5x een leuke riviercruise

5x een leuke riviercruise

Laatst bijgewerkt: 18 maart 2019

Het grootste deel van ons leven brengen we door op het land. We bouwen er onze huizen, gaan iedere dag naar ons werk en ook ons sociale leven vindt plaats op het land. Maar ook op het water valt genoeg te beleven. Onze wereldbol bevat meer water dan land, dus er liggen nog genoeg avonturen op je te wachten. Een van die avonturen is het maken van een riviercruise. Sommige van deze rivieren worden al duizenden jaren gebruikt voor handel, maar tegenwoordig gebruiken we ze ook voor het bezoeken van bijzondere steden en prachtige bezienswaardigheden. Wil jij ook op een riviercruise? In dit artikel schrijven wij over 5 leuke riviercruises.


Wil je meer van de wereld zien zonder daar honderden kilometers over het asfalt te hoeven rijden? Een riviercruise is een ontspannen manier van reizen en ontdekken. Aan boord heb je diverse activiteiten en kun je ten alle tijden op je wenken bediend worden. Een cruise is dan ook vooral geschikt voor reizigers die zoveel mogelijk willen zien en meemaken, zonder wekenlang bezig te hoeven zijn met het maken van onzekere plannen. De rivier kent namelijk maar één route en de organisatie van de cruise weet precies wat de leukste plekjes zijn om van boord te gaan. Jij hoeft alleen te genieten van de faciliteiten aan boord en van de bezienswaardigheden die je kunt bewonderen nadat je van boord bent gegaan.


5 leuke riviercruises

Riviercruise IJsselmeer en Hanzesteden

Wanneer je het liefst in ons eigen landje blijft, is de riviercruise over het IJsselmeer en langs de Hanzesteden een hele leuke cruise om te doen. Zowel het vertrek als de aankomst vinden plaats in Arnhem waardoor je een rondje maakt door heel Nederland heen. Voor de mooie tocht wordt gemaakt van de Rijn en de IJssel, waarbij je ook het IJsselmeer en een stukje Noordzee meepakt.

Hoogtepunten van de reis zijn onder andere een bezoek aan Harlingen, Texel, ewn Hoon, wat steden zijn die stuk voor stuk zorgen voor hun eigen sfeer en karakteristieke bezienswaardigheden. Zo kun je onder andere zeehonden spotten wanneer je richting de Wadden vaart, bezoek je de mooiste Hanzesteden van Nederland en schiet je jaloersmakende foto’s in enkele van de mooiste steden de van Nederland.

Deze riviercruise duurt 8 dagen. De prijs is vanaf 600 euro per persoon


Riviercruise over de Donau

Heb je altijd al eens het oosten van Europa willen ontdekken en staan de landen Duitsland Oostenrijk, Hongarije en Slowakije nog op jouw verlanglijstje? Dan is deze cruise een vakantie speciaal voor jou. Tijdens de tocht door deze vier Oost-Europese landen bezoek je maar liefst 11 prachtige steden waaronder Boedapest, Bratislava en Wenen. Ieder van deze steden is getekend door zijn rijke historie en tijdens de cruise heb jij de mogelijkheid om ze allemaal te ontdekken en de verschillende culturen te bewonderen.

Hoogtepunten van de reis zijn onder andere de tussenstop in Melk, Waar je een bezoek brengt aan een pittoresk dorpje met een geweldig achttiende-eeuwse benedictijnenklooster. Het dorpje is direct aan de Donau gelegen en er zijn veel terrasjes en een gezellige winkels te vinden.

Vervolgens breng je een bezoek aan Wenen – de prachtige hoofdstad van Oostenrijk. Omdat Beethoven, Mozart en Strauss hier lang geleden hebben gewoond, wordt Wenen ook wel de stad van opera en zang genoemd. Een bezoek aan de staatsopera is dan ook een van de hoogtepunten van een bezoek aan Wenen. Uiteraard hoort er ook een stadrondleiding bij de optionele excursies.

Vervolgens is natuurlijk ook Boedapest een hoogtepunt van deze cruise. De hoofdstad van Hongarije bestaat uit twee delen (Buda en Pest), waarbij beiden hun eigen karakteristieke uiterlijk hebben. Waar je ook bent in Boedapest, er is overal waar je kijkt een prachtig gebouw te vinden. Voorbeelden zijn de Gellert heuvel en de diversen eeuwenoude badhuizen die wereldwijd bekend staan als een van de beste ter wereld.

De derde hoofdstad die bezocht wordt is Bratislava, wat een mix is tussen oud en nieuw. Eeuwenoude bouwwerken wisselen zich af met universiteiten en kastelen, waardoor een zichtbare balans wordt behouden. Ditzelfde geldt voor de inwoners, waarbij de nieuwe universiteiten een grote stroom nationale en internationale studenten naar de stad brengen. De stad ademt dan ook levendigheid en is dus een onmisbare toevoeging aan een riviercruise.

De riviercruise over de Donau duurt 10 dagen en is inclusief busreis naar Zuid Duitsland en 2 hotelovernachtingen. De prijs is vanaf €850 per persoon.


Riviercruise Douro Vallei Portugal

Maak een geweldige riviercruise door de Douro Vallei, wat ook wel ‘De betoverende Vallei’ wordt genoemd. Tijdens de reis ontdek je vanzelf waarom het deze naam heeft gekregen. De vallei is langs de oevers bezaaid met prachtige historische bouwwerken, uitgestrekte wijnranken en prachtige heuvellandschappen. Het is dan ook geen toeval dat Douro op de Werelderfgoedlijst van Unesco terecht is gekomen.

