10 plekken voor een djembe workshop

10 plekken voor een djembe workshop

Laatst bijgewerkt: 25 februari 2019

De djembé is van oorsprong een Afrikaanse trommel, met een geluid dat wel kilometers verderop is te horen. De djembé wordt tegenwoordig over de hele wereld gebruikt. In Nederland kun je leuke workshops doen, niet alleen individueel, maar ook voor groepen. Dat is dus hartstikke leuk als bedrijfsuitje, activiteit met school of een grote vrienden- of familiegroep! Hieronder zetten we 10 plekken op een rij waar je een djembé workshop kunt doen.


1. Afrika Percussie, Rotterdam & op locatie 

Afrika Percussie opgericht door percussionist Sebastiaan de Vries. Afrika Percussie verzorgt lessen waar je je als individu voor kan opgeven, workshops voor groepen en optredens. Voor individuen worden er lessen georganiseerd op woensdag- en donderdagavonden in Rotterdam Noord. Voor zowel beginners, intermediates als gevorderden worden lessen georganiseerd. Tien lessen kosten €115,00. Je kunt je eigen djembé meenemen of er een huren op locatie voor €5,00.

Voor groepen worden er workshops gegeven voor zowel zakelijke doeleinden als voor particulieren. Voor bedrijven worden er workshops gegeven waar de focus ligt op samenwerking, communicatie en leiderschap. Ook voor een familiefeest, reünie, kinderfeest of andere groepsevenement verzorgt Afrika Percussie een leuke middag (of ochtend). Ze voorzien je niet alleen van de djembé’s, maar ook van doun douns, bellen en shakers. Afrika Percussie biedt deze workshops op meerdere eigen locaties aan, maar je kunt ze ook naar jouw locatie toe laten komen. 

 • Lessen en groepsworkshops
 • €115,00 voor 10 lessen, voor groepen kan een vrijblijvende offerte worden opgevraagd. 


2. Djembé Défi, Nieuwerkerk a/d IJssel & op locatie

Djembé Défi verzorgt muzikaal entertainment niet alleen met de Djembé maar in allerlei vormen. Zij verzorgen groepsworkshops op locatie, maar je kan je ook individueel aanmelden voor lessen. Voor individuen worden lessen georganiseerd in Zoetermeer en Delft voor alle niveaus. Een proefles kost €15,00. Daarna kun je 25 lessen voor €250,00 kopen.

Workshops voor groepen worden aangeboden op de eigen locatie in Nieuwerkerk aan de IJssel maar kunnen ook op een door jou gekozen locatie plaatsvinden. De workshops bestaan niet alleen uit het leren spelen op de Djembé. Je kunt ook kiezen voor waterdrums, Afrikaanse dans en meer. Djembé Défi biedt zakelijke workshops aan, voor onder andere teambuilding, workshops voor particulieren en voor scholen. Ook kun je optredens boeken.

 • Lessen en groepsworkshops
 • €15,00 proefles, €250,00 voor 25 lessen, voor groepen kan een offerte worden aangevraagd.


3. Hiparikaan, Gelderland & op locatie

De Hiparikaan, Martijn Hoogstra, is sinds 2004 als zelfstandige begonnen met lesgeven in West Afrikaanse percussie. Hiervoor heeft hij op muziekscholen gespeeld, harmonieorkesten en drums in een aantal verschillende bands. Bij de Hiparikaan worden lessen gegeven waar je je als individu voor kan aanmelden in regio Arnhem, Bemmel, Ede, Rhenen, Veenendaal en Wageningen. 

Workshops vinden plaats op locatie en dat is mogelijk door heel Nederland. De grootte van de groep kan en mag variëren tussen de 5 en de 100 deelnemers. Tijdens de workshop wordt eerst uitleg gegeven over de instrumenten en een stukje geschiedenis. Daarna wordt het ritme uitgelegd en mag iedereen beginnen met spelen. Een workshop kost €10,00 per persoon exclusief BTW. Als extra optie kan er een Afrikaanse maaltijd bij worden geboekt voor €12,50 per persoon exclusief BTW. Voor scholen is het een vaste prijs voor de workshop van €75,00 (BTW vrij). 

