Dik.nl bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie als u een aankoop doet via deze links.

Hoe boek je een treinreis naar Parijs met de Thalys?

Hoe boek je een treinreis naar Parijs met de Thalys?

Laatst bijgewerkt: 5 oktober 2022

Parijs is één van de mooiste steden van Europa en met de Thalys ben je er zo. Voordelen zijn onder meer dat je geen zorgen hebt aan het parkeren van je auto en het manoeuvreren in de drukke straten van de stad. Een rit met de Thalys naar Parijs duurt ongeveer 3 uur (afhankelijk vanaf welk station je vertrekt) terwijl je lekker achterover leunt. Er zijn verschillende manieren waarop je een rit met de Thalys naar Parijs kan boeken. Vaak geldt dat hoe eerder je boekt, hoe lager de prijs is. Daar kan je dus al voordeel uithalen. Natuurlijk zijn er hier en daar ook regelmatig aanbiedingen. In dit artikel zochten we voor je uit op welke manieren je een treinreis met de Thalys naar Parijs kan boeken. 


Vertrekstations, treinreis en tickets kopen: hoe werkt het en wat kan je verwachten?

Handig om te weten is dat je in Nederland vanaf Rotterdam Centraal, Amsterdam Centraal en vanaf Amsterdam Schiphol met de Thalys kan reizen naar Parijs. Vanaf Rotterdam ben je ongeveer 2 uur en 50 minuten onderweg. Vanaf Amsterdam duurt de reis ongeveer 3 uur en 10 minuten.

Bestellen

Het ticket bestel je online. Dat betekent dat je geen papieren kaartje hoeft mee te nemen. Uitprinten is ook niet nodig. Je ontvangt je ticket per mail. Deze mail met het ticket wordt gescand door het treinpersoneel. Je hoeft er dus alleen voor te zorgen dat je deze mail bewaart en dat je je mobiele telefoon bij de hand houdt in de trein. Anders dan bij een kaartje kopen voor bijvoorbeeld een NS trein, koop je een Thalys ticket niet alleen voor een bepaalde dag, maar ook voor een bepaald tijdstip. Na het afsluiten van een abonnement kan je echter flexibel met dit tijdstip omgaan.

Alle mogelijkheden om tickets te bestellen, bespreken we uitgebreid verderop in dit artikel.

Stoelkeuze en comfortklasses

In de Thalys kan je kiezen uit drie reisklasses:

 • Standard, met standaard, comfortabele zitplaatsen en WiFi.
 • Comfort (standaard zitplaatsen met ontvangst van Thalys stewards op het perron)
 • Premium zitplaatsen: extra ruim, rustig en extra snelle WiFi. Elke zitplaats is voorzien van stopcontacten. Op het perron word je ontvangen door stewards van Thalys. Met een premium ticket ben je daarbij welkom op de Thalys lounge op je vertrek of aankomststation. Bovendien kan je de stewards een taxi voor je laten regelen, zodat je meteen op wordt gehaald op het station van aankomst.

Het spreekt vanzelf dat de ‘standard’ plaatsen het goedkoopst zijn en dat je voor de comfort – en premium plaatsen meer betaalt. Verderop in deze blog lees je alles over de tarieven.

Jonge kinderen of baby’s mee in de Thalys

Wat betreft reizen met kinderen, kan je in de voertuigen 7, 17 en 27 een verschoontafel, wastafel en stekker vinden. De kinderwagen kan gratis mee, maar deze moet wel ingeklapt zijn.


Meer over de dienstregeling van de Thalys

Zoals je al las vertrekt de Thalys naar Parijs vanuit de stations Amsterdam Centraal, Amsterdam Schiphol en Rotterdam Centraal. Op elk van deze stations begint de dienstregeling om 6.15, om te eindigen om 19.15. Er rijdt elk uur een Thalys trein naar Parijs, met uitzondering van het gat tussen 11.15 uur en 13.15 uur. Dezelfde dienstregeling geldt vanuit Parijs, dus dit is lekker overzichtelijk.

