Dik.nl bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie als u een aankoop doet via deze links.

Rondvaart Utrecht; mogelijkheden, kosten en info

Rondvaart Utrecht; mogelijkheden, kosten en info

Laatst bijgewerkt: 5 oktober 2022

Utrecht is een mooie stad om een rondvaart doorheen te maken of zelf een boot te huren. Op die manier kun je de stad eens van een andere kant bekijken en genieten van de diverse bezienswaardigheden die je onderweg tegenkomt. Een rondvaart is superleuk met je vrienden, familie of collega’s, maar ook voor een date is een rondvaart een leuk idee. Wil je weten wat de mogelijkheden zijn als je graag een rondvaart door Utrecht wilt maken? In dit artikel vertellen we je er alles over.


1. Een reguliere rondvaart

Een reguliere rondvaart is de bekendste manier om een rondvaart door Utrecht te maken. Tijdens zo’n rondvaart zit je samen met anderen in een overdekte rondvaartboot. Tijdens de rondvaart, die meestal een uur duurt, kom je allerlei interessante dingen te weten over de stad zelf en de plekken waar je langs vaart. De bekendste aanbieder van dit soort rondvaarten is Schuttevaer. De opstapplek van deze rederij is aan de Viebrug ter hoogte van Oudegracht 85.

Tijden: Een rondvaart met Schuttevaer is op maandag t/m vrijdag mogelijk van 11.00 tot 17.00 uur. Ieder heel uur zal er een boot vertrekken. Op zaterdag en zondag kun je ook van 11.00 tot 17.00 uur een rondvaart maken. Dan vertrekt er ieder half uur een boot.

Kosten: Een ticket voor een rondvaart kost voor een volwassene €12,95. Voor kinderen van 4 t/m 12 jaar is dit €9,25.

View this post on Instagram

Touritour

A post shared by Marjolein ✨ BerlijnBlog.nl (@berlijnblog) on


2. Rondvaart met een hapje en drankje

Wil je graag een rondvaart boeken waarbij je onderweg kunt genieten van een hapje en een drankje? Ook dat is mogelijk. Je kunt een rondvaart boeken waarbij je onderweg een stop maakt om te eten, of waarbij je tijdens het varen gerechten krijgt geserveerd.

Balkan Grill Boro arrangement

Voor groepen vanaf 10 personen is het mogelijk om bij Schuttevaer een rondvaart in combinatie met een etentje te boeken. Je kunt hierbij kiezen uit:

 • Een rondvaart met luncharrangement
 • Een rondvaart met driegangendiner
 • Een rondvaart met onbeperkt BBQ

De rondvaart duurt in alle gevallen 1 uur en stopt voor het restaurant Balkan Grill Boro. Hier kun je vervolgens genieten van het geboekte arrangement.

Kosten: De prijzen voor een rondvaart met lunch, driegangendiner of BBQ zijn:

 • Lunch – €24,95 p.p.
 • Driegangendiner – €45,50 p.p.
 • BBQ – €48,95 p.p.

Den Draeck arrangement

Den Draek is een fijn restaurant waar je in een romantische setting kunt genieten van een diner aan de Oude Gracht. Bij mooi weer is het daarnaast mogelijk om te genieten van een uitgebreide lunch aan de werf. Schuttevaer biedt een rondvaart aan in combinatie met een lunch, driegangendiner of een steengrill-arrangement. Bij het boeken van het driegangendiner heb je ook nog de keuze uit een rondvaart van 1 of 1,5 uur. Een rondvaart in combinatie met een etentje bij Den Dreack is mogelijk vanaf 12 personen.

De prijzen voor de arrangementen zijn:

 • Lunch + rondvaart van 1 uur – €26,25 p.p.
 • Driegangendiner + rondvaart van 1 uur – €38,50 p.p.
 • Driegangendiner + rondvaart van 1,5 uur – €41,50 p.p.
 • Steengrillen + rondvaart van 1 uur – €36,00 p.p.

Bij het driegangendiner en steengrillen zijn de drankjes niet bij de prijs inbegrepen.

Rondvaart met pannenkoeken

Schuttevaer biedt ook een rondvaart van 1 uur aan in combinatie met het eten van pannenkoeken bij De Muntkelder. Ook dit arrangement is te boeken vanaf 12 personen. Volwassenen hebben hierbij de keuze uit een pannenkoek met appel, ananas, spek, kaas of rozijnen en krijgen daar een biertje, fris of een glas wijn bij. De kosten hiervoor zijn €22,95 p.p.. Voor kinderen is er een speciaal menu, zij krijgen een pannenkoek met een glas limonade en een cadeautje. De prijs hiervoor is €16,00 per kind.

