8 plekken voor een cocktail workshop

8 plekken voor een cocktail workshop

Laatst bijgewerkt: 28 februari 2019

Ben jij dol op cocktails en zou je graag willen leren hoe je deze drankjes zelf kunt maken? Of ben je op zoek naar een leuk uitje met vrienden, familie of collega’s voor een verjaardag, vrijgezellenfeestje of bedrijfsuitje? Dan kan het volgen van een cocktail workshop een heel goed idee zijn. Tijdens zo’n workshop leer je alles over het maken van cocktails en mag je zelf aan de slag met shakers, likeuren en garneringen. Een gezellige, leuke én leerzame workshop. Op welke plekken je zo’n cocktail workshop kunt volgen? Wij zochten het voor je uit.


1. NY Basement | Rotterdam

In het souterrain van Hotel New York in Rotterdam vind je restaurant en cocktailbar NY Basement. Op deze hippe locatie kun je niet alleen terecht voor een hapje en een drankje, maar je kunt er ook zelf cocktails leren maken. De cocktail workshop bij NY Basement duurt 2 uur en tijdens de workshop ga je onder begeleiding van de bartender drie verschillende cocktails maken. De workshop is eventueel nog aan te vullen met extra’s, zoals een uur borrelen na de workshop of het eten van een speciaal door de chef gemaakt menu met kleine gerechtjes.


2. Dazzling Cocktails | Op 15 verschillende locaties

Een workshop bij Dazzling Cocktails is op 15 verschillende locaties te volgen, waaronder in:

 • Amsterdam bij Fossa of L’Opera
 • Den haag bij Havana
 • Tilburg bij L!VE Pianobar & Restaurant
 • Maastricht bij Momus
 • Utrecht bij Stairway To Heaven of Hemingway

Andere locaties zijn Amersfoort, Arnhem, Breda, Eindhoven, Geldermalsen, Haarlem, Leiden, Nijmegen, Rotterdam en Den Bosch. Dazzling Cocktails verzorgt daarnaast ook nog workshops op locatie.

Bij Dazzling Cocktails zijn er verschillende workshops te boeken. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een workshop van 1 uur, waarbij je allemaal 1 cocktail leert maken. Of voor een workshop van 2 uur, waarbij iedereen 2 cocktails leert maken. Tijdens de workshops leer je alles wat je moet weten over cocktails. Niet alleen hoe je ze moet maken, maar ook welke materialen je gebruikt en hoe je de beste houding aan kunt nemen tijdens het shaken. Daarnaast heb je de keuze tussen het maken van zowel alcoholische als non-alcoholische cocktails.


3. House of Bols | Amsterdam

Bij House of Bols kun je niet alleen zelf cocktails leren maken, maar je kunt er ook een tour volgen om alles te weten te komen over deze drankjes. Deze bijzondere tour duurt ongeveer een uur en wordt afgesloten met het drinken van een cocktail aan de Spiegelbar. Je kunt deze tour combineren met de workshop of ervoor kiezen om alleen de workshop te volgen. De workshop duurt ongeveer een half uur en in die tijd leren de bartenders je hoe je twee verschillende cocktails kunt maken.


4. Cocktail-shaken.nl | Scheveningen

In Scheveningen kun je bij cocktail-shaken.nl een cocktail workshop volgen. Tijdens deze workshop leer je alles wat je over cocktails moet weten. De bartender zorgt er daarbij voor dat je zelf de kneepjes van het vak leert kennen, zodat je straks ook thuis de allerlekkerste cocktails kunt maken. Er wordt onderscheid gemaakt tussen ‘winterse’ en ‘zomerse’ workshops, waarbij de cocktails worden afgestemd op het seizoen. De workshops duren zo’n 1,5 tot 2 uur. De cocktail workshop kan eventueel nog aangevuld worden met een uitgebreide barbecue aan het strand. Superleuk voor een vrijgezellenfeestje of bedrijfsuitje.


5. NJOY Cocktailbar | Amsterdam

Bij cocktailbar NJOY in Amsterdam kun je een cocktail workshop volgen die volledig op jouw wensen en het gezelschap kan worden aangepast. Voordat de workshop begint krijg iedereen eerst een welkomst cocktail, waarna je aan de slag gaat met het maken van twee verschillende cocktails. De bartenders zullen je hierbij voorzien van alle informatie die je nodig hebt en je ondersteunen bij het maken van de cocktails. Hoeveel cocktails jullie gaan maken en hoe lang de workshop zal duren, is afhankelijk van het gezelschap.


6. Mad Mick’s Breakaway Café | Rotterdam

Bij Mad Mick’s Breakaway Café in Rotterdam kun je drie verschillende cocktail workshops volgen. Deze bijzondere locatie met een Amerikaans tintje is een hele leuke plek om zelf cocktails te leren maken. De drie workshops die je er kunt volgen zijn:

 • Rookie Bartender. Tijdens deze 1,5 uur durende workshop leer je twee verschillende cocktails en een shooter (cocktail shot) maken onder het genot van wat snacks.
 • Breakaway Bartender. Tijdens deze workshop maak je drie cocktails en een shooter en krijg je tussendoor snacks geserveerd. Deze workshop duurt ongeveer 2,5 uur.
 • Themed workshop. Ook worden er workshops met een bepaald thema aangeboden. Zo kun je een seizoensgebonden workshop boeken of een workshop waarin je enkel en alleen klassieke cocktails leert maken.


