7x tips voor het huren van een boot in Utrecht

7x tips voor het huren van een boot in Utrecht

Laatst bijgewerkt: 3 juni 2019

Wat is er nou fijner om bij lekker weer met een bootje door de grachten van Utrecht te varen? Trommel je vrienden en/of je familie op voor een gezellig samenzijn op het water, of plan een romantisch uitje met je partner. De grachten van de Domstad lenen zich uitstekend als het decor voor een lekkere dag varen, want je kunt hier zowel door de bruisende binnenstad als de omliggende natuur op de Kromme Rijn varen. Ben jij benieuwd waar je het beste een boot kunt huren om Utrecht vanaf het water te kunnen bekijken? Met of zonder schipper, met of zonder eten en drinken inbegrepen – wat jij maar wenst? In dit artikel geven we je zeven tips voor het huren van een boot in Utrecht. Ay, ay, kapitein!


1. Huur een boot bij Greenjoy: groen én muisstil over de Utrechtse grachten

Ken je Greeyjoy al? Deze manier van bootverhuur vind je in verschillende steden, zoals Haarlem, Alkmaar, Leeuwarden, en ook Utrecht. Bij Greenjoy heb je geen gezeur met het ophalen van de boot, het afspreken met de verhuurder en het dagenlang van tevoren plannen van het huren van de boot. Je kunt namelijk heel gemakkelijk via je telefoon of je laptop een boot reserveren, tot zelfs wel tien minuten voordat je wilt gaan varen.

Daarna kun je met je telefoon de boot activeren en direct gaan varen. Je kunt bij Greenjoy dus heel spontaan een bootje huren, zonder gedoe. Ook heb je geen vaarbewijs nodig, want in de sloepen van Greenjoy kun je ook als onervaren kapitein met een boot door Utrecht varen. De boten zijn heel simpel te besturen en ze zijn elektrisch, waardoor jij je lekker stil door de grachten van Utrecht kunt bewegen. Dat is ook nog eens goed voor het milieu! Er passen tot acht personen in de sloepen van Greenjoy en je huurt een boot in Utrecht vanaf 25 euro. Weet je niet welke route je moet varen? In de boten van Greenjoy vind je een vaarroute, en op de website van de bootverhuur kun je allerlei leuke routes door Utrecht vinden.

https://nl.pinterest.com/pin/445434219385026876/


2. Samen varen met Sloep Delen: er passen wel twaalf personen op deze boten

Wil je met een groter gezelschap de wateren van Utrecht verkennen? Bij Sloep Delen huur je een elektrische boot waar tot wel twaalf personen in passen. Perfect dus, voor het vieren van een verjaardag of een ander feestelijk evenement met je vrienden of familie. Ook voor de boten van Sloep Delen heb je geen vaarbewijs nodig, zodat je zo weg kunt varen. De sloepen van Sloep Delen zijn honderd procent elektrisch, zodat lekker geruisloos door de stad en de omliggende natuur kunt varen.

Ook bij Sloep Delen kun je de boot activeren via je mobiele telefoon, zodat je niet lang hoeft te wachten tot je kunt vertrekken. Even de app downloaden, en je kunt gaan varen! Je huurt een boot bij Sloep Delen voor zestig euro, als je lid bent van Sloep Delen betaal je de helft. Ook biedt Sloep Delen verschillende arrangementen aan, zoals een puzzeltocht of het Interactieve Sloepen Spel. Een goed idee voor een bedrijfsuitje!


3. Lekker luxe met Domstadboot: aan boord vind je alles wat je nodig hebt

Als je op zoek bent naar een luxe boot om door Utrecht te varen, moet je zeker eens kijken bij het verhuurbedrijf Domstadboot. Hier vind je namelijk de meest luxe boten van de stad, die alles aan boord hebben wat je je maar kunt wensen. Wat dacht je van een toilet aan boord, een bar met een biertap en de mogelijkheden om compleet verzorgde diners te boeken? Zo kun je samen met je vrienden, familie of collega’s in stijl de wateren van Utrecht bevaren. Op de boot passen gemakkelijk 26 personen, dus je kunt al je dierbaren uitnodigen voor een vaartochtje door de Domstad.

Is het niet zulk lekker weer? De boten van Domstadboot kunnen overdekt worden, zodat jullie niet in de regen hoeven te zitten. Ook kun je toffe activiteiten voor op de boot bijboeken, zoals een Silent Disco. Dansen op het water, hoe leuk is dat? Je hoeft je zelf niet druk te maken over het varen, want de kapitein van de boot zorgt ervoor dat jullie nergens tegenaan botsen. Je boekt een boot bij Domstadboot vanaf 175 euro, daar zit de catering nog niet bij in.


4. Boot mét kapitein bij Grachtenvaarders: als je liever niet zelf wilt varen

Een andere optie als je liever niet zelf wilt varen is het huren van een boot bij Grachtenvaarders in Utrecht. Hier huur je anderhalf uur lang een boot met een kapitein, die je door de grachten van de stad leidt en daarbij de mooiste verhalen over Utrecht weet te vertellen. Ontzettend leuk, dus, als je nog niet zo veel weet over Utrecht of juist je eigen stad wat beter wilt leren kennen. Bij de huur hoort, naast de kapitein, ook een koeler voor de drankjes die je zelf mee kunt nemen, en trays waar jij je meegebrachte snacks in kunt bewaren. Omdat je zelf eten en drinken mee kunt nemen, kun je het zo gek maken als je zelf wilt. Dat kan een hoop schelen in de kosten.

