TolunaToluna

Hoe kun je goedkoop naar de sauna?

Je bent wel even toe aan een dagje rust. De sauna lijkt je daarom het perfecte dagje uit. Samen met je partner, vriend of vriendin heerlijk een dag ontspannen. Maar het liefst wel lekker goedkoop, want we blijven natuurlijk Nederlanders en waar we geld kunnen besparen, doen we dat dan ook graag. Gelukkig zijn er heel veel mogelijkheden om geld te besparen op je dagje sauna. In dit artikel geven we je daarvoor de beste tips!


De beste sauna aanbiedingen

Wellness centrums en spa’s strooien vaak met verschillende aanbiedingen voor een middagje sauna of een arrangement. Het kan daarom lonen om aanbiedingen te vergelijken en te kijken bij welke aanbieder je de meeste korting krijgt. Hieronder noemen we een aantal kortings-opties.

Groupon

Via deze site vind je veel goedkope deals voor een dagje welness in spa’s in heel Nederland. De entree is vaak veel goedkoper dan de prijs bij de spa zelf en het is vaak een combinatiedeal met een leuk arrangement, zoals een massage, lunch of high tea.

Veilingsites

Houd veilingsites als Ticketveiling en Vakantieveilingen in de gaten voor goedkope deals. Hoe werkt het? De site opent veilingen, die voor een bepaald tijdsbestek open zijn. Hierop kun je bieden, totdat de deadline verlopen is. Meestal wordt er in de laatste minuut vooral veel geboden, dus dan schiet de prijs ineens omhoog. Kijk een paar veilingen naar de biedpatronen van andere gebruikers en start dan zelf ook met bieden. Als je slim biedt kun je hier saunakaartjes kopen voor een fractie van de prijs.

Sauna in het zwembad

Sommige subtropische zwembaden hebben naast glijbanen, stroomversnellingen en golfslagbaden ook sauna’s, stoombaden en hottubs. De entreeprijs is dan slechts het entreekaartje voor het zwembad. Betekent dat dan dat je tussen de gillende kinderen in de sauna zit? Vaak hebben ze in deze zwembaden ‘volwassenarea’s’, zodat je dus echt lekker én voordelig tot rust kunt komen. Denk bijvoorbeeld aan Preston Palace, de Bonte Wever of Tropiqua. Bij veel vakantieparken (zoals Centerparcs of Landal Green Parcs), zijn ook subtropische zwembaden met sauna’s aanwezig. Hier mag je soms ook als je niet op het park slaapt (tegen betaling) gebruik van maken. Op de websites van deze vakantieparken vind je daarover meer informatie. Besef je wel dat het aanbod van sauna’s bij deze subtropische zwemparadijzen vaak niet zo riant is als bij een spa, maar dit kan wel een perfecte oplossing zijn voor een paar uurtjes genieten.

Neem een strippenkaart

Als je van jezelf weet dat je graag en veel naar de sauna gaat, dan kun je jezelf veel kosten besparen door een strippenkaart aan te schaffen. Veel spa’s bieden een 10-rittenkaart aan voor vaste klanten. Heb je dus je favoriete spa ontdekt, zoek dan uit of dit voor jou uit kan qua kosten.

Vrienden of kennissen

Misschien heb je vrienden of kennissen die zelf een sauna hebben? Bied, als zij lekker een weekje op vakantie zijn, aan om op hun huis te passen. Zo hebben zij een voordelige oppas voor hun huis en kun jij gratis en voor niets naar de sauna!

Airbnb met sauna

Wil je er in plaats van een dagje uit, een weekendje van maken? Boek dan een leuke Airbnb of andere villa met een sauna. Als je dit met een groep familie of vrienden doet, dan hoeft dit helemaal niet duur te zijn en kunnen jullie toch allemaal even lekker tot rust komen in jullie eigen privésauna. In dit artikel schreven we al over de leukste vakantievilla’s met privézwembaden en daar was veelal ook een sauna bij inbegrepen, dus kijk vooral even voor inspiratie.

Plaats een sauna in je huis

Als je vaak naar de sauna gaat, kan het lonen om een sauna te installeren in je huis. Als je bedenkt dat je voor ieder saunabezoekje bij een wellnesscentrum al snel €30 tot €60 uitgeeft per persoon, heb je na honderd bezoekjes €3000 tot €6000 bij elkaar gespaard om thuis een sauna te installeren. Daarnaast heb je hierbij diverse voordelen, zoals meer privacy en geen sluitingstijden.

 


GlobalTestMarketGlobalTestMarket

Dit artikel is geplaatst in de volgende categorie(ën): Financieel

Copyright Dik.nl 2018 | Producten en diensten vergelijken op prijs en kwaliteit