Dik.nl bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie als u een aankoop doet via deze links.

25 jaar getrouwd kado inspiratie

25 jaar getrouwd kado inspiratie

Laatst bijgewerkt: 5 oktober 2022

Als je al 25 jaar getrouwd bent, is dat een feestje waard. Je bent dan al een kwart eeuw samen met iemand waarvan je veel houdt en met wie je veel mee hebt gemaakt. Dat is een mooi kado waard voor jullie samen! Afhankelijk van wat jullie er beide aan willen doen, kan je lekker groots uitpakken of het bij iets kleins houden. Uiteindelijk gaat het immers om de liefde die jullie samen hebben, en om het leven dat je al zo lang samen deelt. Dat leven kan je vieren met een mooi kado, van elkaar iets moois geven tot een (exclusief) weekend weg. In dit artikel geven we allerlei inspiratie, voor zowel de getrouwde stellen zelf en vrienden en kinderen die graag iets willen doen.


Maak samen een onvergetelijke citytrip (of geef een citytrip kado)

Voor ondernemende stellen die graag veel zien en doen, is een citytrip van twee of drie dagen een heel mooi kado voor een 25 jarig huwelijk. De meeste steden in Europa zijn goed te bereiken voor als je er enkele dagen wilt verblijven en rondkijken. In Londen ben je bijvoorbeeld zó, maar ook Rome, Berlijn en Parijs zijn uitstekend aan te reizen.
Je kan de citytrip kado doen aan je partner en jou, of aan jullie samen met de kinderen, om het 25 jarig huwelijk met het hele gezin te vieren. Een citytrip kan je zo duur of goedkoop maken als je zelf wilt, al moet je wel rekening houden met de reis naar de stad (eventueel het vliegtuig of de trein), bezienswaardigheden en een hapje eten.

blank


Gegraveerde wijn – of champagneglazen

Voor de stellen die graag genieten van een goed glas wijn of een glaasje champagne zijn gegraveerde glazen een prachtig kado. Het is vooral een mooi kado om te geven als vriend van twee mensen met een 25-jarig huwelijk, of als kind. Natuurlijk kan je jou en je partner de glazen ook kado geven en dan zou je er naast jullie namen een tekst op kunnen laten zetten die verwijst naar jullie huwelijk of een andere mooie gebeurtenis die je samen hebt meegemaakt.
Naast wijnglazen, kan je natuurlijk ook champagne – of theeglazen laten graveren. Een heel mooi kado voor je partner en jou, of voor ouders of vrienden met een 25 jarig huwelijk. Eén van de bedrijven waar je zulke glazen kan laten graveren, is Yoursurprise.

https://nl.pinterest.com/pin/318840848599408317/


Een luxe overnachting in Nederland

Hoe kan je het leven en jullie 25-jarige huwelijk beter vieren dan met een luxe overnachting? Alleen al in Nederland zijn hier allerlei mogelijkheden voor. Bij onder meer deze hotels kan je romantisch en luxe overnachten:

 • Voor liefhebbers van de stad: het Mainport Hotel in Rotterdam. In dit hotel heeft elke kamer een jacuzzi, het eten is uitstekend en je hebt er een mooi uitzicht op Rotterdam. Rotterdam is de enige stad in Nederland met een ware skyline en je kan er goed winkelen, borrelen, uit eten en er zijn diverse musea en natuurlijk Diergaarde Blijdorp.
 • Het Kürhaus in Scheveningen ligt aan het strand en is een 5-sterren Hotel met mooie arrangementen voor een 25 jarig huwelijk of een feestje.
 • Bilderberg hotels liggen in heel Nederland en bieden gastvrijheid, comfort en lekker eten. Je vindt deze hotels onder meer op de Veluwe, in Amsterdam, Rotterdam, Zwolle, Tegelen, Venlo en Apeldoorn.
 • In Amsterdam zijn er naar het Bilderberg hotel, nog meer luxe hotels (zoals het Hilton) waar je kan genieten van alle bezienswaardigheden, activiteiten en winkels in Amsterdam en voortreffelijk eten.
 • Wellness Hotel de Sterrenberg (Otterlo, Veluwe)
 • Van der Valk Kasteel ter Worm (Heerlen)

Een overnachting samen voor een 25-jarig huwelijk is weer een nieuwe herinnering en een heel mooi kado. Zowel om aan je partner en jezelf te geven, als om te geven aan een stel dat je kent met een 25-jarig huwelijk.


