Dik.nl bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie als u een aankoop doet via deze links.

7 tips voor een rondvaart door de Biesbosch

7 tips voor een rondvaart door de Biesbosch

Laatst bijgewerkt: 5 oktober 2022

Ben je wel eens in Nationaal Park de Biesbosch geweest? Dit prachtige natuurgebied in Noord Brabant en Zuid Holland verdiend echt een bezoek. Je spot hier allerlei bijzondere vogels, kunt er wandelen, fietsen, zwemmen en kanoën, en in de bezoekerscentra in dit nationale park kun je alles leren over de flora en fauna in de Biesbosch. Wil je de schitterende natuur van de Biesbosch vanaf het water bekijken? Boek dan een rondvaart door het natuurgebied! In dit artikel geven we je zeven tips om je ervaring op het water in de Biesbosch zo gaaf mogelijk te maken.


Waarom een rondvaart door de Biesbosch?

De Biesbosch in Noord Brabant en Zuid Holland is werkelijk een prachtig natuurgebied. Dit stuk Hollandse natuur moet je eens in je leven gezien hebben – en dan het liefste vanaf het water. De Biesbosch bestaat namelijk uit een heleboel water: vaar langs talloze kleine eilandjes, door de meest schattige kreken en door het meer de Gijster. Je kunt heerlijk zitten terwijl je met de boot grotere afstanden aflegt door dit uniek natuurgebied. Een perfect dagje uit met je familie of vrienden, als je het ons vraagt!

Maar waarom zou je dan niet zelf een bootje huren? Zelf varen is mogelijk in de Biesbosch, maar een rondvaart is misschien zelfs een beter idee. Ten eerste kun jij met volle teugen genieten van de prachtige omgeving en hoef jij je niet druk te maken over vaarkaarten, sturen en de tijd dat je boot weer terug moet naar de verhuurder. In de Biesbosch mag je op bepaalde plekken wel en niet varen, ook kun je te maken krijgen met droog liggende stukken, zodat je plotseling niet verder kunt. Als je met een rondvaart mee gaat, kent de schipper het natuurgebied op zijn of haar duimpje: de schipper weet precies waar je wel en niet kunt varen en waar in welke tijd de mooiste plekjes te zien zijn. Ook kan de schipper je de mooiste verhalen vertellen over de natuur, en weet hij of zij natuurlijk de leukste plekjes om even aan te leggen. Een rondvaart door de Biesbosch is dus echt een aanrader! Er worden meerdere rondvaarten aangeboden voor de Biesbosch. Wil je weten welke rondvaart je moet kiezen? Lees dan gauw verder.

https://nl.pinterest.com/pin/634444666235293045/


1. Spot de beroemde bevers van de Biesbosch tijdens een speciale Bever rondvaart

Misschien wist je het al: de bever is de ‘mascotte’ van het natuurgebied de Biesbosch. Er leven namelijk honderden bevers in dit mooie gebied! De op één na grootste knaagdieren van ons continent worden goed in de gaten gehouden door de medewerkers van het Nationale Park, want eerder was deze diersoort uitgestorven in Nederland. Gelukkig wonen ze weer volop in de Biesbosch, wat betekent dat jij deze leuke dieren ook kunt spotten! Vanuit het Nationaal Park de Biesbosch worden speciale rondvaarten om bevers te bekijken georganiseerd. Vanaf vier verschillende locaties, Drimmelen, Dordrecht, Hank en Werkendam, om precies te zijn, worden deze rondvaarten georganiseerd. De schipper weet je alles te vertellen over de bevers en de omgeving waarin ze leven. Leuk, toch? Kijk voor de tijden en om een bever rondvaart te boeken op de website van Nationaal Park de Biesbosch.

https://nl.pinterest.com/pin/627337423068307314/


2. De nummer één rondvaart door de Biesbosch: ga te water met een boot van de Zilvermeeuw!

Rondvaartbedrijf de Zilvermeeuw is geen onbekende in het natuurgebied: dit bedrijf organiseert namelijk al meer dan vijftig jaar rondvaarten door de Biesbosch. De schippers hebben dus alle ervaring in het natuurpark en weten je de leukste feitjes te vertellen over de natuur waar je doorheen vaart. Op de luxe boten kun je ontzettend comfortabel genieten van je rondvaart door de Biesbosch: er is een toilet aan boord aanwezig, en een bar waar je kunt genieten van een lekker drankje. Vanaf het grote panorama dek heb je een fantastisch uitzicht over de Biesbosch. Een rondvaart met de Zilvermeeuw door de Biesbosch duurt twee uur en vertrekt vanaf Drimmelen. Een aanrader!


3. Kom meer te weten over de Biesbosch tijdens de Tweede Wereldoorlog tijdens de Biesbosch Liniecrossers rondvaart

Wil je de natuur met geschiedenis combineren? Nationaal Park de Biesbosch organiseert een bijzondere rondvaart waarbij je alles te weten komt over de Biesbosch Liniecrossers. Ten tijde van de Tweede Wereldoorlog verstopten onderduikers en verzetsstrijders zich in dit natuurgebied – liniecrossers zorgden er per boor voor dat er voedsel, medicijnen en het laatste nieuws bij deze mensen terecht kwamen. Ontzettend interessant om meer te weten over te komen, toch? Tijdens een rondvaart van twee uur leer je alles over de liniecrossers en het natuurgebied in de Tweede Wereldoorlog. Deze rondvaart is ook geschikt voor kinderen: het verhaal van de liniecrossers in de Biesbosch wordt op een duidelijke en educatieve manier vertelt. Je boekt deze rondvaart via de website van Nationaal Park de Biesbosch.


