Dik.nl bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie als u een aankoop doet via deze links.

16 leuke voorbeelden van chocolade kado’s

16 leuke voorbeelden van chocolade kado’s

Laatst bijgewerkt: 5 oktober 2022

Als je iemand ergens leuk mee kan verrassen, is het wel met een chocoladekado. Je kunt hier alle kanten mee op en een chocoladeliefhebber zal jouw kado zeker waarderen! Wij zetten daarom 16 leuke ideeën voor je op een rijtje. We beginnen met een paar algemene tips om je zoektocht voor het chocoladekado voor je collega, geliefde of vriend(in) nog wat makkelijker te maken. Veel plezier!


Chocolade kado’s door de brievenbus

Veel (online) winkels met chocoladekado’s bieden de mogelijkheid om een aantal chocoladekado’s rechtstreeks met de post te bezorgen. Dit is een heel leuke manier om iemand onverwachts in het zonnetje te zetten, want wie krijgt er nu niet graag een verrassingspakketje? Daarnaast zorgt het ervoor dat het een goedkoper kado is dan veel andere presentjes, omdat de verzendkosten lager liggen.


Vegan chocolade

Een veganistische leefstijl zie je tegenwoordig steeds meer. Misschien ken je een vegan vriend(in), kennis of collega en wil je er graag zeker van zijn dat de chocolade die je geeft ook vegan is.
Onder meer de volgende chocolade is vegan:

  • AH Basic chocolade, puur
  • Lindt Excellence 99%, 90%, 85% en 70%
  • Tony’s Chocolonely (puur)
  • Swiss, noir 72%

Je kan natuurlijk ook altijd bij een kadowinkel vragen of ze vegan chocolade hebben.


Leuke tip om goede chocolade te kopen

Sommige chocolademerken (zoals bijvoorbeeld Lindt chocolade) zijn erg lekker, maar in Nederland nogal prijzig. Als je in het buitenland bent, vergeet dan vooral niet om even te kijken bij de chocoladeschappen in de grotere supermarkten. Vooral in de grote Franse supermarkten zijn de chocolade afdelingen groot, én de chocola is er goedkoper dan in Nederland. Zo kan je je familie en vrienden gezellig trakteren op de heerlijkste chocolade.


Choco telegram

Een choco telegram blijft leuk. Bij dit bekende chocoladekado kan je een standaard of persoonlijke boodschap in een telegram van chocolade zetten, en deze per post laten bezorgen. Een lieve en verrassende manier om iemand te bedanken of te laten weten dat je aan iemand gedacht hebt!


Lindt chocolade

Chocola van Lindt is een van de lekkerste verwennerijen voor chocoladeliefhebbers. Deze luxe chocolade uit Zwitserland is smaakvol en verfijnd. Lindt is onder meer verkrijgbaar bij de meeste vestigingen van Albert Heijn, in zowel repen als een kadoverpakking met pralines. Lindt chocolade is een cadeautje met klasse, zeker wanneer je het mooi inpakt.


Banketbakkers chocolade

Chocola van een echte banketbakker is altijd goed. Er is geen chocoladefan die dat kan weerstaan. Bij veel banketbakkers kan je uitstekend terecht voor een chocolade kado om je vingers bij af te likken.


Groot chocoladefiguur

Een chocoladefiguur is altijd goed. Zeker wanneer je een figuur geeft dat echt bij iemands persoonlijkheid past. Het is een kado met humor, en nog lekker ook. Een aantal kadowinkels heeft erg mooie en komische chocoladefiguren in haar assortiment.


XL Merci chocolade

Wil je één of enkele mensen bedanken voor iets, dan blijft Merci chocolade altijd een goed idee. Er zijn verschillende Merci verpakkingen verkrijgbaar (groot, klein, speciale verpakking met melk chocolade), zodat je altijd een geschikt kado kan vinden. Merci chocolade wordt altijd gewaardeerd en gaat veel te snel op.


Geef je eigen draai aan chocoladeletters

Een chocoladeletter kan je rond Sinterklaas altijd wel vinden. Er zijn rond deze tijd ook zakjes met kleine chocoladelettertjes te koop. Mensen geven elkaar vaker chocoladeletters, maar dit is wel een kado waar je je eigen draai aan kan geven. Aan een echte chocoladeliefhebber kan je alle chocoladeletters van zijn of haar naam geven, groot of klein. Ook je geliefde kan je leuk verrassen met chocoladeletters – of lettertjes. Leg op verschillende plekken in huis een chocoladelettertje neer en laat de letters samen een woord vormen wat veel voor jullie betekent. Je kan de letters samen ook een verrassing laten beschrijven die je voor je vriend(in) geregeld of gekocht hebt.
Elkaar verrassen met een schoenkadootje blijft natuurlijk ook altijd leuk.


