Dik.nl bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie als u een aankoop doet via deze links.

11 originele manieren om geld kado te geven

11 originele manieren om geld kado te geven

Laatst bijgewerkt: 5 oktober 2022

Soms wil je iemand graag geld kado geven. Dat kan misschien zo zijn omdat je voor de bruiloft van je beste vriend wat wil bijdragen aan de huwelijksreis met zijn kersverse vrouw, omdat je de spaarpot van je zoon wat wil spekken voor zijn verjaardag, of als je gewoon echt niet wat voor kado je iemand zou moeten geven. Het kan soms wat ongemakkelijk zijn om iemand geld kado te doen, omdat je gewoon een envelop met biljetten overhandigen niet zo feestelijk vindt. Wij snappen dat, en zetten in dit artikel daarom elf originele manieren om geld kado te geven voor je op een rij. Zo kun je iemand geld geven, zonder dat het ook maar iets af doet aan de feestelijkheid!


Tip 1: Vouw de biljetten die je wilt geven in een mooie vorm

Hoe leuk is het om iemand geld kado te geven in een hartje, een zwaan of een vlinder? Je hoeft hier echt geen expert in origami voor te zijn! Op internet vind je talloze filmpjes om een biljet in een gave vorm te vouwen. Een hartje vouw je bijvoorbeeld heel gemakkelijk op de volgende manier± vouw het briefje door midden en weer open en vouw dan de beide kanten van het biljet weer naar de middenvouw. Vervolgens vouw je aan de bovenkant twee punten en maak je de onderkant gemakkelijk in een v-vorm. Klaar is kees! Dit is een ontzettend leuke manier om geld kado te geven, want je kunt de vorm aanpassen op de gelegenheid of de hobby’s van degene die je het geld wilt geven. Vouw bijvoorbeeld een hart voor een bruiloft, een bootje voor die jarige zeilliefhebber of een blouse voor je vriendin die zo van mode houdt!

https://nl.pinterest.com/pin/147633694011195263/


Tip 2: Maak een toepasselijk schilderijtje waar je het geld in verstopt

Een andere leuke manier om iemand geld kado te doen is om een schilderijtje te maken waar je de munten of biljetten in kunt verwerken. Je kunt het schilderij heel persoonlijk maken, wat weer een extra dimensie aan je kado zal geven. Geld geven hoeft echt niet saai te zijn! Koop bijvoorbeeld een leuk lijstje, vul deze met geld en zet erbij: alleen openbreken in geval van nood! Op het lijstje lijm je dan een veiligheidshamer. Een perfect kado voor je dierbare die niet kan sparen, toch?

https://nl.pinterest.com/pin/147633694011195246/

Je kunt er ook voor kiezen om een al bestaande afbeelding in een lijst te passen, en de munten of biljetten op leuke plekken op de afbeelding te plakken. Zo heb je binnen no time een originele manier om iemand geld kado te geven. Hoppa!


Tip 3: Proost! Creëer je eigen geld biertje

Lust degene die jij geld kado wel geven wel een drankje? Doe dan geld kado in je eigen gemaakte geld biertje! Het is heel simpel en je hebt slechts drie dingen nodig: een bierglas of pul, gele gel en een beetje scheerschuim. Wissel het bedrag wat je wilt geven om in muntgeld. Vul het bierglas met de gele gel en duw de munten in de gel. Tot slot doe je een beetje scheerschuim bovenop de gel en je hebt een biertje vol geld! Superleuk om aan je vrienden of je bekende van de sportclub te geven. Het is natuurlijk ook heel grappig om te zien hoe diegene de munten uit het glas moet gaan vissen… Lachen!


Tip 4: Een ‘dure stropdas’ voor de man in je leven

Heeft je vriendje een nieuwe baan, of wil je jouw vader voor Vaderdag een mooi bedrag geven? Of vind je die sokken of die blouse die je altijd geeft maar saai? Ga dan eens voor een ‘dure stropdas’ gemaakt van biljetten! Koop een mooi overhemd (of gebruik juist een oude, of schaf een goedkope aan bij de Wibra of Zeeman als je het overhemd puur als decoratie wilt gebruiken) en speld er verschillende briefjes van vijf of tien op om zo een overhemd van geld te maken. Een echt leuke manier om geld te geven aan een man, als je het ons vraagt!

https://nl.pinterest.com/pin/147633694011195260/


Tip 5: Maak een persoonlijke kaart mét een financiële verrassing

Wil je iemand graag een mooi kado geven, maar kun je helaas niet bij de feestelijke gelegenheid aanwezig zijn? Dan is het een goed idee om een persoonlijke kaart op te sturen, met een financiële verrassing. Koop een blanco kaart en maak er zelf wat leuks van! Rol bijvoorbeeld drie briefjes op en teken erboven kleine vlammetjes. Zo heb je een ontzettend mooie kaart, waar de jarige/pas getrouwde/gewoon lieve persoon zelf een prachtig kado van kan kopen. Je kunt ook tip 1 combineren met deze kaart: vouw bijvoorbeeld een hartje of een bloem en plak deze op de voorkant van de kaart. Dat zal zeker gewaardeerd worden.


