Wat is de beste Canarische eilanden cruise?

Wat is de beste Canarische eilanden cruise?

Laatst bijgewerkt: 19 maart 2019

Liefhebber van zon, zee en strand? Dan zit je op een van de Canarische eilanden meer dan goed. Vanaf april tot december is het er zonnig en warm. De tropische oorden lenen zich daarnaast perfect voor een eilandencruise. Op deze manier krijg je meerdere eilanden te zien op een ontspannen manier. Je zult ongetwijfeld versteld staan van de schoonheid van moeder natuur. Denk daarbij aan dolfijnen, walvissen, vulkaanlandschappen en tropische (palm)bomen. Maar ook de dorpjes en steden op deze eilanden zijn de moeite waard om te bezichtigen. Er zijn veel horecagelegenheden te vinden met verse lokale producten. Houd wel rekening met veel toeristen in de grootste plaatsen tijdens het hoogseizoen.


Waarom de Canarische eilanden?

Het archipel in de Atlantische Oceaan ligt dichterbij Afrika dan Europa. Toch behoren alle zeven eilanden: Gran Canaria, Tenerife, Lanzerote, Fuertaventura, La Palma, La Gomera en El Hierro bij Spanje. Wanneer je een cruise gaat doen krijg je echter amper met Spaanstalige mensen te maken. Er zijn op deze schepen veelal Engelsen en Duitsers te vinden. In lokale horecagelegenheden is de Spaanse taal wel veel te horen.

Zon, zee & strand

Het is algemeen bekend dat de Canarische eilanden vooral bekend staan om haar prachtige uitgestrekte zandstranden, heerlijk zwemwater en talloze appartementencomplexen. Europeanen komen hier in alle seizoenen de zon op zoeken. Zowel in de zomer als in de winter. Maar naast deze ‘standaard’ eisen van veel vakantiegangers (inclusief bruisend nachtleven), kennen de eilanden nog veel meer verborgen schoonheden.

Verbazingwekkende natuur

Als je een stuk landinwaarts rijdt, of een gedeelte kust opzoekt waar weinig mensen zijn, kun je genieten van alle tropische pracht en praal van een van deze archipel. Laat je verassen door de bizar mooie vulkaankraters, maanlandschappen, oude dorpjes en bossen. Daarnaast zijn er ook bijzondere dieren te zien zoals de kleinste vogel ter wereld, de kolibrie. De Canarische eilanden bieden je meer dan je denkt!

blank

Cruise bezoekt vaak twee eilanden

Als je geen cruise doet kom je meestal maar op één eiland. Het voordeel om met een cruise op vakantie te gaan is onder andere dat je twee of meer eilanden bezoekt. Bovendien zie je de eilanden vanaf een hele andere en bijzondere kant; vanaf de Atlantische Oceaan. De meeste schepen brengen een bezoek aan Gran Canaria en een of twee van de kleinere eilanden: La Gomera of La Palma. Informatie over concrete cruises lees je later dit artikel.


Beste moment voor een cruisevakantie naar de Canarische eilanden

Het is een fijn idee dat ieder moment van het jaar cruiseschepen naar de Canarische eilanden varen. Er zijn namelijk altijd wel toeristen te vinden die het warme weer op komen zoeken en willen genieten van de tropische schoonheid van de natuur. Belangrijk om te weten is dat juli tot september de warmste maanden zijn. Het is dan gemiddeld een graad of 25. In principe niet te warm om dingen te ondernemen dus. Opvallend genoeg zijn deze zomermaanden niet de drukste maanden op de eilanden qua toeristenaantallen. Als je dus de ergste drukte wilt ontlopen is het handig om in de zomermaanden te gaan.

Wil je volop van de natuur genieten? Dan raden we je aan om in januari of februari te gaan. Het is dan ongeveer 19 graden en als het goed is staat het meeste dan in bloei. Van december tot april is het vaak het drukst omdat veel mensen (Europeanen) komen ‘overwinteren’. Zin in een tropisch carnaval? Ga dan in februari naar Tenerife. Veel cruisevakanties houden rekening met dit spectaculaire evenement.

blank


Beste cruiseaanbieders

Ben je warm gemaakt voor een cruise naar de Canarische eilanden? Dan is het tijd om te kijken naar de cruises. Hiervoor laten we je ‘kennis’ maken met de verschillende aanbieders en schrijven we voor je op wat ze daadwerkelijk aanbieden en of dat een goede deal is of niet. In ieder geval verzekeren we dat er voor iedereen wat tussen zit. De grootste twee aanbieders zijn AIDA en TUI. Beide staan bekend om hun prachtige schepen met mooie routes. Ook krijgen ze allebei veel positieve reviews.

AIDA Cruises (gezinnen)

Deze maatschappij met maar liefst twaalf schepen richt zich vooral op gezinnen. Er zijn speciale slaapplekken voor families en gezinnen. Daarnaast bieden de boten alles wat je nodig hebt. Van winkels tot een heerlijke ontspannende spa. Ook is er op sommige schepen een mini-discotheek voor jongeren en een bibliotheek voor de genen die een goed boek willen lenen. Al met al biedt AIDA Cruises complete reizen aan voor vooral gezinnen. In acht dagen ga je vijf eilanden langs waaronder Tenerife, Fuertaventura en Gran Canaria.

