Dik.nl bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie als u een aankoop doet via deze links.

Wat is de beste parkeer app?

Wat is de beste parkeer app?

Laatst bijgewerkt: 5 oktober 2022

Oeps! Je moet parkeren, maar je bent je pinpas vergeten en in je auto ligt alleen contant geld. Helaas kun je bij de parkeerautomaat alleen met een kaart betalen. Op zo’n moment komt een parkeer app wel heel goed uit! Met zo’n app kun je namelijk heel gemakkelijk vanuit je auto betalen voor het parkeren en precies op het moment dat jij je auto instapt stoppen met deze betaling. Zo hoef je nooit meer te veel te betalen omdat je de tijd te ruim had ingeschat voor de parkeerautomaat, en vooral nooit meer naar de auto en de parkeerautomaat te rennen omdat je er toch te weinig in had gegooid. Heerlijk, toch? In dit artikel lees je wat de beste (en gratis) parkeer apps zijn.


Hoe werkt het parkeren via een mobiele applicatie?

Met een app voor parkeren kun je via je telefoon betalen voor het parkeren. Zo hoef je dus nooit meer vooraf in te schatten hoe lang je ongeveer ergens wilt parkeren, maar kun je op de seconde nauwkeurig instellen hoe lang je ergens staat met je auto. Je zult dus nooit meer te veel betalen voor het parkeren, en hoeft nooit meer naar parkeerautomaat te snellen om je parkeertijd te verlengen.

Download een app op je de telefoon

Om mobiel te parkeren, heb je alleen een app nodig op je telefoon. In je mobiele winkel kun je gratis of tegen een bepaald bedrag een app downloaden, zodat je meteen aan de slag kunt met het mobiel parkeren.  In de app kun je een parkeerautomaat aanklikken, drukken op ‘parkeren’, en je parkeertransactie is gestart! Zo simpel is het. Als je weer bij je auto bent, kun je klikken op ‘stop parkeren’ (of iets in deze trant) en je ziet meteen hoeveel geld het parkeren heeft gekost. Super handig, toch?

Met het nummer op de parkeerautomaat

Als jij de app hebt gedownload, kun je na een eventuele registratie meteen beginnen met het parkeren via je telefoon. Het enige wat je moet doen, is het nummer op de dichtstbijzijnde parkeerautomaat invullen op je mobiel. Bijna elk parkeerautomaat heeft bovenaan een cijfercombinatie en een afbeelding van je telefoontje. Met dit nummer kun jij je auto bij de juiste parkeerautomaat aanmelden. Een parkeerwachter kan met zijn scanner zien dat jij je via je telefoon bij dit parkeerautomaat hebt ‘ingeschreven’. Vaak zit er in de app ook een GPS tracker, om te kijken wat het dichtstbijzijnde automaat is, maar het is raadzaam om altijd even te checken of de nummers op de parkeerautomaat en in de app wel overeenkomen. Zo weet je zeker dat je geen boete krijgt!

In bijna elke stad parkeren

Met een mobiele parkeer app kun je vandaag de dag in bijna elke stad parkeren. Het kan per app nog verschillen op welke locatie je kunt parkeren, alhoewel je met verschillende apps in vrijwel heel Nederland via je telefoon kunt parkeren. Het is wel handig om te kijken of de app die jij gaat gebruiken geschikt is voor het parkeren op plekken waar je regelmatig komt.


Hoe werkt de betaling voor parken via je telefoon?

Een groot voordeel van mobiel parkeren is dat je nooit meer teveel hoeft te betalen voor het parkeren van je auto. Je kunt immers precies je parkeer app starten en weer beëindigen als je gaat parkeren en als je weer wegrijdt. Je kunt vrijwel altijd mobiel parkeren zonder abonnement en de betaling vindt niet meteen plaats, maar loopt via een narekening.

Mobiel parkeren zonder abonnement

Je hebt apps waar je moet betalen voor de registratie, maar ook gratis parkeer apps. Je kunt bij vrijwel elke aanbieder mobiel parkeren zonder abonnement: je betaalt dus per parkeertransactie, en geen wekelijks of maandelijks bedrag voor de applicatie zelf. Je betaalt soms een kleine vergoeding bij het parkeren om gebruik te kunnen maken van de app, maar dit is geen doorlopend bedrag. Zo kun je dus vrijblijvend mobiel parkeren. Wel zo fijn!

Elke maand of twee weken betalen voor het parkeren

Je hoeft niet direct te betalen voor het parkeren, maar de meeste mobiele applicaties werken met een afrekening per twee weken of per maand. Dit gaat niet via de provider van je telefoon, maar via je eigen bankrekening of creditcard. In je mailbox krijg je altijd een duidelijke rekening van het parkeren, zodat je precies weet waar je voor betaalt. Je hoeft dus nooit meer moeilijk te doen met bonnetjes en kwitanties, maar stuurt gewoon de rekening van het mobiel parkeren naar je bijvoorbeeld je baas.


Wat is de beste parkeer app?

Er zijn vandaag de dag ontzettend veel apps die mobiel parkeren mogelijk maken, ook voor zakelijk gebruik. Het kan daarom best lastig zijn om te kiezen. Dik.nl zet de zeven beste parkeer applicaties voor je op een rijtje, geselecteerd op prijs, bereikbaarheid in Nederlandse steden en betrouwbaarheid. Ook diegene zonder registratiekosten, want een gratis parkeer app klinkt ook goed, toch?