Tip 6: Laat diegene aan wie je een bedrag wilt geven zwemmen in het geld

Als dit geen leuke manier is om iemand geld te geven, weten wij het ook niet meer. Laat de gelukkige zwemmen in het geld en maak dit ontzettend leuke idee na. Vul een weckpot (te koop bij bijvoorbeeld de Action of de Hema in verschillende groottes) met water, gooi je muntjes die je wilt geven op de bodem en laat een gezellig bad eendje op het water dobberen. Hoe meer geld je kado wilt doen, hoe groter je weckpot moet zijn: zo kan er meer in! Wat zal degene die jij dit leuke presentje geeft blij zijn.

https://nl.pinterest.com/pin/552465079288160495/


Tip 7: Op zoek naar een speciale manier om geld kado te doen tijdens de feestdagen? Maak een geldboompje!

Als de gelegenheid waarom je iemand een geldbedrag wilt geven een feestdag is, als bijvoorbeeld kerst of Pasen, kun je er ook voor kiezen om een geldboompje in de stijl van de feestdag te maken. Koop een klein (nep) kerstboompje en hang daar in plaats van kerstballen gevouwen biljetten in, of muntjes aan een touwtje. Ook kun je de biljetten verticaal aan de boom plakken, net zoals op onderstaand plaatje. Dit kun je ook doen bij een mooie paastak. Natuurlijk hoeft het niet per se een feestdag te zijn om zo’n schattig boompje kado te doen: iedereen wil wel een geldboom in de tuin, toch? Als je dit buiten de feestdagen om aan iemand wilt geven, kun je bij het tuincentrum vast een leuke plant of een aantal mooie takken kopen.

https://nl.pinterest.com/pin/147633694007920522/


Tip 8: Lekker speels – laat je geliefde een beetje moeite doen voor het geld

Wil je iemand geld kado geven, maar wil je daar ook een beetje om kunnen lachen? Dan is het een goed idee om je geliefde een beetje te pesten om het geld te verdienen. Stop bijvoorbeeld muntgeld of briefjes in een aantal ballonnen, en blaas ze daarna op. Stop ze in een enorme kartonnen doos en geef ze bij de gelegenheid aan degene die het kado in ontvangst mag nemen. Stop er een leuke kaart bij waar je een naald in plakt, zodat het feestvarken moet gaan prikken voor het geld. Hij of zij zal nooit geraden hebben wat er in die enorme doos zit!


Tip 9: Maak een slinger van geld

Bij een feestje horen natuurlijk slingers. Maar heb je er wel eens aan gedacht om een leuke geldslinger kado te geven? Je kunt zelf aan de slag met gekleurd papier, touw, en biljetten die je in de vorm van een driehoek vouwt, maar je kunt ook gewoon briefgeld op een al bestaande slinger plakken, die je gewoon in de winkel koopt. Super leuk om de slinger om de stoel van de jarige te hangen. Een geldslinger maakt de gelegenheid nog feestelijker, en diegene voor wie de slinger is kan er ook nog eens wat moois van kopen.


Tip 10: Stop het geld in een doos bonbons

Dit is een kado voor de echte zoetekauw: een heerlijke doos bonbons. Alsof dat niet lekker genoeg is, zit er ook nog geld in verstopt! Koop een goede doos met chocolade en haal er een paar bonbons uit. In de lege verpakkingen stop je vervolgens het briefgeld of de munten die je kado wilt doen. Ook leuk voor jou, want dan mag je zelf de bonbons die eruit kunnen snoepen!


Tip 11: Laat het geld regenen!

Last but not least: een andere leuke manier om iemand geld kado te geven is om het geld te laten regenen. Je hebt hiervoor een paraplu nodig, een stuk touw, en wat biljetten. Klap de paraplu open en maak het geld met het touw vast aan de binnenkant van de paraplu. Klap de plu vervolgens weer dicht en doe er een mooie strik omheen. Als je dierbare de paraplu opent, zal het geld regenen. Leuk, toch?

https://nl.pinterest.com/pin/147633694007920517/


Met bovenstaande ideeën hoeft het geven van geld nooit meer saai te zijn! De jarige, net getrouwde of gepromoveerde gelukkige in jouw leven zal versteld staan van je originele manier om geld te schenken. Ga jij bezig met een prachtig vouwwerk van biljetten, een mooi schilderij met een financiële verrassing of een slinger van geld? Of laat jij het geld regenen of de gelukkige zwemmen in geld? Waar je ook voor kiest, jij komt sowieso origineel voor de dag.Dit artikel is geplaatst in de volgende categorie(ën): Kado

Suggestie insturen

Opmerkingen, verbeteringen of suggesties op dit artikel? We horen graag van je zodat we de inhoud van dit artikel nog beter kunnen maken. Vul het onderstaande formulier in:


Tip van onze redactie

Cadeau.nl
Copyright Dik.nl 2023 | DIK.NL geeft antwoord op je vraag