Alles wat je moet weten over limousine huren

Alles wat je moet weten over limousine huren

Laatst bijgewerkt: 29 juli 2019

Heb je wel eens in een limousine gezeten? Deze manier van vervoer is luxer dan luxe en perfect voor bijvoorbeeld je huwelijk, je grand entrée op een gala of een feest en als je iets bijzonders te vieren hebt. Zo weet je zeker dat alle ogen op jou gericht zullen zijn als je uitstapt! Of ben je op zoek naar een stijlvolle manier om je klanten te vervoeren? Een limousine heeft iets mysterieus, want wie zou er in deze lange auto zitten… Een beroemdheid? Nee hoor, ook jij kan vervoerd worden in een limousine, want je kunt deze wagen door heel Nederland huren. We helpen je graag en vertellen in dit artikel over alles wat je moet weten over een limousine huren.


Verschillende soorten limousines

Als je een limousine wilt gaan huren, is het belangrijk om te weten dat er verschillende soorten limousines zijn. Zo kun je op zoek naar de limousine die bij jouw speciale gelegenheid past! We zetten de verschillende soorten limousines die je kunt huren voor je op een rijtje.

Hummer limousine: de meest stoere limousine die je kunt huren

Je kent de Hummer vast wel: een enorme stoere auto waarmee je sowieso mensen nog even naar achter laat kijken als je langsrijdt. Er zijn ook Hummer limousines te huren: daar zul je echt een verpletterende entree mee maken. Als je bijvoorbeeld een vrijgezellenfeestje organiseert voor een aanstaande bruidengom, zal hij zijn geluk niet op kunnen: dit is wel de meest stoere limousine die er te huren is!

https://nl.pinterest.com/pin/175007135505456748/

Chrysler limousine: deze stijlvolle wagen is perfect voor een bruiloft

Deze klassieke limousine is een van de meest stijlvolle huurbare limousines. De Chrysler limousine heeft die echte Amerikaanse look uit de jaren twintig, en is luxer dan luxe. Binnenin vind je bijvoorbeeld een sterrenhemel op het plafond, prachtige leren bekleding en in de meeste Chrysler limousines ook een champagnebar. Perfect voor een bruiloft, dus.

https://nl.pinterest.com/pin/788481847241322029/

Excalibur limousine: met een prachtig klassiek karakter

Ook de Excalibur limousine is zeer stijlvol, maar dan juist op een klassieke manier. Zo’n wagen zie je in Nederland niet vaak rijden, en daarom is het heel bijzonder om eens in een Excalibur limousine te zitten. Het retro karakter van deze prachtige limousine zal menig hoofd doen omdraaien.

https://nl.pinterest.com/pin/429108670737804669/

Lincoln limousine: de meest bekende limousine

De Lincoln is één van de meest populaire limousines: ze zijn te huur in verschillende kleuren, zijn ontzettend ruim en daarbij modern ingericht. Je zult beschikking hebben tot alles wat je nodig hebt in deze weelderige wagen.

https://nl.pinterest.com/pin/719661215434781368/


Zet eerst deze zaken op een rijtje voordat je een limousine gaat huren

Als je een limousine wilt gaan huren, moet je even een paar zaken op een rijtje zetten. Wat vind je belangrijk bij het huren van een limousine? Natuurlijk bekijk je eerst welke soort limousine het beste bij jouw speciale gelegenheid past. Ook is het handig om alvast vast te stellen voor hoeveel uur je de limousine nodig hebt. Het zou jammer zijn als jij je zinnen al op een bepaald type limousine hebt gezet, maar dat je deze alleen voor een paar uur kunt huren terwijl jij de wagen de hele dag tot je beschikking wilt hebben.

Ook kun je er over nadenken of je een chauffeur wilt hebben of zelf de auto wilt besturen (of bijvoorbeeld door een kennis): verschillende limousine verhuurbedrijven bieden een chauffeur aan, waar je ook nog bepaalde eisen kunt stellen. De chauffeur kan bijvoorbeeld meerdere talen spreken, een bepaalde dress code aanhouden of juist lekker los zijn voor een vrijgezellenfeest. Zo weet je zeker dat je bij de limousine (en het verhuurbedrijf) uit komt die het beste bij jou en jouw feestje of andere gelegenheid past.

Een opsomming van de zaken die je voor jezelf moet bepalen bij het huren van een limousine zijn dus:
– Welke soort limousine wil je? (Type, kleur, etc)
– Voor welke tijden wil je een limousine huren?
– Wil je een chauffeur, en zo ja, zijn er bepaalde eisen aan deze chauffeur?


Dit zijn de beste verhuurbedrijven van limousines

Er zijn in Nederland talloze bedrijven die limousines verhuren. Dat zijn verhuurbedrijven die zich puur op limousines richten, maar ook wat algemenere autoverhuurbedrijven die één of twee limousines in het assortiment hebben. Als je op zoek gaat naar een verhuurbedrijf, is het handig om de recensies van het bedrijf eens door te nemen. Als je wilt dat het verhuurbedrijf van de limousine van je dromen in de buurt zit, kun je daar gemakkelijk op Google naar zoeken. Er zijn ook verschillende verhuurbedrijven die graag door heel Nederland jouw speciale gelegenheid mooier komen maken, ook al zit het bedrijf niet direct om de hoek. Als je niet zo goed kan kiezen, vertellen we je hier meer over de drie beste en meest populaire verhuurbedrijven van limousines in Nederland.