TUI Cruises (rustzoekers)

TUI heeft acht schepen waar rust en ontspanning voorop staat. Er zijn talloze ruimtes met hangmatten, ligbedden, koffiemachines, cocktailbarretjes, zwembaden en restaurants. Je kunt er zelfs sporten in de fitnessruimte. Er heerst een ontspannen sfeer. Vooral veel ouderen en/of stelletjes vinden dit heerlijk. De meeste cruises van TUI zijn all-inclusive. Op de site vind je de routes die ze maken en de data wanneer ze varen. De prijzen voor acht dagen cruise inclusief vlucht beginnen vanaf €1.200.

Royal Carribean Cruises (vanaf Engeland)

Geen zin om eerst helemaal naar naar de eilanden te vliegen? Of vaar je gewoon liever? Dan gaan er vanaf Southampton genoeg cruises naar de Canarische eilanden. Vaak pak je kustplaatsen aan het vaste land van Spanje en Portugal ook nog even mee. Daarna vaar je verder naar Gran Canaria en Tenerife. Een mooie 12-daagse reis voor ongeveer €2.000 per persoon. Op deze schepen van Royal Carribean Cruises zitten vaak complete waterparken en bubbelbaden. Als je van zwemmen houdt is dit dus een droomcruise!


De mooiste en beste Canarische eilandencruise

In bovenstaand hoofdstuk hebben we verschillende aanbieders getoond en met elkaar vergeleken. Zoals je kon zien zit er voor ieder wils wat tussen. Zowel de feestliefhebbers als de rustzoekers komen uitgebreid aan hun trekken. Voor iedereen is ‘de beste eilandencruise’ dus verschillend. Toch zullen wij de hoofdvraag beantwoorden in dit hoofdstuk: Wat is de beste Canarische eilanden cruise?

8-dagen cruise vanaf Las Palmas

Voor de meeste mensen is een cruise van acht dagen lang genoeg om veel te kunnen zien, maar niet té lang. Deze cruise van AIDA begint in Las Palmas (Gran Canaria). Vervolgens vaar je naar een Portugees eilandje dat ver van de kust ligt: Funchal. Daarna ga je naar Tenerife, Fuertaventura, Lanzarote en tot slot weer terug naar Gran Canaria. Je krijgt dus ontzettend veel eilanden te zien in een relatief kort tijdsbestek. Stressvol is het zeker niet want aan boord kun je naar hartenlief ontspannen. Er is van alles te doen voor jong en oud. Prijs per persoon is ongeveer €1500.


Cruise routes die langs de Canarische eilanden komen

Wil je niet alleen langs de Canarische eilanden cruisen maar nog veel meer zien? Dan zijn er ook genoeg routes die tussenstops hebben op de Spaanse archipel en daarna doorvaren. We hebben daar eerder dit artikel al een voorbeeld van gegeven. Namelijk de besproken cruise die in Engeland begon. Er zijn nog veel meer van dit soort opties.

Mediterrane cruises

De meest van deze cruises vertrekken vanuit Italië of Spanje. Daarna vaar je naar de Canarische Eilanden. Daarnaast pik je soms ook stukjes vaste land van Italië, Spanje en soms zelfs Frankrijk mee. Ook nabijgelegen eilanden op de route worden vaak niet overgeslagen. Deze cruises zijn dus niet volop gefocust op de Canarische eilanden, maar wel zeker de moeite waard.

West-Afrika cruises

Aangezien de Canarische eilandengroep dichterbij Afrika ligt dan Europa is het logisch dat vanaf daar ook cruiseschepen vertrekken. Deze trips zijn vaak wel wat langer, ongeveer 13 nachten. Je gaat namelijk ook langs de West-Afrikaanse kust varen. Een prachtige, maar lange route.

Rond-de-wereld cruises

Ontzettend veel cruiseroutes houden een pitstop op een of twee van de Canarische eilanden. Vaak Gran Canaria, Tenerife of Lanzarote. Vooral de routes met als hoofdthema zon en strand komen langs deze archipel. Uiteraard ben je voor dit soort trips die soms zelfs helemaal naar de VS gaan veel meer geld kwijt.


Tot slot: tips

Tot slot een rijtje tips om het beste uit je vakantie op de Canarische eilanden te halen! Wij wensen je alvast veel plezier.

  • Vermijd de toeristische ‘vallen’. Zoals fastfoodketens, grote pubs en massale feesten. Ga vooral opzoek naar lokale specialiteiten en traditionele dorpjes. Als je de tijd hebt raden we aan om een auto te huren.
  • Ga naar een van de prachtige stranden. En dan niet het dichtstbijzijnde strand, maar rijd iets verder voor meer rust en ruimte.
  • De lokale wijn is verrukkelijk!
  • Fooien zijn veelal gewenst. Vooral bij taxi’s.
  • Ben je op Tenerife? Bezoek dan de Teide. Deze berg is meer dan 3500 meter hoog en geeft je een prachtig uitzicht.
  • Houd rekening met Afrikaanse verkopers die je ongevraagd dingen aansmeren of zelfs polsbandjes om je hand doen. Dit kan intimiderend aanvoelen.
  • Vermijd lopen op blote voeten. Het zand kan je voeten verbanden.


foto auteur Dion Smits
Dit artikel is geschreven door Dion Smits

Altijd op zoek naar antwoorden. Schrijft commercieel, journalistiek en persoonlijk. Gek op bluesmuziek, natuur, columns en FC Barcelona.

LinkedIn
Dit artikel is geplaatst in de volgende categorie(ën): Reizen & vakantie

Suggestie insturen

Opmerkingen, verbeteringen of suggesties op dit artikel? We horen graag van je zodat we de inhoud van dit artikel nog beter kunnen maken. Vul het onderstaande formulier in:


  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.

Tip van onze redactie

VakantieDiscounter
Copyright Dik.nl 2021 | DIK.NL geeft antwoord op je vraag