Dik.nl bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie als u een aankoop doet via deze links.

6 opties om een boot te huren in Amsterdam

6 opties om een boot te huren in Amsterdam

Laatst bijgewerkt: 5 oktober 2022

Bijna iedere Nederlander heeft Amsterdam weleens bezocht. Plekken zoals de Wallen, Museumplein en de Dam zijn dan ook niks nieuws onder de zon. Maar Amsterdam vanaf een bootje bewonderen, dat hebben nog niet zoveel mensen gedaan. Toch is dat ook een hele bijzondere ervaring. In dat geval kun je kiezen voor een rondvaart, maar zelf varen is allicht nog veel leuker. Met je vrienden, familie, collega’s of partner ontdek je één van de kenmerken waar Amsterdam wereldwijd bekend om staat. Kilometers aan prachtige grachten, die parallel lopen aan statige herenhuizen en her en der de beroemde bruggetjes waar dagelijks duizenden fietsers overheen rijden. Wil jij ook een bootje huren in Amsterdam? Wij vertellen je in dit artikel de beste opties.


Is een boot huren in Amsterdam duur?

Laten we met de deur in huis vallen. Een bootje huren in Amsterdam is niet de goedkoopste activiteit die je kunt organiseren. Heb je een erg klein budget, kun je beter een kano of waterfiets huren en op de eigen kracht de grachten doorkruisen. Dan ben je voor een tientje per persoon een uur op het water. Maar ben je met een paar vrienden of familieleden, dan kun je de kosten eenvoudig delen. Afhankelijk van het type boot dat je kiest, ben je dan tussen de 26 en 500 euro per uur kwijt voor de hele boot. De goedkope variant is dan een simpele plastic boot met een buitenboordmotor en weinig opties. De duurste variant heeft een schipper, koelkast en gratis drank aan boord of komt met nog meer opties. Of een boot huren in Amsterdam duur is, hangt dus een beetje af van je eigen wensen. Het hoeft in ieder geval niet duur te zijn.


6 opties voor het huren van een boot in Amsterdam

Hieronder vind je zes websites waar je boten in Amsterdam kunt huren. Sommige websites zijn van een bootverhuurder zelf, terwijl andere een verzamelwebsite zijn waar ook andere bootverhuurders op staan. Zo kun je uit dit overzicht een verhuurder kiezen met sloepen voor 4 personen, maar staan er ook boten tussen voor maar liefst 500 personen. We sluiten de opties af met twee budget opties. Zij zijn de goedkoopste boot verhuurbedrijven in Amsterdam.

blank

Amsterdamboothuren.nl

Via de website van Amsterdamboothuren.nl kun je direct contact leggen met diverse bootverhuurders in Amsterdam. Dit zorgt ervoor dat je nooit te veel betaalt voor je boot. Op de website kun je alle soorten boten vinden. Kleine sloepen, maar ook enorme boten voor meer dan honderd personen. Je vindt alle informatie en prijzen in één overzicht op de website, waardoor je snel een keuze kunt maken.

Omdat je direct contact hebt met de verhuurder, is een reservering via de website van Amsterdamboothuren.nl snel gemaakt. Je kunt ook direct met je vragen terecht bij de verhuurder, waardoor je precies weet wat je gaat huren. De goedkoopste sloep op de website is 99 euro per uur waar je met maximaal 8 personen in kunt varen. Deze prijzen lopen op tot enkele honderden euro’s per uur voor veel grotere boten. Met zo’n groot aanbod is het bijna moeilijk om geen geschikte boot te vinden.


Mokumboot

Bij Mokumboot kun je kiezen voor diverse soorten boten. Kom je met een klein groepje vrienden of familieleden en wil je lekker zelf aan het roer zitten, dan kom je in een 8 persoon sloep terecht. Je kunt starten met de boottocht op 6 verschillende plekken in Amsterdam en vervolgens zelf je route bepalen. De minimale huur voor de sloep is twee uur. Ga je langer, dan betaal je per uur steeds iets minder.

Heb je een grote groep om wat mee te vieren, dan kun je ook kiezen voor de boten Mr. Brown en Mr. Grey. Deze boten zijn geschikt voor 20 en 30 personen, waarbij er ook een schipper aanwezig is. Dan kan iedereen gewoon genieten van de tijd met elkaar, terwijl er een hapje en drankje wordt genuttigd.

Je huurt een sloep bij Mokumboot vanaf 95 euro voor 2 uur varen. Voor 150 kun je de boot voor 4 uur meenemen. Huur je Mr. Grey of Mr. Brown, dan moet je een offerte op maat aanvragen om het juiste aanbod te krijgen. Je kunt dan ook nog kiezen voor catering of andere extra diensten.


Sloep Delen

Wanneer je met een wat groter gezelschap de grachten van Amsterdam wilt ontdekken, dan kun je prima terecht bij Sloep Delen. De boten van Sloep Delen zijn helemaal elektrisch en kunnen op een volle accu maar liefst 14 uur varen. Je hoeft dus niet bang te zijn dat je halverwege moet gaan peddelen. De boten zijn geschikt voor maximaal 12 personen. Ideaal dus voor een verjaardag, bedrijfsuitje of vrijgezellenfeest.

