Dik.nl bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie als u een aankoop doet via deze links.

5 leuke workshops voor twee personen

5 leuke workshops voor twee personen

Laatst bijgewerkt: 5 oktober 2022

Workshops zijn een leuke manier om in korte tijd een nieuwe vaardigheid te leren. En het wordt nog leuker als je dit samen kunt doen met je beste vriend of vriendin of op een date. Dat is weer eens wat anders dan pizza en de bioscoop. Maar welke mogelijkheden heb je nu eigenlijk als je met z’n tweeën een interessante workshop wilt volgen? Wij hebben voor jou de vijf leukste workshops voor twee op een rijtje gezet.

Wat is een workshop eigenlijk?

We hebben allemaal de term ‘workshop’ wel eens ergens horen vallen. Maar wat wordt hier nou precies mee bedoeld? Een workshop is in feite een soort cursus waar een groep mensen tegelijkertijd aan meedoet. Je leert hierbij meestal nieuwe vaardigheden door middel van praktijkopdrachten. Workshops kunnen variëren in lengte. Sommige workshops duren slechts een paar uurtjes. Anderen nemen meerdere dagen in beslag. Een ander kenmerk van workshops is dat ze interactief zijn. Zoals de naam al doet vermoeden, wordt je aan het werk gezet. Je gaat meteen actief aan de slag met de informatie die je krijgt toegereikt. Er zijn talloze verschillende soorten workshops. Soms hebben ze een zakelijke functie en volg je met collega’s een workshop om je vaardigheden voor op je werk te verbeteren. Maar vaak worden workshops gevolgd voor het plezier, bijvoorbeeld tijdens een teamuitje of verjaardag.

Een workshop voor twee

Workshops zijn dus leuke activiteiten om te ondernemen met een grote groep mensen. Bijvoorbeeld met je hele vriendengroep of al je collega’s. Maar soms wil je liever met z’n tweeën iets doen. Als je bijvoorbeeld wat quality time wilt doorbrengen met je beste vriend of vriendin of wanneer je een bijzondere date wilt organiseren voor jou en je partner. Helaas gaat deelname aan een workshop met slechts twee personen niet altijd even makkelijk. Vaak hanteren organisatoren van workshops een beleid dat luidt: ‘boeken vanaf minimaal tien personen’ of iets dergelijks. Gelukkig zijn er ook genoeg opties voor interessante workshops met z’n tweetjes. Kijk maar hieronder.


De 5 leukste workshops voor twee personen

1. Samen leren cocktails mixen

Ben jij gek op een lekkere piña colada of een goede mojito, dan is een cocktail workshop echt iets voor jou! Deze cocktail workshop kun je ook met slechts twee personen volgen in de bar ‘Lunar’ aan het Amsterdamse Rembrandtplein. Jij en je vriend of vriendin leren in mum van tijd de fijne kneepjes van het vak. Kom erachter hoe je met een paar simpele tips en tricks jouw favoriete cocktail helemaal zelf in elkaar kunt flansen. Daar zul je nog eens indruk mee maken op je volgende feestje of etentje. Bijkomend voordeel: nadat jullie hebben genoten van jullie zelfgemaakte drankjes, ben je meteen in de stemming om samen een dansje te wagen op de dansvloer. Geniet, maar drink met mate.

Een workshop cocktails maken voor twee personen in cocktailbar Lunar in Amsterdam kost in totaal €29,99 op Groupon.nl.


2. Ontwerp en maak je eigen leren tas

Zijn jij en je beste vriendin helemaal gek op leren tassen? Dan is dit jullie unieke kans om je eigen tassen te ontwerpen én te maken. Super moeilijk en ingewikkeld? Dat valt reuze mee! In het atelier ‘Leathers’ leren jullie hoe je in een paar uurtjes je eigen, unieke tas maakt. De twee ateliers van Leathers bevinden zich in Dordrecht en Zierikzee en je kunt al meedoen vanaf één persoon. Het mooie is dat je geen eerdere ervaring nodig hebt met de naaimachine om mee te kunnen doen aan deze leuke en creatieve workshop.

Tijdens deze workshop hebben jij en je vriendin de keuze uit vele verschillende kleuren leder. En je gaat niet met lege handen naar huis! Aan het einde van deze workshop hebben jullie een prachtige, zelfgemaakte leren tas om te showen aan al je vriendinnen. De workshop kost €29,99 per persoon. Dit is inclusief het materiaal dat wordt gebruikt voor het maken van je tas.


