Dik.nl bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie als u een aankoop doet via deze links.

Welke cruiseschepen kun je betreden vanaf Rotterdam?

Welke cruiseschepen kun je betreden vanaf Rotterdam?

Laatst bijgewerkt: 5 oktober 2022

Een reis maken met een cruiseschip is een bijzondere ervaring. Over het water reis je van plek naar plek, waarbij je stops maakt om nieuwe steden, dorpen en gebieden te ontdekken. Onderweg kun je genieten van een prachtig uitzicht vanaf het schip en op het schip zelf ontbreekt het je aan niets. Ben je je aan het oriënteren op de cruises die er zijn en wil je weten welke cruiseschepen er vanaf Rotterdam vertrekken of daar aanmeren? Dan zit je hier goed. In dit artikel hebben we namelijk een lijst gemaakt van cruiseschepen die kunt betreden vanaf Rotterdam. Hierbij lees je gelijk waar deze schepen precies heengaan, wat de kosten voor de cruise (ongeveer) zijn en wat je van de cruise kunt verwachten.


1. Cruise Noorse fjorden en Geiranger

Deze 8-daagse cruise neemt je mee langs de Noorse fjorden en naar het prachtige Geiranger. De cruise vertrekt vanuit de haven van Rotterdam om vervolgens een eerste stop te maken in Eidfjord. Dit kleine plaatsje in het zuiden van Noorwegen ligt vlakbij een van de hoogste watervallen van Europa. Na Eidfjord vertrekt het schip richting de grootste vissershaven van Noorwegen: Ålesund. Je krijgt vervolgens de hele dag om deze bijzondere stad te verkennen. Hierna gaat de reis door naar Geiranger. Hier kun je je ogen uitkijken. Prachtige fjorden, helderblauw water, bergen en overal groen om je heen. Deze plek staat op de UNESCO wereldnatuurerfgoed lijst en dat niet voor niets. Het is er werkelijk prachtig. Vanuit hier reis je door naar Bergen, een bijzonder kleurrijke stad waar je de hele dag door mag brengen. Aan het einde van de middag vertrekt het schip weer richting Nederland. Deze cruise is te boeken vanaf €1368,- per persoon.

https://nl.pinterest.com/pin/499969996109242439/


2. Cruise Canarische eilanden en Madeira

Deze 16-daagse cruise neemt je mee langs de Canarische eilanden en ‘bloemeneiland’ Madeira. Deze reis maak je op de MS Columbus, een zeer luxe cruiseschip met onder andere een spa en een nachtclub aan boort. Vanaf de haven van Rotterdam vaar je uit richting het eiland Gibraltar, dat voor de Spaanse kust ligt. Dit Engelse eiland staat bekend om de grote rots die midden op het eiland staat. Vanaf Gibraltar gaat de reis door naar de hoofdstad van Lanzarote: Arrecife. Vanuit hier vertrek je naar Las Palmas op Cran Canaria. Hierna door naar Tenerife, waar je het eerste deel van de dag krijgt om rond te kijken. ’s Middags gaat de reis verder naar Madeira. Dit ‘bloemeneiland’ is, net als de hoofdstad Funchal, een prachtige plek. Na een dagje op Madeira vertrekt het schip richting Lissabon. In deze prachtige stad mag je de hele ochtend rondkijken, voordat het schip verder vaart naar Tilbury (Engeland), vanuit hier kun je een bezoekje brengen aan Londen. Aan het einde van de middag vaar je weer terug richting Rotterdam. Een mooie en veelzijdige cruise, waarbij je zowel grote steden als prachtige eilanden bezoekt. Deze cruise is te boeken vanaf €1299,- per persoon.

