Dik.nl bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie als u een aankoop doet via deze links.

Weekendje weg naar Disneyland Parijs? 8 tips

Weekendje weg naar Disneyland Parijs? 8 tips

Laatst bijgewerkt: 5 oktober 2022

Disneyland Parijs is een van de bekendste pretparken van Europa. Er is dan ook haast niemand die nog nooit van dit pretpark gehoord heeft en de meeste mensen zijn er zelfs al een (of meer) keer geweest. Ben jij van plan om binnenkort gezellig (met het gezin) een weekendje naar Disneyland Parijs te gaan? Dan zijn er een aantal tips die je kunt gebruiken om het maximale uit je verblijf te halen. In dit artikel hebben we 8 tips voor een weekendje Disneyland Parijs voor je verzameld.


1. Boek op tijd

Er zijn mensen die hun kaartje nog steeds bij de kassa van het park halen, maar het loont om je kaartje van tevoren online te kopen. Niet alleen kun je op die manier gebruikmaken van lopende acties, waarmee je soms een hoop geld bespaart, maar je kunt ook op je gemak uitzoeken wat voor jou/jullie het voordeligst is. Online worden veel tips gegeven over het aanschaffen van een jaarkaart als je het park meer dan een dag bezoekt, omdat dit in veel gevallen goedkoper is dan de ‘losse’ entree betalen. Wanneer je van tevoren de tijd neemt om dit soort dingen rustig uit te zoeken, kun je bekijken of dit ook voor jou geldt en/of wat in jouw geval het handigst is.


2. Vermijd vakanties en feestdagen

Als je de mogelijkheid hebt om vakanties en feestdagen te vermijden, dan is dat absoluut aan te raden. Het beste is om doordeweeks naar het park te gaan, want hoewel het in de vakanties meestal op zijn drukst is, zijn de weekenden vaak ook behoorlijk druk. Die drukte is op zich niet zo erg, behalve dat je daardoor een hele hoop tijd kwijt kan zijn aan wachten in de rijen voor de attracties. Daarom is het zeker handig om de vakanties, feestdagen en zelfs de weekenden zoveel mogelijk te vermijden, wanneer je naar Disneyland Parijs gaat. Heb je geen andere mogelijkheid dan in het weekend gaan? Dan vind je verderop in dit artikel een aantal tips die je kunnen helpen om het beste uit je bezoek te halen.


3. Overnacht niet in een Disney Hotel | Budget tip

Voor wie graag wat geld wil besparen op eventuele overnachtingen, is het handig om een hotel te boeken dat net buiten Disneyland Parijs ligt. Ga je meerdere dagen met het hele gezin? Dan is het huren van een appartement of huisje misschien wel handig, omdat je dan kunt besparen op het ontbijt en eventueel het diner. Je hebt dan namelijk een eigen keukentje. Er zijn heel wat hotels in de buurt te vinden waar je lopend vanaf het park naartoe zou kunnen. De meeste hotels bieden daarnaast een speciale (en vaak gratis) shuttleservice aan naar het park, waardoor je binnen een paar minuten voor de ingang staat. Ideaal voor mensen die graag toch een beetje op hun geld willen letten tijdens hun verblijf.


4. Het vervoer

Wanneer je naar Disneyland Parijs gaat, heb je een aantal mogelijkheden om daar te komen. Zo kun je de trein nemen. Je hebt daarbij twee opties:

  • Neem de Thalys naar Parijs en reis met de metro naar Disneyland Parijs
  • Reis naar Brussel en neem daar de TGV naar het pretpark

Vanaf 31 maart 2019 is er een rechtstreekse verbinding van Amsterdam naar Disneyland Parijs mogelijk. De Thalys rijdt vanaf die datum twee keer per dag naar Disneyland Parijs. Een reis met de Thalys naar Disneyland Parijs duurt dan nog slechts 3 uur en 40 minuten. Wanneer je met de trein reist, kun je dit vanaf 35 euro per persoon voor een enkele reis doen.

Met de auto

Een andere optie is om met de auto naar Disneyland Parijs te rijden. Dit kan soms nog weleens voordeliger uitpakken, vooral als je met meerdere mensen naar het pretpark gaat. Houd er wel rekening mee dat je parkeerkosten zult moeten betalen als je de auto bij het park parkeert. Wanneer je overnacht in een hotel in de buurt, kun je de auto daar vaak gratis (of tegen een kleine vergoeding) op het terrein parkeren. Vanaf het hotel kun je dan vervolgens een (shuttle)bus naar het pretpark nemen. Een andere optie is om je auto op de gratis parkeerplaats van het winkelcentrum in de buurt te parkeren.

Met het vliegtuig

Voor wie geen zin heeft om uren in de auto of de trein te zitten, is er ook de mogelijkheid om met het vliegtuig te gaan. Vanaf het vliegveld van Parijs (CDG) kun je vervolgens met het openbaar vervoer of de shuttlebus naar het pretpark reizen. Een retourtje met het vliegtuig kan soms best voordelig uitpakken, vooral als je de aanbiedingen in de gaten houdt.