Hoogtepunten van de cruise zijn onder andere de tussenstop in Entre-os-Rios, waarbij je de optie hebt om te proeven van de heerlijke lokale Portugese wijnen. Uiteraard is een bezoekje aan de gezellige stad ook een aanrader, vanwege de thermale baden, prachtige wijngaarden en bijzondere Portugese cultuur.

Andere hoogtepunten van de riviercruise in de Douro Vallei zijn een bezoek aan de Spaanse stad Salamanca, waar je een optionele excursie naar toe kunt boeken. Tijdens het bezoek zie je onder andere het prachtige universiteitsplein Plaza Mallorca, de Schitterende 16e eeuwse kathedraal, het huis der schelpen en een schitterende Romeinse brug. Daarbij wordt je ook nog een lunch met Flamenco show aangeboden.

Uiteraard mag ook bekende stad Porto ook niet ontbreken tijdens deze riviercruise. Maak een prachtige stadswandeling, bezoek de Porto Kathedraal, beklim de Penaventosa Berg of geniet van het uitzicht over de rivier, met of zonder glaasje echte Portwijn in de hand.

Deze riviercruise duurt 8 dagen en is inclusief vliegreis en transfers. De prijs is vanaf 1388 euro per persoon.


Luxe Nijlcruise

Altijd al geïnteresseerd geweest in de oeroude Egyptische cultuur? Tijdens de Nijlcruise heb je de kans om jezelf te verdiepen in de mysteries waar dit land zich in hult. Daarbij bevaar je de Nijl, een rivier die duizenden jaren geleden de belangrijkste bron van leven was voor de inwoners van Egypte. Tijdens de reis bezoek je onder andere de plaatsen Luxor, Aswan en Abu Simbel.

Hoogtepunten van de Nijlcruise zijn onder andere een bezoek aan de stad Aswan, wat door de strategische ligging al duizenden jaren gebruikt wordt als marktplaats. Hier bezoek je onder andere lokale markten, waar je Egyptische specerijen, kleding en souvenirs kunt kopen. Ook heb je hier de kans om aan boord te gaan van een traditioneel Egyptisch zeilschip, wat ook wel een Felucca genoemd wordt.

Daarnaast is Abu Simbel zeker een bezoekje waard tijdens de cruise. Deze tempelstad heeft twee enorme tempels die uit rotsen zijn gehakt. Oorspronkelijk zijn deze tempels gemaakt door farao Ramses II, omdat hij hiermee wilde laten zien hoeveel macht hij had over het land. Aboe Simbel staat vermeld op de werelderfgoedlijst en tijdens een bezoek zul je direct zien waarom dat is.

Wanneer je geïnteresseerd bent in opgravingen, en monumenten dan is de imposante stad Luxor een zeer boeiende locatie om aan land te gaan. Onder andere vind je hier de graven van diverse farao’s uit het Nieuwe Rijk. Daarbij zijn Egyptenaren zeer goed in het creëren van bewakers van de tempels waar de doden rusten, wat terug te zien is aan de 16 meter hoge beelden waarvan men vroeger geloofde dat zij de dode farao’s bewaakten.

Deze luxe Nijlcruise duurt 8 dagen en is inclusief vlucht en transfer. De prijs is vanaf €499 per persoon


Riviercruise St Petersburg en Moskou

Heb je altijd al wel eens het immense Rusland willen ontdekken, dan is dit je kans. Tijdens deze riviercruise vanaf Sint-Petersburg kom je langs de meest unieke locaties. Ongerepte natuur, prachtige grote steden en knusse dorpjes wisselen elkaar continue af op deze gevarieerde riviercruise.

Een belangrijk hoogtepunt van deze reis is ongetwijfeld een bezoek aan Sint-Petersburg, wat met recht een van de mooiste steden ter wereld genoemd mag worden. Zo vind je een prachtige Kathedraal met gouden koepels, grachten en bruggen. Sint-Petersburg is ontworpen met Amsterdam in het achterhoofd, nadat Peter de Grote na een bezoek aan Nederland zeer te spreken was over het uiterlijk van onze eigen hoofdstad. Dit maakt Sint-Petersburg dan ook de meest Europees ogende stad van Rusland.

Een andere bezienswaardigheid is het eilandje Kizhi, wat aan rand van een enorm meer ligt. Het eiland is eigenlijk een groot openluchtmuseum door de bijzondere bouwwerken die erop geplaatst zijn. Onder andere vind je er een enorm bouwwerk met 22 koepels die volledig van hout zijn gemaakt, zonder gebruik te maken van een enkele spijker.

Verderop in de reis breng je ook een bezoek aan Moskou, een plaats die zeker niet overgeslagen mag worden tijdens een bezoek aan het grootste land ter wereld. Deze levendige hoofdstad herbergt beroemde bezienswaardigheden zoals het Rode Plein en het Kremlin. Uiteraard mag een bezoekje aan de Basiliuskathedraal niet ontbreken, aangezien dit een van de mooiste gebouwen van Moskou is. Neem dan ook een goede camera mee, want tijdens deze riviercruise ga je die ongetwijfeld hard nodig hebben.

Deze riviercruise vanaf Sint-Petersburg duurt 12 dagen en is inclusief vliegreis en transfer. De prijs is vanaf 1224 euro per persoon.foto auteur Martijn Troch
Dit artikel is geschreven door Martijn Troch

Zelfstandig ondernemer bij Martijn Troch | Communicatie en Organisatie

LinkedIn
Dit artikel is geplaatst in de volgende categorie(ën): Reizen & vakantie

Suggestie insturen

Opmerkingen, verbeteringen of suggesties op dit artikel? We horen graag van je zodat we de inhoud van dit artikel nog beter kunnen maken. Vul het onderstaande formulier in:


Tip van onze redactie

VakantieDiscounter
Copyright Dik.nl 2020 | DIK.NL geeft antwoord op je vraag