Dik.nl bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie als u een aankoop doet via deze links.

Waar kun je het best parkeren in Parijs?

Waar kun je het best parkeren in Parijs?

Laatst bijgewerkt: 5 oktober 2022

Niemand neemt het je kwalijk als je een bezoekje wilt brengen aan de prachtige stad Parijs. Oude stijlvolle gebouwen, smaakvol eten en drinken en Disneyland vormen een recept voor een geweldige city trip in de Franse hoofdstad. Kom je met de auto naar Parijs, dan kan het alleen lastig zijn om met je auto rond te rijden en te parkeren. De stad is namelijk bomvol en dat komt het aantal parkeerplaatsen niet ten goede. In dit artikel geven we antwoord op de vraag waar je het best kunt parkeren én hoe je de beschikbare parkeerplaatsen kunt vinden.


Parkeren, maar ook rondrijden in Parijs is niet bedoeld voor mensen die angstig achter het stuur zitten wanneer ze hun eigen woonplaats uitrijden. De lokale bevolking heeft een eigen rijstijl ontwikkelt die soms even wennen is. Dit kun je ook goed terugzien in de filmscene van de film “European Vacation”, waarbij een gezin de gehele dag rondjes rijd op de rotonde in de binnenstad voordat ze eindelijk een gaatje vinden om de rotonde te verlaten. Hoewel dit natuurlijk een comedy is, zegt het zeker wat over het daadwerkelijke verkeer in Parijs.

In dit artikel bespreken we dan ook een aantal goede parkeerplaatsen in de binnenstad, maar ook in de buitenstad. Want een auto heb je eigenlijk niet nodig tijdens je city trip in Parijs. Omdat de stad is opgebouwd uit diverse gebieden, bespreken we voor ieder gebied kort de bezienswaardigheden en de beste parkeerplaatsen in dat gebied. Ga je met het gezin naar Parijs, lees dan hier het artikel met 10 tips voor een bezoek aan Parijs met kinderen.


Arrondissementen Parijs

Omdat Parijs een ongelooflijk uitgestrekte stad is, kun je je het best voor vertrek even verdiepen in de arrondissementen van de stad. De stad is namelijk opgedeeld in maar liefst twintig gebieden of wijken. Het eerste arrondissement is eigenlijk het hart van de stad. Hieraan grenzend liggen het tweede tot en met negende arrondissement, waarvan de eerste acht arrondissementen het belangrijkst zijn vanwege hun ligging. Ieder gebied in de stad is weer opgedeeld in quartiers, die ieder een eigen stadhuis, burgemeester en sfeer hebben. In dit artikel lichten we de beste parkeerplaatsen uit van het eerste tot achtste arrondissement. Vervolgend geven we nog enkele tips hoe je buiten de stad kunt parkeren.

1e arrondissement – Louvre

Het hart van de stad, direct aan de romantische rivier de Seine, wordt getekend door het Louvre. Op het eilandje Ile de la Cité bevinden zich de meest populaire bezienswaardigheden van Parijs, die dus vanzelfsprekend een hele massa toeristen aantrekken. De dichtstbijzijnde parkeerplaats ten opzichte van het Louvre is de parkeerplaats van Louvre Samaritaine. Vanaf hier is het slechts vijf minuten lopen naar het Louvre. Je betaalt hier ongeveer een tientje voor twee uur parkeren en zestig euro voor 24 uur. De maximale doorrijhoogte is 1,9 m en de garage is 24 uur per dag geopend en bewaakt. Rondom gelegen parkeerplaatsen Pyramides en Les Halles – Saint Eustache bieden iets voordeligere tarieven en liggen respectievelijk acht en dertien minuten lopen vanaf het Louvre.

2e arrondissement – Bourse

Gelegen aan de Noordzijde van het 1e arrondissement, vind je in deze wijk voornamelijk veel bekende galerieën en bijvoorbeeld ook de Bibliotheque National, wat één van de eerste bibliotheken in Frankrijk is. Het 2e arrondissement is de kleinste wijk in Parijs en staat voornamelijk bekend om het zakelijke karakter. De meest voor de hand liggende parkeerplaats is die van Champeax. Dit is één van de betere ondergrondse parkeergarages in het 2e arrondissement en kost ongeveer drie tot vier euro per uur en vijftig euro voor 24 uur. Bijkomend voordeel is de ligging vlakbij de metrolijn, mocht je nog andere bezienswaardigheden gaan bezoeken. Een andere parkeerplaatsen in de buurt is Parking Sentier 41. Dit is de goedkoopste, maar veel autobezitters geven aan dat de ruimtes te klein zijn om goed te kunnen parkeren. Als je een wat grotere auto hebt, is dit dus niet aan te raden.

