Welke verzekeraars bieden pechhulp on demand aan?

Welke verzekeraars bieden pechhulp on demand aan?

Laatst bijgewerkt: 31 juli 2019

Je rijdt naar je werk wanneer plotseling de motor een vreemd geluid begint te maken. Niet veel later begint er een rood lampje op je dashboard te branden. Je zet de auto aan de kant, maar je hebt helemaal geen pechhulp verzekering. Dat is balen! Gelukkig bestaat er tegenwoordig pechhulp on demand. Een pechhulp dienst waarbij je alleen betaalt wanneer je ook daadwerkelijk pech hebt. Hoe het precies werkt en welke aanbieders er zijn, dat lees je in dit artikel.


Wat is pechhulp on demand?

Veel mensen hebben een auto waar ze het liefst zo min mogelijk geld aan uitgeven. Jaarlijks kosten betalen voor pechhulp is daarom voor veel mensen een doorn in het oog. Weinig mensen krijgen te maken met pech, waardoor je soms jarenlang geld betaalt voor iets wat je niet gebruikt. Daarom is er ook de mogelijkheid om pechhulp on demand te gebruiken. Pechhulp on demand is een pechhulp die je pas betaalt wanneer je daadwerkelijk pech hebt. Onderhoud je de auto goed, of is je auto zo oud dat je hem bij defecten direct wilt wegdoen, dan kan pechhulp on demand een verstandige keus zijn. Je betaalt nergens voor en je weet bij een defect precies hoeveel dit defect je in totaal kost.

Is pechhulp on demand goedkoper?

Of je met pechhulp on demand echt goedkoper uit bent, hangt af van een aantal factoren. Ben je een gemiddelde bestuurder, dan heb je waarschijnlijk één keer per vijf jaar pechhulp nodig. Ongeveer 23% van de mensen heeft zelfs nooit pech gehad. De meeste pechhulp diensten vragen een bedrag van ca. 80 euro per jaar. In 5 jaar tijd betaal je dan 400 euro. Pechhulp on demand kost binnen Nederland tussen de 85 en 175 euro per aanvraag, afhankelijk van de benodigde reparatiewerkzaamheden.

Verwacht je minder dan één keer per vijf jaar pech te hebben? In dat geval ben je vaak goedkoper uit wanneer je pechhulp on demand gebruikt. Zit je aan de verkeerde kant van de statistieken, dan hoeft pechhulp on demand niet goedkoper te zijn. Heb je een automerk dat bekend staat om grote problemen, onderhoud je de auto slecht of ben je een pechvogel? In dat geval is een maandelijkse betaling wellicht nog steeds een goed idee.


Welke verzekeraars bieden pechhulp on demand?


Voor veel verzekeraars is het niet voordelig om alleen te werken op basis van pechhulp on demand. Omdat lang niet iedereen de kosten eruit haalt in het geval van pech, maakt de verzekeraar hierdoor dus minder winst. Toch zijn er een aantal aanbieders te vinden. Hieronder vind je ze allemaal.

Allsecur

Allescur is één van de meest bekende verzekeraars in Nederland. Als onderdeel van de Allianz Group heeft het al honderdduizenden Nederlanders voorzien van een autoverzekering. Allsecur heeft daarom uiteraard ook een pechhulp on demand dienst in het aanbod. Deze pechhulp biedt drie verschillende soorten hulp aan. Zo helpt Allsecur met het starten van de auto, het repareren van een defect en het transporteren van een auto. Op die manier ben je er altijd van verzekerd dat je auto zo snel mogelijk weer de weg op kan. De kosten voor pechhulp on demand van Allsecur zijn vanaf 70 euro per aanvraag. Heb je hulp nodig in het buitenland, dan kan dat vanaf 225 euro per oproep.


Roadguard

Roadguard is een pechhulp van Centraal Beheer en heeft een uitgebreide service. Heb je pech met de auto, dan weet je zeker dat je binnen no-time weer de weg op kunt. De website van Roadguard biedt een overzichtelijke lijst met mogelijke reparaties. Zo weet je precies waar je aan toe bent als je ondersteuning nodig hebt. Heb je een lege accu (95 euro), heb je hulp nodig met een lekke band (125 euro) of heb je verkeerd getankt (150 euro)? Roadguard is er voor je en is snel ter plaatse. Heb je hulp nodig tijdens een vakantie of rit in het buitenland, dan betaal je daar standaard 225 euro voor.


Bergnet

Bergnet is een Nederlands bedrijf dat bekend staat om zijn snelle een goede service. De service van bergnet is eenvoudig. Heb je pech, dan kun je via de website automatisch je GPS-locatie doorgeven, je straatnaam intypen of op een andere manier je locatie kenbaar maken. Ze komen dan soms al binnen 20 minuten naar je toe, waardoor je soms binnen een uur alweer op weg bent. Ideaal en dat voor een schappelijke prijs. Want voor 125 euro maak je al gebruik van de pechhulp on demand van Bergnet. Misschien niet onbelangrijk om te melden: de reviews over de service van Bergnet zijn wel héél erg lovend.