 • Lessen en groepsworkshops
 • Workshops: €10,00 per persoon exclusief BTW, voor scholen €75,00 BTW vrij. 

4. Maryamma Djembé Workshops, Alkmaar & op locatie

Maryamma organiseert verschillende workshops vanuit hun passie, zo ook djembé workshops. De workshop is geschikt voor alle leeftijden en alle niveaus. Ook voor mensen met weinig ritmegevoel of helemaal geen ervaring met muziekinstrumenten. De workshops worden laagdrempelig georganiseerd voor groepen om de vrienden, familie of collega’s eens op een hele andere manier te leren kennen. 

Maryamma Djembé Workshops kunnen worden gegeven op de locatie in Alkmaar, of op jouw eigen locatie. De djembés worden dan gewoon meegenomen! Ook wordt de ruimte van de workshop voor jullie gedecoreerd in Afrikaanse sferen. Tijdens de workshop krijg je een inleiding en uitleg van 15 minuten waarna je aan de slag gaat met spelen. En aan het eind van de workshop komt alles samen en is er een spetterende finale.

 • Groepsworkshops
 • Voor prijzen dient contact te worden opgenomen.

5. De Beat, Den Haag & op locatie

Bij de Beat in Den Haag kun je je inschrijven voor cursussen djembé spelen, maar ook workshops boeken die op jouw eigen locatie kunnen plaatsvinden. Je krijgt dan les van iemand die zelf les heeft gehad van in de Afrikaanse Percussiewereld beroemde muziekanten. Als jij je als individu wilt inschrijven voor djembé lessen kun je deelnemen aan een van de cursusblokken. Cursusblok 1 bevat 7 lessen en kost €87,50. Cursusblok 2 bevat 11 lessen en kost €137,50. 

Voor groepen worden er workshops gegeven die door heel Nederland zijn te boeken. De Beat komt dan naar jouw locatie. Als je zelf geen locatie hebt kunnen zij dit voor je verzorgen of een aantal opties aandragen rondom Den Haag. Het maximum aantal deelnemers is 80 personen wegens het belang van persoonlijk contact met de deelnemers en de instructeurs. En een workshop duurt 1 tot 1,5 uur.

 • Groepsworkshops maximaal 80 deelnemers.
 • Voor de kosten dient contact te worden opgenomen.

6. Ritme op Maat, door heel Nederland 

Ritme op Maat verzorgt door heel Nederland groepsworkshops op maat. De locatie hoeft niet per se binnen te zijn, je kunt ook een djembé workshop organiseren in het bos, op het strand of in de tuin. Voor kleine groepen kun je ook gewoon een workshop in de huiskamer organiseren. Ritme op Maat verzorgt de djembés voor elke workshop en zorgt voor zo’n 1 tot wel 3 uur ritmisch plezier.

Naast djembé workshops kun je bij Ritme op Maat terecht voor West-African Sing Along, Afrikaans dansen en een Ritmische Reis door de Jungle met trommels, stokken, shakers en bellen.

 • Groepsworkshops vanaf 5 personen.
 • Kosten zijn afhankelijk van groepsgrootte, locatie, duur en andere wensen. Hiervoor kan contact worden opgenomen.

7. Badousy, Gelderland 

Badou Sy komt van oorsprong uit Senegal en is in Nederland muziekleraar, onderwijsassistent en verzorgt zelf djembé workshops en lessen. Voor de lessen kun je jezelf als individu opgeven en deelnemen voor €10,00 per les per volwassen persoon en €7,50 per kind. De lessen vinden plaats in Beek, Doetinchem, Lichtenvoorde, Varsseveld en Zevenaar.

Workshops geeft Badou Sy ook, voor groepen en teams tot 50 personen. Ook verzorgt Badou Sy een arrangement dat bestaat uit een High Tea en een djembé workshop. Voor prijzen van workshops en locaties dient contact te worden opgenomen.

