9x de leukste karaokebars van Amsterdam

9x de leukste karaokebars van Amsterdam

Laatst bijgewerkt: 23 juli 2019

Als je op zoek bent naar een activiteit voor een toffe avond met je vrienden, moet je zeker een keer naar een karaokebar. Of je nu goed kunt zingen of jouw stem een beetje klinkt alsof iemand met zijn nagels over een schoolbord krast – in een karaokebar maakt het allemaal niet uit! Je zult gegarandeerd lachen, gieren en brullen als je met je vrienden uit volle borst gaat zingen. En daarvoor hoef je echt niet naar Japan, waar de karaoke vandaan komt: je hebt namelijk ook heel wat gave karaokebars in onze hoofdstad. Weten waar je moet zijn? In dit artikel zetten we negen keer de leukste karaokebars van Amsterdam voor je op een rijtje.


1. The End: de meest populaire karaokebar van Amsterdam

Naast de locaties in Groningen en Tilburg vind je The End ook in onze hoofdstad. The End is één van de meest populaire karaokebars van Amsterdam, omdat je hier tot in de late uurtjes uit volle borst kunt zingen. Waar normaal als het wat later wordt het volume omlaag moet, kun je bij The End juist helemaal losgaan! Ook kun je hier prima terecht voor een geheel verzorgd avondje uit, want je kunt hier met een groep komen zingen, maar ook voor een kleiner gezelschap privé karaoke doen. Perfect voor een vrijgezellenavondje, dus. The End zit lekker dichtbij het station, zodat je ook vanuit een andere stad makkelijk hier karaoke kunt komen zingen.


2. Chin Chin Club: heerlijk eten en als toetje een duetje zingen

Op zoek naar een super stijlvolle locatie om karaoke te zingen? Ga dan zeker naar de Chin Chin Club. In dit prachtig ingerichte restaurant slash karaokebar kun je er een hele avond van maken. Geniet eerst van de heerlijk Asian fusion hapjes en breng daarna je zangkunsten ter gehore. Dat kan ik het openbaar, maar je kunt (als je dat liever wilt) ook een privé karaoke kamer huren. Net zoals de Japanners het doen, dus! Chin Chin Club is wat ons betreft echt the place to be als je van karaoke in echte Aziatische sferen houdt – en natuurlijk van lekker eten en een goede cocktail. Bij deze locatie aan de Rozengracht, dus in hartje Amsterdam, heb je het allemaal!

https://nl.pinterest.com/pin/344666177728740258/


3. Karaokebar 24K: in welke taal ga jij karaoke zingen?

Oké, dat Amsterdam toeristisch is, dat wisten we al. En dat weet ook de karaokebar 24K, die daar handig op in spelen. Je kunt bij deze bar namelijk niet alleen de hits zingen die in Europa bekend zijn, maar ook lekker losgaan op K-pop of een prachtig lied zingen in het Mandarijn. Dat wordt lachen, gieren, brullen! Zing de liederen van André Hazes tot de meest bekende Taiwanees – waar jij natuurlijk nog nooit van gehoord hebt. Moet jij je echt nog even indrukken voordat je de microfoon vast durft te pakken? Geen probleem, want bij 24K vloeit de drank rijkelijk. Voor je het weet heb je allerlei (internationale) vrienden gemaakt, waarmee je de sterren van de hemel zingt.


4. Ginger: geniet van hapjes en drankjes in je eigen karaokekamer

Karaoke zingen is super leuk, maar we kunnen ons voorstellen dat jij niet per se staat te springen om uit volle borst te zingen terwijl iedereen het kan horen. Dan moet je zeker een bezoek brengen aan de karaokebar Ginger in de Ferdinand Bolstraat: hier verhuren ze namelijk drie karaokekamers, waar je lekker privé kunt zingen met je vrienden. Zo hoef je de microfoon niet te delen met mensen die je helemaal niet kent, wel zo fijn! Daarbij word je gewoon geserveerd in je eigen kamer en kun je naar hartenlust hapjes en drankjes bestellen, en kun je zelfs genieten van een all you can eat diner. Onbeperkt spareribs, anyone? Ginger is de perfecte locatie voor een toffe avond uit met je vrienden – zonder dat je in een drukke menigte hoeft te staan.

