Dik.nl bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie als u een aankoop doet via deze links.

15 Activiteiten voor een geslaagd familie uitje

15 Activiteiten voor een geslaagd familie uitje

Laatst bijgewerkt: 5 oktober 2022

Wanneer je met de hele familie op stap gaat kan het nog knap lastig zijn om activiteiten te vinden waar iedereen plezier aan beleeft. Meestal bestaat de groep namelijk zowel uit kinderen als volwassenen en de interesses lopen daardoor ook vaak sterk uiteen. Maar met de 15 activiteiten die we vandaag speciaal voor de hele familie hebben geselecteerd kan het eigenlijk nooit mis gaan. Kies dus de activiteiten waar jouw hele familie wel warm voor loopt en maak er een mooie dag van met zijn allen!


Uitje 1: Blijf uit handen van de politie in een Crime Citygame

Laat zien dat jouw familie als een goed geolied team kan samenwerken door in de binnenstad van Utrecht uit handen te blijven van een denkbeeldige politiemacht. Je stelt kleine groepjes samen die elk een portofoon en een tablet met opdrachten en uitdagingen mee krijgen. Het centrum van Utrecht met zijn kleine straatjes rond de grachten en de vele markante gebouwen leent zich uitstekend voor het spannende crime spel wat zich dan gaat ontvouwen. Wanneer je de strijd aan gaat met de andere teams en de politie zijn netten sluit waan je jezelf al snel in een heuse thriller. Komt jouw team als beste uit de bus?


blank

Uitje 2: Speel Expeditie Robinson na

Kijkt jouw familie ook zo graag naar Expeditie Robinson? Speel dan zelf een seizoen na door allerlei typische Robinson uitdagingen en proeven te doorstaan tijdens de Expeditie Robinson Experience. Deze beproevingen komen neer op kracht, balans en concentratie, er is dus voor elk lid van de familie wel een taak binnen de groep weggelegd. De proeven worden deels indoor maar ook in de buitenlucht afgelegd en wie daarbij de juiste strategie kiest maakt de meeste kans om door de eilandraad te komen. Je vindt de Expeditie Robinson experience in verschillende steden in Nederland.


blank

Uitje 3: Voel je een echte Schot door de Highland Games te spelen

Zitten er wat echte krachtpatsers in je familie en wil je die de kans geven om eindelijk eens te laten zien wat ze waard zijn? Boek dan jullie plekje in de Highland Games en bind met elkaar de strijd aan op meer dan 15 verschillende onderdelen waarbij niet alleen kracht belangrijk is, maar ook balans en souplesse. Traditionele Schotse spellen zoals boomstam werpen en een whiskyvat over een parcours rollen worden aangevuld met krachtmetingen die overal ter wereld worden beoefend, zoals touwtrekken en armpje drukken. Voor elke groep wordt er een teamcaptain aangewezen die een echte Schotse kilt aan moet. De spellen worden gespeeld onder professionele begeleiding en aan het eind volgt een echte prijsuitreiking.


blank

Uitje 4: Werk samen om uit een Escape Room te ontsnappen

Anders dan bij de Highland Games draait het bij een Escape Room niet om kracht maar vrijwel uitsluitend om het betere denkwerk. Juist daardoor zijn deze twee activiteiten ook heel goed als uitje met elkaar te combineren, want wie eerder op de dag geen kans maakte kan bij de escape room zijn revanche halen. Escape rooms zijn in Nederland razend populair en je vindt er steeds meer door het hele land. Elk met een eigen thema en nieuwe puzzels om op te lossen. Een bekende en veel geroemde escape room is die van Logic Locks in Amsterdam. Maar ook Operation Exit in Den Haag en de Escape Room Eindhoven zijn van een internationaal niveau en een echte uitdaging om uit te ontsnappen.


Uitje 5: Speel glow in the dark midgetgolf

Een rondje midgetgolf is altijd leuk voor jong en oud, maar natuurlijk niet heel origineel. Dat wordt anders wanneer je een glow in the dark midgetgolf speelt, want daar wordt dit gezapige spelletje ineens een kleurrijk en flitsend spektakel van. Spectaculaire objecten sieren elke baan, waarbij elk voorwerp spectaculair is verlicht. Echt bijzonder wordt het wanneer je ook nog je 3D-bril opzet, want daar wordt het spel nog een stuk uitdagender van. Een hele leuke glow in the dark midgetgolfbaan vind je bij Glowgolf Enschede. Deze baan van 18 holes heeft als thema een avontuurlijke reis en zal geen enkel moment ophouden te verbazen of vermaken.