Smakelijk varen arrangement

Een ander arrangement dat Schuttevaer aanbiedt, is het Smakelijk varen arrangement. Hierbij geniet je tijdens het varen van een heerlijk voorgerecht. Daarna wordt de boot aangemeerd bij restaurant Boro, waar je gaat genieten van het hoofdgerecht. Na het eten gaan jullie weer aan boord om daar tijdens het varen te genieten van het nagerecht. Dit arrangement duurt in totaal 3 uur, is te boeken vanaf 20 personen en kost je €76,50 p.p.. Voor kinderen is de prijs €66,50 per kind. Deze prijzen zijn inclusief drankjes.


3. Rondvaart met proeverij

Wat is er leuker dan genieten van een rondvaart én proeverij? Bij Schuttevaer is dit mogelijk. Hierbij heb je de keuze uit de volgende proeverijen:

 • Bierproeverij
 • Wijnproeverij
 • Whiskyproeverij
 • Kaasproeverij

Deze arrangementen zijn allemaal te boeken vanaf 8 personen. Tijdens de bier-, wijn- en whiskyproeverijen geniet je van 3 drankjes, waarbij de gastheer je alles vertelt over de drank en waar deze vandaan komt. Tijdens de kaasproeverij word je voorzien van verschillende Hollandse kaasjes.

Prijzen: De proeverijen zijn alleen voor groepen te boeken. De prijzen (exclusief boothuur) zijn:

 • Bierproeverij + rondvaart van 1 uur – €15,00 p.p.
 • Wijnproeverij + rondvaart van 1 uur – €17,50 p.p.
 • Whiskyproeverij + rondvaart van 1 uur – €20,00 p.p.
 • Kaasproeverij + rondvaart van 1 uur – €8,50 p.p.

Wil je langer varen? Dan is dit in overleg ook mogelijk. Voor de prijzen van de boothuur verwijzen we je graag naar de website van de aanbieder.

Andere arrangementen

Naast bovenstaande arrangementen is er bij Schuttevaer nog veel meer mogelijk. Zo kun je onder andere een op maat gemaakte rondvaart boeken met een geheel verzorgde catering. Ideaal voor een vrijgezellenfeestje, trouwdag of personeelsuitje. Meer informatie hierover kun je op de website van Schuttevaer vinden.


4. Privé rondvaart Lekkerbootjevaren.nl

Bij Lekkerbootjevaren.nl kun je een rondvaart boeken op een mooie sloep. De schipper zal jullie langs de mooiste plekken van de stad varen en je krijgt daarbij ook nog de mogelijkheid om zelf plekken te kiezen waar je graag langs wilt varen. De kosten voor zo’n rondvaart hangen af van de grootte van de groep. Voor groepen t/m 12 personen betaal je €140 euro voor 1,5 uur. Voor elk half uur extra komt daar 40 euro bij. Als je bij Lekkerbootjevaren.nl een rondvaart boekt, heb je de keuze uit verschillende extra’s. Zo kun je bijvoorbeeld genieten van:

Een rondvaart met borrels en hapjes

Op de borrelboot kun je tijdens het varen genieten van een drankje. Hier kun je eventueel ook hapjes bij bestellen. Qua dranken kun je kiezen uit rode of witte wijn en rosé. Daarnaast is er ook bier en frisdrank aan boord. Qua hapjes heb je de keuze uit Hollandse, normale of luxe hapjes. De kosten voor de boot zelf zijn voor groepen t/m 12 personen €140,00 voor 1,5 uur. Elk half uur langer varen kost je 40 euro extra. Drankjes aan boord kosten je 6 euro per persoon per uur. En voor de hapjes hangt het af van wat voor hapjes je kiest. Zo kosten de Hollandse hapjes €4,50 p.p., de normale hapjes €6,00 p.p. en de luxe hapjes €9,00 p.p.