 • Lessen en groepsworkshops.
 • €10,00 per volwassen persoon en €7,50 per kind voor één les, voor de kosten van groepsworkshops moet contact worden opgenomen.

8. Dununba percussie arrangement, verschillende locaties.

Bij Dunuba worden verschillende percussieworkshops georganiseerd, waaronder een djembé workshop. Deze worden georganiseerd voor groepen, zowel zakelijk als particulier. Tijdens de workshop krijg je in 1 tot 1,5 uur uitleg over het instrument en leer je de basis slagvaardigheden. 

Dunuba biedt de workshop aan op verschillende eigen locaties maar kan ook naar jouw eigen locatie komen. Als je zelf een locatie wilt kiezen maar hier advies nodig bij hebt, staan ze je hier ook graag in bij. Het leuke bij Dunuba is, dat je een combinatie arrangement kan boeken. Je kan dan lunch of diner samen met de djembé workshop boeken. Dan heb je een leuk middag- of avondvullend programma voor je bedrijfsuitje, vrijgezellenfeest of familiefeest! Het aantal deelnemers moet tussen de 5 en 250 personen liggen, genoeg ruimte dus! 

 • Groepsworkshops vanaf 5 personen.
 • Voor de kosten dient contact te worden opgenomen. 

9. Drum4fun, door heel Nederland

Drum4fun organiseert groepsworkshops door heel Nederland met hun eigen meer dan 120 handgemaakte Djembés. Ze bieden ook een kleurrijk Afrikaans decor aan en partygadgets zoals buikdans sjaaltjes en zijde rokken. Op de website hebben zij per provincie een overzicht aan locaties waar zij workshops geven, welke geschikt zijn voor zakelijke uitjes, privé gelegenheden, scholen en verenigingen. Elke workshop wordt aangepast op de doelgroep en de gelegenheid. Zo richt de zakelijke workshop zich vooral op teambuilding en kan voor de basisschool workshop ook een gedeelte dansles worden gegeven. 

 • Groepsworkshops.
 • Voor de kosten kan een vrijblijvende offerte worden aangevraagd. 

10. Afrikaanse dans en djembé, Deventer

Louise Althof is de oprichter van Afrikaanse Dans en Djembé in Deventer en heeft zelf veel ervaring met de Afrikaanse dans in zowel binnen als buitenland (verschillende Afrikaanse landen). Je kunt hier dans én djembé workshops afnemen voor groepen van 6 tot meer dan 100 personen. 

De workshops worden op maat gegeven. Je kunt dus kiezen voor alleen dans of alleen djembé, of een combinatie. De tijdsduur is vanaf 10 minuten tot de hele dag en iedereen is welkom: jong, oud, ervaren en onervaren. De workshop kan worden gehouden op de locatie in Deventer of op jouw gewenste locatie. Daarnaast kan de workshop ook nog worden gecombineerd met een Afrikaanse maaltijd en een workshop van een andere dans soort zoals flamenco, Iers of buikdansen.

 • Groepsworkshops vanaf 6 personen. 
 • Kosten zijn afhankelijk van de samenstelling van de workshop en kunnen per e-mail worden opgevraagd.


foto auteur Dik de Graaf
Dit artikel is geschreven door Dik de Graaf

Fanatiek blogger voor Dik.nl en altijd op zoek naar diepgang. Bijt zich helemaal vast in een onderwerp om alles tot in de puntjes uit te zoeken. Gek op reizen, sporten en lezen.

Website
Dit artikel is geplaatst in de volgende categorie(ën): Dagje uit

Suggestie insturen

Opmerkingen, verbeteringen of suggesties op dit artikel? We horen graag van je zodat we de inhoud van dit artikel nog beter kunnen maken. Vul het onderstaande formulier in:


 • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.

Tip van onze redactie

Tripper
Copyright Dik.nl 2021 | DIK.NL geeft antwoord op je vraag