7. SPEV | 8 verschillende locaties

Bij SPEV is het mogelijk om een cocktail workshop te boeken op een van de acht locaties waar zij deze geven. Deze locaties zijn onder andere strandpaviljoens waarmee SPEV een samenwerking heeft. Deze strandpaviljoens vind je in:

 • Noordwijk
 • Katwijk
 • Wassenaar
 • Kijkduin
 • Hoek van Holland
 • Zandvoort
 • Bloemendaal
 • IJmuiden

Tijdens een cocktail workshop op een van deze locaties, leer je van de ervaren bartenders alles over het maken van een cocktail. Allereerst zal hij/zij je alles vertellen over de likeuren die gebruikt worden, de materialen die nodig zijn voor het maken van een cocktail en de manier waarop je ze het beste kunt presenteren. Daarna mogen jullie zelf cocktails gaan maken. Hierbij kunnen jullie kiezen uit het maken van alcoholische of non-alcoholische cocktails. Afhankelijk van hoeveel cocktails jullie zelf zullen maken, duurt de workshop ongeveer 1 tot 1,5 uur.


8. Cocktail workshop op locatie

Het volgen van een cocktail workshop is niet alleen mogelijk in een cocktailbar, café of strandpaviljoen, maar het is ook mogelijk om een workshop op locatie te volgen. Er zijn een hoop aanbieders die hun workshops bij jou thuis, op je werk of op een andere plek kunnen komen geven. Een aantal van deze bedrijven zijn:

SHAKE IT

Bij SHAKE IT kun je een 1,5 uur durende cocktail workshop boeken, waarbij je alles leert over het shaken van cocktails. Tijdens de workshop ga je zelf cocktails maken onder begeleiding van een bartender. Een cocktail workshop van SHAKE IT is door heel Nederland te boeken.

Bar Company

Een cocktail workshop van de Bar Company kan op een locatie naar wens worden gegeven. Tijdens de workshop leer je eerst alles over de ingrediënten die gebruikt worden voor het maken van de cocktails en de manier waarop je een cocktail kunt shaken. Daarna mogen jullie zelf gaan proberen om 3 verschillende cocktails te maken. De workshops zijn volledig verzorgd en de duur ervan hangt af van jouw wensen.

Bar Planet

Bij Bar Planet kun je een cocktail workshop op maat volgen. Niet alleen hebben zij zelf locaties in Amsterdam, Utrecht, Zandvoort, Haarlem en Zaandam, maar je kunt de workshop ook op een ‘eigen’ locatie volgen. Bijvoorbeeld bij je thuis of in een zaaltje dat je hebt afgehuurd voor een feestje. Deze cocktail workshops kun je volledig naar wens aanpassen. Niet alleen kun je hierbij aangeven wat voor soort cocktails je graag zou willen maken, maar ook of deze alcoholisch of non-alcoholisch moeten zijn. Je kunt er ook voor kiezen om een van de 3 workshops uit het vaste aanbod van Bar Planet te boeken. Hierbij heb je de keuze uit de volgende workshops:

 • Intro workshop. De intro workshop duurt 45 minuten tot een uur en in deze tijd leer je 1 cocktail en 1 shooter maken.
 • XL workshop. De XL workshop duurt 1 tot 1,5 uur en tijdens deze workshop leer je 2 cocktails en 1 shooter maken.
 • XXL workshop. De XXL workshop duurt zo’n 1,5 tot 2 uur. In deze tijd leer je 3 verschillende cocktails en 1 shooter maken.

Voor de workshops op maat kun je contact met Bar Planet opnemen om de mogelijkheden te bespreken.

View this post on Instagram

Werelddelen cocktails @ Purmerend

A post shared by barplanet (@barplanet_nl) on


Een cocktail workshop volgen

Een cocktail workshop volgen kan op veel verschillende plekken. Niet alleen kun je deze workshops volgen in bars of restaurants, maar het is ook mogelijk om een workshop op locatie te laten verzorgen. Zo kun je bijvoorbeeld een cocktail workshop bij je thuis organiseren of op de plek waar jullie een bedrijfs- of vrijgezellenfeestje vieren. Ben je op zoek naar een andere locatie dan een van bovenstaande, dan zijn er online nog veel meer cocktail workshops te vinden. Voor meer informatie over bovenstaande workshops kun je de websites van de aanbieders bezoeken. Daar vind je ook alle informatie over de kosten, opties en voorwaarden. Het volgen van een cocktail workshop betekent niet alleen dat je een super gezellige middag of avond zult hebben, maar je bent na het volgen van zo’n workshop ook nog eens in staat om zelf de allerlekkerste cocktails te maken.foto auteur Nadine Swagerman
Dit artikel is geschreven door Nadine Swagerman

Schrijft met plezier over de meest uiteenlopende onderwerpen. Heeft een eigen tekstbureau en is daarnaast auteur. Houdt van eten, muziek, series en lezen. En trekt in haar vrije tijd het liefst de natuur in met haar hond.

Website
Dit artikel is geplaatst in de volgende categorie(ën): Dagje uit

Suggestie insturen

Opmerkingen, verbeteringen of suggesties op dit artikel? We horen graag van je zodat we de inhoud van dit artikel nog beter kunnen maken. Vul het onderstaande formulier in:


 • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.

Tip van onze redactie

Tripper
Copyright Dik.nl 2021 | DIK.NL geeft antwoord op je vraag