Het reserveren van een boot via Sloep Delen is heel erg eenvoudig. Via de website van Sloep Delen selecteer je een tijd en boek je de boot. Vervolgens ontvang je 15 minuten voor de tijd dat je kunt vertrekken een SMS met een code. Hiermee is het mogelijk om de boot te starten. Je kunt dus lekker snel vertrekken en je hoeft niet te wachten op een sleutel of overdracht van een verhuurder.

De kosten voor het huren van een boot liggen rond de 60 euro per uur. Ben je lid van Sloep Delen, dan betaal je 30 of 40 euro per uur, afhankelijk van het tijdstip. Hierdoor is het dus redelijk voordelig om een bootje te huren.


Boot Huren Amsterdam

Houd je van een overvloed aan keuzes? Dan moet je op zoek gaan voor een boot bij Boot Huren Amsterdam. Op de website vind je maar liefst 41 boten die je kunt huren. De groottes van die boten variëren van 4 persoons sloepen tot grote IJ boten tot 500 personen. Op die manier is er voor iedere groepsgrootte een geschikte boot te vinden.

Vind je het lastig om te kiezen, dan kun je eenvoudig contact opnemen met de helpdesk van Boot Huren Amsterdam. Zij adviseren je wat de beste boot is voor jouw gezelschap. Omdat de grote boten voorzien zijn van keukens of een bar, kun je ook arrangementen en hele BBQ’s laten organiseren aan dek. Je huurt dus niet alleen een boot, maar een unieke ervaring. De website laat daarnaast ook zien wat voor reviews iedere boot heeft gekregen. Zo weet je zeker dat je een goede keuze gaat maken.

Hoe groter de boot, hoe hoger de prijs. Hoewel dat niet voor alle boten geldt, is dat vaak wel het geval. Een bootje voor maximaal 12 personen boek je voor ca. 190 euro per uur. Wil je een boot huren voor 500 personen, dan betaal je ruim 750 euro per uur. Met hoe meer mensen je op de boot kan, hoe goedkoper de prijs per persoon naar verhouding wordt.


Boats4rent

Wie op zoek is naar de goedkoopste aanbieder, komt waarschijnlijk uit bij Boats4rent. En dat ze de goedkoopste zijn, zie je dus ook al snel aan de bootjes die je kunt huren. Gelukkig windt Boats4rent er zelf ook geen doekjes om. Zo schrijven ze op de website bijvoorbeeld een lijstje met wat je niet hoeft te verwachten van het bootje. Toch zijn de bootjes hartstikke leuk om mee te varen. Ben je op zoek naar de goedkoopste bootverhuur in Amsterdam, dan zit je waarschijnlijk goed bij Boats4rent.

Je kunt eenvoudig een bootje huren door een tijdsframe te kiezen tussen de 3 uur en een hele dag. De prijs voor 3 uur varen is vanaf 79 euro. Je moet dan wel in de ochtend tussen 9:00 en 10:30 starten met varen. Omdat er geen catering of andere service aanwezig is, wordt het meenemen van eigen drankjes en snacks aangeraden. Dat maakt het varen met Boats4rent nog een stukje voordeliger.


Boaty.nl

Ook Boaty heeft de goedkoopste prijzen van Amsterdam. Net als Boats4rent heeft het bedrijf eenvoudige boten, die voorzien zijn van alles wat je nodig hebt voor een gezellige boottocht. De boten zijn elektrisch dus maken geen geluid en zijn ook nog eens milieuvriendelijk. Je huurt al een boot bij Boaty.nl voor 79 euro per drie uur. Ook hier is het belangrijk om wel tijdstip je dat doet. Start je vroeg in de ochtend, dan betaal je minder dan wanneer je aan het einde van de middag wilt varen.

De boten van Boaty.nl zijn volledig open of gedeeltelijk overdekt. Het type is wel bij iedere boot hetzelfde. Omdat het bedrijf geen cateringservice of andere faciliteiten biedt, kun je eenvoudig eten en drinken meenemen op de boten. Daardoor wordt de activiteit nog iets goedkoper dan wanneer je dure drankjes aan boord moet bestellen.


Aan het aantal beschikbare boten kun je zien dat Amsterdam een populaire stad is om te gaan varen. Dat is ook niet echt vreemd, want het is nou eenmaal een prachtige stad. Heb je zelf wat te vieren, of moet je een bedrijfsuitje organiseren, dan heb je nu genoeg informatie om er een onvergetelijke ervaring van te maken. Wil je een boot huren in een andere stad, lees dan ook ons artikel met tips voor het huren van een boot in Utrecht.foto auteur Martijn Troch
Dit artikel is geschreven door Martijn Troch

Zelfstandig ondernemer bij Martijn Troch | Communicatie en Organisatie

LinkedIn
Dit artikel is geplaatst in de volgende categorie(ën): Dagje uit

Suggestie insturen

Opmerkingen, verbeteringen of suggesties op dit artikel? We horen graag van je zodat we de inhoud van dit artikel nog beter kunnen maken. Vul het onderstaande formulier in:


Tip van onze redactie

Tripper
Copyright Dik.nl 2024 | DIK.NL geeft antwoord op je vraag