Hoe ontmoet je penvrienden via internet?

Hoe ontmoet je penvrienden via internet?

Laatst bijgewerkt: 28 januari 2019

Heb jij in je leven wel eens een penvriend of vriendin gehad? Misschien heb je toen je klein was een vriendje gemaakt op vakantie op de camping, en heb je daarna altijd contact met elkaar gehouden via brieven. Of heb je via een tijdschrift of in de krant gereageerd op een oproep voor een penvriend en schrijft al jaren naar elkaar. Heb je deze ervaring nooit gehad? Dan mis je echt wat, want het is heel bijzonder om je ziel en zaligheid met een penvriend te delen. Hoe leuk is het ook om af en toe een mooie, handgeschreven brief in je brievenbus te vinden? Helemaal in deze tijd van technologie, kan een penvriend heel waardevol zijn. Die technologie kan je overigens wel helpen om in contact te komen met een penvriend. Lijkt het jou wel wat? In dit artikel vind je tips om penvrienden via het internet te vinden.


Wat is een penvriend nou precies?

Misschien ben jij helemaal niet meer van de generatie van de penvrienden, omdat jij altijd hebt gechat, gesmst of gewhatsapped. Daarom leggen we nog even kort uit wat een penvriend is. Een penvriend is iemand waarmee je brieven uitwisselt: dat kan iemand zijn uit een ander land, zodat je over de cultuurverschillen, het eten en misschien zelfs jullie opleiding kunt corresponderen, of iemand met dezelfde interesses, zodat jullie alles over jullie hobby kunnen delen. Er zijn geen bepaalde regels voor het hebben van een penvriend: je hoeft dus niet wekelijks of maandelijks een brief te schrijven, maar vooral als jullie er zelf zin in hebben en als het uitkomt. Ook leuk: penvrienden sturen vaak wat mee met hun brief: denk aan foto’s of andere kleinigheidjes. Het is toch geweldig om steeds een toffe brief in je bus te vinden? Vroeger vond je een penvriend via de krant of een tijdschrift die je graag las, maar tegenwoordig zijn er op internet een tal van mogelijkheden om een penvriend te vinden.


Ga voor een website speciaal om penvrienden te vinden

Er zijn tegenwoordig een hele hoop speciale websites in het leven geroepen om penvrienden met elkaar te verbinden. Wel zo handig, want er zitten wel duizenden mensen op deze websites die ook een penvriend zoeken! Zo weet je zeker dat je een penvriend zult vinden met gelijke interesses. Wij zetten de beste websites speciaal voor penvrienden voor je op een rijtje:

Interpals

Interpals is gericht op internationale penvrienden: via deze site kun je een penvriend in bijna elk land op de wereld vinden. Super leuk als je interesseert bent in andere cultureren of bezig bent om een taal te leren. Bij de website hoort ook een groot forum over uiteenlopende onderwerpen, zodat je ook gauw een penvriend kunt vinden met dezelfde interesses.

Penpal Gate

Via Penpal Gate kun je gemakkelijk een nieuwe penvriend vinden, nationaal én internationaal. Zoek jij juist een penvriend uit hetzelfde land, omdat je het dan ook over de veranderingen en het nieuws uit je eigen binnenland kunt hebben? Zet dan de filter aan op Nederland en je krijgt meteen een overzicht van mensen die ook graag een penvriend zouden willen hebben. Handig!

PenPal World

Ook PenPal World is gericht op de internationale verbinding van penvrienden. Je kunt bij PenPal World ook kiezen voor Nederlandse of Vlaamse penvrienden, zodat je in je eigen taal kunt corresponderen.

PenPals Now

Via PenPals Now vind je penvrienden van uiteenlopende leeftijden. Wel zo fijn als je graag met iemand wilt schrijven die een bepaalde leeftijd heeft: misschien wil je juist met een ouder of veel jonger iemand corresponderen, omdat je leeftijds- en generatieverschil ontzettend interessant vindt. Als dat het geval is, is PenPals Now een goede keuze voor jou.


Vind online een penvriend via vriendensites als Invite Me of Badoo


Er zijn ook websites die niet per se gericht zijn op het verbindingen van penvrienden, maar wel op het sluiten van penvrienden. Dat kan bijvoorbeeld via Invite Me. Op deze website kom je gemakkelijk in contact met gelijkgestemden in andere landen. Er is ook een groot forum waar mensen penvrienden zoeken. Heel fijn, als je interesse hebt in andere culturen of misschien een andere moedertaal hebt dan Nederlands. Zo kun je in je (tweede) taal corresponderen! Heb je liever contact in het Nederlands? Via Badoo vind je mensen in Nederland of België. Maak een profiel aan en doe een oproep voor een penvriend. Er zitten duizenden mensen op Badoo, dus je zult vast een geschikte penvriend vinden op deze manier!


