Dik.nl bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie als u een aankoop doet via deze links.

10 Tips als je Parijs bezoekt met kinderen

10 Tips als je Parijs bezoekt met kinderen

Laatst bijgewerkt: 5 oktober 2022

Parijs is een echte wereldstad en staat bekend als de stad van het licht en van de liefde. Maar het is ook een stad die perfect geschikt is om samen met je kinderen te bezoeken. Heel veel van de beroemdste attracties en musea zijn ook prima met kinderen te bekijken, waarbij je natuurlijk niet ontkomt aan een bezoekje aan de Eiffeltoren. Met deze tien tips weten we zeker dat je bezoekje aan Parijs nog onvergetelijker wordt voor zowel jou als je kinderen!


Tip 1: Reis naar Parijs met de Thalys

blank

Door met de trein naar Parijs te reizen doe je niet alleen je kinderen maar ook jezelf waarschijnlijk een groot plezier. Met de razendsnelle Thalys reis je binnen een paar uur naar hartje Parijs en heb je alle tijd om met je kinderen onderweg je ogen uit te kijken. Reizen met zo’n snelle en luxe trein is natuurlijk op zichzelf al heel leuk, maar ook het mooie landschap en de onvergetelijke aankomst in Parijs is iets waar je in de trein optimaal en zonder stress van kunt genieten. Het is natuurlijk verstandig om de treinreis al wat langer van tevoren te boeken zodat je van de voordeligste tickets verzekerd bent.


Tip 2: Reis in Parijs met de metro

blank

De makkelijkste manier om in Parijs tussen de verschillende bezienswaardigheden te reizen is zonder twijfel de metro. Kinderen tot 4 jaar mogen gratis mee en tussen 4 en 10 jaar oud reizen ze tegen een gereduceerd tarief (minder dan een euro per rit). Parijs is heel goed met de metro te verkennen want waar je ook heen wilt, er is altijd wel een metrostation in de buurt. Met de metro is voor de meeste kinderen natuurlijk een hele belevenis en bovendien spaart het hun energie die ze kunnen besteden aan alle leuke activiteiten. Tenslotte is een stedentrip vaak al vermoeiend genoeg (niet alleen voor kinderen). Dat maakt de metro vaak de beste keuze, ondanks dat het in Parijs over korte afstanden vaak sneller is om gewoon te lopen.


Tip 3: Koop een stadspas voor entree en vervoer

Wanneer je met kinderen een stedentrip maakt heb je vaak al genoeg aan je hoofd om te zorgen dat alles op rolletjes loopt. Daarom kan het heel handig zijn om een stadspas te kopen voor Parijs. Daar kun je dan bijvoorbeeld onbeperkt mee reizen in het openbaar vervoer (tram, bus, metro) in het centrum van de stad, maar ook tal van bekende attracties en musea bezoeken zonder extra kosten. Het is wel een goed idee om van tevoren uit te rekenen of zo’n pas voor jullie wel financieel aantrekkelijk is. Ben je van plan veel te reizen en veel bezienswaardigheden te bezoeken? Dan kan het al snel uit.

Je kunt kiezen uit de volgende passen:

Paris Pass

 • Keuze uit 2, 3 of 6 dagen.
 • Gratis reizen met het openbaar vervoer (tram, bus en metro) in zones 1, 2 en 3.
 • Toegang tot meer dan 60 musea, bezienswaardigheden en attracties.
 • Hop on hop off bustoer voor 1 dag.
 • Kortingen bij restaurants en winkels.
 • Vanaf ongeveer € 130,- per persoon.

Paris City Pass

 • Keuze uit 2, 4 of 6 dagen.
 • Gratis reizen met het openbaar vervoer (tram, bus en metro) in zones 1, 2 en 3.
 • Toegang tot meer dan 60 musea, bezienswaardigheden en attracties.
 • Omzeil de rijen bij de Eiffeltoren en andere populaire bezienswaardigheden.
 • Handige kaarten van de stad inbegrepen.
 • Vanaf ongeveer € 100,- per persoon.
 • Minimaal 2 weken van tevoren via internet bestellen (de passen worden gratis per post opgestuurd).

Passlib + Paris Visité

 • Keuze uit 2, 3 of 5 dagen.
 • Gratis reizen met het openbaar vervoer (tram, bus en metro) in zones 1, 2 en 3.
 • Toegang tot meer dan 50 musea, bezienswaardigheden en attracties.
 • Omzeil de rijen bij de Eiffeltoren en andere populaire bezienswaardigheden.
 • Rondrit door de stad met een toerbus.
 • Rondvaart over de Seine met Bateaux-Parisiens.
 • Vanaf ongeveer € 110,- per persoon.

