Parkeren in Zwolle; kosten, opties en gratis parkeerplekken

Parkeren in Zwolle; kosten, opties en gratis parkeerplekken

Laatst bijgewerkt: 30 juli 2019

Ga jij binnenkort een dagje naar Zwolle? Dat is een goed idee, want in deze stad kun je heerlijk winkelen, lekker op het terras zitten en mooie bezienswaardigheden bekijken zoals de Sassenpoort of natuurlijk Museum de Fundatie. Als je met de auto naar Zwolle gaat, is het fijn om te weten waar en voor hoeveel geld je kunt parkeren. Daarom vertellen we je in dit artikel alles over parkeren in Zwolle: waar je het beste je auto kunt stallen, hoeveel het kost en natuurlijk ook waar de gratis parkeerplekken rondom deze stad te vinden zijn. Veel plezier in de stad van de Blauwvingers!


Parkeren in Zwolle

Als je een dagje naar Zwolle gaat met de auto, dan is het goed om te weten dat je – waar dan ook in de stad – maximaal 3,20 euro per uur betaalt. Dat is lekker weinig in vergelijking met andere steden als Amsterdam of Utrecht. De binnenstad (en het gebied daarom heen) is onderverdeeld in drie verschillende zones. In Zone 1, dat is het hart van de binnenstad, betaal je in Zwolle 2,80 euro per uur. In Zone 2, het gebied ten westen van de binnenstad betaal je 1,80 euro per uur en in het westen, in Zone 3, betaal je een euro per uur. Bij vrijwel elke parkeerplaats in Zwolle kun je ook betalen met mobiel parkeren, wel zo handig! Je leest meer over mobiele parkeer applicaties in dit artikel van Dik.nl.

https://nl.pinterest.com/pin/131800726580559346/


Parkeren in een Zwolse parkeergarage

Als jij je auto liever overdekt en bewaakt parkeert, is het handig om een Zwolse parkeergarage op te zoeken. Gelukkig zijn die er genoeg in deze stad, en ook nog best voor een schappelijke prijs. Parkeren in een parkeergarage is veilig en je auto staat vaak midden in de binnenstad. Wij zetten hier alle Zwolse parkeergarages voor je op een rijtje.

Q-Park Zwolle

Je hebt vast wel eens in een garage van Q-Park geparkeerd. Deze parkeergarages zijn ruim, veilig – er hangen overal camera’s en er is vaak iemand van Q-Park aanwezig – en kun je vinden op een handige plek. Zo ook in Zwolle. Er zijn in deze stad twee parkeergarages van Q-Park.  Je kunt parkeren bij Q-Park Centrum, aan de Pletterstraat 41. Je betaalt dan per twintig minuten een euro. Je vindt in deze parkeergarage mindervalideplekken, elektrische oplaadpunten en je loopt zo vanaf deze garage de binnenstad in. De andere Q-Park garage, locatie Maagjesbolwerk, zit ook op een lekker centrale plek, naast de Media Markt aan Maagjesbolwerk 54. Hier betaal je per kwartier 0,60 cent en ook hier zijn mindervalideplekken en elektrische oplaadpunten te vinden. Beide garages zijn 24/7 open. Wel zo fijn!

Parkeergarage Katwolderplein

Ook de parkeergarage aan het Zwolse Katwolderplein is lekker dicht bij de stad. Deze garage zit naast de bioscoop Pathé en vlak bij de afrit van de snelweg. Je loopt vanuit de parkeergarage een bruggetje over, en je bent in de binnenstad! Bij deze parkeergarage betaal je 2,80 euro per uur, en in de avonduren is dan 1,80 euro per uur. Er zijn 700 parkeerplekken beschikbaar, dus je hebt altijd een grote kans dat hier nog een parkeerplekje voor je auto is.

Parkeergarage Stationsplein

Ook kun je gemakkelijk je auot neerzetten voor een dagje Zwolle bij Parkeergarage Stationsplein. Deze garage ligt, zoals de naam al zegt, naast het Station, zodat je met de bus gemakkelijk naar het centrum kunt gaan. Dat is echter maar één halte, dus lopen kan ook prima: dan ben je zo’n zeven minuten onderweg. Parkeren bij Parkeergarage Stationsplein Zwolle kost 1,80 euro per uur en de garage is 24/7 geopend.

Parkeergarage Emmawijk

Parkeren bij Parkeergarage Emmawijk betekent parkeren vlakbij de stad: de garage ligt aan de zuidkant van het centrum. Je betaalt voor parkeren 1,80 euro per uur en kunt zo naar het centrum lopen. Je wandelt in no time naar de mooie oude stadsmuur van Zwolle. Deze garage is maandag tot en met zaterdag geopend van negen uur in de ochtend tot acht uur ‘s avonds. Met koopzondag en koopavond zijn de parkeertijden aangepast.

