Dik.nl bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie als u een aankoop doet via deze links.

Rondvaart in Rotterdam; aanbieders en informatie

Rondvaart in Rotterdam; aanbieders en informatie

Laatst bijgewerkt: 5 oktober 2022

Rotterdam is een echte havenstad.  Al het water en de indrukwekkende skyline en havens, maken het een bijzonder mooie stad voor een rondvaart. Die worden er dan ook volop georganiseerd! In dit artikel zetten we verschillende aanbieders en leuke tips op een rijtje, zodat je kan kijken wat voor jou de meest interessante optie is. Er worden diverse rondvaarten georganiseerd die elk op hun eigen manier de moeite waard zijn. In deze blog vind je ze, met de informatie die je nodig hebt.


Enkele handige en leuke tips

Als je Rotterdam gaat bezoeken en graag het water op gaat: zeker doen, zo’n rondvaart! Ben je enthousiast geworden over varen in Rotterdam, dan kan het huren van een boot ook een leuke optie zijn. Je kan daar in deze blog meer informatie over vinden.

Ook uniek in Rotterdam, en meteen een rondvaart optie, is de enige echte Berenboot! Dit is een combinatie van het vertrouwde De Beren eten, samen met een rondvaart. Het idee is een all you can eat formule, terwijl je met familie, vrienden of collega’s op een bijzondere manier van Rotterdam kan genieten. In dit artikel kan je alles over deze smakelijke rondvaart lezen.

In deze blog focussen we vooral op de wat meer toegankelijke, betaalbare rondvaarten. Voor wie dat wil (bijvoorbeeld zakelijk, of extra spectaculair) is er in Rotterdam nog meer mogelijk, zoals een boot met kapitein privé huren voor een rondvaart. En spectaculair is bijvoorbeeld de Rib boot rondvaart, waarbij ook het snelheidsaspect een rol speelt bij de beleving. Dit is dan ook wat prijziger, en minder geschikt voor gezinnen met kinderen, of als ontspannen rondvaart waarbij er bijgepraat kan worden.

Voor het afhuren van een boot voor een netwerk rondvaart, zit je goed bij bijvoorbeeld de Tenders. Hier kan je voor jouw gezelschap, bedrijfsfeest of netwerkborrel een passende boot met borrel en catering afhuren.


Spido Rotterdam: het bekendste adres voor rondvaarten (Willemsplein)

De Spido in Rotterdam, wie kent ‘m niet? Dit bedrijf is voor Rotterdammers erg bekend en een van de beste adressen voor een professionele, betaalbare rondvaart. En nog eens gastvrij ook, want als je kan aantonen dat je jarig bent, kan je gratis meevaren met de tocht van 75 minuten. De tocht van 75 minuten is de standaard rondvaart, maar er is meer mogelijk.
Je kan snacks en drinken kopen aan boord, en de boot is rolstoeltoegankelijk.

Route

De rondvaart van 75 minuten komt langs de syline van Rotterdam, de containers, havens, dokken en nog veel meer. Ook vaar je langs de SS Rotterdam.

Naast de mooie standaard rondvaart van een uur en een kwartier, zijn er ook prachtige, ontspannen dagtochten mogelijk met Spido. Bij deze dagtochten zitten eten, koffie en gebak bij de prijs inbegrepen.
Bijvoorbeeld:

 • Dagtocht Tweede Maasvlakte
 • Dagtocht Schoonhoven
 • Dagtocht Woudrichem
 • Dagtocht Tiengemeten

De dagtochten en cruises met Spido kosten ongeveer 60 euro per volwassene en 31,50 per kind.

Prijzen

Een rondvaart van 75 minuten met Spido kost 13,50 euro voor volwassenen, en 8,40 euro voor kinderen. Je kunt ook een (voordelige) combinatieticket kopen voor een combinatie van bijvoorbeeld de Spido en Het Maritiem museum. Tickets kan je 0nline kopen, of bij de kassa aan het Willemsplein.

Voor bedrijven

Een presentatie, personeelsfeest, een event of een meeting: dit is allemaal mogelijk bij rederij Spido. Naast een mooie rondvaart, kan er ook op het gebied van eten en entertainment van alles verzorgd worden.


Watertaxi Rotterdam

Met de Watertaxi het water over is één van de meest spectaculaire en leuke rondvaarten in Rotterdam. Je kan simpelweg van A naar B reizen met de watertaxi (zoals Rotterdam Centrum – Hotel New York), maar je kan ook een rondvaart maken. Hierbij kan je kiezen uit de Klassieke Watertaxi of de Snelle Watertaxi. Voor een snellere boot en een heel leuke, spectaculaire ervaring is dit één van de betaalbaardere adressen, voor zowel jong als oud.

