Dik.nl bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie als u een aankoop doet via deze links.

Wat is de leukste / beste kadobon voor een activiteit?

Wat is de leukste / beste kadobon voor een activiteit?

Laatst bijgewerkt: 5 oktober 2022

Cadeautjes geven zijn hartstikke leuk, behalve dat je negen van de tien keer niet zo goed weet wat je moet geven. Op den duur ‘heeft iedereen alles al’, en je wil voorkomen dat jouw cadeau ongebruikt op de plank blijft liggen. Gelukkig is het altijd een goed idee om een kadobon te geven! Het allerleukste is als je met deze kadobon een ‘ervaring’ weggeeft. Oftewel, een leuke activiteit om te doen. In dit artikel benoemen we 10 van de leukste en beste kadobonnen voor een activiteit, maar er zijn er ‘in het echt’ wel honderden! Dus keuze genoeg.


1. Ballonvaart cadeau geven

Wil je graag een hele speciale ervaring cadeau geven? Denk dan een klein beetje buiten je comfortzone. Een heel goed voorbeeld hiervan is ‘de luchtballonvaart’. Bijna niemand heeft dat ooit gedaan, tegelijkertijd staat het wel hoog op het verlanglijstje van heel veel Nederlanders! En zo zijn er nog veel meer ‘speciale ervaringen’ die je weg kunt geven, zoals parachutespringen. Het enige waar je rekening mee moet houden is het feit dat deze activiteiten erg duur zijn. De kadobon is dus vooral geschikt om samen met een groep te geven.


2. Sportieve kadobon

Is de jarige (of degene aan wie je het cadeau geeft) sportief aangelegd? Dan staat hij of zij vast te springen om nieuwe, sportieve ervaringen. In het dagelijks leven doe je vooral de sporten die je altijd al deed, maar met behulp van een kadobon heb je de kans om je horizon (gratis!) te verbreden. Denk bijvoorbeeld aan een kadobon om te gaan karten, surfen, stuntvlieren, klimmen of iets anders. Voor bijna elke soort sport is wel een kadobon verkrijgbaar!


3. Kadobon voor een dagje of weekendje weg

Wat is er nou fijner dan een dagje, middagje of weekendje weg? Veel mensen zeggen daar absoluut geen nee tegen! En het mooie is dat jij voor jouw vriend, vriendin of familielid kunt realiseren. Door ze een cadeaubon te geven voor een weekendje weg, dagje weg of gezellige avond in een andere stad. Je kunt het zo specifiek maken als je zelf wil. Van een hotelbon voor Noord-Nederland, tot een algemene vakantiecheque… Leef je uit!


4. Wellness cadeau geven

Een wellness kadokaart is het meest ontspannen cadeautje dat je maar kunt geven (en ontvangen!). Deze kaarten kun je inwisselen in een van de vele wellness centra door heel Nederland. Het verschilt een beetje per kaart wat je er allemaal mee kunt doen. Sommigen zijn geschikt voor een massage, anderen verlenen weer toegang tot een stoombad. Naast een wellness kaart kun je ook een kadobon geven voor een beautybehandeling naar keuze, zoals een pedicure of manicure. Vooral vrouwen worden hier dolgelukkig van.


5. Culturele kadokaart

Is de ontvanger van de kadokaart gek op muziek, theater, film of andere vormen van kunst? Geef een culturele kadokaart cadeau! Bijvoobeeld van de bioscoop of het theater bij jullie om de hoek. Of pak het wat grootser aan en geeft een kadobon die je in kunt wisselen bij allerlei concertzalen, evenementen en andere culturele aangelegenheden. Cultuur is leuk, maar duur! Daarom is het hartstikke leuk om een financiële bijdrage te krijgen voor een leuke culturele ervaring.


6. Culinaire kadobon

Als degene aan wie je de kadobon geeft niet zo heel erg avontuurlijk of sportief is ingesteld, is er altijd nog een algemeen cadeau dat goed werkt: eten, eten, eten. Of natuurlijk drinken, borrelen of iets aanverwants. Er zijn allerlei dinerbonnen te koop, net als kadobonnen waarmee je recht hebt op een high tea of een high wine. Wat ook leuk is om weg te geven: een borrel voor twee! Je kunt ook een kookworkshop cadeau geven. Een workshop is sowieso leuk om te geven! Maar daar lees je in tip 8 meer over.


