Dik.nl bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie als u een aankoop doet via deze links.

13x de leukste activiteiten in Rotterdam

13x de leukste activiteiten in Rotterdam

Laatst bijgewerkt: 5 oktober 2022

Ben je wel eens in Rotterdam geweest? Dit is een stad die nooit gaat vervelen! Er is namelijk ontzettend veel te beleven – op historisch vlak, maar ook cultuurliefhebbers en diegenen die wel van een dansje en een drankje houden komen hier goed aan hun trekken. Er is zo veel te doen, dat het bijna lastig kiezen is wát je nou gaat doen als je in Rotterdam bent. Daarom lees je in dit artikel over de 13 leukste activiteiten in Rotterdam. Rotjeknor, here we come!


1. Het Centraal Station van Rotterdam: een hoogstandje in de architectuur!

Hou je van architectuur en ga je met het openbaar vervoer naar Rotterdam? Dan begint je dag in deze stad al goed, want het centraal station van Rotterdam is een bezienswaardigheid op zich. Het station is ontworpen door een viertal Nederlandse architecten: Jan Benthem, Adriaan Geuze, Jeroen van Schooten en Marcel Blom. Het gebouw heeft een prachtige internationale uitstraling en vooral de enorme pijl op het dak van het station, die naar het centrum wijst, valt op. In de hal van het Rotterdamse station speelt een film over de beroemde haven, zodat je meteen gegrepen wordt door het karakter van de stad. Je dag begint hier dus al goed!

https://nl.pinterest.com/pin/420594052695602599/


2. De Euromast: deze bezienswaardigheid kan je -letterlijk- niet missen in Rotterdam!

De Euromast is hét symbool van Rotterdam die je bijna niet over het hoofd kunt zien, want dit gebouw is 185 meter hoog. Bovenin de toren heb je een fantastisch uitzicht over Rotterdam. Als het een beetje lekker weer is, kun je zelfs Antwerpen zien! Dat is toch gaaf? Je kunt niet alleen genieten van een mooi vergezicht over de stad, maar in de Euromast kun je ook een hapje eten, wat drinken en zelfs slapen en abseilen van de toren! Gelukkig hoef je geen trappen te lopen, want door de glazen lift geniet je gewoon van het uitzicht terwijl jij nog genoeg energie bewaard voor alle andere leuke activiteiten in Rotterdam.


3. De Markthallen: slenter langs alle kraampjes en kijk je ogen uit

De Rotterdamse Markthal is de perfecte plek om je honger te stillen. Deze prachtige hallen zitten namelijk helemaal vol met kraampjes, winkels en restaurants vol heerlijk eten! En dan echt geen junkfood, maar een snelle hap van topkwaliteit. Wat dacht je van een lunch bij het Nederlandse restaurant van Jamie Oliver? Je kunt hier ook veganistisch eten en allerlei gerechten uit verschillende windstreken van de wereld proberen. Ook als je geen trek hebt, moet je zeker even binnenlopen bij de Markthal: het prachtige plafond is namelijk een bezienswaardigheid op zich. En door al die heerlijke geuren van het voedsel, heb je vast toch zin in wat lekkers…

https://nl.pinterest.com/pin/429530883200934781/


4. De Rotterdamse Kunsthal: ontzettend leuk voor jong en oud

De Markthal is niet de enige hal in Rotterdam waar je echt geweest moet zijn: ook de Kunsthal is zeer de moeite waard. In de Kunsthal vind je tot wel 25 gave wisselende exposities, maar ook het iconische gebouw waar de Kunsthal in huist is leuk om te zien. Deze is namelijk ontworpen door een wereldberoemde architect: Rem Koolhaas. De Kunsthal is ook heel geschikt als activiteit als je met een kind op stap gaat, want in de Kunsthal is er van alles te beleven voor het jongere publiek. Denk aan speurtochten, ruimte voor talentontwikkeling en tentoonstellingen op kinderen gericht. De Rotterdamse Kunsthal is dus een top activiteit voor jong en oud!


5. De Ontdekhoek: doe de gekste proefjes en neem ze mee naar huis!

Trouwens, als je met kids in Rotterdam bent, moet je ook zeker naar De Ontdekhoek gaan! Dit is een activiteit die zij niet snel zullen vergeten, want bij De Ontdekhoek kunnen kinderen allerlei gekke experimenten en testjes doen om spelenderwijs meer over wetenschap te leren. Ze maken bijvoorbeeld zelf lekker ruikende zeepjes, chips van echte aardappelen, een dam in het water of ontwikkelen zelfgemaakte foto’s in een donkere kamer. Er zijn meer dan dertig experimenten die je kunt doen bij De Ontdekhoek in Rotterdam! Het eindresultaat van je proefje krijg je gewoon mee naar huis, zodat je een leuke herinnering hebt aan deze heerlijke activiteit in Rotterdam.


6. De Sint Laurenskerk in Rotterdam: dit gebouw bleef nog staan

Natuurlijk zit Rotterdam vol geschiedenis. De stad is door bommen bijna geheel plat gegaan tijdens de Tweede Wereldoorlog, maar slechts een paar gebouwen bleven staan na de bombardementen. De Sint Laurenskerk is één van deze gebouwen: na een nauwkeurige restauratie kun je weer binnen in deze kerk kijken, die al sinds de vroege middeleeuwen bestaat. Als je de toren beklimt, heb je een prachtig uitzicht over de stad. Zeker een kijkje nemen in de Sint Laurenskerk, want hier proef je nog even het Rotterdam van vroeger.

https://nl.pinterest.com/pin/354236326934510632/


7. Het Belasting en Douane Museum: leuker kunnen ze het wél maken

Hoe grappig is dit museum! Bij Het Belasting en Douane Museum leer je alles, maar dan ook echt alles over de belasting en douane. Je zult de gekste objecten zien en de raarste weetjes te weten komen, bijvoorbeeld over urinebelasting of een smokkelfiets. Dit museum is echt wat anders dan anders, en daarom zeer de moeite waard om eens te bekijken. Ook leuk voor de kinderen, want speurhond Doerak neemt ze mee door het museum en laat ze op een spelende manier leren. Super, toch?