De Thalys verwacht van haar reizigers dat ze meer dan 2 minuten vooraf aanwezig zijn op het perron. Ben je later aanwezig dan deze marge van twee minuten, dan kan het personeel je de toegang tot de trein ontzeggen. Dit is vervelend, dus het beste zorg je ervoor dat je op tijd naar het station vertrekt, zodat je op je gemak in de Thalys van of naar Parijs kan stappen.


Prijzen van de Thalys

De Thalys heeft naast verschillende reisklasses, ook verschillende tarieven voor de diverse leeftijden. Er wordt gereisd met de volgende tarieven (enkele reis, Parijs):

 • Standaard volwassenentarief: vanaf 35 euro (standaard) , 72 euro (comfort) en 135 eur0 voor een premium reis.
 • Kinderen jonger dan 12 jaar: 15 euro (standaard) 20 euro (comfort) en 30 eur0 (premium). Kinderen jonger dan 4 jaar kunnen zonder ticket meereizen, mits ze geen zitplaats nodig hebben. Anders reizen ze mee met het kindertarief.
 • Jongeren tussen de 12 en 25 jaar kunnen reizen vanaf 35 euro in de standaard klasse en krijgen korting op de comfort en premium klasse.
 • Reizigers in een rolstoel kunnen voor het standaard tarief meereizen in de premium klasse, zodat ze altijd comfortabel kunnen reizen.
 • Senioren kunnen reizen met korting.
 • Voor groepen groter dan 10 personen geldt er groepskorting die oploopt naarmate er eerder geboekt wordt. Ook is er mini group korting mogelijk voor een groep volwassenen vanaf 3 personen.
 • Begeleiders van (jongeren) groepen kunnen ook reizen met korting.

Als je vaak met de Thalys reist, zijn er verschillende aantrekkelijke abonnementen mogelijk. Daarover vertellen we hieronder meer.


Abonnementen op reizen met de Thalys

Als je van plan bent om vaker met de Thalys te reizen, kan een abonnement je veel voordeel opleveren. Op dit gebied biedt de Thalys je twee mogelijkheden, die je op de site uitgebreid kan vergelijken. Deze twee abonnementen zijn de Premiumpass en de Frequent Pass.
Met de premium pas kan je voor een vast tarief van 30 euro, elke keer premium reizen met de Thalys en met de Frequent Pass krijg je bij elke reis 50% korting op het standaard tarief.

Beide abonnementen kan je afsluiten voor zowel 6 maanden als een heel jaar. De prijzen van deze abonnementen zijn:

 • Premium Pass: 6200 euro per jaar, 3900 euro voor een half jaar.
 • Frequent Pass: 1050 euro per jaar, 650 euro voor een half jaar.

Als je een abonnement afsluit, kan je moeiteloos en zonder extra kosten met een andere Thalys trein dan gepland op dezelfde dag reizen.


Faciliteiten en bagage

Bijna niemand reist zonder bagage, dus er is een bepaalde hoeveelheid bagage mogelijk in de Thalys treinen. Ook is er de mogelijkheid om deze op te bergen. Wat kan je er precies van verwachten:

 • 2 stuks bagage per persoon en 1 stuk handbagage.
 • je mag de gang niet versperren met de bagage (veiligheid)
 • een kinderwagen mag ingevouwen meegenomen worden.
 • Een vouwfiets mag mee, en telt voor ‘gewone’ bagage.
 • Je kan een gewone fiets ook meenemen, maar dan moet deze worden opgeborgen in een hoes. De wielen moeten daarvoor gedemonteerd worden en de fiets mag in de hoes niet groter zijn dan 135 x 85 x 30 cm. Er wordt verwacht dat je met een fiets 30 minuten voor vertrek op het perron bent.
 • Je kan meer dan de toegestane hoeveelheid bagage (zie hierboven) meenemen, maar hiervoor moet je 30 euro per stuk over bagage bijbetalen. Het personeel van de Thalys kan anders de toegang weigeren.