Star Lines

Star Lines is één van de grootste en meest populaire verhuurbedrijven van limousines in Nederland. Star Lines heeft zestien limousines te huur, zodat er altijd een type en een kleur limousine beschikbaar is die bij jouw wensen past. De chauffeurs van Star Lines zijn ontzettend vriendelijk en zetten zich voor honderd procent in om jouw dag nog mooier te maken. Daarbij krijg je een gratis fles champagne, die lekker al voor je koud staat. Proost!

Splendeur Limousines

Als je op zoek bent naar een limousine voor een zakelijke gelegenheid, is Splendeur Limousines een goed adres. Zij hebben alle ervaring met dit soort gelegenheden en ook de chauffeurs weten dus prima wat wel en not done is. Zij spreken prima hun talen en zijn netjes en gastvrij. Kies uit een van de vijf prachtige limousines, waaronder een gouden (!) Lincoln limousine, de enige van heel Nederland!

Big Limo Limousines

Big Limo Limousines noemt zichzelf dé limousinespecialist van Nederland, en in de recensies wordt dit alleen maar beaamd. Big Limo Limousines heeft meerdere limousines van de merken Chrysler en Hummer. Zo kun jij met je gezelschap in stijl aankomen bij de locatie van je speciale gelegenheid!

https://nl.pinterest.com/pin/195062227595706323/


Tips voor het (goedkoop) huren van een limousine

Als je graag een limousine wilt huren, maar niet de hoofdprijs wilt betalen, hebben wij nog handige tips voor je. Zo kun je weer wat centen besparen!

Vergelijk verhuurbedrijven met elkaar

Dit geldt eigenlijk voor alles dat je online wilt huren: vergelijk verschillende bedrijven met elkaar! Op sites als Huren.nl kun je gemakkelijk de prijzen van de limousine naar jouw wens vergelijken bij verschillende verhuurbedrijven.

Met een groot gezelschap?

Veel verhuurbedrijven hebben een goede deal als je meerdere limo’s in één keer huurt. Huur dus, als je meerdere wagens nodig hebt, zeker in één keer alle limousines, zodat je van een goede prijs kunt genieten.

Huur je voor een dagdeel of een aantal uur?

Als het goed is, heb jij voordat je een limousine gaat huren bekeken hoe lang je de limousine wilt gebruiken. Check bij het huren even of het goedkoper is om de limousine te huren voor een dagdeel in plaats van een bepaald aantal uur, of juist andersom. Soms kan dat al heel wat euro’s schelen!


Wat is een limousine precies?

Je hebt vast wel eens in je leven een limousine gezien. Deze lange auto’s worden gezien als een statussymbool over de gehele wereld. Wil je graag meer weten over deze luxe voertuigen voordat je er eentje gaat huren? Geen probleem, we vertellen je graag over de geschiedenis van deze auto en wat een limousine nou een limousine maakt.

Waar komt de naam limousine vandaan?

Van oudsher is de limousine een voertuig waarvoor een chauffeur met een open dak zit: deze naam komt van de Franse regio Limousin, waar de herders uit deze streek jassen met een soort capuchon droegen om zich te beschermen tegen verschillende weersomstandigheden. Afgeleid daarvan bouwde men een koets met een overdekte zitplaats voor de bestuurder: daar komt de naam limousine vandaan! Eerst dus een luxe koets, nu een luxueuze auto waar meerdere mensen in vervoerd kunnen worden op een stijlvolle manier.

Hoelang is een limousine doorgaans?

Een limousine is doorgaans tussen de acht en negen meter lang, en in zulke auto’s passen ongeveer acht mensen. Er zijn ook grotere limousines: in Amerika zelfs de grootste van de wereld – die is bijna 31 meter! Groot, groter, grootst, dus. De inrichting van deze weelderige manier van vervoer is super de luxe: je vindt vaak een minibar in de limousine, net als prachtige en comfortabele leren bekleding en een goed geluidssysteem.

Welk rijbewijs heb je nodig om een limousine te besturen?

Meestal mag je gewoon met je ‘normale’ rijbewijs B een limousine besturen, maar dan mogen er maximaal acht personen in de auto zitten. Als je meer dan acht personen wilt vervoeren, dan heb je een vergunning nodig voor besloten busvervoer. Die kun je aanvragen bij de gemeente.

https://nl.pinterest.com/pin/621778292285301248/Dit artikel is geplaatst in de volgende categorie(ën): Dagje uit Auto

Suggestie insturen

Opmerkingen, verbeteringen of suggesties op dit artikel? We horen graag van je zodat we de inhoud van dit artikel nog beter kunnen maken. Vul het onderstaande formulier in:


  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.

Tip van onze redactie

Tripper
Copyright Dik.nl 2021 | DIK.NL geeft antwoord op je vraag