Dik.nl bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie als u een aankoop doet via deze links.

6 opties om een boot te huren in Rotterdam

6 opties om een boot te huren in Rotterdam

Laatst bijgewerkt: 5 oktober 2022

Varen op de Rotte bij Rotterdam is echt een ervaring. Het is het enige water in Nederland met een skyline, en zelfs op het water is het op een prettige manier stads. Of je nu wilt loungen of zelf wilt varen in een sloep: er zijn in Rotterdam verschillende mogelijkheden om een boot te huren.

Ook als je zelf geen vaarbewijs hebt! In deze blog vind je 6 leuke opties, waarbij we bij elke bootverhuur aangeven bij wie het past en wat het zo leuk maakt.We bespreken hier vooral de boten die je zelf met je familie of vrienden kan huren voor een leuke (mid) dag, maar ook een enkele suggestie voor bijzondere, of grotere boten.


1. Boot huren bij Geen Boot, Wel Varen

Hillegersberg is een mooie, groene wijk aan de rand van Rotterdam. Je kan hier mooi varen in de Bergse Voorplas en de Rotte. Om een sloep te huren bij Geen Boot, Wel Varen, heb je geen vaarbewijs nodig. Je bestuurt zelf de comfortabele sloep. De sloepen zijn allemaal elektrisch, zodat je zonder hard geluid kan genieten van je omgeving en het gezelschap. Bovendien is het nog eens goed voor het milieu ook.
De sloepen van Geen Boot, Wel varen bieden plaats aan 12 personen, die allemaal kunnen zitten op lekkere kussens. Er is genoeg stroom om maar liefst 16 uur te kunnen varen.
Wat kan je nog meer verwachten van het huren van een sloep:

 • Je kan meteen wegvaren door te starten met je telefoon.
 • De sloepen zijn makkelijk te besturen.
 • Tijdens mooi weer kan je heerlijk zonnen op het ligdek
 • De boten worden dagelijks verhuurd tussen 6.00 ‘s ochtends en 23.00 uur ‘s avonds.

Naast dat het huren van een sloep in Rotterdam een leuke activiteit is om met vrienden, collega’s of familie te doen, kan het ook een mooie gelegenheid zijn om kennis te maken met het varen. Ook is het huren van een sloep een geschikt alternatief voor wie zelf graag een boot wil, maar het te duur vindt.

Prijzen
Een sloep huren kost 50 euro per uur. Je kan dan met maximaal 12 personen het water op.
Bij Geen Boot, Wel Varen kan je ook een lidmaatschap afsluiten, om vaak voordelig te kunnen varen. Ook dit is goedkoper dan het zelf houden van een boot.

Vaargebieden
Met een sloep kan je prachtig varen in de Kralingse Plas, en op de Rotte. Je kan een mooie vaartocht maken in de Rottemeren, of de stad in varen en lekker wat drinken bij Café Van Zanten. Het bijzondere aan de Rottemeren is dat je het (vaar) landschap over ziet gaan van landelijk naar stedelijk. Een echte Rotterdam-ervaring.
Is het echt warm weer en wil je graag zwemmen, dan wordt er aangeraden om dit voor optimale veiligheid alleen te doen bij zwemstrandjes.


2. Boot huren bij Qrafter (loungen op het water)

Loungen op het water in Rotterdam doe je bij Qrafter. Qrafter omschrijft zijn boten het liefst als een privéloungeclub op het water. Je kan er een boot huren voor 40 euro per uur, en een vaarbewijs heb je niet nodig. Het draait bij Qrafter vooral om relaxed varen en gezellig ontspannen met je familie of vrienden. Pak er gerust een glaasje wijn bij! De boten zijn mooi, luxe en goedverzorgd. Perfect voor een feestje, of een bijzondere dag uit.

Wat kan je nog meer verwachten van een loungeboot bij Qrafter:

 • Stil en elektrisch varen
 • Boten voor maximaal 8, en maximaal 15 personen.
 • Je kan kosteloos annuleren in het geval van bijvoorbeeld slecht weer
 • Loungebanken en zonnedek
 • Zwemplateau voor een frisse duik of pootjebaden
 • Je kan online reserveren
 • Wie dat wil, kan een wijn of barbecue arrangement reserveren. Zo kan je zorgeloos genieten van eten en drinken aan boord.