3e arrondissement – Temple

Hoewel dit ooit gezien werd als achterstandswijk en er zelfs getwijfeld werd om deze wijk in zijn geheel af te breken en opnieuw op te bouwen, is besloten dit toch niet te doen. In plaats daarvan hebben ze de wijk helemaal opgeknapt en herbergt het nu prachtige kunstcollecties van Picasso en een bruisend nachtleven. Parkeren kan hier op twee verschillende locaties. Als eerst is er de ondergrondse parkeerplaats van Barbette-Marais. Voor ongeveer een tientje kun je daar vier uur parkeren, wat ook de minimale duur is die je daar moet staan. Parkeren voor 24 uur kost je ongeveer 40 euro. Nadeel van deze parkeerplaats is dat je verplicht bent je autosleutels achter te laten. Een betere optie voor kort parkeren is de parkeerplaats Centre Pompidou. In deze bewaakte parkeergarage kun je ook voor twee uur parkeren en dat kost je ongeveer een tientje. Beide parkeergarages zijn beveiligd.

4e arrondissement – Hôtel de Ville

Een bonte verzameling aan restaurants, (kunst)galerieën, winkels en bars maken Hôtel de Ville een interessante bezienswaardigheid. Ook vindt je de Centre Pompidou in dit gebied, wat de op één na meest bezochte bezienswaardigheid van Parijs is. Je kunt je auto het beste kwijt in de parkeergarage van Baudoyer, wat op korte loopafstand van metrostation Hôtel de Ville ligt. Deze parkeergarage is alleen voor een volledige dag te boeken en dat kost je ongeveer 30 euro. Wil je per uur betalen, kun je beter dan parkeergarage Hôtel de Ville – Paris rijden. Hier betaal je voor twee uur parkeren ongeveer zes tot acht euro. Deze parkeergarage heeft een doorrijhoogte van maximaal 1,80 m. Beide parkeergarages zijn 24 uur per dag bewaakt.

5e arrondissement – Panthéon

Ben je fan van de oude Romeinen en hun onmiskenbare bouwstijl? In deze wijk vind je diverse overblijfselen uit de oude Romeinse tijd, waaronder badhuizen en natuurlijk het Panthéon zelf. Daarnaast vind je er een prachtige plantentuin en barst het van de restaurants, cafés en clubs. Wil je voor slechts twee uurtjes een parkeerplek zoeken in deze wijk, kun je het beste terecht in Garage de l’Essai, waar je voor twee uur parkeren een bedrag van ca. vier of vijf euro betaalt. Ook voor langere periodes van een dag of twee is deze garage veruit het goedkoopst met ongeveer dertig euro per dag. Hier parkeren betekent wel dat je de autosleutels moet inleveren. Wil je dat niet, dan is de tweede optie de garage van Patriarches. Deze kost je voor drie uurtjes ongeveer een tientje en voor een dag betaal je er ongeveer veertig euro. Deze garage is 24 uur bewaakt, en ligt op slechts 5 minuten lopen van de prachtige plantentuin.

6e arrondissement – Luxembourg

Deze wijk staat bekend om zijn geweldige tuinen van Palais Luxembourg, de door de Da Vinci Code bekend geworden St. Sulpice en bonte verzameling aan literaire cafés. Daarnaast vind je er het Institute de France, waar de Franse taal wordt bewaakt, wat overigens een prachtig gebouw is vanaf Ponts des Arts. Wil je parkeren in dit deel van de stad, kan dat met name goed in de garage van Marché Saint-Germain. Iets dichterbij de Seine kun je parkeren bij Lagrange Maubert, wat zich dicht bij de Notre Dame bevindt. Ook de parkeergarage Notre-Dame is erg dichtbij en dit is de goedkoopste optie als je dicht bij de Notre Dame wilt parkeren. Dan ben je ongeveer drie euro per uur kwijt aan parkeerkosten. Alle parkeergarages zijn bewaakt en je hoeft nergens je sleutels in te leveren.