4. De Biesbosch op z’n Italiaans met een rondvaart van Imbarcazione Barone

Ontdek het Venetië van het Noorden, adverteert het watertaxibedrijf Imbarcazione Barone. Dit bedrijf verzorgd tochten op het water door steden als Dordrecht en Rotterdam, maar brengt je ook graag naar het natuurpark de Biesbosch. Met de prachtige Italiaans klinkende boten Fraternita, Talamod en Nereide vaar je door prachtige kreken tijdens een op maat gemaakte rondvaart. Imbarcazione Barone werkt namelijk samen met verschillende ondernemers, zodat je bijvoorbeeld een heerlijk lunchpakket kunt bijboeken of zelfs kunt dineren op de boot, midden in de Biesbosch. Je kunt met tot acht personen op de boot van een rondvaart door de Biesbosch genieten en met de verschillende arrangementen van Imbarcazione Barone maak je het zo gek als je zelf wilt. Smullen!

https://nl.pinterest.com/pin/491877590543477651/


5. Op een kleinschalige wijze door de Biesbosch met Han en Gerda

Wil je graag een rondvaart maken door de Biesbosch, maar wil je dit op kleinschalige wijze doen? Dan moet je zeker een rondvaart boeken bij Han en Gerda. Deze natuurgidsen nemen je mee door de Brabantse Biesbosch en weten jou en een klein gezelschap alles te vertellen over de mooie natuur. Je vertrekt vanuit Werkendam met maximaal vijf personen: een romantische privétocht met je lief is dus ook mogelijk. Han en Gerda weten precies te vinden waar jij naar zoekt: of dat nou bevers zijn, historische verhalen van dit natuurgebied of de bijzondere vogels. Maak vooraf je wensen kenbaar en Han en Gerda doen er alles aan om een prachtige rondvaart voor jou en je gezelschap te verzorgen!


6. Muisstil door het natuurgebied met een rondvaart van Bootje Gezond

Met een grote rondvaartboot kun je helaas niet overal in de Biesbosch komen. Daar heeft Bootje Gezond wat op bedacht, want zij bieden rondvaarten aan met muisstille elektrisch aandreven sloepjes. Ze zijn klein, wendbaar en zullen de dieren niet afschrikken die in de Biesbosch wonen. Zo kun je super stil ontzettend dichtbij dieren als bevers en unieke vogels komen! Toch kun je met je vrienden en familie genieten van een rondvaart van Bootje Gezond, want er is ruimte tot elf personen op de sloepen. De schipper vertelt je alles over de omgeving, en je mag ook zelf een stukje varen als je dat leuk vindt. Even te voet de Biesbosch in? Je gids weet precies waar je goed kunt aanleggen en neemt je mee op een korte wandeling door de natuur. Heerlijk, toch?

https://nl.pinterest.com/pin/535576580684784342/


7. Beleef de Biesbosch in de avond met de Midzomeravondtocht van het Biesbosch Centrum Dordrecht

De laatste tip om je rondvaart door de Biesbosch onvergetelijk te maken, is deze Midzomeravondtocht. Het Biesbosch Centrum Dordrecht biedt een prachtige avond rondvaart door het natuurgebied aan, waar je bij de ondergaande zon de Biesbosch te water kunt verkennen. Prachtig! Je kunt opstappen in Dordrecht, zodat je na een lekker hapje meteen mee kunt varen. De Biesbosch in de avond is zeker iets dat je moet hebben meegemaakt in je leven, en ook eens ontzettend romantisch om met je partner te beleven. Reserveer de Midzomeravondtocht via de website van Biesbosch Centrum Dordrecht: je betaalt slechts veertien euro om anderhalf uur mee te gaan met deze rondvaart.


Met bovenstaande tips voor rondvaarten door de Biesbosch weet je zeker dat je het natuurgebied ten volste kunt beleven. Wat dacht je van een historische route, waarbij je alles te weten komt over de Biesbosch Liniecrossers, of beleef je de Biesbosch liever by night tijdens een Midzomeravondtocht? Je kunt mee op een grote boot, waarbij je al je vrienden en familie kunt uitnodigen, of juist op een kleinschalige wijze de Biesbosch verkennen met Han en Gerda, twee gidsen die alles weten over het natuurgebied. De keuze is reuze op het gebied van rondvaarten in de Biesbosch. Met welke boot vaar jij mee?Dit artikel is geplaatst in de volgende categorie(ën): Dagje uit

Suggestie insturen

Opmerkingen, verbeteringen of suggesties op dit artikel? We horen graag van je zodat we de inhoud van dit artikel nog beter kunnen maken. Vul het onderstaande formulier in:


  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Tip van onze redactie

Tripper
Copyright Dik.nl 2023 | DIK.NL geeft antwoord op je vraag