7 tips om te parkeren bij Eindhoven Airport

7 tips om te parkeren bij Eindhoven Airport

Laatst bijgewerkt: 5 oktober 2022

Eindhoven Airport wint aan populariteit bij vakantiegangers en zakenreizigers. Veel mensen proberen de grotere luchthavens te mijden en kiezen tegenwoordig liever de wat kleinere luchthavens. Eén ding verandert echter nooit, welke luchthaven je ook kiest. Je moet je auto ergens parkeren en dat kan nog wel eens knap lastig zijn. In dit artikel geven we je tips over waar je het best je auto kunt parkeren bij Eindhoven Airport, hoe lang je vervolgens moet lopen naar de terminal en vertellen we wat de verschillende opties je gaan kosten.


Waarom vliegen vanaf Eindhoven Airport?

Eindhoven Airport wordt steeds populairder bij vakantiegangers. De reden? Vanaf Eindhoven Airport vlieg je naar bijna tachtig verschillende bestemmingen wereldwijd. Wat dacht je bijvoorbeeld van Warschau, Milaan, Barcelona of Marrakech? Of van iets minder bekende bestemmingen als Cluj-Napoca in Roemenië, Lublin in het oosten van Polen, of Reus in Spanje? Niet alleen de bestemmingen zijn een goede reden om te vliegen vanaf Eindhoven Airport. Ook de goede bereikbaarheid van de luchthaven én de drukte op en rondom Schiphol zorgt ervoor dat veel mensen uitwijken naar andere luchthavens.


1. Gold, Silver en Bronze-parking bij de luchthaven

Eindhoven Airport heeft een groot aantal eigen parkeerplaatsen.

Eindhoven Airport spreekt van Gold, Silver en Bronze-parking. Ook is er nog een Budget-parking. Deze aanduidingen hebben te maken met de looptijd van de parkeerplaats naar de vertrekhal, hoe lang je gaat parkeren en welke prijs je daarvoor betaalt. Het spreekt voor zich dat mensen die parkeren op een Gold-parkeerplek minder ver hoeven te lopen dan mensen die parkeren op een Bronze-parkeerplek. De Budget-parking is nog wat verder verwijderd van de vertrekhal. Voor mensen die daar parkeren is er een gratis shuttle-service. Met een taxibusje word je vanaf de Budget-parking bij de ingang van de vertrekhal gebracht.

– Gold parking

Als je zo dicht mogelijk bij de terminal wilt zijn en niet lang hoeft te parkeren dan kun je het best parkeren op een Gold-parkeerplek. P0 en P1 zijn parkeerplaatsen met het Gold-label. Anno 2018 wordt er op de P1 echter een nieuwe parkeergarage gebouwd, waardoor deze locatie in 2019 in ieder geval als Kiss & Ride-parkeerplaats gebruikt wordt. Het is hier toegestaan om maximaal twee uur te parkeren. Handig, bijvoorbeeld als je iemand af moet zetten of juist iemand komt ophalen. P0 is meer geschikt voor ophalers en brengers die verwachten langer dan twee uur op Eindhoven Airport te zullen blijven. Als je naast het halen en brengen ook nog vliegtuigspotter bent, bijvoorbeeld!

– Silver parking

Lang parkeren, niet de hoofdprijs kwijt willen betalen maar ook niet ver willen lopen? Dan kun je het best je auto kwijt op een Silver parkeerplaats. P3 is een parkeerplek waar je je auto voor langere tijd kwijt kunt, voor een prijs vanaf €17,- per dag. Vanaf P3 hoef je maar vijf minuten te lopen naar de terminal. Je kunt van tevoren reserveren.

– Bronze parking

Heb je er geen bezwaar tegen om twee minuten langer te lopen, en daarmee flink geld te besparen? Dan zet je je auto neer op een Bronze parkeerplaats. Vanaf P5 is het maar zeven minuten lopen naar de vertrekhal, maar je bent er veel minder geld per dag voor kwijt. De vanafprijs is namelijk €10,- euro. Als je een week op vakantie bent dan heb je toch mooi €47,- bespaard op de parkeerkosten ten opzichte van parkeren op een Silver parkeerplaats, en dat voor maar twee minuten langer lopen.


