Dik.nl bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie als u een aankoop doet via deze links.

10 leuke workshops in Rotterdam

10 leuke workshops in Rotterdam

Laatst bijgewerkt: 5 oktober 2022

Ben je op zoek naar een leuke workshop voor jouw vrijgezellenfeestje of het bedrijfsuitje dat er bijna aan staat te komen? Of ben je op zoek naar een leuk uitje voor een gezellige dag met vrienden, vriendinnen of familieleden? Dan ben je hier aan het juiste adres. Voor dit artikel zijn we namelijk op zoek gegaan naar leuke workshops in Rotterdam. Het resultaat is een lijst met maar liefst 10 leuke workshops. Komen ze:


1. Kaas maken | Kaasworkshops

Ben je dol op kaas en lijkt het je leuk om te leren hoe je dit zelf kunt maken? Dan is het volgen van een kaasworkshop echt iets voor jou. Tijdens deze workshop leer je alles over het maken van kaas en het proces dat daarvoor nodig is. Daarna mag je zelf aan de slag met het maken van je eigen kaas. Tijdens de workshop krijg je onder andere koffie, thee en huisgemaakte cake geserveerd. Daarnaast wordt er ook nog een boerenlunch verzorgd. Een workshop kaas maken kan zowel individueel als voor een groep geboekt worden en duurt ongeveer 5,5 uur.

Meer informatie over deze workshop kun je vinden op de website van Kaasworkshops.


2. Sushi workshop | Kookstudio 25

Bij Kookstudio 25 kun je zelf sushi leren maken tijdens de Sushi Workshop. De workshop start met een uitleg over het maken van sushi. Daarna wordt de groep onderverdeeld in teams, die samen sushi gaan maken. Als de sushi’s klaar zijn, ga je die gezamenlijk opeten onder het genot van een wijntje, bier of fris. Daarnaast wordt er ook nog voor een dessert gezorgd. De Sushi workshop is overigens niet de enige workshop die je bij Kookstudio 25 kunt volgen, je kunt er bijvoorbeeld ook Pincho’s leren maken.

Meer informatie over de Sushi workshop of de overige workshops die hier gegeven worden, kun je op de website van Kookstudio 25 vinden.


3. Workshop Action Painting | I Love Workshops

Action painting is een vorm van schilderen waarbij je zonder na te denken een schilderij gaat maken. Hierbij mag je met de verf gooien om al je woede en frustraties eruit te gooien. Het resultaat is een bijzonder kunstwerk en een heerlijk leeg hoofd. Een workshop Action Painting duurt 2 uur en is onder begeleiding van een professional. Wil je liever langer met verf gooien of ook genieten van een hapje en een drankje tussendoor? Dan is dit mogelijk door een van de uitgebreidere workshops te boeken.

Meer weten over deze workshop? Dan kun je terecht op de website van I Love Workshops.


4. Graffiti workshop | Graffitinetwerk

Op zoek naar een andere creatieve workshop? Dan is een workshop graffiti misschien wel iets voor jou. Tijdens deze workshop krijg je uitleg over de verschillende materialen en hoe je deze kunt gebruiken om de mooiste dingen te maken. Daarna trek je je beschermende kleding aan, waarna je zelf aan de slag mag met leuke opdrachten. Een leuke workshop voor mensen die graag creatief bezig zijn en meer willen leren over deze bijzondere manier van kunst maken. De workshop kan gevolgd worden op een van de locaties van Graffitinetwerk of op een locatie naar keuze. De workshop kan geboekt worden vanaf 10 personen en duurt ongeveer 2 uur.

Naast de graffitiworkshop kun je hier nog veel meer workshops volgen, waaronder een:

 • Street-art workshop
 • Light-painting workshop
 • Streetpainting workshop
 • Schilder workshop

Meer informatie over de graffiti workshops of de overige workshops die hier kunt volgen, kun je vinden op de website van Graffitinetwerk.


5. Koffie workshop | SmallEvents

Ben je gek op koffie en wil je graag precies te weten komen hoe je zelf de allerlekkerste koppen koffie kunt maken? Dan is een koffie workshop voor jou een heel goed idee. Tijdens deze workshop leert een barista je alles over de geschiedenis, soorten en de maling van koffie. Daarnaast krijg je allerlei handige tips en tricks om zelf de beste koffie te maken. Nadat je voorzien bent van een hoop nuttige informatie mag je zelf aan de slag met het maken van de lekkerste koffie, waar je dan natuurlijk ook van mag drinken. Deze workshop is te boeken vanaf 8 personen en duurt ongeveer 2,5 uur.

Meer informatie over deze workshop kun je vinden op de website van SmallEvents.


6. Workshop zilveren ring maken | Petra Jongmans

Sieraad ontwerpster Petra Jongmans verzorgt workshops waarin ze jou de kneepjes van haar vak leert. Een van die workshops is het ontwerpen en maken van een zilveren ring. Tijdens de workshop leert ze je alles over slagtechnieken en op wat voor manieren je de ring kunt versieren, bijvoorbeeld door het gebruik van stenen of parels. Een leuke creatieve workshop met misschien wel een nóg leuker aandenken. Deze workshop duurt ongeveer 3 tot 4 uur en is te boeken voor gezelschappen van 2 t/m 8 personen.