Zoek ook eens via sociale media als Facebook, Twitter en Instagram naar een penvrienden

In de tijden van Facebook, Twitter en Instagram zou je bijna denken dat deze sociale media een penvriend overbodig maakt. Maar juist deze programma’s kunnen je helpen om een nieuwe penvriend of vriendin te vinden! Op Facebook zijn er bijvoorbeeld verschillende penvriend groepen waar je lid van kunt worden. Zoek op Facebook in groepen naar pen pal of penvriend en je komt bij tientallen groepen uit. In zo’n groep kun je dan reageren op oproepen van anderen of je eigen verzoek plaatsen. Het is ook een veilig gevoel dat je jouw toekomstige penvriend meteen op Facebook kunt checken. Misschien hebben jullie zelfs wel gemeenschappelijke vrienden, of als je dat juist niet wilt, kun je je penvriend daar ook op selecteren.

Ook via Instagram kun gemakkelijk een penvriend ontmoeten. Je kunt onder je berichten verschillende hashtags als #penpalswanted, #penpalneeded of #penpal plaatsen. Ook kun je op deze hashtags zoeken, en degene die je leuk lijkt een privé bericht sturen op Instagram. Of misschien krijg jij al privé berichten van je toekomstige penvriend! Op Twitter werkt dit op een soortgelijke manier. Als je op zoekt bent naar een Nederlandse penvriend of penvriendin, kun je de hashtags #penvriend plaatsen op een oproepje doen met #dtv (dat betekent durft te vragen).


Ga voor ouderwets met een nieuw tintje en plaats een online advertentie

Zoals je hierboven al las, kon je voor het internet tijdperk een advertentie in een krant of tijdschrift plaatsen als je op zoek was naar een penvriend. Je kunt dit nog steeds doen, maar eigenlijk is deze manier vooral populair onder de wat oudere generatie. Als je een penvriend van je eigen leeftijd wilt ontmoeten, kun je nog steeds een advertentie plaatsen, maar dan online. Wat dacht je bijvoorbeeld van Marktplaats? Op deze advertentie site kun je ook een oproep voor een penvriend plaatsen én opzoeken. Ook op de websites van je favoriete tijdschriften, zoals Grazia of misschien wel National Geographic, kun je een oproep voor een penvriend plaatsen. Zo ontmoet je pas gemakkelijk penvrienden via internet!


Voor de liefhebbers van postkaarten: een penvriend via Postcrossing

Vind je het vooral leuk om steeds weer iets in je brievenbus te vinden als je een penvriend hebt? Dan is Postcrossing misschien wel wat voor jou! Deze online community draait om het wereldwijd versturen van ansichtkaarten. Er zijn mensen die speciale kaarten van bijvoorbeeld een bepaalde kunstenaar zoeken, of die kaarten uit Japan sparen. Er zijn echter ook een hoop mensen die het gewoon ontzettend leuk vinden om kaarten naar elkaar te sturen. Je zult geen ellenlange verhalen op een postkaart kunnen schrijven, maar als je maar weinig tijd hebt en toch graag een penvriend wilt, is dit een fantastische oplossing.


Zoek eens op een online forum over jouw interesse

Als jij graag met je toekomstige penvriend over je hobby wilt schrijven, dan is het ook een goed idee om eens op een online forum over jouw interesse te zoeken. Ben je gek op de natuur, of juist op nagellak? Over bijna elk onderwerp is wel een online forum te vinden. Schrijf jezelf in en plaats een oproep voor een penvriend. Zo weet je zeker dat je met een gelijkgestemde ziel kunt corresponderen!


Met bovenstaande tips zul jij zeker via internet je toekomstige penvriend ontmoeten! Waar je vroeger een advertentie plaatste in de krant of in een tijdschrift, is de keuze tegenwoordige reuze op internet. Er zijn verschillende website speciaal in het leven geroepen om penvrienden met elkaar te verbinden, maar ook op vriendensites als Invite Me kun je op zoek gaan naar een penvriend. En wat dacht je van sociale media als Facebook, Twitter of Instagram? Met hashtags als #penpalwanted kom je al heel ver! Als je weinig tijd hebt om te schrijven of gek bent op ansichtkaarten, is Postcrossing misschien wel een goed idee. Ook kun je via een online forum of gewoon op Marktplaats een oproep plaatsen voor een penvriend. Heb je al wel genoeg briefpapier in huis?Dit artikel is geplaatst in de volgende categorie(ën): Liefde & Dating

Suggestie insturen

Opmerkingen, verbeteringen of suggesties op dit artikel? We horen graag van je zodat we de inhoud van dit artikel nog beter kunnen maken. Vul het onderstaande formulier in:


Tip van onze redactie

Relatieplanet
Copyright Dik.nl 2020 | DIK.NL geeft antwoord op je vraag