Wil je met je huisdier, bijvoorbeeld de hond, naar Parijs dan kan dit gratis als het dier kleiner is dan 6 kg en in een box vervoerd wordt. Grotere honden kunnen mee met het speciale hondentarief. Een voorwaarde is dan wel dat je hond de medereizigers geen last bezorgd.
Om een hondenticket te kopen kan je contact opnemen met de reserveringsservice.


Hoe kan je korting vinden op reizen met de Thalys?

Om te beginnen is het handig om te weten dat er allereerst standaard aanbiedingen te vinden zijn op de website van Thalys. Het is altijd handig om deze eerst even te checken voor je gaat reizen.
Als je met vrienden of met je gezin naar Parijs wilt met de Thalys, bekijk dan zeker het comfort aanbod voor twee personen of meer, of het Premium aanbod voor twee personen of meer.
Per website waar je de Thalys kan boeken, kan je vaak ook aanbiedingen vinden. Verderop in deze blog lees je daar alles over, per website.

Hou ook de website www.acties.nl in de gaten

Op de website acties.nl komen er regelmatig kortingen naar boven voor reizen met de Thalys. Check deze website ook altijd even. Deze verwijst je door naar de site waar je de tickets met korting kan kopen.


Korting met je Thalys ticket op activiteiten in Parijs

Wist je dat je in Parijs met je Thalys ticket korting kan krijgen bij verschillende musea en andere activiteiten? Dat is mooi meegenomen.
Je krijgt onder meer korting met je ticket bij:

 • Alle fietsverhuur in Parijs (10%) en fietsrondleidingen door de stad (15%).
 • Toegang tot het Musée du quai Branly (Galerie Jardin) en consumptie(s) bijbehorende café Branly.
 • Autohuur van Europcar
 • De kortingskaart die toegang geeft tot onder meer de Eiffeltoren en verschillende musea. Korting op een kortingskaart dus.
 • Parfummuseum Fragonard

Hou dus even in de gaten bij welke activiteiten en bezienswaardigheden je korting kan krijgen tijdens je stedentrip. Zonde om er geen gebruik van te maken!


Een treinreis naar Parijs boeken via Thalys.com

De website thalys.com is de website van de trein Thalys zelf. Een voordeel ervan is dat de website erg eenvoudig en overzichtelijk is. Je hebt, kortom, alle informatie op één plek over de Thalys en je kan alles snel terugvinden. Ook vind je er verschillende aanbiedingen, abonnementen, tarieven en de diensten die Thalys biedt. Als je boekt op de website zelf, zit je wat dat betreft dus altijd goed.
Toch loont het de moeite om ook even op de websites van één van onze andere suggesties rond te kijken. Wie weet wordt er nog een aanbieding uitgelicht die je eerder over het hoofd zag.


Een ticket boeken via Treinreiswinkel.nl

Bij Treinreiswinkel.nl kan je makkelijk je reis met de Thalys boeken en verschillende aanbiedingen bekijken. Wat Treinreiswinkel ook biedt, is een complete stedentrip naar Parijs met de Thalys en een hotel. Je kunt er dus je verblijf in Parijs én je trein in één keer regelen. Dit kan nog weleens handig zijn. Je kan kiezen uit verschillende hotels, van 2-sterren tot 4-sterren.
Heb je kinderen? Dan kan je ook kiezen uit een stedentrip met een hotel in Disneyland Parijs. In de Thalys kan je zorgeloos en comfortabel reizen met kinderen, dus dit kan een erg prettige optie zijn.

De website treinreiswinkel.nl biedt niet hetzelfde overzicht als de website van de Thalys zelf, maar je kan er wel een complete stedentrip boeken (dat wil zeggen: met verblijf).


Thalys naar Parijs boeken via NS International

Via de website van NS International kan je ook jouw Thalys naar Parijs boeken. De naam NS International kan soms voor verwarring zorgen: je reist toch immers met de Thalys naar Parijs en niet met een NS trein? Dat klopt, maar NS International regelt wel het komen en gaan van buitenlandse treinen in Nederlandse stations. Je reist dus met de Thalys, maar je kan dit via NS International regelen.