1. Park Mobile

De parkeerapplicatie van Park Mobile is helemaal gratis te downloaden. Je betaalt dus geen kosten voor registratie, maar kunt direct beginnen met parkeren! Per parkeertransactie betaal je 0,27 cent aan Park Mobile. Dat valt reuze mee! Als je vaker parkeert, kun je bij Park Mobile ook een abonnement nemen van 2,50 per maand. Dan hoef je de kosten bij elke aparte parkeertransactie niet meer te betalen. Ook heel handig: als je niet meer weet waar jij je auto geparkeerd hebt staan, kun je dit in de app van Park Mobile aangeven. De app maakt dan een route, zodat je weer precies bij je auto uitkomt! De app is makkelijk in gebruik en heeft maar weinig storingen. Kun je toch je parkeertransactie niet stop zetten? Dan stuur je een sms  of bel je met het telefoonnummer van de klantenservice om er zeker van te zijn dat je transactie is gestopt.

2. Stadsparkeren

Stadsparkeren werkt samen met de bovengenoemde Park Mobile, maar is in het leven geroepen door verschillende gemeenten. Je betaalt slechts 25 cent per parkeertransactie. Hoeveel je voor een registratie betaalt verschilt weer per gemeente: je betaalt echter maximaal één euro, soms hoef je ook niet je portemonnee te trekken voor de registratiekosten. Kijk goed hoe het in jouw gemeente zit met Stadsparkeren, want het kan je heel wat geld schelen: in sommige gemeenten is het heel handig om Stadsparkeren te gebruiken als app, omdat je soms het eerste uur of het eerste en het tweede uur helemaal gratis kan parkeren. Dat scheelt weer een hoop! Bij Stadsparkeren kun je al in 165 steden parkeren, en dit getal groeit nog dagelijks.

3. Yellowbrick

Yellowbrick is wat duurder, je betaalt voor het inschrijven namelijk een tientje en voor het parkeren zelf 0,35 cent extra. In vergelijking met andere parkeer apps is dit wat kostbaarder, maar Yellowbrick komt wel als één van de meest betrouwbare parkeer apps uit de bus. De applicatie werkt altijd, je zult niet vaak storingen tegenkomen bij Yellowbrick – heel vervelend, als je net je parkeeractie wilt beëindigen, maar de app doet het niet – en een groot pluspunt is dat je in parkeergarages van Q-Park kunt parkeren. Zo hoef je ook in de parkeergarage niet in de rij te staan voor het betaalautomaat en heb je al je parkeergegevens netjes op één rekening.

4. SMSParking

Geen zin om nóg een app te downloaden op je telefoon? Dan is SMSParking een goede uitkomst. Met SMSParking kun je namelijk op verschillende manier parkeren via je telefoon: via een app, maar ook via sms of internet. Je account staat niet op een kenteken, dus je kunt ook met een geleende auto mobiel parkeren. Je betaalt eenmalig vijf euro voor registratie, en betaalt daarna 0,30 cent per smsbericht, transactie via de app of internet. Liever een abonnement? Dan betaal je 1,85 per maand en 0,16 cent per transactie.

5. On the GO!

Wil je naast parkeren ook je tankbeurten regelen met een app? Dat kan met On the GO!, waar je tanken en parkeren in één app regelt. Mobiel tanken is heel gemakkelijk: in de app klik je aan waar je wilt tanken, het pompnummer en het bedrag wat je wilt tanken en na betaling kun je beginnen. Zo hoef je nooit meer in de rij te staan bij het tankstation! Mobiel tanken is helemaal gratis in deze app en voor parkeren betaal je 0,22 cent. Lekker goedkoop! Ook fijn voor de zakelijke klant, want al je tankbonnen heb je lekker overzichtelijk bij elkaar.

6. MKB Brandstof

Heb jij als zakenman/vrouw wel wat beters te doen dan wachten bij het betaalautomaat? Via de app van MKB Brandstof kun je betalen voor parkeren, tanken en voor de wasstraat. Je betaalt 7,90 per maand voor een abonnement, en daarop twintig cent per transactie voor de autowas of parkeren. Een tanktransactie is gratis. Daarbij krijg je kosteloos advies over fiscale vragen rondom parkeren en je auto. Geweldig, toch?

7. Park-line

Met Park-line kun je op zakelijk gebied alles voor je auto regelen. Je kunt met deze app parkeren op straat en in de parkeergarage, maar ook tanken en zelfs je auto wassen. De zakelijke klant betaalt eenmalig vijf euro registratiekosten en heeft een abonnement voor 2,50 per maand. Per parkeertransactie betaal je dan nog 15 cent, tanken en wassen kun je gratis betalen via de app. Handig!


Mobiel parkeren is ontzettend handig. Zo riskeer je nooit meer een boete en hoef je niet van tevoren in te schatten hoe lang je ergens ongeveer wilt gaan parkeren. Met één druk op de knop start en beëindig je een parkeertransactie via een mobiele app. Met het nummer op de parkeerautomaat verbindt je als het ware je auto aan de juiste automaat, zodat de parkeerwachter met zijn scanner kan zien dat jij betaalt. Handig! Je betaalt om de twee weken of de maand en hebt dan al je parkeergegevens netjes op een rekening, die je per mail toegezonden krijgt. Met bovenstaande parkeer apps kun je goedkoop of gratis, betrouwbaar of met een flinke korting parkeren. Zeer de moeite waard, dus!


Dit artikel is geplaatst in de volgende categorie(ën): Auto Internet

Suggestie insturen

Opmerkingen, verbeteringen of suggesties op dit artikel? We horen graag van je zodat we de inhoud van dit artikel nog beter kunnen maken. Vul het onderstaande formulier in:


Tip van onze redactie

Copyright Dik.nl 2024 | DIK.NL geeft antwoord op je vraag