Wil je meer weten over deze workshop of over de overige workshops die je hier zou kunnen volgen? Dan kun je terecht op de website van sieraad ontwerpster Petra Jongmans.


7. Workshop Bonbons maken | Olala Chocola

Ben je dol op chocolade en dan vooral op bonbons? Dan is deze workshop echt iets voor jou. Tijdens de workshop Bonbons maken leer je alles over het maken van deze lekkernijen. Tijdens de workshop kom je eerst alles te weten over de herkomst van chocolade en de manieren waarop er met het product gewerkt kan worden. Vervolgens mag je zelf je mouwen opstropen om maar liefst 24 bonbons te gaan maken. Tussendoor krijg je koffie, thee en iets lekkers geserveerd. De workshop duurt ongeveer 1,5 uur en is geschikt voor groepen van 4 t/m 7 personen. Wil je graag met meer of minder mensen komen, dan is dit geen enkel probleem, daar worden namelijk aparte workshops voor aangeboden.

Wil je graag meer informatie over de workshop bonbons maken? Dan kun je terecht op de website van Olala Chocola.


8. Djembe workshop | 1001 activiteiten

Ben je dol op muziek en lijkt het je superleuk om te leren hoe je Afrikaans kunt trommelen? Dan is een workshop Djembe echt iets voor jou. Tijdens de workshop leer je eerst alles over de instrumenten en hoe je deze kunt bespelen. Daarna mag je zelf aan de gang met het maken van muziek, waarbij je je eigen ritme of dat van de groep zult vinden. De workshop duurt 30 minuten tot 2 uur, afhankelijk van de grootte van de groep en jouw/jullie wensen.

Meer informatie over deze workshop vind je op de website van 1001 activiteiten.


9. Regular Pole workshop | Sportief Paaldansen

Lijkt het je leuk om te leren hoe je op sportieve wijze kunt paaldansen? Dan is een workshop Regular Pole echt iets voor jou. Door middel van handige tips en trucs leer je helemaal zelf klimmen, draaien en zitten in de paal. Je begint uiteraard eerst met een warming-up om de spieren warm en soepel te krijgen. Daarna gaat de workshop beginnen. De duur van de workshop hangt af van je wensen. Zo kun je een workshop van 1, 1,5 of 2 uur volgen. Naast de Regular Pole workshop kun je hier ook andere workshops paaldansen volgen, waaronder een:

 • Sexy Pole workshop
 • Crazy Pole workshop
 • Twerk & Pole workshop

Meer informatie over de workshops kun je vinden op de website van Sportief Paaldansen.


10. Improvisatietheater workshop | SmallEvents

Een improvisatietheater workshop is een hele leuke manier om iets over dit onderdeel van theater te leren. Ideaal voor liefhebbers van theater en shows als De Lama’s. Tijdens de verschillende oefeningen leer je spelenderwijs samenwerken, fouten durven maken en jezelf open durven stellen voor anderen. Daarna ga je samen scenes spelen, waarin humor een belangrijke rol speelt. Daardoor staat deze workshop zeker ook garant voor een hoop lol. Een superleuke workshop om samen met collega’s of vrienden te doen. De workshop duurt ongeveer 2 uur en is te boeken vanaf 10 personen.

Meer informatie over de Improvisatietheater workshop kun je op de website van SmallEvents vinden.


Andere leuke workshops in Rotterdam

Ben je op zoek naar nog meer leuke workshops in Rotterdam. Dan kun je bijvoorbeeld ook nog een van de volgende workshops volgen:

 • Workshop Schermen
 • DJ Workshop
 • Workshop Disco Dansen
 • Cocktail workshop

Meer informatie over deze workshops of alle andere workshops die in Rotterdam te volgen zijn, kun je online vinden.


Leuke workshops in Rotterdam

In dit artikel heb je 10 leuke workshops in Rotterdam kunnen vinden. Hierbij hebben we zowel culinaire als muzikale workshops voor je verzameld. En daar hebben we creatieve en sportieve workshops aan toegevoegd. Zo is er een rijtje ontstaan waarin je waarschijnlijk wel een workshop kunt vinden die bij jou past of die je leuk lijkt. Meer informatie over de workshops in dit artikel kun je vinden op de websites van de aanbieders. Ben je op zoek naar nog meer leuke workshops in Rotterdam? Dan kun je online nog veel meer leuke workshops vinden.foto auteur Nadine Swagerman
Dit artikel is geschreven door Nadine Swagerman

Schrijft met plezier over de meest uiteenlopende onderwerpen. Heeft een eigen tekstbureau en is daarnaast auteur. Houdt van eten, muziek, series en lezen. En trekt in haar vrije tijd het liefst de natuur in met haar hond.

Website
Dit artikel is geplaatst in de volgende categorie(ën): Dagje uit

Suggestie insturen

Opmerkingen, verbeteringen of suggesties op dit artikel? We horen graag van je zodat we de inhoud van dit artikel nog beter kunnen maken. Vul het onderstaande formulier in:


Tip van onze redactie

Tripper
Copyright Dik.nl 2024 | DIK.NL geeft antwoord op je vraag