Een rondvaart met barbecue

Genieten van een rondvaart én barbecue is voor veel mensen toch wel de ideale manier om een mooie zomeravond door te brengen. Op de Barbecue boot kan dit. Je maakt een rondvaart van 2 uur en geniet onderweg van heerlijk eten en koude drankjes. Je kunt zelfs een kok mee laten varen, zodat je zelf niets hoeft te doen. De kosten voor een rondvaart met barbecue zijn (vanaf 9 personen) €49,50 per persoon. Voor deze prijs geniet je van eten, drankjes en een rondvaart met schipper. Voor kleinere groepen betaal je in totaal €425,00 euro. Wil je langer varen of graag een kok aan boord? Dan is dit tegen betaling mogelijk.

Een rondvaart met high tea

Een high tea terwijl je geniet van een rondvaart door de stad, dat kun je doen op de High Tea Boot. Onderweg geniet je van heerlijke hapjes, broodjes en thee verzorgt door Bagels & Beans. De high tea rondvaart duurt 2 uur. Voor groepen vanaf 9 personen kost dit arrangement €37,50 per persoon. Voor kleinere groepen betaal je €325,00 voor de rondvaart en high tea.

Een rondvaart met tapas

Op de Tapasboot geniet je van een twee uur durende rondvaart en heerlijke tapas en drankjes. De kok aan boord zal ervoor zorgen dat het jullie aan niets ontbreekt. Ideaal voor vrienden, familie en collega’s die graag willen genieten van heerlijke Spaanse gerechtjes en een prachtig uitzicht. De kosten voor een rondvaart met tapas zijn vanaf 9 personen €49,50 per persoon. Voor kleinere groepen betaal je €425,00.


5. Privé rondvaart Utrecht Sloep Rondvaarten

Bij Utrecht Sloep Rondvaarten kun je een rondvaart boeken in een luxe fluistersloep. Een standaard rondvaart duurt 1,5 uur  en kost voor een groep t/m 8 personen €135,00, op zaterdagen is dit €150,00. Voor elk half uur dat je langer wilt varen, betaal je 40 euro meer. Als je een rondvaart bij Utrecht Sloep boekt, kun je voor de volgende extra’s kiezen:

 • Bier en/of fris – €1,50 per glas
 • Wijn – €9,00 per fles
 • Borrelhapjes – €5,50 p.p.
 • Lunch – €11,00 p.p.
 • Pizza – €22,50 p.p.
 • Barbecue – €25,00 p.p.
 • Tapas – €27,50 p.p.

Meer informatie over deze arrangementen en wat je daarvan kunt verwachten, kun je op de website van Utrecht Sloep Rondvaarten vinden.


6. Privé rondvaart Varen in Utrecht

Bij Varen in Utrecht kun je diverse rondvaarten boeken. De grachtentocht is er daar een van. Tijdens een rondvaart van 1,5 uur zul je dan door de mooiste grachten van de stad varen. Deze rondvaart is te boeken vanaf €175,00. Daarnaast kun je ook nog kiezen voor:

 • Een borreltocht. Geniet van drankjes aan boord voor €7,00 p.p. per uur (exclusief boothuur).
 • Een lunchtocht. Een rondvaart + lunch is mogelijk vanaf €12,50 p.p. (exclusief boothuur).
 • Een tapastocht. Genieten van tapas tijdens de rondvaart is mogelijk vanaf €49,50 p.p. (vanaf 9 personen).


Rondvaart door Utrecht

Een rondvaart maken door Utrecht is op veel verschillende manieren mogelijk. Ga mee op een reguliere rondvaart of boek een privé rondvaart. Geniet van een arrangement met drankjes en hapjes, of ga voor een rondvaart voorzien van een complete maaltijd. Mocht je meer informatie willen over de beschreven rondvaarten in dit artikel, dan verwijzen we je graag naar de websites van de aanbieders. Daar vind je alle actuele informatie met betrekking tot de rondvaarten, vaartijden en prijzen.foto auteur Nadine Swagerman
Dit artikel is geschreven door Nadine Swagerman

Schrijft met plezier over de meest uiteenlopende onderwerpen. Heeft een eigen tekstbureau en is daarnaast auteur. Houdt van eten, muziek, series en lezen. En trekt in haar vrije tijd het liefst de natuur in met haar hond.

Website
Dit artikel is geplaatst in de volgende categorie(ën): Dagje uit

Suggestie insturen

Opmerkingen, verbeteringen of suggesties op dit artikel? We horen graag van je zodat we de inhoud van dit artikel nog beter kunnen maken. Vul het onderstaande formulier in:


Tip van onze redactie

Tripper
Copyright Dik.nl 2023 | DIK.NL geeft antwoord op je vraag