7e arrondissement – Palais-Bourbon

blank

In deze wijk barst het van de bezienswaardigheden, waaronder de wereldberoemde Eiffeltoren. Daarnaast vind je hier het graf van Napoleon, de Dôme des Invalides. Liefhebbers van treinen vinden hier ook één van de meest bezochte musea in Parijs, het Musée d’Orsay. Wil je dicht bij de Eiffeltoren parkeren, dan kun je het best parkeren in de garage van Saint-Dominique, waar je ongeveer vier euro per uur betaalt. Hoewel je garage 24 uur per dag bewaakt is, moet je wel je sleutels afgeven. Zie je dat niet zo zitten, dan kun je iets verderop parkeren bij de parkeergarage van Castorama Tour Eiffel. Hier moet je minimaal vier uur parkeren en dat kost je ongeveer twaalf euro. Wil je minder dan vier uur parkeren, dan kun je ook een stukje verder parkeren bij Quai Branly Tour Eiffel, waar je vier tot vijf euro per uur betaalt. Alle voorgenoemde garages zijn bewaakt en binnen 10 minuten loopafstand van de Eiffeltoren.

8e Arrondissment – Élysée

Deze wijk herbergt de meest bekende straat van Parijs, namelijk de Champs Élysées. Niet alleen vind je hier een berg aan dure modewinkels, ook het paleis van de Franse president en diverse andere bezienswaardigheden. Parkeren is hier uiteraard ook een optie en het beste kun je dat doen in de parkeergarage van Le Relais de Ponthieu. Voor vijf euro per uur sta je hier het dichtstbij de Champs Élysées, maar moet je wel je autosleutels inleveren. Zoek je dan liever een andere parkeerplaats op, ga dan naar Parking Haussmann Berri, en zet je auto neer voor ongeveer vier euro per uur. Je moet dan een minuut of tien lopen naar de Champs Élysées.


Parkeren buiten Parijs

Wie het niet ziet zitten om door de binnenstad van Parijs te navigeren, kan ervoor kiezen om buiten de stad te parkeren. Ook financieel gezien levert dit zeker bij meerdere dagen extra budget op voor leuke activiteiten. Zo kun je bijvoorbeeld parkeren bij Parking Marché Neuf in Saint Germain en Laye. Deze beveiligde parkeerplaats kost je ongeveer tien tot twaalf euro per dag en je neemt vanaf hier zeer eenvoudig de trein naar het centrum van Parijs, waar je na een minuut of vijftien aankomt.


Parkeerplaats reserveren Parijs

Gelukkig ben je niet de eerste bestuurder die op zoek is naar een parkeerplaats in Parijs en zijn er veel bedrijven die het jou een stuk gemakkelijker kunnen maken om te parkeren in de drukke stad. Je kunt namelijk zeer eenvoudig een plekje reserveren op bijvoorbeeld de website van Parking de Paris. Hier kun je alle benodigde informatie vinden over doorrijhoogtes, bewaking en de meest voordelige tarieven in de wijk waar jij wilt verblijven. Een andere aanbieder is Paris France parking, die maar liefst een database van 2.500 beveiligde parkeergarages in Parijs in het bestand heeft. Onepark heeft veel samenwerkingen met strategisch geplaatste hotels en bedrijven.

Wanneer er in het weekend geen personeel is in de kantoren, kan er zomaar ineens een goedkope parkeerplaats vlak bij de Eiffeltoren op de website van Onepark naar voren komen. Die kun je dan tegen een vooraf bepaald tarief reserveren. Het is wel aan te raden om dit van tevoren te doen en niet pas als je net de Champs Élysées bent opgereden. Dan weet je zeker dat je gegarandeerd een goed plekje hebt voor je auto en dat de city trip ontspannen van start kan gaan. Ben je nou helemaal afgehaakt van het idee om met de auto naar Parijs te gaan, lees dan het artikel over een dagtrip naar Parijs.



foto auteur Martijn Troch
Dit artikel is geschreven door Martijn Troch

Zelfstandig ondernemer bij Martijn Troch | Communicatie en Organisatie

LinkedIn
Dit artikel is geplaatst in de volgende categorie(ën): Reizen

Suggestie insturen

Opmerkingen, verbeteringen of suggesties op dit artikel? We horen graag van je zodat we de inhoud van dit artikel nog beter kunnen maken. Vul het onderstaande formulier in:


Tip van onze redactie

VakantieDiscounter
Copyright Dik.nl 2023 | DIK.NL geeft antwoord op je vraag