Qrafter ligt aan de Zevenhuizerplas, in de omgeving van Nesselande.

View this post on Instagram

Waarom een boot huren als je ook een loungeboot kunt huren? ☀ Feestje, bedrijfsborrel, gezinsuitje of een relaxte activiteit met een leuke groep? Huur een Qrafter loungeboot en ga heerlijk varen met vrienden, familie of collega's! Voor meer informatie én de beschikbaarheid kijk op www.qrafter.nl TIP: Reserveer jouw Qrafter vaartocht nu het nog kan!⏰ Dit jaar verhuren wij Qrafters in Rotterdam en Loosdrecht! ⚓ Qrafter in het kort: ✔ Geen vaarbewijs nodig ✔ Kosteloos annuleren tot 4 dagen van tevoren én goedweer-garantie ✔ 1-15 personen ✔ Toilet aan boord ✔ Ruime loungebank & zonnedek ✔ Geruisloos, elektrisch varen ✔ Ideaal voor gezin, groep en zakelijk gezelschap ✔ Heerlijke arrangementen ✔ Geluidsinstallatie ✔ Luxe koelbox aan boord

A post shared by Qrafter Loungebootverhuur (@qrafternl) on


3. Botenverhuur Van Vliet, recreatiegebied Rottemeren

De Rottemeren is een schitterend vaargebied in Rotterdam. Bij Botenverhuur van Vliet kan je daar heerlijk van genieten. Deze botenverhuur ligt in Zevenhuizen, een groene randgemeente van Rotterdam. Je kan er varen in een rustige omgeving, en het leuke is dat je er meerdere soorten bootjes kan huren, afhankelijk van je wensen.
Bij Van Vliet kan je de volgende soorten boten huren:

 • roeiboot
 • zeilboot
 • motorboot
 • sloep
 • waterfiets
 • kayak
 • Canadese kano

Je hebt geen vaarbewijs nodig voor alle boten die je bij Van Vliet kan huren. Wel wordt er om je identiteitsbewijs als borg gevraagd. Wil je er zeker van zijn dat je een boot kan huren op een bepaalde dag? Dan kan je altijd een bootje reserveren, maar kom ‘m wel ophalen voor 12.00 uur. Na 12 uur worden alle boten vrij verhuurd.

Bij Van Vliet kan je altijd een zwemvest huren voor je kinderen. Ook het huren van een waterdichte ton, voor spullen zoals je telefoon is mogelijk.

Van Vliet heeft regelmatig leuke aanbiedingen waarbij je voor een extra voordelige prijs een bootje kan huren. Je vindt dit leuke familiebedrijf aan de Rottekade 2 in Zevenhuizen.


4. Boot huren bij Bootnodig

Broodnodig een boot nodig voor een dagje varen in Rotterdam? Dan zit je goed bij, inderdaad, Bootnodig. Bootnodig is een adres waar je de wat grotere, bijzondere boten in Rotterdam kunt huren. Bij deze boten is er altijd een schipper aanwezig, omdat er deskundigheid voor nodig is om ze te besturen. De meeste van deze verschillende boten (met schipper) lenen zich perfect voor een borrel, personeelsuitje, familiedag of rondvaart. Op een aantal boten van Bootnodig is er catering mogelijk, zodat je zorgeloos kan genieten van hapjes en drankjes aan boort.
Dit zijn een aantal boten die je kan huren bij Bootnodig:

 • speedboot (met schipper)
 • een grote sloep
 • logeerboot
 • andere grote boten die perfect zijn voor bijeenkomsten, vergaderingen of diners.

Kortom, Bootnodig is een bijzonder adres, perfect voor de echt bijzondere gelegenheden, of om je collega’s iets van Rotterdam te laten zien.