Passagiers en prijzen

Afhankelijk van de boot, kunnen er per rondvaart of taxirit, 8 à 12 passagiers meevaren. De prijzen zijn altijd per rit van een bepaald aantal minuten, ongeacht van de grootte van het gezelschap. Voor de snelle watertaxi gelden hogere tarieven dan voor de klassieke watertaxi. Een ding is zeker: je kan een mooie rondvaart maken met een ervaren schipper die je met plezier meeneemt door de wateren van Rotterdam.
Voorbeelden van tarieven per aantal minuten:

 • 15 Minuten klassieke watertaxi: 30 euro/15 minuten Snelle watertaxi: 45 euro
 • 30 minuten Klassieke Watertaxi: 55 euro/ 30 minuten snelle watertaxi: 85 euro
 • 45 minuten klassieke watertaxi: 75 euro/ 45 minuten snelle watertaxi: 11o euro.

Leuke rondvaart suggestie

In overleg met de schipper van de watertaxi, kan je zelf de route bepalen. Afhankelijk van het aantal minuten dat je wilt varen, kan je op allerlei mooie plekjes in Rotterdam komen. Een van de nieuwste bijzonderheden is de Floating Farm: een boerderij met koeien op het water! Je kan zelf rondkijken in deze boerderij, tegen een klein kortingstarief. Door er met de Watertaxi naartoe te varen, heb je een dubbele beleving.


Rondvaart Europoort

Rondvaart Europoort organiseert schitterende rondvaarten naar de mooiste wateren en de meest grote schepen in de omgeving van Rotterdam. Er zijn verschillende dagtochten, arrangementen en rondvaarten mogelijk. Ook de Berenboot valt onder de vloot van Rondvaart Europoort.
Met rondvaart Europoort kan je bijvoorbeeld de volgende tochten maken:

 • Rondvaart Stad Rotterdam
 • Rondvaart Schiedam
 • Rondvaart Europoort of Tweede Maasvlakte 2 of 3 uur)
 • Enkele reis of retour Fietsvaart (van en naar Hoek van Holland)
 • Dagtocht naar de Maasvlakte

De ‘standaard’ rondvaarten zijn allemaal goed betaalbaar en ook geschikt voor gezinnen met kinderen. Voor een rondvaart van 2 uur betaal je per volwassene 24,75 euro en per kind 18,95 euro. Je komt ondertussen op hele mooie plekken en het is mogelijk om hapjes en drankjes te kopen aan boord.

Naast verschillende rondvaarten en dagtochten, kan je bij Rondvaart Europoort ook:

 • Genieten van een dinnershow
 • Eten aan boord
 • Een arrangement boeken in combinatie met bijvoorbeeld Futureland
 • Exclusieve afhuur voor feesten

Rondvaart Europoort biedt dus vele mogelijkheden. En zoals je hieronder ziet, worden er soms ook zeehonden gespot!

https://nl.pinterest.com/pin/705165254128681215/?nic=1


Splashtours en Pannekoekenboot

Splashtours biedt een andere rondvaart ervaring dan de andere aanbieders. Met Splashtours ga je het water op, letterlijk en figuurlijk in een echte waterbus! Het amfibiemobiel neemt je een uur lang mee in de wateren van Rotterdam, terwijl je uitzicht hebt op de skyline, de Maas en nog veel meer. Er wordt ook een stukje over de weg gereden. Het grappige aan de Splashtours bus is zodoende dat je hem zowel rijdend als in het water tegenkomt. De Splashtours Bus is een begrip in Rotterdam, maar Rotterdammers kijken nog altijd hun ogen uit als ‘ie weer voorbij komt. Omdat de rondvaart met Splashtours een uur duurt, kan je deze leuke activiteit makkelijk met andere Rotterdam activiteiten combineren.

View this post on Instagram

Splash bus 💦bellissimo 👍!!!!

A post shared by Narghita Mehelean (@meheleannarghita) on

Route

Terwijl je rond vaart (en rijdt) in de Splashtours bus, wordt er informatie over de stad gegeven in het Nederlands en Engels. Vanwege de drukte in de stad en op het water, kan de route soms afwijken van de planning. In de bus is ook een enthousiaste gids aanwezig die je over Rotterdam vertelt.
De Splashtours boot vertrekt vanuit Parkhaven.

Splashtours organiseert meer dan alleen Splashtours

Je kan natuurlijk zelf een activiteit ondernemen naast je rondvaart met de Splashtours, maar het is ook mogelijk om je rondvaart uit te breiden met de Pannekoekenboot, of om voor een ander Splashtours arrangement te kiezen.
Kies bijvoorbeeld uit:

 • Splashtours gecombineerd met een borrel
 • Splashtours & lunch
 • Splashtours & gebak
 • Segway & Splashtours
 • Maritiem Museum & Splashtours
 • Pannenkoekenboot en Splashtours (dan heb je dus een dubbele rondvaart, en extra voordelig door het arrangement) .
 • En nog veel meer

De Splashtours arrangementen staan duidelijk omschreven op de website, en maken je het mogelijk om twee typische Rotterdam activiteiten te combineren voor een leuke prijs.