8. De Kubuswoningen van Rotterdam: een ander icoon van deze stad

Als je een bezoek aan Rotterdam brengt, ontkom je niet aan de Kubuswoningen, ontworpen door architect Piet Blom. Een rondleidingen door deze woningen is de perfecte activiteit voor diegenen die van cultuur, architectuur en geschiedenis houden: de Kubuswoningen waren namelijk een belangrijk onderdeel van de opbouw van het plat gebombardeerde Rotterdam na de oorlog. Tijdens een rondleiding kom je te weten hoe Rotterdam er vlak na de oorlog uitzag, welke keuzes en op architectonisch vlak werden gemaakt en bekijk je natuurlijk de gekke felgele woningen, die vanuit elke hoek vierkant zijn.

https://nl.pinterest.com/pin/777996904357685665/


9. Het Kralingse bos: van alles te doen in de natuur

Even relaxen? Strijk dan zeker neer in het Kralingse bos. Dit is een groot natuurgebied waar je even kunt ontsnappen aan de drukte van de stad. Ga gewoon lekker op je kleedje liggen en kijk naar de voorbijgaande hardlopers, honden uitlaters en fietsers, of ga zelf wat doen en bezoek de kinderboerderij in het park, huur een bootje om het Kralingse meer te verkennen of ga lekker lunchen bij één van de vele restaurants aan de plas. De keuze is reuze, en dat terwijl je gewoon lekker in de natuur bent.


10. Hotel New York Hotel: lunchen vol historie

Vanaf deze plek zijn er duizenden mensen naar New York vertrokken! Dit hotel zit namelijk op de plek waar vroeger het kantoor van de Holland-Amerika Lijn zat, een cruisemaatschappij die de verbinding maakte tussen ons land en de Verenigde Staten, met bijvoorbeeld de beroemde SS Rotterdam. Deze plek was heel belangrijk voor de ontwikkeling van Rotterdam. Nu kun je er heerlijk lunchen en word je ondertussen getrakteerd op een mooi uitzicht over de skyline van Rotterdam en op het schip de SS, die hier vlak naast ligt. Zeker doen!

https://nl.pinterest.com/pin/378443174916661101/


11. Plein 1940: met een prachtig monument De Verwoeste Stad

Zoals je al eerder las in dit artikel, zijn er na de Tweede Wereldoorlog maar weinig gebouwen overeind blijven staan na de bombardementen op Rotterdam. Op het Plein 1940 staat een indrukwekkend monument die deze bombardementen en het verwoeste Rotterdam ons nooit moet laten vergeten. Het monument heet De Verwoeste Stad en laat een diepe indruk op haar bezoekers achter. Ook kun je hier meer leren over de bombardementen van 14 mei 1940. Indrukwekkend!

https://nl.pinterest.com/pin/399201954444043333/


12. Skatefever: dansend op je skates in Rotterdam

Op zoek naar een leuke activiteit voor een Rotterdamse avond? Ga dan zeker naar Skatefever! Bij deze enorme overdekte skatebaan kun je naar hartelust rondrollen op je rolschaatsen. Er worden namelijk regelmatig rollerdisco’s in de avond georganiseerd, met of zonder thema. Ook kun je bij Skatefever terecht voor rolschaatsles, verschillende feestjes en kun je ook overdag je rolschaats skills komen oefenen. Super leuk!


13. Het Wereldmuseum: alles over Rotterdam – en daarbuiten!

Nog een laatste museum dan: het Wereldmuseum in Rotterdam is namelijk zeer de moeite waard! Je vindt hier een permanente en een aantal wisselende voorstellingen, dus er is altijd wat nieuws te bekijken. De collectie van het Wereldmuseum is enorm: ze hebben zelfs meer dan 100.000 voorwerpen en foto’s van Rotterdammers over Rotterdammers. Eigenlijk zie je in het Wereldmuseum een prachtige doorsnede van de Rotterdamse cultuur en geschiedenis vanaf 1300, maar leer je in het Wereldmuseum, zoals de naam al zegt, natuurlijk ook alles over andere culturen. Een aanrader voor de echte wereldburger of diegenen die meer over de Rotterdamse cultuur te weten willen komen!


Als je in Rotterdam bent, hoef jij je geen moment te vervelen. Er is namelijk zo ontzettend veel te doen! Wat dacht je van een tour langs alle bijzondere plekken van de stad, zoals de Euromast, Hotel New York en De Markthallen? Als je van geschiedenis houdt, kun je in Rotterdam het Plein 1940 met het bijzondere monument De Verwoeste Stad bezoeken of naar Sint Laurenskerk, één van de weinige gebouwen die nog bleef staan na de bombardementen van 1940. Je vind in Rotterdam ook de gekste en leukste musea, kunt in deze stad heerlijk eten, ontspannen in het Kralingse bos of durf jij het aan en ga je rolschaatsen bij Skate Fever? Veel plezier in Rotterdam!Dit artikel is geplaatst in de volgende categorie(ën): Stedentrip Dagje uit

Suggestie insturen

Opmerkingen, verbeteringen of suggesties op dit artikel? We horen graag van je zodat we de inhoud van dit artikel nog beter kunnen maken. Vul het onderstaande formulier in:


Tip van onze redactie

Vakantiediscounter
Copyright Dik.nl 2023 | DIK.NL geeft antwoord op je vraag