https://nl.pinterest.com/pin/82894449376785731/


6. Knalle bij Rich: een avondje karaoke op z’n Amsterdams

Karaoke is Japans. Vind je het allemaal leuk en aardig, maar ben jij op zoek naar een écht Amsterdams café waar met de beste Hollandse hits kunt meezingen? Met bloed, zweet en traneeeeeen? Ga naar naar Knalle met Rich. In dit Nederlandse feestcafé vind je een enorm assortiment aan Nederlandse smartlappen, oude hitjes en de meest nieuwe tracks. De wilde inrichting van Knalle bij Rich helpt zeker bij je feestgevoel: ze zijn losgegaan met blacklights, gekleurde lampen en de grote bar is altijd goed gevuld. Wil je met het hele bedrijf de leukste Hollandse nummers zingen? Je kunt Knalle bij Rich ook afhuren voor een avond karaoke. Hoe leuk is dat?


7. Duke of Tokyo: zing hier karaoke zoals het hoort

De karaokebar Duke of Tokyo is vrijwel het tegenovergestelde van Knalle bij Rich: in deze bar kun je lekker klassiek karaoke zingen. De vrienden die deze bar hebben opgericht werden echt geïnspireerd door de Japanse manier van karaoke. Dat betekent dat je de longen uit je lijf zingt in één van de privé karaoke boots, die natuurlijk helemaal ingericht zijn in Aziatische stijl. Je hebt bij Duke of Tokyo verschillende boots, waar plek is voor vier personen tot bijna dertig man. Bijna elk gezelschap kan hier dus prima terecht! Bestel je drankjes (natuurlijk staat sake ook op de menukaart) en eventuele hapjes op de tablet in de karaoke booth, en ze worden gewoon naar je toegebracht door het vriendelijke personeel. In de Roppongi booth kun je zelfs je eigen bier tappen. Proost!

https://nl.pinterest.com/pin/497225615106660005/


8. Winston Kingdom: voor een ‘zware’ avond karaoke

Hou jij meer van de wat hardere rock? Dan moet je bij Winston Kingdom zijn. Hier kun je namelijk keihard meezingen met de beste hard rock klassiekers. In de Warmoesstraat kun je lekker rocken terwijl jij je net een onderdeel van Metallica voelt. En het leukste nog: je zingt niet mee met een geluidsinstallatie, maar wordt gewoon begeleidt door een heuse band. En die bandleden zijn vaak niet de minsten, want de artiesten spelen ook mee met bekende Nederlandse zangers. Ook zul je niet op een scherm de tekst aflezen, maar zal de rock chick van het café de handgeschreven teksten voor je houden. Dat is pas ‘zware’ karaoke, toch?


9. Casablanca: karaoke zingen in één van de oudste jazzclubs van ons land

De bar Casablanca is één van de oudste jazzclubs van ons land, maar tegenwoordig is Casablanca ook geliefd als karaokebar. Van maandag tot en met zaterdag kun je hier terecht om tot in de nachtelijke uurtjes je lievelingsnummer ter gehore te brengen. Alles kan bij Casablanca: als er toevallig een live band speelt, begint de karaoke gewoon ietsje later. Je kunt kiezen uit een enorme lijst nummers, die je trouwens van tevoren via de website van Casablanca alvast even kunt bekijken. Zo zul je wat minder last hebben van keuzestress… Je kunt bij Casablanca ook terecht voor een karaoke arrangement, waarbij je met een groep vanaf 25 personen twee uur karaoke kunt zingen en drankjes en een rondje bittergarnituur krijgt.

https://nl.pinterest.com/pin/225883737530095130/


Dol op zingen? In Amsterdam kun je terecht bij verschillende karaoke bars. Wij zetten hierboven de negen leukste voor je op een rij. Ga jij voor een hardrock klassieker in Winston Kingdom, lekker meezingen met Hollandse hits bij Knalle bij Rich of voel je toch meer voor de klassieke variant van karaoke bij de op Japan geïnspireerde karaokebar Ginger? De keuze is reuze. Veel plezier!Dit artikel is geplaatst in de volgende categorie(ën): Dagje uit

Suggestie insturen

Opmerkingen, verbeteringen of suggesties op dit artikel? We horen graag van je zodat we de inhoud van dit artikel nog beter kunnen maken. Vul het onderstaande formulier in:


  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.

Tip van onze redactie

Tripper
Copyright Dik.nl 2021 | DIK.NL geeft antwoord op je vraag