7. Adrenaline uitje kado geven

Heeft jouw vriend of vriendin altijd al een keer willen skydiven, duiken, parachutespringen, bungeejumpen of iets anders waarbij de adrenaline door je lichaam giert? Dan is het misschien leuk om daarop in te haken! Via websites zoals Groupon kun je soms voor een relatief lage prijs zo’n uitje op de kop tikken. Er zijn ook cadeaubonnen die hier speciaal voor bedoeld zijn, zoals de bon “Adrenaline voor 2”. Dan kun je er zelfs twee mensen blij mee maken!


8. Kadobon voor een workshop

Workshops zijn er in alle soorten en maten. Van een cursus schermen tot een middag pottenbakken, en van een proefles salsa dansen tot een introductie tot schilderen. Wat het ook altijd goed doet zijn kookworkshops. Weet jij wat het lievelingsgerecht is van degene aan wie je het cadeautje geeft? Dan zal diegene het vast heel leuk vinden om het zelf te leren maken, of  om er nog beter in te worden. Daar profiteer jij indirect ook van, als je een keer komt eten ;-).


9. Tegoedbon voor een dierentuin of pretpark

Deze lijst willen we afsluiten met een categorie kadobonnen die goed werken voor een kind of voor mensen met kinderen. Een pretpark of een dierentuin is namelijk een hele geliefde bezigheid voor jong en oud. Het is helaas niet echt financieel haalbaar om voor het hele gezin een kaartje te kopen, maar je kunt wel een kortingscoupon aanbieden of alleen de persoon in kwestie een kaartje geven. Of je kiest een goedkope dierentuin of pretpark, zodat je alsnog meerdere kaartjes kunt kopen.


Wat is de leukste / beste kadobon voor een activiteit?

Hierboven staan een heleboel ideeën genoemd. Van de ene kadobon werd je waarschijnlijk dolenthousiast, bij een andere haalde je de schouders op. Dat is logisch, want een ervaring is misschien nog wel veel persoonlijker dan een ‘tastbaar cadeau’. Dus wat de leukste of beste kadobon is, dat ligt helemaal aan de persoon aan wie je de kadobon geeft. Vind je het lastig om een cadeaubon te kiezen? Stel jezelf dan de volgende vragen. Deze zullen je helpen om tot het perfecte antwoord te komen.

  • Ontvanger. Voor wie is het cadeau bedoeld? Is het een jongen, meisje, man, vrouw, van welke leeftijd? Wil je graag dat degene het cadeau alleen kan doen, samen met jou of met een vriend/vriendin/partner? Waar houdt de ontvanger van de kadobon van? Is het een sportief type of juist iemand die heel erg van luieren of winkelen houdt?
  • Budget. Supergaaf om een ballonvlucht cadeau te doen. Maar ja, niet iedereen heeft €100+ klaarliggen voor een kadobon. Leuk als je het samen geeft met anderen, maar anders moet je toch echt een kleiner cadeau verzinnen. Budget is dus een belangrijke factor in het bepalen van de leukst een beste kadobon!
  • Voorwaarden kadobon. Let bij een kadobon goed op op welke plekken deze kan worden ingewisseld. Het is een beetje jammer als een Groninger verheugt op een middagje paardrijden, waarna blijkt dat dit alleen in Midden en Zuid-Nederland kan. Een andere belangrijke factor is geldigheid: hoelang is de bon geldig, s.q. wanneer moet de bon worden ingewisseld?
  • Keuzemogelijkheden. Er zijn veel verschillende soorten bonnen. Neem een wellnesbon als voorbeeld. Bij sommige wellnesscadeaus kun je in tientallen sauna’s en wellnesscentra terecht. Anderen bieden enkel een massage aan. Voor de ontvanger is het wel leuk als er meerdere keuzemogelijkheden zijn!

Kortom, de beste en leukste cadeaubon past bij de ontvanger en valt binnen jouw budget. Daarnaast is het belangrijk dat de bon breed inzetbaar is. Dat wil zeggen: lang geldig, geldig op meerdere locaties en het liefst voorzien van keuzemogelijkheden.

 foto auteur Anne von Gleich
Dit artikel is geschreven door Anne von Gleich

Anne is freelance tekstschrijver en content marketeer bij Sans Plus. Met oog voor detail en hart voor de doelgroep brengt ze elk verhaal tot leven.

Website LinkedIn
Dit artikel is geplaatst in de volgende categorie(ën): Dagje uit Kado

Suggestie insturen

Opmerkingen, verbeteringen of suggesties op dit artikel? We horen graag van je zodat we de inhoud van dit artikel nog beter kunnen maken. Vul het onderstaande formulier in:


Tip van onze redactie

Tripper
Copyright Dik.nl 2023 | DIK.NL geeft antwoord op je vraag