3. Leef je uit met verf gooien!

Als je denkt aan de schilderkunst, denk je dan aan geduldig en rustig kleine strookjes verf aanbrengen met je penseel? Nou, bij deze workshop gaat het er een stuk ruiger aan toe! Je krijgt hier de unieke kans om je helemaal uit te leven op het doek en lekker samen te smijten met verf. Ja, je leest het goed. Met verf gooien mag hier gewoon! Maar maak je geen zorgen: je gaat niet zomaar in het wilde weg met wat verf smijten, je krijgt les in de kunst van ‘splash art’ van een echte professional. Hoewel het proces er lekker rommelig en chaotisch aan toe gaat, is het eindresultaat een verbazingwekkend mooi kunstwerk dat je met trots in je woonkamer kunt ophangen.

‘Splash Art’ bevindt zich in Arnhem en is mogelijk voor (grote) groepen, maar ook gezellig voor met z’n tweetjes. Je betaalt een vaste prijs van €255 voor een exclusieve workshop van ongeveer twee uur. Je mag hieraan deelnemen van 1 tot 6 personen. Jullie krijgen privé les van een echte pro. Je maakt samen met je vriend of vriendin je eigen unieke kunstwerk op een lekker groot doek van 1 bij 1 meter. Daarnaast worden jullie getrakteerd op een glaasje champagne en zo veel thee, koffie en jus d’orange als jullie maar willen. Heb je aan één doek niet genoeg? Dan kun je voor een meerprijs extra doeken bij bestellen.


4. Ontwerp en maak je eigen sieraden

Zijn jullie ook zo gek op sieraden en heb je altijd al eens je eigen sieraden willen maken én ontwerpen? Dat kan tijdens de verschillende workshops die worden aangeboden bij Uniek Sieraad. De workshops zijn te volgen in Reeuwijk of Munstergeleen. Er zijn vele verschillende soorten workshops mogelijk. Wat dachten jullie bijvoorbeeld van een workshop zilveren fantasiering maken, een sieraad maken van je eigen goud of een privé dag waarbij jullie als koppel je eigen trouwringen mogen ontwerpen en smeden? Keuze genoeg!

De workshops worden altijd begeleid door één of meer echte edelsmeden die jullie de fijne kneepjes van het vak zullen bijbrengen zoals polijsten, vijlen, zagen en afwerken. De workshops duren ongeveer 2 tot 4 uur en beginnen in prijs vanaf €49,50 per persoon. Aan het einde van de dag gaan jullie allebei met een prachtig en uniek sieraad naar huis.


5. Leer samen koken als een echte chef

Echte liefde gaat door de maag! Zoek je naar een unieke en gezellige date voor jou en je lief? Ga dan op kookworkshop met z’n tweeën bij Kookery Culinary College. Bij de open kookworkshops kun je je met z’n tweeën aansluiten. Er worden kookworkshops georganiseerd in Amsterdam, Den Haag, Leiden en Haarlem. Je kunt kiezen uit verschillende soorten workshops. Denk bijvoorbeeld aan een workshop Indonesisch koken, Italiaans koken of algemene kooklessen. De kooklessen beginnen vanaf €64,50 per persoon. Bijkomend voordeel: na afloop van deze romantische en nuttige workshop mag je jullie zelfgemaakte culinaire creaties lekker oppeuzelen. Eet smakelijk!


Workshops zijn leuk en leerzaam en ontzettend veelzijdig. Helaas zijn de meeste workshops alleen te boeken wanneer je met een groep van minimaal zes personen bent. En soms wil je toch echt niet met zo’n hele groep op stap. Soms wil je gewoon lekker met z’n tweetjes iets ondernemen. Zoals je hierboven hebt kunnen lezen zijn er gelukkig ook genoeg leuke opties als je op zoek bent naar een interessante workshop voor met z’n tweeën. Welke gaat het worden voor jullie? Dat hangt er maar net vanaf wat jullie leuk vinden. Ga voor een workshop die dichtbij jullie eigen interesses ligt. Of kies juist voor iets wat jullie nog nooit eerder hebben gedaan en kom uit je comfort zone. Dat wordt gegarandeerd een dag of avond die jullie nooit meer zullen vergeten!foto auteur Dik de Graaf
Dit artikel is geschreven door Dik de Graaf

Fanatiek blogger voor Dik.nl en altijd op zoek naar diepgang. Bijt zich helemaal vast in een onderwerp om alles tot in de puntjes uit te zoeken. Gek op reizen, sporten en lezen.

Website
Dit artikel is geplaatst in de volgende categorie(ën): Dagje uit

Suggestie insturen

Opmerkingen, verbeteringen of suggesties op dit artikel? We horen graag van je zodat we de inhoud van dit artikel nog beter kunnen maken. Vul het onderstaande formulier in:


Tip van onze redactie

Tripper
Copyright Dik.nl 2023 | DIK.NL geeft antwoord op je vraag