Uitje 6: Ga op een GPS puzzeltocht met een tuktuk

Maak een gezellige toertocht in een tuktuk, het beroemde Thaise vervoermiddel met drie wielen. De kleine wagentjes hebben normaal gesproken een benzinemotor, maar bij de GPS Biesbosch Tuk Tuk Challenge in Geertruidenberg worden de tuktuks volledig elektrisch aangedreven. Het karakteristieke tuk-tuk geluid ontbreekt dus, maar daardoor kun je wel volop genieten van de rust en stilte in de Biesbosch. Daar is een interessante GPS puzzeltocht uitgezet, waardoor je actief bezig bent met navigeren en het oplossen van raadsels om de volgende locatie te vinden. Met aansluitend een lekker diner of bijvoorbeeld een uitgebreide barbecue sluit je de dag perfect af.


Uitje 7: Speel een wereldster in je eigen videoclip

Heb je altijd al eens een videoclip willen maken? Elk familielid kan zijn creativiteit en muzikale talent de vrije loop laten want voor iedereen is er wel een spetterende rol weggelegd in jullie eigen productie. Hou je niet van een sterrenrol? Ga dan aan de slag als plaatsvervangend cameraman of geluidstechnicus! Onder begeleiding van professionele vaklui een heuse regisseur werken jullie gezamenlijk aan een script en een originele tekst voor het muzieknummer. Binnen enkele uren staat er dan een professionele videoclip die je natuurlijk ook meekrijgt op DVD om thuis nog eens af te spelen. Op diverse plekken in het land kun je deze workshop volgen maar hij kan ook op locatie worden gegeven.


blank

Uitje 8: Maak zelf muziek in Museum Speelklok

Museum Speelklok heeft de naam het vrolijkste museum van Nederland te zijn, want hier staat alles in het teken van zelf spelende muziekinstrumenten en speeldozen. De muzikale rondleiding voert je langs alle instrumenten en daarbij varieert het repertoire van een typisch Hollandse smartlap tot klassieke meesterwerkjes. Natuurlijk kom je ook alles te weten over hoe de magische instrumenten in staat zijn om helemaal automatisch al die prachtige muziekstukken ten gehore te brengen. Ook voor kinderen is er heel veel te bekijken en te beluisteren in Museum Speelklok, zoals de speurtocht door het museum in het gezelschap van aapje Toon en de Muzikale Kinderrondleiding.


Uitje 9: Duik terug in de tijd bij Beeld en Geluid

Sinds de eerste uitzenddag op 2 oktober 1951 heeft de Nederlandse televisie een rijke collectie aan leuke, grappige en interessante televisieseries voortgebracht. Bij Beeld en Geluid op het Mediapark in Hilversum komen al die memorabele programma’s samen in het grote archief en in het indrukwekkend vormgegeven museum. Dat is leuk voor zowel jong als oud, want je vindt er niet alleen hedendaagse ontwikkelingen maar ook alle sterren van vroeger. Bij de Beeld en Geluid Experience kom je ogen en oren te kort en bij de tijdelijke tentoonstellingen is er altijd een interessante expositie om te bekijken. Ook het gebouw zelf is een lust voor het oog aan zowel de binnen- als de buitenkant. Reden genoeg dus om hier eens met de hele familie een paar uurtjes te gaan grasduinen in het roemrijke Nederlandse televisieverleden. Andere leuke bezienswaardigheden in Nederland vind je hier.


Uitje 10: Ontmasker de mol tijdens een luxe diner

Wie is de Mol? is nog altijd een van de populairste televisieseries van Nederland waar elk seizoen miljoenen mensen wekelijks voor inschakelen. Als jullie met de hele familie ook zulke trouwe kijkers zijn dan is een Ontmasker de Mol?-diner een geweldig leuk uitje. Met dit dinerspel krijg je tijdens het eten gezelschap van acteurs die het spel in goede banen leiden. Van tevoren zijn de mollen aangewezen, die dat natuurlijk als enige weten. Tussen de dinergangen door wordt het spel gespeeld en is het zaak voor de andere deelnemers om de mol te ontmaskeren. De regels zijn streng maar rechtvaardig en wie het beste in staat is in zijn rol te blijven maakt de meeste kans het spel te winnen en de mol te ontmaskeren.


