Dik.nl bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie als u een aankoop doet via deze links.

Rondvaart Amsterdam

Rondvaart Amsterdam

Laatst bijgewerkt: 5 oktober 2022

Een rondvaart door Amsterdam is niet alleen een hele leuke manier om de stad eens van een andere kant te bekijken, maar ook een leuke manier om gezellig samen te zijn met je partner, vrienden of familie. Wanneer je op zoek bent naar een rondvaart door Amsterdam kom je veel verschillende opties tegen. In dit artikel zetten we deze opties voor je op een rij, zodat je een handig overzicht hebt van wat mogelijk is, en waar dat mogelijk is.


1. Reguliere rondvaart

De bekendste optie om een rondvaart door Amsterdam te doen, is wellicht de reguliere rondvaart. Deze rondvaarten duren gemiddeld een uur tot anderhalf uur, en varen langs de meest bekende bezienswaardigheden van de stad. Deze rondvaarten beleef je samen met andere mensen, vaak toeristen, in een (vaak) overdekte boot.

Lovers Canal Cruises

De bekendste aanbieder van deze rondvaarten is Lovers Canal Cruises, die rondvaarten organiseert met vertrek vanaf onder andere het Centraal Station, het Leidseplein, en het Anne Frank Huis. Aan boord kun je gebruikmaken van de Audio Gids, die je alles vertelt over wat je ziet en waar je precies bent.

Tijden: Deze rondvaart vaart in de zomer (22 maart – 28 oktober) van 09.00 tot 22.00 uur, en vertrekt elke 15 minuten. In de winter (29 oktober – 21 maart) varen ze van 09.30 tot 21.30 uur, en vertrekken ze elk half uur.

Kosten: Een rondvaartticket voor volwassenen kost je 16,00 euro per persoon, voor een rondvaart van 1 uur.

Luxury Canal Cruise

Een andere manier om Amsterdam vanaf het water te ontdekken, is door mee te gaan op een reguliere rondvaart die je wordt aangeboden door het bedrijf Friendship Amsterdam. Tijdens deze rondvaart van een uur zit je aan boord van een mooie sloep, terwijl de schipper en hostess je alles vertellen over de stad en bezienswaardigheden. Tegen betaling kun je aan boord genieten van drankjes. Deze rondvaart vertrekt vanaf de Oudezijds Voorburgwal 230 (steiger Grand Hotel Krasnapolsky).

Tijden: Deze rondvaart vaart dagelijks vanaf 12.15 uur en vertrekt iedere 45 minuten.

Kosten: Een ticket voor deze rondvaart kost 15 euro per persoon.

View this post on Instagram

Tijdens onze rondvaart varen we onder de bekende Magere Brug, misschien herken je deze wel van de ansichtkaarten. Het verhaal gaat dat de brug is gebouwd voor twee zussen die aan weerszijden van het water woonden, zodat zij elkaar makkelijker op konden zoeken. En wist je dat, als je elkaar op of onder de Magere Brug kust, je liefde voor altijd zal duren! ❤ *** During our canal cruise, we go underneath the famous Skinny Bridge, you may recognize it from the postcards. The story goes that the bridge is built for two sisters who lived on opposite sides of the water, so they could visit each other more easily. And did you know, that if you kiss on top or underneath the Skinny Bridge, your love will last forever! ❤️ #amsterdam #amsterdamcanals #amsterdamcanalcruise #yumsterdam #visitamsterdam #weloveamsterdam #canalcruise #boattour #boats #tourist #tourism #photoop #pictures #camerasready #friendshipamsterdam #iloveamsterdam #amsterdamshots #amstergram #luxurycanalcruise #theultimateamsterdamexperience

A post shared by Friendship Amsterdam (@friendshipamsterdam) on


2. Culinaire rondvaart

Een rondvaart over de grachten van Amsterdam maken, terwijl je geniet van eten en drinken. Klinkt dat je als muziek in de oren? Dan heb je mazzel. Er zijn namelijk veel verschillende ‘culinaire’ rondvaarten door Amsterdam, waaronder een met hamburgers en een met een 4-gangen diner. Hieronder hebben we ze voor je op een rijtje gezet.

Hamburger rondvaart met onbeperkte drankjes

Een rondvaart van 90 minuten langs bekende bezienswaardigheden, terwijl je geniet van de beste burgers van de stad (Black Angus of vegetarisch) en onbeperkt drinken. Aan boord zal een live gids je voorzien van interessante informatie over de stad en de historische plekken waar je langs vaart. Een supergezellig en ontspannen manier om samen met je partner, vrienden, of familie te genieten van heerlijke hamburgers. Deze rondvaart wordt je aangeboden door Lovers Canal Cruises, en vertrekt vanaf de Prins Hendrikkade (tegenover het Centraal Station).

Tijden: Deze rondvaart vertrekt dagelijks om 18.30 en 21.00 uur. (Vaart niet tussen 25 december t/m 6 januari)

Kosten: Een ticket voor volwassenen kost je 39,00 euro.