De website van NS international lijkt qua overzicht op de website van Thalys zelf: lekker simpel en overzichtelijk. Eem complete stedentrip boek je er niet, maar je kan wel heel eenvoudig treintickets bestellen. Je kan op deze website ook goed bekijken hoe je alles haalt uit je Thalys ticket. Je krijgt in Parijs zelf namelijk korting voor bijvoorbeeld fietsverhuur en musea (zie bovenaan deze blog).

Voor wie regelmatig een reis plant met de website van NS, is de website van NS international waarschijnlijk al snel vertrouwd: simpel en echt NS.


Thalys naar Parijs boeken met treinreiziger.nl

Met treinreiziger.nl kan je ook de Thalys naar Parijs boeken. Het handige van treinreiziger.nl is de grote kalender waarop je snel kan zien hoeveel een ticket op welke dagen kost. Daarbij attendeert Treinreiziger.nl je op de mogelijkheid om te reizen vanaf Brussel met de budget trein van Thalys. Deze trein heet de Izy. Omdat je moet overstappen op Brussel, ben je wel langer onderweg.

Op de website Treinreiziger.nl vind je tot slot een uitleg over No Flex. No Flex staat voor de goedkope aanbiedingen van Thalys tickets. No Flex betekent (de naam zegt het al) dus wel dat je vroeg een kaartje koopt en daarmee aan een bepaalde datum vastzit. Hou er dus rekening mee dat je je trip naar Parijs dan niet kunt verzetten.

Op treinreiziger vind je dus niet alleen de mogelijkheid om een Thalys ticket te boeken, maar ook informatie die in het algemeen handig is voor treinreizigers, met duidelijke uitleg. Check deze website dus zeker even als je met de Thalys naar Parijs wilt.


blank

Je kan de Thalys op verschillende manieren online boeken

Er zijn een paar website waar je uitstekend en overzichtelijk je Thalys ticket kan boeken. Elke website heeft zo zijn eigen voordelen. De websites van NS International en Thalys.com zijn het meest overzichtelijk. Je vindt hier alles wat de Thalys biedt en wat je moet weten. Op de website van Thalys zelf vind je daarbij ook informatie voor een eventueel abonnement.
Kinderen en jongeren reizen altijd voor een lager tarief. Onder de 4 jaar reizen kinderen zelfs gratis, mits ze geen zitplek nodig hebben. Indien je kind wel een zitplaats nodig heeft, reist hij of zij met je mee met flinke korting.

De aanbiedingen op de verschillende websites waar je de Thalys kan boeken, lijken over het algemeen redelijk op elkaar. Meestal geldt namelijk dat er met name korting is als je zeer vroeg boekt, of als je een No Flex ticket koopt. Met een No Flex ticket is je treinreis een tijd van tevoren al vastgelegd en zal je op die datum moeten reizen. Het is dan wel flink goedkoop. De website Acties.nl attendeert je ook op kortingen bij reizen met de Thalys.

Wil je (voordelig) met de Thalys reizen, vergelijk dan voor de zekerheid de diverse websites even. Wie weet is er toch een goedkopere optie.foto auteur Merel Kruit
Dit artikel is geschreven door Merel Kruit

Schrijft veel over natuur, gezondheid en huidverzorging en verdiept zich helemaal in een onderwerp. Woont in Rotterdam en werkt als freelance copywriter. Liefhebber van natuur en tegelijkertijd de stad. Schrijft in haar vrije tijd fictie en gaat graag naar concerten.

Website
Dit artikel is geplaatst in de volgende categorie(ën): Stedentrip Reizen Weekendje weg

Suggestie insturen

Opmerkingen, verbeteringen of suggesties op dit artikel? We horen graag van je zodat we de inhoud van dit artikel nog beter kunnen maken. Vul het onderstaande formulier in:


Tip van onze redactie

Vakantiediscounter
Copyright Dik.nl 2023 | DIK.NL geeft antwoord op je vraag