2. Budget parking

Wil je helemaal goedkoop parkeren bij het vliegveld zelf? Dan ga je naar P8. Hier zijn zowel Bronze als Budget parkeerplaatsen. Voor een Budget parkeerplaats betaal je vanaf €7,- per dag. Als je op P8 parkeert word je ook nog eens met een gratis Shuttle-service naar de terminal gebracht. Let op: de parkeerplaatsen zijn op basis van beschikbaarheid en alleen als je online reserveert.


3. Parkeren voor mindervaliden

Eindhoven Airport doet er alles aan om het mindervalide mensen zo comfortabel mogelijk te maken. Het is echter wel verstandig om voorafgaand aan je reis tijdig je zaken te regelen, zodat je niet voor onverwachte verrassingen komt te staan. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om hulp te krijgen bij het inchecken of dragen van je bagage, maar dat moet wel vooraf aangevraagd worden.

Parkeerplaats P2 is speciaal voor mindervaliden. Hier zijn speciale parkeerplaatsen voor auto’s die een invalide-ontheffing hebben. De parkeerplaatsen zijn goed te herkennen aan het internationale symbool voor mensen met een handicap. Wanneer je bij je boeking hebt aangegeven hulp te willen ontvangen, kun je je via de intercom melden. Dan komt iemand je ophalen bij de parkeerplaats.


4. Parkeren bij zelfstandige parkeerbedrijven

Goedkoper dan de P1 t/m P8; parkeerbedrijven in de buurt

Uiteraard zijn er ook andere bedrijven die in de vraag van parkeren bij het vliegveld voorzien. Deze bedrijven zijn vaak een stuk goedkoper dan de officiële parkeervelden en zijn vaak gesitueerd op het bedrijventerrein rondom het vliegveld. Afhankelijk van de parkeerdienst moet je vaak nog 5-15 minuten lopen naar de terminal. Als je op de aanbiedingen let kun je vaak een goede deal scoren bij deze bedrijven. Voorbeelden van deze bedrijven zijn;

  • Park en Fly
  • Schippers Stop
  • EazzyPark

Duur maar praktisch; Valet parking

Net als bij andere luchthavens is het bij Eindhoven Airport ook mogelijk om je auto wat verder weg van de luchthaven te parkeren, bij parkeerbedrijven die zelfstandig opereren. Zo zijn er verschillende ‘Valet-parking’-aanbieders. Het voordeel van deze parkeerbedrijven is dat je rechtstreeks naar Eindhoven Airport kunt rijden, en niet zelf op zoek hoeft naar een parkeerplaats. Bij Eindhoven Airport staat een chauffeur op je te wachten, die je auto meeneemt naar een beveiligde parking.

 

Goedkoop; Shuttle parking

Ook is het mogelijk dat er gewerkt wordt met een Shuttle-service, zoals bij Quick Parking en Budgetparking Eindhoven. Dan rijd je zelf naar de beveiligde parking en brengt een chauffeur je vervolgens naar het vliegveld. Het is raadzaam om voorafgaand aan je reis online te vergelijken wat de verschillende bedrijven in rekening brengen voor hun service. Er zijn vaak aanbiedingen, bijvoorbeeld bij Groupon, die maken het de moeite van het vergelijken wel waard.

Sommige van deze parkeerbedrijven bieden ook extra’s, zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om je auto gewassen, gezogen of afgetankt terug te krijgen.


5. Met de auto of met het openbaar vervoer?

Als je vluchttijden het toelaten en je hebt niet al te veel bagage bij je kun je het parkeren misschien ook laten voor wat het is en de trein nemen naar Eindhoven. Het vliegveld is gemakkelijk bereikbaar per openbaar vervoer. Vanaf Eindhoven Centraal Station is het twintig minuten rijden met de bus. De bus stopt bij de bushalte direct voor de terminal.

Vanaf Utrecht, Den Bosch en Amsterdam rijden er tevens dagelijks touringcars die je voor de deur uitzetten. Deze ritten zijn meestal non-stop, dus je hoeft nergens over te stappen of lang te wachten op overige passagiers die nog in moeten stappen.