Pizza Cruise

Genieten van een heerlijke pizza, terwijl je Amsterdam 90 minuten lang vanaf het water kunt bekijken? Tijdens deze cruise van Lovers Canal Cruises is dat mogelijk. Geniet van heerlijke huisgemaakte pizza’s, zoals bijvoorbeeld een Pizza Carne of Pizza Vegetariana, terwijl de live gids je allerlei leuke weetjes over de stad vertelt. Een gezellige rondvaart met een heerlijke pizza en onbeperkte drankjes. Deze rondvaart vertrekt vanaf de Prins Hendrikkade (tegenover het Centraal Station).

Tijden: Deze rondvaart vertrekt dagelijks om 18.30 en 21.00 uur. (Vaart niet tussen 25 december t/m 6 januari)

Kosten: Een ticket voor volwassenen kost je 39,00 euro.

Diner Cruise (vier gangen)

Lovers Canal Cruises biedt ook een Amsterdam Diner Cruise aan. Tijdens deze (ongeveer) twee uur durende rondvaart over de prachtige grachten van Amsterdam, word je verwend met een vier gangen diner bereidt door chef-kok Frans Kelders. Geniet van heerlijke wijnen, vlees- of visgerechten, of kies voor een van de vegetarische opties. Speciaal voor de kleintjes wordt er ook een kindermenu geserveerd. Deze rondvaart, die je wordt aangeboden door Lovers Canal Cruises, vertrekt vanaf de Prins Hendrikkade (tegenover het Centraal Station) en staat garant voor een gezellige en smaakvolle avond.

Tijden: Deze rondvaart vertrekt in de zomerperiode (22 maart – 28 oktober) dagelijks om 20.00 uur. In de winter (29 oktober – 21 maart) is dit donderdag t/m maandag om 20.00 uur. Tussen 25 december en 6 januari varen geen boten.

Kosten: Een ticket voor de Diner Cruise kost je 89,00 euro per persoon.

Candlelight Cruise

De Candlelight Cruise is een rondvaart van 1 uur en drie kwartier over de Amsterdamse grachten. Tijdens deze romantische boottocht geniet je van de prachtige stad, terwijl je bij kaarslicht heerlijke kaasspecialiteiten, vleeswaren en andere hapjes krijgt voorgeschoteld. Daarnaast worden er diverse goede wijnen geschonken, waarvan je onbeperkt kunt genieten. Tijdens deze rondvaart, die vertrekt vanaf de Prins Hendrikkade (tegenover het Centraal Station), vertelt een live gids je leuke weetjes over de hoofdstad.

Tijden: Deze rondvaart vertrekt dagelijks om 21.00 uur. Vaart niet op 27 april (Koningsdag), en niet van 25 december t/m 6 januari.

Kosten: Een ticket voor de Candlelight Cruise kost je 39,00 euro per persoon.


3. Hop On – Hop Off rondvaart

De Hop On – Hop Off Boot van Lovers Canal Cruises, is dé manier om Amsterdam helemaal op jouw eigen tempo te ontdekken. Met een ticket voor 24 uur (of 48 uur) kun je waar en wanneer je wilt op- en afstappen. Hierdoor kun je van bezienswaardigheid naar bezienswaardigheid varen, terwijl je geniet van het prachtige uitzicht vanaf het water.

Tijden: Deze rondvaart vertrekt in de zomerperiode (22 maart – 28 oktober) dagelijks elke 15 minuten van 09.15 tot 18.15 uur (op zaterdag is het laatste vertrek om 18.45 vanaf Centraal Station). In de winterperiode (29 oktober – 21 maart) vertrekt de boot dagelijks elke 15 minuten van 10.00 tot 17.15 uur.

Kosten: De kosten voor een ticket voor de Hop On – Hop Off Boot zijn 22 euro per persoon voor 24 uur.


4. Privé rondvaart

Een privé rondvaart is vooral heel leuk om te doen met een groep vrienden of familie, bijvoorbeeld tijdens een verjaardag, vrijgezellenfeest of andere gelegenheid. De mogelijkheden hierin verschillen van elkaar. We hebben er een aantal voor je op een rij gezet.

Friendship Amsterdam

Bij Friendship Amsterdam kun je terecht voor de meest uiteenlopende privé rondvaarten. Tijdens al deze rondvaarten bevind je je aan boord van een prachtige sloep, waarvan de grootte afhangt van het gezelschap. Een aantal van de mogelijkheden die Friendship Amsterdam biedt, zijn:

  • Sushi Arrangement: Varen over de grachten, terwijl je met je gezelschap geniet van heerlijke sushi.
  • Tapas Arrangement: Tijdens deze rondvaart geniet je van heerlijke Spaanse tapas en een drankje.
  • Lunch Arrangement: Een rondvaart van 2 of 3 uur in een luxe salonboot, onder het genot van een uitgebreide lunch.
  • Luxe Sit Down Diner: Genieten van een heerlijk diner op een luxe salonboot, terwijl je 2 of 3 uur over de grachten vaart.
  • Borrel Arrangement: 2 of 3 uur rondvaren, terwijl je geniet van drankjes en borrelhapjes naar keuze.