Tip 4: Het Louvre

blank

Het Louvre is misschien wel het beroemdste museum ter wereld en het is in elk geval het grootste. Iedereen die jonger is dan 18 mag er gratis naar binnen waardoor dit een heel leuk en leerzaam maar niet duur uitje hoeft te zijn. Grote blikvanger aan de buitenkant is de glazen piramide die sinds 1989 de hoofdingang van het Louvre vormt. Eenmaal binnen is het onbegonnen werk om alle kunst in een paar uur tijd te bekijken. Daarom kun je het beste een paar afdelingen uitkiezen die je de moeite waard vindt. Vaste prik is natuurlijk een blik werpen op de Mona Lisa (dikwijls van een afstandje omdat het er vaak enorm druk is), maar ook de ruimtes met kunstvoorwerpen uit de Romeinse en Griekse oudheid zijn zeer de moeite waard voor zowel groot als klein. Het is wel het beste om al voor je trip een ticket te kopen, zodat je niet heel lang in de rij hoeft te staan voor de kassa maar meteen door kunt lopen.


Tip 5: Centre Pompidoublank

Een ander heel beroemd museum in Parijs is het Centre Pompidou. Dit museum voor moderne kunst is zelf ook een staaltje moderne architectuur om van onder de indruk te raken. De vele felle kleuren en industriële vormen zullen bij kinderen erg aanspreken en ook de fel gekleurde beelden op het plein voor het museum zullen zeker in de smaak vallen.

Binnen vind je meer dan 100.000 moderne kunstwerken van begin 20ste eeuw en jonger. Je vindt er beroemde Franse kunstenaars als Henri Matisse en Pablo Picasso maar ook werken van onder meer Piet Mondriaan, Jackson Pollock en Andy Warhol. Moderne kunst is voor kinderen al snel interessanter dan de overwegend klassieke werken in het Louvre en daarom is een bezoekje met de kids altijd de moeite waard, ook omdat er exposities zijn die speciaal op kinderen van alle leeftijden zijn gericht.

Als kers op de taart kun je ook nog van View of Paris genieten, waarbij je een schitterend uitzicht over de stad krijgt voorgeschoteld (dit kun je overigens tegen een sterke gereduceerde entreeprijs ook los bezoeken).


Tip 6: Vaar over de Seine met de Batobus

blank

De Batobus is een leuk alternatief voor de metro of de benenwagen wanneer je door het centrum van Parijs wilt reizen. De Batobus is een hop on hop off boot die het hele jaar vaart en een tour over de Seine maakt. Elke veertig minuten vaart hij eerst langs de linkeroever heen en komt daarna via de rechteroever weer terug. Daarbij doet hij in iets meer dan anderhalf uur in totaal 8 stops aan:

 1. Eiffeltoren (linkeroever, reistijd 15 minuten)
 2. Musée d’Orsay (linkeroever, reistijd 20 minuten)
 3. Saint-Germain-des-Prés (linkeroever, reistijd 7 minuten)
 4. Notre Dame (linkeroever, reistijd 15 minuten)
 5. Jardin des Plantes (rechteroever, reistijd 15 minuten)
 6. Hôtel de Ville (rechteroever, reistijd 15 minuten)
 7. Louvre (rechteroever, reistijd 10 minuten)
 8. Champs-Elysées (rechteroever, reistijd 10 minuten)

Met een dagticket mag je zo vaak mee aan boord als je wilt. Kinderen tot 2 jaar zijn gratis en van 3 t/m 15 jaar kost een dagticket € 8,-. Vanaf 16 jaar betaal je € 17,- per persoon. Voor slechts € 2 per persoon meer mag je twee dagen onbeperkt met de Batobus, dus dat is altijd het overwegen waard als je de boot tot uitgangspunt van je uitstapjes wilt maken.


Tip 7: De Notre Dame

De Notre Dame is een prachtige kathedraal waarvoor je kinderen die de Disneyfilm De Klokkenluider van de Notre Dame hebben gezien altijd enthousiast zal krijgen. Helaas is deze trekpleister heel populair en kan het de grote drommen toeristen amper aan. Vooral wanneer je de toren wilt beklimmen heb je daardoor al snel te maken met lange wachttijden. Gelukkig is het misschien nog wel leuker om de Notre Dame van buiten te bekijken, want daar is veel te zien. Zoals de gargouilles, waterspuwers ter hoogte van de dakrand die regenwater afvoeren en die bij de Notre Dame uit grappige gebeeldhouwde figuren bestaan.