Uitje 11: Overleef de wildernis met een workshop bushcraft

Heb je altijd al eens willen weten hoe jouw familie het zou redden als jullie onverhoopt ergens midden in de wildernis zouden stranden? Dan is een workshop bushcraft bij Wildernisschool Outback een heel leuke familie-uitje. Je leert allemaal handige overlevingstechnieken die je normaal gesproken nooit nodig zult hebben, maar die heel goed van pas kunnen komen als het noodlot toeslaat. Zo leer je bijvoorbeeld alles over vallen en strikken, het volgen van diersporen, navigeren met een kaart en kompas en het maken van een vuur. Midden in de wildernis leer je met de hele familie hoe het is om afhankelijk te zijn van de natuur onder begeleiding van een echte expert op het gebied van buitenleven en survival.


blank

Uitje 12: Ga aapjes kijken in de Apenheul

Aapjes kijken is altijd leuk en in de Apenheul vind je er genoeg om er de hele dag mee zoet te zijn. De meer dan 30 verschillende apensoorten die je er vindt hebben allemaal hun eigen gewoonten en rare streken waardoor niemand zich ook maar een moment zal vervelen. Van de altijd beweeglijke doodshoofdaapjes tot de indrukwekkend grote gorilla’s kijk je je ogen uit. Natuurlijk kan er in de Apenheul ook prima gezorgd worden voor de inwendige mens. Wil je alles te weten komen over de apen? Dan kun je zelfs voor een kleine groep ook gewoon een rondleiding krijgen. Vraag zo’n rondleiding wel minimaal 3 weken van tevoren aan zodat je zeker weet dat er een gids voor jullie beschikbaar is. Meer informatie over de leukste dierentuinen in Nederland vind je hier.


Uitje 13: Sla een hole-in-one tijdens een spelletje boerengolf

Beleef het boerenleven eens op een leuke en originele manier door midden tussen de landerijen een potje boerengolf te spelen. De golfbaan over ruw terrein wordt niet bespeeld met een golfballetje en clubs, maar met een wild stuiterende opblaasbare bal en een stevige stok met een houten klomp eraan. Dat is echt leuk voor de hele familie, want niet alleen ben je lekker in de buitenlucht met elkaar bezig maar je komt ook tal van hindernissen tegen tijdens het rondje langs de holes. Maar liefst 18 holes met evenzoveel uitdagingen wachten bijvoorbeeld op je bij de boerengolfbaan van Boerderij De Boerinn in het Utrechtse Kamerik, door bezoekers al meerdere malen verkozen tot de leukste boerengolf van Nederland.


Uitje 14: Kies voor klassiek door gezellig te gaan bowlen

Bowlen is een van de klassieke uitjes voor de hele familie die nog altijd razend populair zijn. Hoe bedreven je ook bent in het gooien van een strike of spare, de lekkere hapjes en gezellige sfeer maken dat je altijd een leuke middag zult hebben. Vaak kan er ook voor- of achteraf lekker ter plekke worden gegeten, maar je kunt natuurlijk ook naderhand een restaurant in de buurt opzoeken. In het hele land zitten natuurlijk talloze bowlingbanen, maar we willen er hier toch even een aantal uitlichten die steevast bij bezoekers in de smaak vallen: Mega Bowling in Eindhoven beschikt over maar liefst 33 banen verdeeld over twee verdiepingen. Bij De Grote Keizer in Leeuwarden speel je met zowel verlichte banen als verlichte ballen. En bowlen bij Bison Bowling in Haarlem is een unieke ervaring vanwege de vele lasers, lichteffecten en rookmachines.


Uitje 15: Verken de Waddenzee op een snelle boot

De Waddenzee is een van de meest bijzondere natuurgebieden van Nederland en met de boot leer je deze schitterende binnenzee het beste kennen. Met een groep van maximaal tien personen zul je plaatsnemen op een rubberen ribboot, die zeer hoge snelheden kan behalen. Je ploegt eerst een tijdje door de golven en voelt de koele zeelucht en het zilte zeewater op je gezicht. Daarna doe je het een tijdje heel rustig aan en bestudeer je op je gemak de vele watervogels en alle andere diersoorten die in de Waddenzee leven. Zo kun je met een beetje geluk zelfs zeehonden tegenkomenfoto auteur Dik de Graaf
Dit artikel is geschreven door Dik de Graaf

Fanatiek blogger voor Dik.nl en altijd op zoek naar diepgang. Bijt zich helemaal vast in een onderwerp om alles tot in de puntjes uit te zoeken. Gek op reizen, sporten en lezen.

Website
Dit artikel is geplaatst in de volgende categorie(ën): Dagje uit

Suggestie insturen

Opmerkingen, verbeteringen of suggesties op dit artikel? We horen graag van je zodat we de inhoud van dit artikel nog beter kunnen maken. Vul het onderstaande formulier in:


Tip van onze redactie

Tripper
Copyright Dik.nl 2024 | DIK.NL geeft antwoord op je vraag