Parkeergarage Noordereiland

Tussen de binnenstad van Zwolle en het poppodium Hedon vind je Parkeergarage Noordereiland. Vanuit deze garage kun je makkelijk naar een concert of optreden in Theater de Spiegel, maar ook naar de binnenstad om te winkelen. Je betaalt hier 2,80 euro per uur en in de avonduren 1,80 euro., Je kunt in deze garage je auto overdekt of op het bovendek parkeren.

Parkeergarage Diezerpoort

Net buiten de stad kun je parkeren bij Parkeergarage Diezerpoort. Ook deze garage is 24/7 geopend en je betaalt hier slechts 0,80 eurocent per uur.


Parkeren op een betaalde parkeerplek (buiten)

Zoals we eerder al schreven, is de binnenstad van Zwolle in bepaalde betaalde zones opgedeeld. In Zwolle zijn genoeg betaalde parkeerplekken, zodat je gemakkelijk de winkelstraat kunt bereiken. Let wel op, want op sommige plaatsen mag je bijvoorbeeld maximaal twee uur parkeren. Dat staat gelukkig heel duidelijk aangegeven in de stad Zwolle. Dus als je op een betaalde parkeerplek buiten een parkeergarage wilt parkeren, altijd even opletten hoelang je er mag staan!

https://www.instagram.com/p/Bz8KScVCTlP/


Parkeren op een gratis parkeerplek

Ook zijn er voldoende gratis parkeerplekken te vinden in Zwolle. Daar voor moet je vaak net wat verder lopen, maar het scheelt ook een hoop in de portemonnee!  Wij zetten voor je op een rijtje waar je gratis kunt parkeren in Zwolle.

Op het terrein van Provincie Overijssel

Wil jij je auto ’s avonds of ’s nachts in Zwolle parkeren? Rij dan naar het parkeerterrein van Provincie Overijssel aan de Luttenbergstraat. Daar mag je buiten de kantooruren van de provincie, dus tussen 18:00 uur en 07:00 uur gratis je auto neerzetten. Het provinciehuis zit lekker dicht bij het centrum, dus daar loop je zo heen! Fijn als je naar een theatervoorstelling gaat of wat wil drinken met je vrienden.

In de Zwolse Vechtstraat

Je moet er even goed voor zoeken, maar ook in de Vechtstraat in Zwolle kun je gratis parkeren. Let wel op: aan de ene kant van de weg kost parkeren niets, aan de andere kant val je net in de betaalde parkeerzone en moet je wel betalen. Kijk dus goed naar de borden om een boete te voorkomen. Vanuit de Vechtstraat loop je in maximaal tien minuten naar de stad, en ook in deze straat zijn winkels te vinden als de Action en het Kruidvat.

Bij Winkelcentrum de Dobbe in de Aa-landen

Als je het niet erg vindt om wat verder van het centrum je auto te parkeren, kan dat ook bij Winkelcentrum de Dobbe in de wijk de Aa-landen. Hier kun je gratis je auto parkeren en bijvoorbeeld de bus pakken naar het centrum (daar ben je dan in ongeveer tien minuten). In het winkelcentrum vind je verschillende supermarkten, winkels als de Hema en de Blokker en kledingzaken.

Bij Winkelcentrum Zwolle Zuid

Ook bij Winkelcentrum Zwolle Zuid kun je gratis je auto parkeren en dan bijvoorbeeld de bus naar het centrum pakken. Heel fijn: je kunt gratis in een overdekte parkeergarage 24/7 je auto parkeren. Zo staat hij veilig en droog!

In de Nijverheidsstraat

Dit is echt zo’n onontdekt plekje in het Zwolse: in de Nijverheidsstraat kun je ook gratis parkeren, terwijl je vlak bij het centrum bent. Navigeer op Nijverheidsstraat 7 en je vindt een plek om kostenloos je auto neer te zetten. Het is hier vaak wel druk, omdat er niet zo weinig plek is, dus wees er vroeg bij!

https://nl.pinterest.com/pin/388787380331876883/


In Zwolle zijn talloze plekken om je auto te parkeren – betaald en gratis. Wat ga jij doen in deze mooie stad?Dit artikel is geplaatst in de volgende categorie(ën): Dagje uit Auto

Suggestie insturen

Opmerkingen, verbeteringen of suggesties op dit artikel? We horen graag van je zodat we de inhoud van dit artikel nog beter kunnen maken. Vul het onderstaande formulier in:


  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.

Tip van onze redactie

Tripper
Copyright Dik.nl 2021 | DIK.NL geeft antwoord op je vraag