Je kunt met maximaal twaalf mensen mee op de boot van Grachtenvaarders. Je huurt een fluisterboot met schipper, afhankelijk van het aantal personen waarmee je wilt gaan varen, vanaf 135 euro voor anderhalf uur.

https://nl.pinterest.com/pin/162129655320480132/


5. Met de kano door Utrecht via Kanoverhuur de Rijnstroom

Vind je het varen met een fluisterboot door de grachten van Utrecht maar weinig sportief? Huur dan een kano via Kanoverhuur de Rijnstroom! Een kano is immers ook een boot, en hiermee kun je op eigen kracht de wateren van Utrecht verkennen. Je kunt met de kano door de grachten varen, maar ook de natuur rondom Utrecht verkennen. Kanoverhuur de Rijnstroom zit al meer dan dertig jaar in het vak, en de medewerkers kunnen je dus alles vertellen over de mooiste kano routes door de stad en daarbuiten. Het bedrijf heeft meer dan 250 kano’s, dus je kunt er bijna altijd wel eentje huren. Fijn!

Je huurt al een kano vanaf 4,50 per uur – lekker goedkoop, dus. Toch liever een electro boot? Die kun je ook huren bij Kanoverhuur de Rijnstroom voor zestig euro, dan mag je drie uur door Utrecht varen. Bij Kanoverhuur de Rijnstroom kun je dus ook met een kleinere portemonnee ook prima terecht.

https://nl.pinterest.com/pin/389209592793367863/


6. Vaar door Utrecht met Lekkerbootjevaren.nl: heerlijk eten op het water

Bij Lekkerbootjevaren.nl kun je verschillende rondvaarten met lekker eten boeken. Zo ontdek je de grachten van Utrecht en smul je ondertussen van de meest heerlijke hapjes! Boek bijvoorbeeld de Tapas Boot, waar er verschillende Spaanse lekkernijen voor je klaarstaan, of de Barbecue Boot, waar je zelf aan de slag kunt met het grillen van vlees en vis. Maar dat is nog niet alles, want je kunt ook mee op de Erwtensoepboot (de naam zegt het al…), de High Tea Boot en je kunt zelfs een chocoladeworkshop doen op de boten van Lekkerbootjevaren.nl.

Bij Lekkerbootjevaren.nl hoef jij je nergens druk om te maken, want je huurt de boot inclusief schipper en eten en drinken. Zo geniet je van een geheel verzorgde tocht over het Utrechtse water. Je huurt een boot bij Lekkerbootjevaren.nl, afhankelijk van het arrangement dat je kiest, vanaf 140 euro per boot.


7. Lekker romantisch: alsof je in Venetië bent met een boot van De Gondelier van Utrecht

Als je binnenkort iets te vieren hebt met je partner, is het ontzettend romantisch om door de grachten van Utrecht te varen in een echte gondel. De Gondelier van Utrecht zorgt voor dat echte Venetiaanse gevoel, als hij jullie door de Utrechtse wateren laat glijden in zo’n karakteristieke boot. Je kunt heerlijk met elkaar praten over hoe jullie elkaar hebben ontmoet of over jullie glansrijke toekomst, want er zal geen ronkende motor jullie liefdevolle gesprekken overstemmen – de gondel wordt natuurlijk voortgeduwd door de gondelier met zijn stok. Samen varen jullie langs de oude grachtenpanden in de binnenstad van Utrecht, terwijl jullie proosten met een heerlijk glas prosecco. Klinkt romantisch, toch?

Je vaart samen mee met De Gondelier van Utrecht vanaf tien euro per persoon. In het hoogseizoen kun je ook nog in de schemering door Utrecht varen – dat is helemaal romantisch – want dan zijn de openingstijden van 11:00 uur tot 20:00 uur. Er passen tot zes personen in de gondel, maar je kunt De Gondelier van Utrecht ook voor alleen jullie tweetjes afhuren, want het nog romantischer maakt. Er zijn verschillende mogelijkheden, die je allemaal vindt op de website van De Gondelier van Utrecht.

https://nl.pinterest.com/pin/340655159295648381/


Wil jij binnenkort Utrecht per boot gaan verkennen? Er zijn vele opties om een boot in de Domstad te huren: met of zonder kapitein, met een arrangement zoals een diner of zelfs een Silent Disco of zelfs in een romantische gondel. Waar gaat jouw voorkeur naar uit? In Utrecht is de keuze reuze op het gebied van het huren van boten, gelukkig!Dit artikel is geplaatst in de volgende categorie(ën): Dagje uit

Suggestie insturen

Opmerkingen, verbeteringen of suggesties op dit artikel? We horen graag van je zodat we de inhoud van dit artikel nog beter kunnen maken. Vul het onderstaande formulier in:


Tip van onze redactie

Tripper
Copyright Dik.nl 2020 | DIK.NL geeft antwoord op je vraag