Tip 8: Bekijk (en beklim) de Sacré Coeur

De Sacré Coeur is een indrukwekkende basiliek die op de heuvel Montmartre is gelegen. Om er te komen moet je eerst 222 treden van de beroemde trappen overwinnen, maar je kunt ook kiezen voor de kabelbaan die naar deze spierwitte basiliek voert. Als je bovenaan de trappen bent aangekomen heb je al een heel mooi uitzicht over Parijs, maar dat wordt nog een stukje indrukwekkender als je de koepel beklimt. Dit kost € 4,- per kind en € 6,- voor een volwassene. Je klimt binnen de kerk steeds hoger tot je bij de imposante koepel aankomt en op de galerijen aan de buitenkant eindeloos ver over de stad kunt uitkijken.


Tip 9: Oorlogstuig bekijken bij Les Invalides

Les Invalides is een van oorsprong militair complex midden in de stad Parijs. Het werd in 1671 gebouwd in opdracht van koning Lodewijk XIV en was bedoeld voor het huisvesten en verzorgen van soldaten die in de oorlog hulpbehoevend waren geworden. Tegenwoordig vind je er onder meer enkele musea. Voor kinderen is daarvan oorlogsmuseum Musée de l’Armée heel interessant. Je vindt er behalve veel geschiedenis en kunst namelijk ook heel veel oud en modern oorlogstuig. Met name de harnassen uit de riddertijd, allerlei verschillende uniformen en nog meer verschillende wapens zullen vooral bij jongens erg aanspreken. Ook heel bijzonder is de graftombe van Napoleon die je in de Dômes des Invalides vindt. Dat is een prachtige kapel met vergulde koepel waar naast Napoleon ook veel leden van de koninklijke familie en diverse oorlogshelden zijn bijgezet.


Tip 10: De oudste speeltuin van Parijs

In het zestiende arrondissement vind je Jardin d’Acclimatation, de oudste speeltuin van Parijs,. Het is ook meteen een van de leukste en meest uitgebreide speelparken van de stad, met o.a. klimrekken, draaimolens, een zweefmolen, achtbanen en bootjes. Je vindt er ook een kinderboerderij met heel veel verschillende dieren (waaronder zelfs kamelen en lama’s), een waterpark waar het op hete dagen voor kinderen heerlijk toeven is en een kermis met verschillende attracties zoals een schiettent. De entree is heel schappelijk maar let wel op dat veel attracties per keer apart betaald moeten worden zodat een bezoekjes toch al snel in de papieren kan lopen.


Bonustip: Beklim de Eiffeltoren als het rustiger is

Een stedentrip naar Parijs is natuurlijk niet compleet zonder een bezoekje aan de Eiffeltoren. Daar is het echter vrijwel het gehele jaar behoorlijk druk. Vooral bij de lift zul je lange rijen aantreffen. De trappen trekken meestal wat minder volk, maar je moet dan ook 720 treden zien te overwinnen om op de tweede verdieping aan te komen. Daarna kun je ook nog verder omhoog en in het bovenste puntje van de toren sta je op maar liefst 300 meter hoogte van een adembenemend uitzicht te genieten. Zeer de moeite waard dus, ook met kinderen, mits je geen hoogtevrees hebt en bereid bent de doorgaans lange wachtrijen te trotseren. Wil je minder lang hoeven wachten bestel dan al vooraf kaarten via internet en overweeg pas aan het eind van de dag te gaan als de meeste toeristen al aan hun diner zitten.foto auteur Dik de Graaf
Dit artikel is geschreven door Dik de Graaf

Fanatiek blogger voor Dik.nl en altijd op zoek naar diepgang. Bijt zich helemaal vast in een onderwerp om alles tot in de puntjes uit te zoeken. Gek op reizen, sporten en lezen.

Website
Dit artikel is geplaatst in de volgende categorie(ën): Stedentrip Kinderen Reizen

Suggestie insturen

Opmerkingen, verbeteringen of suggesties op dit artikel? We horen graag van je zodat we de inhoud van dit artikel nog beter kunnen maken. Vul het onderstaande formulier in:


Tip van onze redactie

Vakantiediscounter
Copyright Dik.nl 2024 | DIK.NL geeft antwoord op je vraag