Samen een ballonvaart maken

Als je een ondernemend, getrouwd stel kent zonder hoogtevrees is de ballonvaart één van de meest mooie kado’s om te geven. Het uitzicht is geweldig en het is een unieke ervaring, zelfs al in ons eigen land, waar ballonvaarten eigenlijk altijd plaatsvinden boven een mooi, groen gebied.
Als je een ballonvaart kado wilt geven aan een stel, of je bent zelf degene die 25 jaar getrouwd is, vergelijk dan altijd even de verschillende bedrijven die een tocht aanbieden. Hier kan je bijvoorbeeld op letten voor een onvergetelijk kado:

 • Wat zijn de prijzen?
 • Heeft het bedrijf oog voor kwaliteit?
 • Zijn er nog mooie VIP arrangementen en wat kosten die?
 • Hoe lang duurt de ballonvaart?

https://nl.pinterest.com/pin/423760646179982915/


25 jarig huwelijk vieren in een strandpaviljoen

In Scheveningen, Zandvoort, Kijkduin en Zeeland wemelt het van de leuke strandpaviljoens. Op een mooie dag kan je samen met je partner, familie en/of vrienden vieren dat jullie 25 jaar getrouwd zijn. Door de enorme keuze die er is in strandpaviljoens, kan het huwelijk gevierd worden in een paviljoen dat helemaal past bij de sfeer van het getrouwde stel. Kijk vooral ook even op deze pagina van Dik als je je wilt oriënteren op een leuke strandtent in Kijkduin. Op deze pagina staan allerlei uiteenlopende suggesties.

https://nl.pinterest.com/pin/482588916304474980/


Doe een luxe avond uit eten kado voor een 25 jarig huwelijk

Samen eten is een schitterend kado voor een 25 jarig huwelijk. Een heel mooi kado voor je partner en jou, of om als vriend of familielid kado te geven aan twee getrouwden. Er zijn verschillende luxe – en zelfs sterrenrestaurants door heel Nederland te vinden. Enkele voorbeelden zijn:

 • De Librije (3-sterren) en Librijes Zusje, Amsterdam
 • Joelia, Rotterdam
 • Met een schitterend uitzicht eten in de Euromast, Rotterdam
 • Eten in de bossen in de Wolfsberg, Groesbeek
 • Yamazoto Restaurant Amsterdam (Japans, één ster)

Er zijn nog veel meer uitstekende restaurants in Nederland. Je kan er bijvoorbeeld meer vinden in de Michelingids.


Nostalgisch: een krant van de dag dat je familielid of vriend(in) trouwde

Wist je dat het mogelijk is om een krant te bestellen van een datum van jaren terug (in dit geval: 25 jaar). Het is een erg nostalgisch kado om aan een getrouwd stel te geven die 25 jaar geleden trouwden. Voor hen was dat zo’n mooie tijd, dat ze waarschijnlijk nog weten wat er toen zoal speelde in Nederland en op het nieuws. Door een krant kado te geven van 25 jaar geleden, gun je het stel letterlijk en figuurlijk een blik terug in de tijd. Origineel, intrigerend én grappig! Ongetwijfeld komen er door dit kado allerlei leuke gesprekken los.
Je kan de krant op zichzelf kado geven, of hem geven naast een ander, groter kado zoals bijvoorbeeld een belevenis.


Samen naar een voorstelling in een privé bioscoopzaal

Voor filmliefhebbers is een privé voorstelling in een bioscoopzaal een heel mooi zilveren huwelijkskado. Een privévoorstelling in een bioscoopzaal is mogelijk bij verschillende bioscopen en clubs in Nederland, en het is op en top romantisch. Onder meer The Movies in Dordrecht en Club Cinema in Rotterdam verzorgen privévoorstellingen in romantische, huiselijke bioscoopzaaltjes. Als medewerkers van de bioscoop0 weten dat het om een zilveren huwelijksfeest gaat, zorgen ze vaak voor extra sfeer. Er worden hapjes, en drankjes verzorgd en bijvoorbeeld de mogelijkheid om je geliefde een roos cadeau te geven.

