Dik.nl bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie als u een aankoop doet via deze links.

Wat is het leukste kado voor een vriendin?

Wat is het leukste kado voor een vriendin?

Laatst bijgewerkt: 5 oktober 2022

Echte vriendinnen zijn goud waard. Lachen tot de tranen je over de wangen rollen, uitgaan tot de zon weer opkomt, roddelen over de mannen in jullie levens; je doet het allemaal met een goede vriendin. Bovendien staan goede vriendinnen altijd voor je klaar. Bijvoorbeeld als je een paar uurtjes oppas nodig hebt, je muren geverfd moeten worden of wanneer je van je wijnvoorraad af wilt. Als je vriendin dan jarig is, of als ze je een keer grandioos uit de brand heeft geholpen, dan wil je haar graag verrassen met een leuk kado. Maar wat is nou het leukste kado voor een vriendin? Dat is zo gemakkelijk nog niet.

Allereerst hangt het kopen van een goed kado natuurlijk af van het budget dat je beschikbaar hebt. Natuurlijk is jullie vriendschap onbetaalbaar en zou je haar de duurste kado’s gunnen, maar er zijn grenzen aan wat je voor je vriendin over hebt. Er is echter voor ieder budget wel iets leuks te vinden. En voor sommige kado’s hoef je zelfs niet eens in de buidel te tasten. Dat brengt ons direct bij onze eerste kadotip: tijd.


Samen eropuit

We leven in een tijd dat alles snel moet, we veel op onze mobiele telefoons kijken en we amper tijd vrij kunnen maken voor de dingen we echt belangrijk vinden, zoals familie en vrienden. Grote kans dat je vriendin ook vaak tijd tekort komt. Hoe fijn is het dan als je een kado geeft waarbij je eens echt de tijd voor elkaar neemt. Een paar ideeën? Een lange boswandeling waarbij je halverwege geniet van een picknick, een fietstochtje naar een leuke stad waar je vervolgens het terras op gaat, of een meidenmiddag met dvd’s, chocola en gezichtsmaskertjes. Gegarandeerd uren plezier en een flinke boost voor jullie vriendschap! En nog leuk voor jezelf ook!

Ook leuk: een ervaring als samen naar de dierentuin, ergens uit eten gaan in een stad die voor jullie beiden onbekend is of iets grappigs als TukTuk rijden of Stand Up Paddlen.

Vakantie/citytrip

Heb je nog wat meer te besteden? Dan kun je het uitje ook naar een volgend level tillen, en samen met je vriendin op vakantie gaan! Als je wat avontuurlijk bent boek je een surprise-reis voor jullie samen. Dan geef je een aantal wensen door en laat je je gewoon verrassen. Wordt het Barcelona, Riga, een andere Europese stad, of misschien wel Marrakesh? Je weet het niet eerder dan wanneer je op het vliegveld bent en dat maakt het een avontuur om nooit meer te vergeten.

Zijn jullie iets minder avontuurlijk ingesteld? Dan is een weekendje weg in eigen land natuurlijk ook helemaal prima! Huur een hutje op de hei of juist een kamer in een hotel in een bruisende stad, trek een fles wijn open en doe waar je het allermeest zin in hebt: een avond flink stappen of met een zak chips op de bank bijkletsen.


Jouw hulp als kado

Misschien is je vriendin druk bezig met verbouwen en komt ze soms handen tekort of heeft je vriendin het enorm druk met de zorg voor haar kinderen. Misschien heeft je vriendin wel een eigen webshop waar ze veel tijd in steekt of is ze mantelzorger voor een familielid en komt ze daardoor weinig aan zichzelf toe. Je doet je vriendin dan een enorm plezier met een kado wat haar echt even ontzorgt. Maak bijvoorbeeld een kadobon voor een paar uurtjes verven in de woonkamer, of een kadobon voor een kant-en-klare verse maaltijd voor het hele gezin mét de garantie dat de afwas naderhand wordt gedaan.

Voor de vriendin met kinderen kun je een kadobon maken voor een avondje oppassen, en voor de vriendin met een eigen webshop maak je een kadobon voor een paar uurtjes helpen inpakken van bestellingen. En voor die vriendin die als mantelzorger weinig aan zichzelf toekomt? Een kadobon voor een keer ramen lappen, de keukenkastjes boenen of het maaien van het gras. Want daar komt ze zelf vast niet altijd aan toe.


Kado’s met een strik erom

Misschien denk je wel: leuk en aardig, die kado’s waarbij ik iets voor mijn vriendin doe, maar ik geef liever gewoon een kado wat mijn vriendin uit kan pakken. Een kado met een strik enorm. Dat is natuurlijk ook altijd goed!