6. Gratis parkeren en het laatste eindje met het OV

In de omgeving van Eindhoven Airport is het ook mogelijk om gratis te parkeren. Dat klinkt natuurlijk aantrekkelijk, maar toch zitten er wat haken en ogen aan. In de woonwijken rondom Eindhoven Airport is het mogelijk om gratis je auto neer te zetten. Het is toegestaan, maar je maakt jezelf er niet heel populair mee bij de bewoners van de wijk. Je zult dan ook niet de eerste zijn die de pech heeft een kras te vinden bij terugkomst bij de auto. Chique is het natuurlijk niet, maar je kunt je vast iets van de frustratie voorstellen van een bewoner die drie weken lang tegen jouw auto aan moet kijken en zelf zijn auto nergens kwijt kan.

Wil je gratis parkeren op een plek waar je anderen niet tot last bent dan kan dat bij het treinstation in Best (mits er plaats is). Vanaf daar rijdt er een bus naar Eindhoven Airport. Dat geldt ook voor Veldhoven. In een groot deel van Veldhoven is het parkeren gratis en ook vanaf daar rijdt er een bus.


7. Parkeren bij een particulier

Ben je al bekend met Mobypark? Via Mobypark vind je in verschillende steden vaak goedkope parkeerplaatsen bij particulieren op het erf. De website is in Eindhoven nog niet heel populair, maar toch worden er een aantal parkeerplaatsen aangeboden die de moeite van het vergelijken wel lonen. Tip: er staat bij de verschillende parkeerplaatsen een adres aangegeven. Via Google Streetview kun je de straat bekijken en zie je direct of je de straat veilig acht of niet.


Waar let je op bij het zoeken van een geschikte parkeerplek?

Voordat je een parkeerplaats boekt is het goed om een aantal zaken goed uit te zoeken. Bedenk goed wat je belangrijk vindt aan een parkeerplaats. Natuurlijk let je allereerst op de prijs. Maar je let ook op andere zaken. Wil je bijvoorbeeld een overdekte plek? Of kan je dat niet zoveel schelen? Verder let je goed op de transfertijden, of de parkeerplaats camerabewaking heeft en of je de mogelijkheid hebt om je plek gratis te annuleren, mocht je reis toch niet doorgaan. Sommige bedrijven bieden tevens extra’s zoals een wasservice.

Voordat je je boeking definitief maakt is het ook verstandig om verschillende beoordelingen op internet te bekijken. Zo weet je zeker dat je auto straks veilig staat.


Tot slot nog enkele korte tips:

  • Het is verstandig om voorafgaand aan je reis een parkeerplaats te reserveren, zowel bij de parkeerplaatsen bij het vliegveld als bij de parkeerbedrijven. Zo kom je nooit voor onaangename verrassingen te staan.
  • Houd aanbiedingen op bijvoorbeeld Groupon in de gaten. Zo kun je korting krijgen tot wel 70% op de reguliere tarieven bij de parkeerbedrijven in de regio.
  • Vertrek op tijd, ook als je je parkeerplaats van tevoren goed geregeld hebt. Onderweg kan het nog wel eens drukker zijn op de weg dan verwacht, en dan is het fijn als je wat speling hebt.
  • Parkeer netjes in de vakken. Klinkt heel vanzelfsprekend, maar sommige automobilisten maken er op de parkeerplaats behoorlijk een potje van. Om frustraties bij je medereizigers te voorkomen en ook hen een ontspannen start van de vakantie te bieden let je er goed op dat je netjes in het vak parkeert. Zo blijft er voor iedereen voldoende plek om de auto te parkeren.


foto auteur Dik de Graaf
Dit artikel is geschreven door Dik de Graaf

Fanatiek blogger voor Dik.nl en altijd op zoek naar diepgang. Bijt zich helemaal vast in een onderwerp om alles tot in de puntjes uit te zoeken. Gek op reizen, sporten en lezen.

Website
Dit artikel is geplaatst in de volgende categorie(ën): Reizen

Suggestie insturen

Opmerkingen, verbeteringen of suggesties op dit artikel? We horen graag van je zodat we de inhoud van dit artikel nog beter kunnen maken. Vul het onderstaande formulier in:


  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.

Tip van onze redactie

VakantieDiscounter
Copyright Dik.nl 2022 | DIK.NL geeft antwoord op je vraag