artikel nog beter kunnen maken. Vul het onderstaande formulier in:


  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.

Tip van onze redactie

Tripper
Copyright Dik.nl 2021 | DIK.NL geeft antwoord op je vraag