Prijzen van de Splashtours rondvaart

De prijs voor een Splashtoursrondvaart is voor volwassenen, doordeweeks 27,50 euro. Voor kinderen is het tarief 19,00 euro. In het weekend ligt de prijs wat hoger.
We raden aan om online de tickets te reserveren. Dit is goedkoper dan ter plekke kaartjes kopen.

Informatie over de Pannenkoekenboot

Misschien wil je de Pannenkoekenboot graag met Splashtours combineren, of misschien wil je juist alleen díe rondvaart. Dat kan natuurlijk ook. De formule van de Pannenkoekenboot is 75 minuten rondvaren, terwijl je ondertussen zoveel pannenkoeken kunt eten als je wilt. Volwassenen betalen 19,50 euro, en kinderen 14,50 euro.
Net als Splashtours, vertrekt de Pannenkoekenboot vanuit Parkhaven. Daarom zijn de twee zo goed te combineren samen.

View this post on Instagram

Today we visit Rotterdam (dutch city) and made this funny Splash bus… euch boat tour with the kids. (Als je een logeetje uit Frankrijk hebt, moet je natuurlijk ook wat van Nederland laten zien. Zeker als je oudste in Rotterdam woont! Wij maakte vandaag deze grappige bus/boot tour en hadden daarna veel lol tijdens het spelen van 'lasergames'. Tja, dat klinkt misschien niet zo vredig, maar samen rondrennen met zeven enthousiaste vrolijke pubers, dat is voor mij toch wel het ultieme familiegevoel. Oh en ik heb alleen foto's van veel water en pubers die niet op IG willen. Dus deze foto heb ik niet zelf gemaakt. Maar echt wel een (gezins) aanrader deze splash tour. Welterusten allemaal! Fijne tweede kerstdag morgen!) #splashtour #rotterdam #holland

A post shared by Corine (All Pictures Are Mine) (@redcherryrodekers) on


Er zijn diverse mooie opties voor een rondvaart in Rotterdam

Rotterdam is de mooiste stad van Nederland wat betreft het verkennen van water. Van Rotterdam is er geen tweede, en daarom is een rondvaart er de moeite waard. Het bekendste adres is misschien wel Spido. Spido biedt veel verschillende rondvaarten voor vriendelijke prijzen. Het is geschikt voor jong en oud, rolstoelvriendelijk en honden mogen mee, mits aangelijnd. Heel hartelijk is het gebaar om een jarige gratis mee te laten varen met de tocht van 75 minuten. Ook zijn er bij Spido mooie dagtochten mogelijk.

Een ander prachtig adres voor rondvaarten is de watertaxi. Op de watertaxi kunnen er 8-12 mensen mee, wat het een intieme ervaring maakt. Er kan gekozen worden uit de Klassieke watertaxi en de Snelle Watertaxi. De snelle watertaxi is wat prijziger. Je betaalt per aantal minuten, ongeacht de grootte van het gezelschap.

Ook erg bijzonder, betaalbaar en populair is de Splashtours. Deze amfibiebus rijdt over de weg…én door het water. Heel leuk om te zien, en nog leuker om zelf een rit te ervaren. Tijdens de rondrit van een uur ben je in het water, op de weg en krijg je enthousiaste uitleg van een gids.

Splashtours biedt allerlei leuke arrangementen aan, bijvoorbeeld in combinatie met een andere Rotterdam activiteit, het Maritiem Museum of de Pannenkoekenboot.

En rondvaren langs de grote schepen en zeehonden spotten, dat doe je bij rondvaart Europoort. Deze rederij organiseert betaalbare rondvaarten naar onder meer de Maasvlakte, met eten en drinken voor wie dat wil.foto auteur Merel Kruit
Dit artikel is geschreven door Merel Kruit

Schrijft veel over natuur, gezondheid en huidverzorging en verdiept zich helemaal in een onderwerp. Woont in Rotterdam en werkt als freelance copywriter. Liefhebber van natuur en tegelijkertijd de stad. Schrijft in haar vrije tijd fictie en gaat graag naar concerten.

Website
Dit artikel is geplaatst in de volgende categorie(ën): Stedentrip Dagje uit

Suggestie insturen

Opmerkingen, verbeteringen of suggesties op dit artikel? We horen graag van je zodat we de inhoud van dit artikel nog beter kunnen maken. Vul het onderstaande formulier in:


Tip van onze redactie

Vakantiediscounter
Copyright Dik.nl 2024 | DIK.NL geeft antwoord op je vraag