5. Ron Meijer Sloepverhuur Rotterdam

In het centrum van Rotterdam vind je Sloepverhuur Rotterdam. Hier kan je zonder vaarbewijs Rotterdam verkennen op het water, terwijl je lekker geniet van het gezelschap, de stad en h0pelijk de zon. Vanaf 18 jaar kan je hier één van de comfortabele sloepen huren.
Sloepverhuur Rotterdam is een kleinschalig bedrijf. De vloot bestaat uit drie sloepen met een 20 pk Yamaha buitenboord motor. Elke sloep is voorzien van een tafel en een luxe kussenset om lekker in weg te zakken.

Vanaf Sloepverhuur Rotterdam heb je volop de mogelijkheid om mooie gebieden te verkennen. Zeker wanneer je een dagtocht maakt. Deze gebieden kan je verkennen per boot:

 • De Rottemeren
 • Kralingse Plas
 • De Lek
 • De Oude Maas
 • In het geval van een dagtocht: de Biesbosch
 • De Hollandse IJssel

Er is dus volop veel te zien!


6. Boot huren in Rotterdam bij Barqo.co

Barqo.co is een platform waar mensen met een boot, en mensen die graag een boot willen huren elkaar ontmoeten. Zo ook in Rotterdam. Sommige boten bij Barqo worden zonder vaarbewijs gehuurd. Je kan alle informatie daarover bij elke boot vinden. De meeste eigenaren hebben (uitgebreid) omschreven wat hun boot te bieden heeft, of hij een vaarbewijs of vaarervaring eist, en waar je kunt varen.
Welke informatie krijg je nog meer over de boot die je wilt huren:

 • Minimale huurtijd (bijvoorbeeld huren vanaf een lengte van 4 uur)
 • Mooie suggesties waar je naartoe kan varen in Rotterdam
 • De grootte van de boot
 • Aanwezigheid van extra’s, zoals een zwemtrap.
 • Instructies, tips of de vraag of je de boot netjes achter wilt laten

Door een boot te huren bij Barqo kan je wellicht water verkennen in Rotterdam waar je met boten van verhuurbedrijven niet komt. Als je graag voor een goede prijs wilt varen in Rotterdam, kijk dan ook even op Barqo en typ bij zoeken simpelweg ‘Rotterdam’ in.


blank

Rotterdam is uniek om te varen

Nergens wisselen groen en het stadse landschap elkaar zo snel af, als wanneer je gaat varen in de omgeving van Rotterdam. De Rottemeren, Kralingse Plas, Delfshaven, Schiedam en de Bergse Plas zijn zomaar wat voorbeelden van plaatsen bij Rotterdam waar je uitstekend kan varen.

Bij verschillende bedrijven in Rotterdam kan je zonder vaarbewijs een sloep huren. Enige vaarervaring en voorzichtigheid wordt natuurlijk wel op prijs gesteld. De minimumleeftijd voor het huren van een boot, is vrijwel altijd 18 jaar.
Een sloep kan je bijvoorbeeld huren bij het Kleinschalige Sloepverhuur Rotterdam, en Geen Boot Wel Varen. Ook erg leuk is Qrafter, waar je relaxte loungeboten kan huren om heerlijk met vrienden of familie te relaxen. Ook voor deze boten is er geen vaarbewijs nodig.

Bij Bootverhuur van Vliet in Zevenhuizen kan je een aantal verschillende bootjes huren zoals een kayak, kano, waterfiets, motorbootje of roeiboot.

Voor grotere, snellere of unieke boten is bootnodig een geschikt adres. Je kunt hier bijvoorbeeld een speedboot of logeerboot huren.foto auteur Merel Kruit
Dit artikel is geschreven door Merel Kruit

Schrijft veel over natuur, gezondheid en huidverzorging en verdiept zich helemaal in een onderwerp. Woont in Rotterdam en werkt als freelance copywriter. Liefhebber van natuur en tegelijkertijd de stad. Schrijft in haar vrije tijd fictie en gaat graag naar concerten.

Website
Dit artikel is geplaatst in de volgende categorie(ën): Dagje uit

Suggestie insturen

Opmerkingen, verbeteringen of suggesties op dit artikel? We horen graag van je zodat we de inhoud van dit artikel nog beter kunnen maken. Vul het onderstaande formulier in:


Tip van onze redactie

Tripper
Copyright Dik.nl 2024 | DIK.NL geeft antwoord op je vraag