Ook dit kado kan gegeven worden door familie en vrienden van het getrouwde stel, of je kan zelf dit kado geven aan jou en je partner. Elkaar verrassen met een bijzondere avond blijft hoe dan ook één van de meest bijzondere manieren om de ander iets te geven.


Voor kinderen van ouders met een 25 jarig huwelijk: schrijf een lieve brief en lijst ‘m in

Een mooi en succesvol 25 jarig huwelijk is niet alleen heel mooi voor de twee mensen zelf, maar ook voor hun kinderen. Als kinderen van het getrouwde stel is het een liefdevol kado om te geven én het is iets dat je ouders nooit zullen vergeten. Laat de brief inlijsten, en je geeft ze iets dat ze altijd zullen koesteren. Je kan natuurlijk ook een mooie foto in laten lijsten van het gezin op bijvoorbeeld een mooie vakantie, of van je ouders die bezig zijn met een hobby die veel voor ze betekent. Een lieve brief of een foto zijn altijd goed, en er zitten vaak heel mooie herinneringen aan vast.


Leuk kado voor als je ouders 25 jaar getrouwd zijn: de 3D selfie.

Een heel origineel en bijzonder kado om je ouders te geven als ze 25 jaar getrouwd zijn is de 3D selfie. Wat houdt dat precies in? Het 3D selfiebedrijf maakt een soort foto (een scan) van jouw lichaam en gezicht. Een 3D printer maakt hier vervolgens een print van. Jij (en andere familieleden) komen dus in miniatuurvorm uit de 3D printer tevoorschijn. Weer even heel anders dan een foto, maar het is wel een kado dat een heel mooi plekje zal krijgen in het huis van je ouders.
Het laten maken van een 3D selfie gaat in drie stappen:

 • Je laat een bodyscan maken in de #D selfiecabine
 • Er wordt een nauwkeurig 3D computermodel gemaakt van de scan. De ‘selfie’ wordt uitgebreid gecontroleerd en nabewerkt waar nodig.
 • De 3D selfies worden uitgeprint door de 3D printer.
 • De 3D selfie(s) wordt opgestuurd naar jou. Hou rekening met een bepaalde levertijd, zodat je het bijzondere kado op tijd binnen hebt om ‘m te geven op de juiste dag.

Hieronder zie je hoe een 3D selfie eruit kan komen te zien.

https://nl.pinterest.com/pin/26458716546435851/


Een 25 jarig huwelijk is een reden voor een feestje of een mooi kado

Het 25 jarige huwelijk wordt ook wel het zilveren huwelijk genoemd en het is een mooie dag om even bij stil te staan. Vaak zijn twee mensen zelfs al langer samen dan het 25 jarige huwelijk, en dat is een goede reden om het leven te vieren. Iedereen doet dat op een andere manier: het ene stel is avontuurlijk en ondernemend, het andere stel drinkt graag een goed glas wijn en weer andere stellen houden van een wellness weekend.
Als familie of vriend van een 25 jaar getrouwd stel is het ook mooi om iets te kunnen geven. In onze inspiratie kan je allerlei ideeën vinden om je getrouwde familieleden óf jezelf en je partner te verwennen.foto auteur Merel Kruit
Dit artikel is geschreven door Merel Kruit

Schrijft veel over natuur, gezondheid en huidverzorging en verdiept zich helemaal in een onderwerp. Woont in Rotterdam en werkt als freelance copywriter. Liefhebber van natuur en tegelijkertijd de stad. Schrijft in haar vrije tijd fictie en gaat graag naar concerten.

Website
Dit artikel is geplaatst in de volgende categorie(ën): Kado

Suggestie insturen

Opmerkingen, verbeteringen of suggesties op dit artikel? We horen graag van je zodat we de inhoud van dit artikel nog beter kunnen maken. Vul het onderstaande formulier in:


Tip van onze redactie

Cadeau.nl
Copyright Dik.nl 2024 | DIK.NL geeft antwoord op je vraag