5. Eten en drinken

Als het op eten en drinken aankomt, zijn er een aantal tips die je kunt gebruiken. Zo is het het voordeligst om zelf voldoende eten en drinken mee te nemen naar het park. Disneyland staat namelijk bekend om de hoge prijzen en aangezien je vaak hele dagen in het park doorbrengt, kunnen de kosten voor eten en drinken flink hoog oplopen. Daarom is het absoluut slim om iedereen een rugtasje te geven met daarin wat eten en drinken. Vlakbij het pretpark vind je een winkelcentrum met daarin een grote supermarkt waar je eventueel je inkopen zou kunnen doen.

De restaurants

Wil je graag wat gaan eten in een van de restaurants op het park, dan moet je weten dat het hier vaak erg druk is. Voor wie geen kostbare tijd wil verspillen aan het wachten op een plekje, is er daarom de mogelijkheid om (ver) van tevoren een tafeltje te reserveren. Op die manier ben je verzekerd van een plekje in het restaurant waar je graag wilt eten en bespaar je een hoop tijd.


6. Maak gebruik van de Disneyland Paris app

Download voordat je richting het pretpark gaat vooral even de Disneyland Paris app. Met deze app kun je de plattegronden van het park bekijken en zien welke attracties er zijn. Per attractie kun je vervolgens ook supersnel zien hoe lang de wachttijd bij die attractie ongeveer is. Ook staan de tijden van de parades etc. duidelijk aangegeven. Door de app te downloaden heb je een compleet overzicht van alles wat er in het park te doen is. Wanneer je graag alles uit je bezoek aan Disneyland wilt halen, kun je eigenlijk niet zonder deze handige app.


7. Begin vroeg aan je dag

Wil je graag optimaal van het park genieten? Dan kun je het beste zo vroeg mogelijk op stap gaan. Door direct het park in te gaan zodra deze open is, vermijd je de ergste drukte. Hetzelfde geldt trouwens voor de avonden, die over het algemeen ook rustiger zijn. Door de dag vroeg te beginnen kun je alles uit je bezoek aan het pretpark halen. Wil je je tijd helemaal efficiënt gebruiken? Bekijk dat van tevoren waar je precies heen wilt en plan op die manier een route door het park. Zijn er attracties waar je graag in wilt en die heel populair zijn? Dan kun je daar het beste direct heen gaan zodra het park open is. Niet alleen voorkom je daarmee wachtrijen van een uur, maar je kunt op deze manier ook vroeg gebruikmaken van een FastPass waardoor het tijdvak dat je krijgt eerder op de dag is.


8. Gebruik een FastPass

Hierboven noemden we hem al even: de FastPass. De FastPass is een manier een hoop tijd te besparen op de wachttijd bij de attracties die het meest populair zijn. Bij de attractie zelf kun je een kaartje halen waarop een tijdvak staat. Binnen dit tijdvak kun je een ritje maken in de attractie naar keuze zonder dat je daarvoor lang in de rij hoeft te staan. Ideaal voor mensen die een bepaalde attractie absoluut mee willen maken, maar die geen zin hebben om hun tijd te verspillen aan in de rij staan. Een andere manier om tijd te besparen is de ‘Single Rider’ rij. De mensen die in deze rij staan, worden gebruikt om de lege plekken op te vullen. Het voordeel hiervan is dat je een stuk minder lang hoeft te wachten. Het nadeel is dat je niet naast degene kunt zitten met wie je in het pretpark bent.


Tips voor een weekendje Disneyland Parijs

In dit artikel hebben we je voorzien van verschillende tips voor een weekendje Disneyland Parijs. Het handigst is om je verblijf op tijd te boeken. Niet alleen kun je op die manier precies uitzoeken wat je wilt, maar ook bekijken wat het meest voordelig is in jouw geval. Daarnaast is het voor mensen die graag wat geld willen besparen handig om een hotel te boeken dat niet bij het park hoort. Hoewel de hotels van Disneyland zelf allerlei leuke extra’s bieden, zijn ze ook behoorlijk prijzig. Daarnaast is het handig om zelf wat eten en drinken mee te nemen. Hiermee kun je namelijk een hoop geld besparen. Voor de meest populaire en drukke attracties kun je een FastPass gebruiken om tijd te besparen, en met de app van het pretpark heb je alle informatie bij de hand die je nodig hebt. Zo weet je zeker dat je optimaal kunt genieten van jouw weekendje Disneyland Parijs.foto auteur Nadine Swagerman
Dit artikel is geschreven door Nadine Swagerman

Schrijft met plezier over de meest uiteenlopende onderwerpen. Heeft een eigen tekstbureau en is daarnaast auteur. Houdt van eten, muziek, series en lezen. En trekt in haar vrije tijd het liefst de natuur in met haar hond.

Website
Dit artikel is geplaatst in de volgende categorie(ën): Weekendje weg

Suggestie insturen

Opmerkingen, verbeteringen of suggesties op dit artikel? We horen graag van je zodat we de inhoud van dit artikel nog beter kunnen maken. Vul het onderstaande formulier in:


Tip van onze redactie

Vakantiediscounter
Copyright Dik.nl 2023 | DIK.NL geeft antwoord op je vraag