https://nl.pinterest.com/pin/425097652313321888/


3. Cruise Britse Eilanden en Ierland

Deze 11-daagse cruise vertrekt zowel uit Rotterdam als uit Amsterdam om vervolgens langs de Britse eilanden, Ierland en Frankrijk te varen. Vanuit Rotterdam vertrek je richting de stad Kirkwall op het bekendste eiland van de Orkney Eilanden: Mainland. Hier breng je de dag door, waarna je aan het einde van de middag verder vaart richting het eiland Mull. Vanaf daar gaat de reis verder naar Belfast in Noord-Ierland. In deze indrukwekkende stad mag je vervolgens de hele dag rondkijken, voordat je ’s avonds richting Dublin reist. In deze prachtige Ierse stad breng je een dag door. Daarna ga je naar de Scilly Eilanden waar het schip aanmeert op het beeldschone eiland St. Mary’s. Vanuit hier reis je naar Plymouth in Engeland, waar je een groot deel van de dag doorbrengt. ’s Middags gaat de reis verder naar het Franse stadje Honfleur. Vanuit Honfleur vertrek je naar Tilbury in Engeland. Vanuit hier kun je eventueel een uitstapje maken naar Londen. Ergens halverwege de middag zal het schip weer vertrekken richting Rotterdam. Deze mooie en veelzijdige cruise kun je boeken vanaf €1074,- per persoon.

https://nl.pinterest.com/pin/238972323956151268/


4. Cruise Metropolen van West-Europa

Deze cruise van 8 dagen neemt je mee langs diverse steden in West-Europa. Zo ga je bijvoorbeeld naar Hamburg en Le Havre. Deze cruise vertrekt vanuit Rotterdam om vervolgens richting Hamburg te varen. In deze grote Duitse stad mag je de hele dag rondslenteren en je vergapen aan alle bezienswaardigheden. Aan het einde van de dag vertrekt het schip richting South Hampton (Engeland), waar je een hele dag verblijft. Vervolgens reis je door naar Le Havre in Frankrijk. Deze stad zelf is al erg mooi, maar je kunt er ook voor kiezen om de dag te gebruiken voor een uitstapje naar Parijs. Vanuit Le Havre gaat de reis verder naar Zeebrugge in België. Vanuit hier kun je een bezoekje brengen aan de bijzondere stad Brugge of naar Brussel gaan. Aan het begin van de avond vertrekt het schip weer richting Nederland, waarbij je ’s ochtends in Rotterdam aankomt. Deze cruise langs diverse grote steden is te boeken vanaf €699,- per persoon.

https://nl.pinterest.com/pin/135108057552512415/


5. Cruise Noorse fjorden en Flåm

Deze 8-daagse cruise richting de Noorse Fjorden, vertrekt vanuit de haven van Rotterdam. De indrukwekkende reis langs de Noorse fjorden, begint met een bezoek aan het dorpje Flåm. Hier tref je een prachtige omgeving met bergen en watervallen. Vanuit hier gaat de reis door naar Stavanger, een van de grootste steden van Noorwegen. Deze stad ligt in een indrukwekkende omgeving, waarbij je vanaf de ‘Preekstoel’ rots (604 meter hoog) een adembenemend uitzicht over het gebied hebt. Na een bezoek aan Stavanger vaar je door naar de stad Kristiansand. Vanuit daar gaat de reis verder naar de hoofdstad Oslo. Hier breng je een volle dag door, waardoor je de stad uitgebreid kunt bekijken. Aan het einde van de dag zal het schip weer richting Nederland vertrekken, waarbij je de laatste dag op zee doorbrengt. Deze indrukwekkende cruise is te boeken vanaf €1249,- per persoon.

https://nl.pinterest.com/pin/35606653284379654/


Andere cruises vanuit Rotterdam

Naast bovenstaande vijf cruises, zijn er nog een hoop andere cruises te vinden die vanuit Rotterdam vertrekken. Hieronder hebben we nog een aantal van deze reizen voor je verzameld. Van cruises waarbij je meer dan een maand onderweg bent, tot cruises waarbij je in nog geen twee weken tijd 7 verschillende landen bezoekt.