Kado’s die het altijd goed doen, wat de gelegenheid ook is:

  • Douchegel
  • Chocolade
  • Flessen wijn
  • Pakketten met delicatessen als kaas, nootjes en/of worst
  • Bloemen

Bovenstaande kado zijn natuurlijk weinig origineel, maar je slaat er de plank eigenlijk nooit mis mee (tenzij je vriendin allergisch is voor chocolade en geen alcohol drinkt, maar als je een goede vriendin bent dan ben je daar wel van op de hoogte). Bovendien zijn het kado’s die weer ‘op’ gaan. Mocht de smaak, geur of kleur toch niet helemaal naar het zin zijn dan kan ze het kado uiteindelijk weer wegdoen, omdat het op is. Dat gaat niet met kado’s als woonaccessoires, want zolang die niet stuk gaan ‘moet’ ze die in huis houden.

Wil je eens een keer een wat unieker kado geven? Dan kun je denken aan bijvoorbeeld een mooie handtas, wanten of een sjaal, een boek of een gezelschapsspel. Heeft je vriendin wel wat ruimte over? Dan kun je ook denken aan een sjoelbak! Plezier gegarandeerd!


Een persoonlijk kado

Hoe leuk is het om een gepersonaliseerd kado te ontvangen? Een mooi fotokado, bijvoorbeeld een mok (die ze op haar werk kan gaan gebruiken) of een foto van jullie samen tijdens een mooie reis (voor op het toilet) leidt soms tot hilariteit maar ook tot het ophalen van goede herinneringen. Een mooi fotoboek is ook altijd een goed idee.

Een mooi boek dat helemaal in haar smaak ligt geef je een extra persoonlijk tintje door er een mooie boodschap in te schrijven. Een sieraad maak je extra persoonlijk door een bedeltje eraan te hangen dat symbool staat voor jullie vriendschap of voor een reis die jullie samen hebben gemaakt.


Huisdier; een levend kado

Dit kado is niet voor iedere vriendin geschikt. Is je vriendin allergisch, heeft ze een hekel aan dieren of weet je dat ze simpelweg de tijd niet heeft om voor een dier te zorgen, dan koop je natuurlijk geen puppy voor haar. Maar als je zeker weet dat het de allergrootste wens is van je vriendin om zo’n fluffy diertje voor altijd te kunnen knuffelen en te vertroetelen, dan maak je jezelf natuurlijk onsterfelijk als vriendin als je voor haar een hamster, konijn of kitten koopt! Is je vriendin wel in voor wat spannendere dieren? Koop dan een terrarium met vogelspin, slang of ander reptiel. Daarvoor geldt natuurlijk ook: met zo’n kado kom je alleen aanzetten als je echt voor honderd procent zéker weet dat het in de smaak gaat vallen en je vriendin er goed voor zal zorgen.


Kadobon

Soms kom je er simpelweg niet uit. Je vriendin heeft alles al, heeft net een bevlieging van minimalisme of je weet niet met wat voor dienst of uitje je haar oprecht blij maakt. Een kadobon is dan altijd een goed idee. Het geeft je vriendin de gelegenheid om op het moment dat het háár uitkomt iets te kopen wat ze misschien al lange tijd wil hebben. Met een kadobon sla je eigenlijk de plank nooit mis. Een kadobon is altijd leuk om te krijgen.


Geef vanuit je hart

Het belangrijkste van het geven van een kado is niet de waarde van het kado in geld, maar dat je het geeft vanuit je hart. Een kado dat goed uitgezocht is, passend bij de persoon aan wie je het geeft, is zoveel meer waard dan een kado dat heel duur is geweest, maar wat niet past bij de persoon aan wie je het geeft. Houd dat goed in je achterhoofd op het moment dat je een kado uitzoekt voor je vriendin, want als het een goede vriendin is is ze het meer dan waard om een bijzonder kado te ontvangen! Of het nou haar verjaardag is, of ze nou een diploma behaald heeft of gewoon zomaar, omdat ze zo’n ontzettend goede vriendin van je is. Geef vanuit je hart, dan geef je altijd goed.foto auteur Dik de Graaf
Dit artikel is geschreven door Dik de Graaf

Fanatiek blogger voor Dik.nl en altijd op zoek naar diepgang. Bijt zich helemaal vast in een onderwerp om alles tot in de puntjes uit te zoeken. Gek op reizen, sporten en lezen.

Website
Dit artikel is geplaatst in de volgende categorie(ën): Kado

Suggestie insturen

Opmerkingen, verbeteringen of suggesties op dit artikel? We horen graag van je zodat we de inhoud van dit artikel nog beter kunnen maken. Vul het onderstaande formulier in:


Tip van onze redactie

Cadeau.nl
Copyright Dik.nl 2024 | DIK.NL geeft antwoord op je vraag