De prijzen van deze arrangementen hangen af van het gezelschap waarmee je wilt varen, de duur van de rondvaart, en hoe uitgebreid het arrangement is. Wil je inzicht in de prijzen of een op maat gemaakte offerte aanvragen, dan kun je dit doen op www.friendshipamsterdam.com.

View this post on Instagram

Het wordt een heerlijk zonnig weekend! En bij mooie warme dagen horen prachtige avonden. Voor degenen die het een beetje fris vinden na een dagje in de volle zon hebben wij dekentjes aan boord. En wow, wat een uitzicht! *** It's going to be a lovely sunny weekend! And with beautiful warm days come amazing evenings. For those who are a bit chilly after a full day in the sun we have blankets on board. And did you see that view?! #amsterdam #amsterdamcanals #amsterdamcanalcruise #yumsterdam #visitamsterdam #weloveamsterdam #canalcruise #boattour #boats #tourist #tourism #photoop #pictures #camerasready #friendshipamsterdam #iloveamsterdam #amsterdamshots #amstergram #luxurycanalcruise #theultimateamsterdamexperience #view #pictureplease

A post shared by Friendship Amsterdam (@friendshipamsterdam) on

Smidtje Canal Events

Smidtje Canal Events biedt veel verschillende privé rondvaarten aan. Van rondvaarten waarop je kunt borrelen, tot rondvaarten met een luxe diner. Alle rondvaarten worden gemaakt met prachtige luxe boten die in de koudere maanden heerlijk verwarmd zijn. Hieronder hebben we een aantal van de opties voor je op een rijtje gezet.

  • Borrelen: Geniet van minstens 1,5 uur varen op een privé boot met een schipper, terwijl je geniet van hapjes en drankjes naar keuze. Prijs vanaf 26,00 euro p.p.
  • Dineren: Een luxe rondvaart van 2,5 uur waarbij je geniet van een drie of vier gangen diner. Heerlijk genieten met een kok aan boord. Prijs vanaf 60,00 euro p.p.
  • Buffet: Een rondvaart van ongeveer 2 uur, terwijl je geniet van een heerlijk buffet. Wat dacht je van een Indische rijsttafel, een Italiaans buffet, of een Tapas buffet? Prijs vanaf 49,50 euro p.p.

De prijzen voor de luxe rondvaarten van Smidtje Canal Events verschillen per gekozen arrangement en gezelschap. Voor meer informatie kun je het beste kijken op hun website www.smidtje.nl.

View this post on Instagram

How about dinner?

A post shared by Smidtje Canal Events-Amsterdam (@smidtje) on


5. Avondcruise

Wanneer het je leuk lijkt om Amsterdam in het donker te bewonderen, dan is een avondcruise een superleuk idee. Geniet samen met je lief, familie of vrienden een uur lang van prachtig verlichte grachtenpanden en bruggen. Deze cruise wordt je aangeboden door Lovers Canal Cruises, en vertrekt vanaf de Prins Hendrikkade (tegenover Centraal Station).

Tijden: Deze rondvaart vertrekt in de zomerperiode (22 maart – 28 oktober) dagelijks elke 30 minuten van 17.00 tot 22.00 uur. In de winterperiode (29 oktober – 21 maart) vertrekt de boot dagelijks elke 30 minuten van 17.00 tot 21.30 uur.

Kosten: De kosten voor een ticket voor de Avondcruise zijn 16 euro per persoon.


Een rondvaart door Amsterdam

Een rondvaart door Amsterdam kun je op veel verschillende manieren beleven. Zo kun je met een reguliere rondvaartboot meegaan, of kiezen voor een privé rondvaart. Je kunt genieten van een heerlijk vier gangen diner, of kiezen voor een buffet. Je kunt pizza’s eten of kiezen voor hamburgers. En je kunt een rondvaart van een uur maken, of ervoor kiezen om de hele dag door kleine stukjes mee te varen. Qua rondvaarten in Amsterdam zijn de mogelijkheden eindeloos.foto auteur Nadine Swagerman
Dit artikel is geschreven door Nadine Swagerman

Schrijft met plezier over de meest uiteenlopende onderwerpen. Heeft een eigen tekstbureau en is daarnaast auteur. Houdt van eten, muziek, series en lezen. En trekt in haar vrije tijd het liefst de natuur in met haar hond.

Website
Dit artikel is geplaatst in de volgende categorie(ën): Dagje uit Reizen

Suggestie insturen

Opmerkingen, verbeteringen of suggesties op dit artikel? We horen graag van je zodat we de inhoud van dit artikel nog beter kunnen maken. Vul het onderstaande formulier in:


Tip van onze redactie

Tripper
Copyright Dik.nl 2023 | DIK.NL geeft antwoord op je vraag