Wolves Mobiliteit

Woon je in de provincies Gelderland, Overijssel of Limburg? In dat geval kun je terecht bij Wolves Mobiliteit. Het bedrijf heeft diverse vestigingen in het Oosten van het land en is daardoor binnen korte tijd aanwezig om de reparatie aan je auto te verzorgen. Lukt het niet om de auto te repareren, dan kun je rekenen op transport van je auto. Wolves Mobiliteit zorgt er zo voor dat je in het Oosten van het land nooit meer bang hoeft te zijn voor defecten aan je auto.


Blij dat ik rij

De website blijdatikrij.nl valt buiten de standaard pechhulp verzekeringen voor auto’s. Dat komt omdat het bedrijf een vast bedrag per jaar berekent als abonnement en daarnaast ook nog een vast bedrag per oproep hanteert. Je betaalt bijvoorbeeld 30 euro per jaar aan vaste kosten. Heb je hulp nodig omdat je pech hebt, dan moet je daarnaast ook nog 60 euro per oproep betalen. Op die manier probeert Blij dat ik rij de kosten voor de jaarlijkse bijdrage laag te houden, omdat mensen hierdoor kleine reparaties zelf zullen uitvoeren.

Een voordeel van Blij dat ik rij is dat je lage jaarlijkse abonnementskosten betaalt. Ook de kosten voor het oproepen van pechhulp zijn redelijk laag. Maar eigenlijk zijn er weinig situaties waarin Blij dat ik rij voordeliger is dan andere aanbieders. De dienst is vooral voordelig als je vaak pech hebt. Heb je in één jaar twee keer pech, dan betaal je (30 + 60 + 60 =) 150 euro. Bij andere aanbieders kost de pechhulp vaak meer dan 75 euro per oproep, waardoor je in dit geval goedkoper uit bent bij Blij dat ik rij. Maar ga je uit van het gemiddelde van één keer pech in 5 jaar, dan vallen de cijfers iets anders uit. Je betaalt dan (5 x 30 + 60 =) 210 euro bij Blij dat ik rij, in tegenstelling tot soms maar 75 euro bij andere aanbieders. Hoe minder vaak je pech hebt, hoe voordeliger het is om toch voor een andere aanbieder uit deze lijst te kiezen.


Voorwaarden Pechhulp on demand

Let voor het afsluiten van de Pechhulp on Demand eerst op de voorwaarden. Niet iedere aanbieder hanteert dezelfde voorwaarden.

Eilanden
Zo moet je bijvoorbeeld altijd kijken of de pechhulp ook geldt voor het buitenland en het land waarnaar je toegaat. Sommige pechhulpdiensten komen namelijk niet op enkele Waddeneilanden en ook buitenlandse eilanden zoals de Azoren, Canarische eilanden en Madeira vallen regelmatig niet onder het dekkingsgebied. Hoewel je waarschijnlijk niet snel met je auto naar een eiland zal gaan, is het toch relevant om deze voorwaarden te controleren.

Europa
Ook zijn vaak alleen Europese landen gedekt. Voor landen zoals Turkije betekent het dat je alleen dekking hebt in het Europese gedeelte en niet het Aziatische gedeelte van Turkije.

Extra kosten buitenland
Voor veel verzekeraars is het eenvoudig om een monteur langs te laten komen als je op een Nederlandse snelweg gestrand bent. Daar zijn de kosten die je op de website ziet dan ook op gebaseerd. Ga je vaak met de auto naar het buitenland, bijvoorbeeld als je langs de grens woont, dan is het handig om die extra kosten inzichtelijk te hebben. De kosten voor een reparatie in het buitenland kunnen namelijk 50% tot meer dan 300% duurder zijn. Zonde als je net over de grens boodschappen bent gaan halen en daardoor hoge reparatiekosten voorgeschoteld krijgt. Let dus ook op hoe hoog deze extra kosten voor pechhulp in het buitenland zijn.


Heb jij een ANWB Wegenwacht verzekering, maar heb je nog nooit langs de kant van de weg gestaan? Dan is het misschien tijd om pechhulp on demand af te sluiten. Je maakt wellicht eenmalig hogere kosten, maar je bent op de lange termijn minder geld kwijt. Wil je weten hoe je het vaakst voorkomende probleem bij auto’s oplost? Lees dan ons artikel met een stappenplan voor wanneer je auto niet start. Heb je een aanrijding gehad en wil je van de auto af? Bekijk dan ook hoe je een schadeauto kunt verkopen.foto auteur Martijn Troch
Dit artikel is geschreven door Martijn Troch

Zelfstandig ondernemer bij Martijn Troch | Communicatie en Organisatie

LinkedIn
Dit artikel is geplaatst in de volgende categorie(ën): Verzekering Auto

Suggestie insturen

Opmerkingen, verbeteringen of suggesties op dit artikel? We horen graag van je zodat we de inhoud van dit artikel nog beter kunnen maken. Vul het onderstaande formulier in:


  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.

Tip van onze redactie

Copyright Dik.nl 2021 | DIK.NL geeft antwoord op je vraag