Cruise Noorwegen en Noordkaap

Een 15-daagse cruise langs onder andere het indrukwekkende Stavanger, de stad Trontheim, de Noordkaap en het prachtige Geiranger. Een indrukwekkende en afwisselende cruise die te boeken is vanaf €2099,- per persoon.

https://nl.pinterest.com/pin/419679259011356197/

Cruise Baltische Steden en St. Petersburg

Een 13-daagse cruise langs onder andere Kopenhagen (Denemarken), St. Petersburg (Rusland), Helsinki (Finland) en Stockholm (Zweden). Deze cruise, waarbij je zeven verschillende landen bezoekt, is te boeken vanaf €1948,- per persoon.

https://nl.pinterest.com/pin/340021840602540404/

West-Europa Cruise | 8 dagen

Deze 8-daagse cruise brengt je onder andere langs Zeebugge (België), Cherbourg (Frankrijk), de prachtige havenplaats Dover (Engeland) en Bremerhaven (Duitsland). Deze cruise is te boeken vanaf €529,- per persoon.

https://nl.pinterest.com/pin/744290275896322209/ 


West-Europa Cruise | 12 dagen

Deze 12-daagse cruise neemt je onder andere mee naar Lissabon (Portugal), Barcelona (Spanje), Marseille (Frankrijk) en Savona (Italië). Een fijne mix van natuur en grote steden. Vanuit de Italiaanse stad Milaan vlieg je vervolgens terug naar Nederland. Deze cruise is te boeken vanaf €1299,-.

https://nl.pinterest.com/pin/98797785552881007/

Trans-Atlantische Cruise

Deze cruise, die maar liefst 35 dagen duurt, brengt je onder andere naar Reykjavik (IJsland), Nanortalik (Groenland), Halifax (Canada), Boston (VS) en Bergen (Noorwegen). Een lange en zeer indrukwekkende reis met de Holland America Line, waarvoor je wel even diep in de buidel mag tasten. Deze cruise is namelijk te boeken vanaf €7849,- per persoon.

https://nl.pinterest.com/pin/129408189275415344/


Cruiseschepen vanuit Rotterdam

In dit artikel hebben we een lijst voor je verzameld van verschillende cruiseschepen die vanuit de haven van Rotterdam vertrekken. Van reizen van 8 dagen tot 35 dagen. En van reizen die je langs de Noorse fjorden brengen, tot reizen naar de Canarische Eilanden. Niet alleen is er een verschil in duur en route, maar ook de prijzen zijn heel divers. Van ‘goedkope’ reizen van rond de 500 euro, tot ‘dure’ reizen die je bijna 8000 euro per persoon kosten. In dit artikel hebben we een aantal reizen van grote aanbieders voor je verzameld. Veel van deze cruises zijn bij verschillende aanbieders te boeken, waarbij de cruises soms net iets van elkaar verschillen. Zo kunnen er reizen zijn die een net iets langere reisduur hebben, een extra stop hebben, of qua route of samenstelling net even anders zijn. Ook de prijzen en de basis waarop je verblijft (halfpension, logies of all inclusive) kunnen per aanbieder verschillen. Sommige cruises vertrekken wel vanuit Rotterdam, maar komen daar niet terug. In dat geval vlieg je vanuit het land waar de cruise eindigt weer terug naar Nederland. Voor meer/andere cruises, informatie over de bestemmingen, en de exacte prijzen van alle reizen, kun je online meer informatie vinden.foto auteur Nadine Swagerman
Dit artikel is geschreven door Nadine Swagerman

Schrijft met plezier over de meest uiteenlopende onderwerpen. Heeft een eigen tekstbureau en is daarnaast auteur. Houdt van eten, muziek, series en lezen. En trekt in haar vrije tijd het liefst de natuur in met haar hond.

Website
Dit artikel is geplaatst in de volgende categorie(ën): Reizen

Suggestie insturen

Opmerkingen, verbeteringen of suggesties op dit artikel? We horen graag van je zodat we de inhoud van dit artikel nog beter kunnen maken. Vul het onderstaande formulier in:


Tip van onze redactie

VakantieDiscounter
Copyright Dik.nl 2024 | DIK.NL geeft antwoord op je vraag