Workshop in een chocolade atelier

Een leuk kado voor collega’s of voor jou samen met een vriend(in) is een workshop in een echt chocolade atelier. Verschillende chocolatiers organiseren zulke workshops, waarin je zelf chocolaatjes en bonbons gaat maken. Een hele leuke ervaring, zeker voor chocoladeliefhebbers. Naast dat chocola leuk is om zelf te maken, heb je zo ook een kijkje achter de schermen bij een chocolatier en hoe hij alles maakt.


Chocoladepuzzel

Verschillende (online) kado winkels verkopen chocoladepuzzels die je kan voorzien van een persoonlijke boodschap. Origineel, grappig en nog lekker ook. Het is daarnaast een kado dat ook door de brievenbus past.


Stuk chocolade met bedrijfslogo

Om namens jouw bedrijf een ander bedrijf te bedanken, kan je bij verschillende shops een stuk chocola met jouw bedrijfslogo erop laten maken. Zo’n kado is altijd een mooie attentie en zo komt je bedrijf ook weer in de belangstelling.


Zelf een chocoladereep ontwerpen

Bij sommige (online) winkels kan je volledig zelf een unieke chocoladereep – of kado samenstellen. Je kan bijvoorbeeld kiezen tussen allerlei smaken en toppings. Dit kado is heel erg leuk als je precies weet van welke chocolade iemand houdt. En het is nog eens erg leuk ook, om zelf een chocoladereep samen te stellen!


Chocoladefontein

Als die chocoladeliefhebber in jouw vriendenkring nog geen chocoladefontein heeft, dan is het leuk om er één kado te geven! Je kan een chocoladefontein geven voor een verjaardag of zomaar. Leuk aan een chocoladefontein, is dat hij erg gezellig is op feestjes. Wil je iemand bedanken voor een geweldig feestje, dan is een chocoladefontein zeker leuk om te geven!


Chocolade met eigen foto opdruk

Verschillende winkels bieden de mogelijkheid om een chocoladekado te maken met een persoonlijke, (eetbare) foto opdruk. Erg leuk om te geven aan iemand die je goed kent, en ook heel persoonlijk. Je kan de foto laten opdrukken op één groot stuk chocolade, of op meerdere kleine stukjes, als een soort puzzel.


Tony’s Chocolonely chocolade

Chocola van Tony’s Chocolonely is naast lekker, ook nog eens eerlijk en biologisch. Deze chocolade voor iedereen leuk om te krijgen, maar in het bijzonder voor de mensen die oog hebben voor fairtrade producten. Tony’s Chocolonely is verkrijgbaar in verschillende, heerlijke en bijzondere smaken. Het merk heeft ook verschillende kadopakketjes met diverse smaken. Bij sommige winkels kan je een Tony’s Chocolonely chocoladekadootje met een persoonlijke boodschap bestellen


Leonidas giftbox

Leonidas bonbons zijn al vele jaren bekend en smaken heerlijk. Het merk heeft verschillende giftboxen, zodat je iemand eens goed kan verwennen. Je kan Leonidas bonbons online kopen, of je kan zelf bij een fysieke winkel de chocolaatjes uitzoeken die je het liefste kado wilt geven.


Wijnglas of bierflesje van chocolade

Iemand die wel van een drankje én van chocolade houdt, kan je leuk verrassen met een wijnglas of biertje van chocolade. Er zijn een paar online shops die deze grappige kado’s verkopen. Een succeskadootje voor levensgenieters.


Chocoladerozen laten bezorgen

Een heel lief kado om je vriend(in) mee te verrassen, is een ‘bos’ chocoladerozen. Dit kado is romantisch en nog eens heel lekker ook. Je kan de chocoladerozen per post laten bezorgen, of ze zelf geven op een moment dat jou mooi lijkt. Chocoladerozen kan je zomaar tussendoor kado geven, of met Valentijn.


Chocoladekado’s voor iedereen

blank

Je geliefde, je collega’s of kinderen: chocoladekadootjes zijn eigenlijk altijd raak. In het bijzonder bij de mensen die erg van chocola houden! Je kan iemand iets lekkers geven, of iets waar ze zelf mee aan de slag kunnen zoals een chocoladefontein of chocoladeworkshop. Met name als je chocola wilt geven zijn er mogelijkheden genoeg!foto auteur Merel Kruit
Dit artikel is geschreven door Merel Kruit

Schrijft veel over natuur, gezondheid en huidverzorging en verdiept zich helemaal in een onderwerp. Woont in Rotterdam en werkt als freelance copywriter. Liefhebber van natuur en tegelijkertijd de stad. Schrijft in haar vrije tijd fictie en gaat graag naar concerten.

Website
Dit artikel is geplaatst in de volgende categorie(ën): Kado

Suggestie insturen

Opmerkingen, verbeteringen of suggesties op dit artikel? We horen graag van je zodat we de inhoud van dit artikel nog beter kunnen maken. Vul het onderstaande formulier in:


Tip van onze redactie

Cadeau.nl
Copyright Dik.nl 2023 | DIK.NL geeft antwoord op je vraag